Programkereső

ERRE A HÉTRE AJÁNLJUK

Mentes Feszt - A glutén-, laktóz- és cukormentes, egészségtudatos termékek és szolgáltatások fesztiválja

Február 23-24., Budapest, ELTE Lágymányosi Campus

Egy olyan könnyed 2 napos, színes de egyben szakmai fesztivál életrehívása volt a cél, ahol minden egészségtudatos ember megtalálhatja a számára legideálisabb étrendet. Nagyon fontos célkitűzés egy olyan rendezvény, ahol minden ételallergiás szabadon és bátran kóstolhatja meg a számára legizgalmasabb gasztronómiai újításokat és kedvenc ételeit. 2 szinten, több mint 1000nm-en vonultatják fel a "mentes" irányzatok legnevesebb szereplőit. Kiállítás, szakmai előadások,kispiac, gasztro udvar és megannyi érdekesség.

Becherovka Miskolci Farsang

Február 22-24., Miskolc, Erzsébet tér

A Becherovka Miskolci Farsang az ország egyik legnagyobb gasztronómiai fesztiválja és vására. A fesztivál a farsangi időszakban kerül megrendezésre Miskolc belvárosában. Kirakodó vásárán több száz kézműves és gasztronómiai árus jelenik meg. A rendezvény valamennyi szabadtéri programja ingyenes. Koncertek, kézműves és gasztronómiai vásár, vendéglátó egységek, őstermelői piac és népművészeti vásár várja a vendégeket.

VI. Fehérvári Kolbásztöltő Fesztivál

Február 23., Székesfehérvár, Jancsárkert

Fehérvári Kolbásztöltő Fesztivál a Jancsárkertben Székesfehérváron, ahol kiderül, melyik csapat készíti a legfinomabb kolbászt a városban! Tölts velük a versenyen, vagy csak tölts el egy klassz szombatot velük! Február 23-án, szombaton rendezik meg az VI. Fehérvári Kolbásztöltő Fesztivált a hagyományos helyszínen, a Jancsárkert termelői és biopiac területén, fűtött nagysátorban.

Fantasy EXPO - Cosplay Farsang és AnimePiac

Február 23., Budapest, Ferencvárosi Művelődési Központ

A Ferencvárosi Művelődési Központban ismét egy hatalmas bulival búcsúzunk a téltől! Természetesen most is lesz cosplayverseny, vetítések, előadások, bemutatók, klubok, workshopok, AnimePiac na és persze a megszokott konzolos részleg meg még sok minden más meglepetés! 2019-ben sem érdemes kihagyni a Fantasy Expo-t!

Cziffra György Fesztivál 2019

Február 25-éig, Budapest, Óbudai Társaskör, MOM Kulturális Központ, Zeneakadémia, Müpa

“A művészet az emberben és a természetben megnyilvánuló rejtelmesnek, isteninek érzéki visszaadása”. Az idézet Liszt Ferenctől származik, akinek Cziffra György volt bizonyos értelemben a leghitelesebb tolmácsolója. Azon alkotó és előadóművészek, akik képesek egyedülállót, maradandót és időtállót alkotni egyértelműen több részt vállaltak az egyetemes kultúrának az ápolásában. 

JÖN-JÖN-JÖN!

9. Frankofón Filmnapok és Fesztivál

Február 27.-április 1.,Budapest, Francia Intézet, BMC - Opus Jazz Club

A Francia Intézet, valamint a frankofón közösség más országainak diplomáciai és kulturális képviseletei 2019-ben ismét megrendezik Magyarországon a frankofónia hónapját 2019. február 27. és április 1. között. A fesztivál programján koncertek, kiállítások, filmvetítések, könyvbemutatók, kerekasztal-beszélgetések szerepelnek. A hónap elejének kiemelt eseménye a Frankofón Filmnapok, amelyre idén is nemzetközi fesztiválokon díjazott, de Magyarországon még nem forgalmazott filmeket válogattak.

Budapest Fotófesztivál - Budapest Photo Festival 2019

Február 28.-április 20., Budapest, több helyszínen

A Budapest FotóFesztivál, a nagyközönség számára nyitott kiállítás sorozat keretében mutatja be a kortárs és a klasszikus magyar és nemzetközi fotográfia értékeit.  A harmadik éve megrendezett Fesztivál 2019-ben is izgalmas nemzetközi sztárkiállítással, kortárs hazai körképpel, a fővárosi múzeumok és galériák, valamint a nemzetközi kultúrintézetek fotókiállításaival várja a látogatókat.  A fesztiválközpont számos fotográfiai programnak és workshopnak ad helyet, így 2019 tavaszán Budapest ismét izgalmas, pezsgő fotófővárossá válik.

Busójárás 2019

Február 28.-március 5., Mohács

A mohácsi sokácok messze földön ismert népszokása, a busójárás idejét a tavaszi napfordulót követő első holdtölte határozza meg. Régen Farsangvasárnap reggelétől Húshagyókedd estéjéig tartott a mulatság. A Farsang utolsó csütörtökjén a gyermekek öltöznek maskarába. A busójárás a más népek hiedelemvilágában is megtalálható télbúcsúztató, tavaszköszöntő, oltalmazó, termékenységet varázsló ünnepek családjába tartozik. Éppúgy rokonságot mutat a riói és a velencei karnevállal, mint az afrikai népek szokásaival.

XI. Országos Farsangi Fánkfesztivál

Március 1-3., Nagykanizsa, Kanizsa Plaza

Országos Farsangi Fánkfesztivál Nagykanizsán 2019. március 1-3. között. Pénteken Farsangi party a Kakaó Zenekarral, Patai Annával és Miszter Pianóval. Szombati sztárvendégünk: Csézy. A rendezvény ingyenes! Az év eleji bálok elengedhetetlen és legfinomabb velejárója a farsangi fánk. E finomságok fesztiválja és versenye kerül megrendezésre Nagykanizsán, hogy népszerűsítse, és hagyományait öregbítse a különféle, lekváros, szalagos, csöröge, krémes, rózsa- és egyéb fánkoknak.

Jegyajánló

ErődFeszt Open:Up Vol.1.

2019. április 29. - május 2.

A komáromi Monostori Erőd a 2019. évi szezonját egy zenei fesztivállal kezdi, mely egy hagyományteremtő nyitó eseménye is lesz az ErődFesztnek.

Zsidó Művészeti Napok 2019

2019. május 25.- június 2.

A Zsidó Művészeti Napok egy olyan rendezvénysorozat, amelyben a zsidó kultúrát nemcsak mint egyedi és unikális örökséget, hanem mint a magyar, az európai és a világkultúra élő, szerves részét ismerheti meg a közönség.

Mineshow Tavasz 2019

2019. március 2., 10:00 - 19:00

Március másodikán vár a Mineshow! Változatos programok, látványos színpadi műsorok és az ország legnépszerűbb videósai várnak.

Nyári Fesztiválok 2019.

2019. május - október között

Összegyűjtöttük 2019. május - október közötti fesztiváleseményeit az országban. Ha kimaradt vmi írj nekünk.

Nyári fesztiválok

Teljes a Telekom VOLT Fesztivál nemzetközi programja

Sopronba érkezik a Black Eyed Peas, a Cypress Hill és a Papa Roach. Június 26-tól négy napon át várja Sopron a hazai és Európa számos pontjáról érkező vendégeket. Az új nevek között igazi legendák és a legaktuálisabb kedvencek is helyet kaptak: a Black Eyed Peas-től a Papa Roach-on át a Cypress Hill-ig,

Újabb Sziget nevek: Post Malone, Franz Ferdinand és sokan mások…

Harminc új név dúsítja az idei Sziget fellépőinek változatos listáját, köztük ott van Post Malone, a Franz Ferdinand, Tove Lo, James Blake vagy a Years&Years is. Aki még szeretne olcsóbban jegyeket venni, március 7-ig megteheti. Nézzük a részleteket!

6+1 trükk, amivel a legmakacsabb befőtteket is kinyithatod

Többet ésszel, mint erővel, szokták mondani...

10 védőoltás, amit felnőttként is érdemes beadatni

Az NNK szerint nem csak gyerekkorban kell erre gondolni.

Óriási kamu a vécén lehúzható guriga

Értelmetlen pazarlás, amivel a környezetnek is ártasz.