Programkereső

ERRE A HÉTRE AJÁNLJUK

Gyüttment Fesztivál 2019

augusztus 22-26., Szekszárd, Sötétvölgy

A vidéken újrakezdő, a környezettudatos vidéki életet és értékrendet választó, tájba illeszkedő emberek, közösségek, és a hozzájuk kapcsolódó városi gondolkodók éves nagy találkozója a Gyüttment Fesztivál, amelyet 2019-ben a Szekszárd melletti Sötétvölgyben rendezünk meg. Napi 1000 résztvevő, több, mint 200 program, két órányira Budapesttől. 13 programtér, 4 nap, 1 fesztivál, 0 hulladék!  

PONTY ÍGY JÓ! – VIII. Vonyarcvashegyi Pontyfesztivál

augusztus 22-25., Vonyarcvashegy

Változatos halételekkel, s különböző étkekkel, finom rétessel, zamatos borokkal, csapolt sörrel várják a kedves vendégeket az ételes és italos házak. A kézművesek utcájában gazdag árukínálat színesíti e nyár végi fesztivált. Színes kézműves vásárral várják a kedves vendégeket a fesztivál minden napján, melyet naponta 19.00-01.00 óráig rendeznek.  

4. Bőköz-Ormánság Fesztivál - hétvége az Ormánságban

augusztus 23-25., Kémes, Szaporca, Tésenfa, Drávacsehi

Közösség, közönség, különleges helyszínek, különleges és színes programok – 280 km-re Budapesttől. A Bőköz Fesztivál négy ormánsági kistelepülés, Kémes, Szaporca, Tésenfa, Drávacsehi összművészeti rendezvénye, amely a falvak egyedi arculatára, jellegzetes hagyományaira, értékeire, a helyi aktivitásokra és az ökoturizmusra épül.

Fonyódi Harcsafesztivál 2019

augusztus 23-24., Fonyód, Kikötő

2019. augusztus 23. és augusztus 24. között pompás illatok és ízek közepette vidám és családias hangulatban kóstolhatjuk végig a harcsából készült ételeket. A vásári hangulat és a gasztronómia mellett főzőverseny, színpadi programok, koncertek, tánc, gyermekprogramok, kézművesek, játszópark gondoskodik a kellemes időtöltésről. A fesztivál látogatása ingyenes. A rendezvény nem csupán népszerűsíteni kívánja a hazai halfogyasztást, hanem felhívja a figyelmet az élővizek védelmére.  

27. Totalcar Parkoló Parádé

augusztus 24., Hungexpo Budapesti Vásárközpont

Elérkezett augusztus vége, és mielőtt még vége lenne a nyárnak, gyorsan parádézhattok még egyet. A Totalcar Parkoló Parádé az a hely, ahol benzinvérű felnőtt és gyerek egyaránt jól érezheti magát. Itt mindegy, mivel jösz, egymás mellett állhat a sok tízmilliós sportkocsi és a párszázezres mindenapos használós. Az ökumenikus érdekesautó-nézegetésen felül lesz balesetmegelőzési előadás és szlalom verseny, tűzoltási tanácsadás és ha eladnád az autód, akkor is itt a helyed.

Jegyajánló

JÖN-JÖN-JÖN!

III. Roma Hősök Nemzetközi Színházi Fesztivál

Augusztus 24.-szeptember 25., Budapest, RS9 Színház, Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér

A Független Színház Magyarország idén harmadik alkalommal, augusztus 24. és szeptember 15. között rendezi meg a Roma Hősök Nemzetközi Színházi  Fesztivált. Az előző két évben ( 2017 és 2018 ) storytelling, illetve monodráma előadásokat hívtunk Magyarországra. A fesztivál idén továbbfejlődött és 2019-ben már kamaraszínházi produkciók mutatkoznak be a nagyközönségnek. Célunk a roma színház sokszínűségét, az eltérő műfajokat és témákat egyaránt megmutatni.

5. Sóletfesztivál - Kóser gasztro nap

Augusztus 25., Budapest, Kazinczy utca

Kóser gasztro nap - Budapest egyetlen szigorúan kóser gasztrofesztiválja! 2019-ben ötödik alkalommal kerül megrendezésre a népszerű zsidó gasztrofesztivál a belváros szívében, a Kazinczy utcában. A résztvevők bepillantást nyerhetnek a kóser konyha és zsidó élet rejtelmeibe. Az EMIH által szervezett egész napos fesztiválon a gasztronómiai élmények mellett élő koncertek, gyermek foglalkozások, kulturális programok várják az érdeklődőket.  

15. BuSho Rövidfilm Fesztivál - Budapest Short

Augusztus 27.-szeptember 1., Puskin mozi, Art+ Cinema, Frank Zappa Cafe, Olasz Kultúrintézet, Trafik Klub, Búgócsiga, Akusztik Garden

A budapesti fesztivál felszabadult és barátságos hangulattal várja minden évben a rövidfilmek szerelmeseit. A fesztivál központi helyszíne a Vörösmarty mozi, este pediga DocuArt Kocsiszínben folytatódnak a programok, ahol a zsűri nyilvánosan konzultál, illetve további filmválogatások tekinthetők meg. A fesztivál ugyanakkor Szegedre, Szolnokra, Szombathelyre és a magyarkanizsai Kultúra moziba is eljut.

Szegedi Ifjúsági Napok 2019 - SZIN

augusztus 28-31., Szeged, Közép Kikötő Sor

Szegedi Ifjúsági Napok! Az ország nyárzáró bulija Szegeden. 4 napig csak a fesztiválozóktól nyüzsög a partfürdő és a város. Zárd velünk a nyarat 2019-ben is!

Nyári fesztiválok
ÖSSZES NYÁRI FESZTIVÁL

A PLÁZSon még dübörög a nyár

A PLÁZSon egészen augusztus végéig tart a nyár, úgyhogy aki még szeretne magának kikanyarítani egy szeletet belőle, az ezen a hétvégén is élvezheti Siófok homokos tengerpartját, ahol hétvégén medencés bulikkal és a Palace Closing Festtel várnak mindenkit.

Indul a STRAND és a B my Lake!

Augusztus 20-24. között hetedszer nyitja meg kapuit Zamárdiban a STRAND és a B my Lake fesztivál. Hét évvel ezelőtt a MOL Nagyon Balaton keretében azzal a szándékkal indult útjára e két esemény, hogy augusztus végén - akkor, amikor a tóparti helyek jó része bezár - turistákat vonzzon a Balatonra. Az idei évben várhatóan minden eddiginél többen érkeznek Zamárdiba ezen az öt napon.

Újabb sztárok a SZIN-en

Négy új nemzetközi sztárral bővül a Szegedi Ifjúsági Napok felhozatala. Az idén 300 éves Napfény Városában - a korábban bejelentett nevek mellett – fellép Afrojack, Nakadia, Salvatore Ganacci és a fergeteges bulikat jegyző Dubioza Kolektiv. A fesztivál szervezői “ünnepi” jegyakciót is indítanak. Szeged, SZIN, 2019. Augusztus 28-31.

Fesztivál maratonnal vár a hosszúhétvégén a PLÁZS

A PLÁZS augusztus 16. és 20. között egy fesztiválnak is beillő programsorozattal várja a felüdülésre vágyókat. A nappali balatoni és medence parti lazulást éjszaka feneketlen bulizás váltja, az öt nap alatt itt is hőhullámként csap le a Balatoni Retro Láz, Fritz Kalkbrennerrel jön a Gold Beach Electric Fest, a We Love Balaton pedig Don Diabloval erősít.

Jótékonysági akciók a STRAND Fesztiválon

Augusztus 20-24. között több száz programot vonultat fel Zamárdiban az idei STRAND Fesztivál. A szervező VOLT Produkció fontosnak tartja a közönség érzékenyítését, ennek érdekében az idei évben két ügyet is a zászlajukra tűztek: a hazai- és világsztárok bevonásával segítik a rászoruló gyerekek iskolakezdését, illetve a tanári pálya megbecsülése érdekében a MédiaUnióval közös kampányt is szerveznek. Az idei STRAND Fesztiválra százezernél is több vendéget várnak.

A jövő a modern kentauroké - interjú Nemes Orsolya generációkutatóval

Beszélgetés emberek és gépek viszonyáról, a mesterséges intelligencia térhódításáról és a szakmák sorsáról.

Ez a 3 legpusztítóbb drog a világon

Meglepetés is van a dobogósok között.

Így zajlik a tanítás egy dániai gimnáziumban

Csak egy átlagos állami iskola, ahol intellektuális szabadságra nevelik a gyerekeket. A dániai Skanderborg Gimnáziumban jártunk.