Programkereső

Erre a hétre ajánljuk

Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivál

Április 24-28., Miskolci Nemzeti Színház

Idén második alkalommal rendezi meg a Miskolci Nemzeti Színház a Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivált. A tánc határokon átívelő közös nyelv a világ minden pontján, a kortárs mozdulatművészet pedig ma a legizgalmasabb műfaj. A fesztiválra neves külföldi és hazai alkotókat, együtteseket hívott meg a Miskolci Balett, akiknek színvonalas produkciói a kortárstánc legújabb trendjeit, különleges irányait képviselik, így az érdeklődők egy sűrített képet kaphatnak a kortárstánc mai világáról.

Szakma Sztár Fesztivál

Április 23-25., Hungexpo Budapesti Vásárcsarnok

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2018-ban is megrendezi a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), kibővítve ezt az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel (OSZTV), melyek országos döntőjére „XI. Szakma Sztár Fesztivál” elnevezéssel Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont G és F pavilonjában kerül sor.

Jókai Napok

Április 23-30., Budaörs, Jókai Mór művelődési Központ

Jókai Mór halálának 114. évfordulóján szokásos műsoraiba enged betekintést a budaörsi művelődési központ, ráadásként főzőverseny és borkóstoló is lesz a kínálatban. A Jókai Napok mindig kedves színfoltot, érdekes programokat jelentenek a budaörsiek és vendégeik életében.

XX. Móri Szent György-heti Vígasságok

Április 23-30., Mór, Lamberg-kastély Kulturális Központ

A Szent György-heti Vigasságok a látogatók és a helybeliek számára kínál kulturális, gasztronómiai programokat, mint amilyen az "Ezerjó Fakanálforgató" borral készülő ételek országos főzőversenye is.

Egri Csillag Borfesztivál - Egri Csillag Weekend

Április 28.-május 1.,Eger, Dobó tér

Az idén 6. alkalommal kerül megrendezésre az Egri Csillag Weekend, ahol egri borászatok kínálják legújabb évjáratú Egri Csillagjukat, a téren továbbá gasztronómiai és zenei fesztivál várja a látogatókat! 4 napon keresztül 13 borászat, 11 Food Truck kínálatából válogatnak az odalátogatók.

Jegyajánló

Budapesti Nyári Fesztivál

2018. június - augusztus

2018-ban 80 éves a Margitszigeti Szabadtéri Színpad!

Deja Vu Fesztivál 2018

2018. június 7-9.

Készen állsz életed legnagyobb időutazására? Tombolj a 90-es évek és a Millenium legnagyobb dancefloor világsztárjaival 3 napon át a Tisza meseszép partján, Szegeden! 

FEZEN Fesztivál

2018. július 25-28.

Mr. Big Enter Shikari Fozzy Helyszín: Enthroners - First Field

11. Ördögkatlan Fesztivál

2018. július 31. - augusztus 8.

Van Villány környékén néhány település és csodálatos helyszín, amelyek a hazai és környéki kultúra igazi központjává válnak.

Fesztiválhíradó

Total Dance a VOLT-on

A kilencvenes évek legnagyobb slágereit jegyző dance-sztárok lépnek fel az idei Telekom VOLT Fesztivál utolsó napján. A június 30-án éjfélkor induló Total Dance fesztivál vendége lesz - többek között - az Eiffel 65, a Safri Duo, Mr President és Alice DJ. A programban természetesen az évtized emlékezetes slágereivel érkezik a hazai előadók közül Kozsó és az Ámokfutók, a Happy Gang, az UFO, a Splash, Náksi és DJ André.

Wow! 50 éves a Szegedi Ifjúsági Napok

A hazai fesztiválpaletta legnagyobb múltú eseménye idén lesz 50 éves. A szervezők – stílusosan – az év 50. napján jelentették be a Tisza-parti nyárzáró buli első külföldi fellépőit, a szupertehetséges Jess Glynne-t és a brit d’n’b meghatározó alakját, Wilkinsont.

Rag'n'Bone man első nemzetközi turnéja

Rag’n’Bone Man mostani turnéján a legtöbb helyen Budapesthez hasonlóan, 4-5 ezres közönség előtt lép fel. 20-21 számból álló koncertje előtt minden helyszínen egy közel 2 órás próbát tartanak, amivel nem csak a hangosítást állítják be, de folyamatosan újabb ötleteket próbálnak ki, és akár építenek be az esti showba is. Bár látványban szándékosan visszafogottabb a produkció, stroboszkópot használnak a különböző fényhatások mellett.

Várossá válásának 50. évfordulóját köszönti Siófok

A tíz nagy rendezvényből álló sorozat második állomása májusban a Pünkösdi Szezonnyitó. Június végén jubileumi nagy koncerttel készülnek a szervezők. Ezt követi a Jazz Fesztivál júliusban. Augusztusban a Bor és Kenyér Ünnepe, majd szeptember elején a Bor és Fröccs Fesztivál, októberben az ínyenceké a főszerep, az elmaradhatatlan Halfesztivállal.

Hasznos és érdekes

A Campus Fesztiválnak is fontos a Gyermekklinika és a Stadion-teltház

A debreceni Campus Fesztiválról ismét elmondható, hogy nem csak kizárólag a jó nézőszám és a programok sikere a legfontosabban, hanem az is, hogy másoknak segíthessen. Az elmúlt években mindig valami fontos és jó ügyet képviseltek a szervezők, mindezt anyagi értelemben is kifejezték a 11 éves fesztivál szervezése során.

Magyarország legjobb szakállát keresik

Közeleg Magyarország első szakáll szépségversenye. A pénzdíjas versenyen nem a szakáll mérete, hanem a beleinvesztált kreativitás lesz a lényeg. A zsűriben tetoválóművész, DJ és híresség is lesz. A Nagy Szakállversenyt a Tattoo Majálison rendezik meg május 5-én.

Táncos utazás Kalotaszegtől egy legendás falusi vásáron át a koreográfus elméjébe

A 38. Budapesti Tavaszi Fesztivál programjaiból idén sem maradhatnak ki a táncelőadások. Foltin Jolán új előadása, a Feketetó egy kis falu legendás vásárát varázsolja a Müpa színpadára, a Duna Művészegyüttes pedig ezúttal Kalotaszegre viszi a közönséget.

Jön-jön-jön!

Gyulai Pálinkafesztivál

Április 27-30., Gyula, Várkert

Immár tizenkilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Dél-Alföld egyik legnagyobb gasztronómiai rendezvénye, az évről évre több ezer látogatót vonzó Gyulai Pálinkafesztivál. Ezalatt a 4 nap alatt Gyulán a nemes hungarikum, a pálinka lesz a figyelem középpontjában.

Európa Napok Körmend

Április 27.-május 1., Körmend, Szabadság tér

Ebben az évben is hívják-várják Európa polgárait, a körmendieket az április 27. – május 1. között ötödször megrendezésre kerülő fesztiválra. Négy éve indult útjára hagyományteremtő céllal Körmend város központjában, a város testvérvárosait is megszólítva a nagy sikerű Európa Napok rendezvénysorozat. Az Európa Napok egy sokszínű rendezvénysorozat, amelyben minden korosztály megtalálja azt a programot, ami számára igazán érdekes.

BorZsongás

Április 28.-május 1., Vylyan terasz, Kisharsány

A BorZsongás biztosan igazi tavasznyitány lesz! Töltekezés zenével, ízekkel, illatokkal és napsütéssel. Minden adott lesz, ami feltölt a tavasz kezdetén: a kulturális kínálat a szellemi töltekezésre, a gyönyörű környezet a tavasz éledésének átélésére, az új étlap, pedig egy izgalmas íz utazásra vár mindenkit a Vylyan Teraszon!

Food Truck Show Eger

Április 28.-május 1.,Eger, Dobó tér

Az ország legfinomabb járműinek országjárásából természetesen Eger sem maradhat ki! Egy csodálatos napot tölthetünk el a tavaszi Egri Csillag Weekend fesztivállal összekötött Food Truck Show-n a Dobó téren. Az idén 6. alkalommal kerül megrendezésre az Egri Csillag Weekend, ahol egri borászatok kínálják legújabb évjáratú Egri Csillagjukat, a téren továbbá gasztronómiai és zenei fesztivál várja a látogatókat!

Nádas Péter szelfije a Fortepan 100 ezredik fotója!

Az előző évezredben fotóriporterként dolgozó Nádas Péter 16 éves kori szelfije lett a FORTEPAN csodálatos gyűjteményének 100 000., azaz százezredik fényképe.

A Quimby trollhangú énekes-trombitása

A Quimby „trollhangú” énekes-trombitásaként is emlegetett Kárpáti Dódi 60. születésnapja alkalmából április 23-án a Get Closer Concerts szervezésében ünnepel.

Csodálatos világ rejtőzik a strandos-lángosos Balatonon túl

A Szigetköz és a puszták után Mosonyo Szabolcs a mindenki által ismert tó élővilágát hozza közelebb hozzánk.

Ezek a legjobb ablaktisztítószerek

Házi keverékkel is lehet próbálkozni, de egy fogyasztóvédelmi teszt szerint a boltban kapható az igazi varázsszer. El is áruljuk, hogy melyik az.

Ez az 5 leggyakoribb fülbetegség

Valószínűleg te sem csak hallottál ezekről a tünetekről, hanem már tapasztaltad is némelyiket.

4 tipp a békés éjszakáért a babával

Egy ágyban aludni magától értetődő, de nem túl biztonságos megoldás.