Programkereső

Erre a hétre ajánljuk

VI. Óbudai Bornapok

Szeptember 21-23., Corvin sétány

15 hazai borvidék legjobb palackjai csaknem 30 magyar pincészet kínálatában, valamint 2 nemzetközi stand válogatott argentín, francia, chilei, portugál, spanyol és horvát borai kóstolhatóak a Krúdy világát idéző, hangulatos Fő téren. Az Óbudai Bornapok rendezvényét maguk a borászok nevezik már évek óta „Budapest legkulturáltabb boros rendezvényének”, melyhez idén is hűek maradnak a szervezők.

Jász Ünnep

Szeptember 22-23., Vajdahunyad vára épületegyüttes

A Magyar Mezőgazdasági Múzeumban az érdeklődők idén is megismerkedhetnek egy hazai népcsoport kultúrájával, történelmével, művészetével és tárgyi világával. Szeptemberben egy hétvégére a Jászság költözik a Városligetbe! A kétnapos program díszfelvonulással és Lehel kürtjének megszólaltatásával veszi kezdetét.

Budakörnyéki Sörfesztivál

Szeptember 22., Budakeszi, Erkel Ferenc Művelődési Központ

A rendezvényt a 12 buda környéki településből álló Budakörnyéki Önkormányzati Társulás szervezi: Biatorbágy, Budajenő, Budakeszi, Herceghalom, Nagykovácsi, Páty, Perbál, Remeteszőlős, Tök, Telki, Tinnye, valamint Pilisjászfalu részvételével. Az eseményre több település német testvérvárosából is érkeznek vendégek. A hangsúly a gasztrokulturális különlegességeken és természetesen a sörökön lesz!

Esztergomi Lecsófesztivál 2018

Szeptember 22., Esztergom, Nagy Duna sétány

Idén is megrendezik a Lecsófesztivált és a lecsófőző versenyt 2018. szeptember 22-én Esztergomban! Ki lesz 2018-ban a Lecsókirály Esztergomban a Lecsófesztiválon? Lecsófőző csapatok jelentkezését várják! Nevezz be mielőbb csapatoddal! Délután színpadi- és sportprogramok is várják az érdeklődőket, fellép Horányi Juli, utána pedig a Szalai Band.

Puttonyos Fesztivál

Szeptember 22., Paks, Sárgödör tér

Igazán izgalmas fesztivállal várjuk, hisz Paksra érkezik az ország egyik vezető zenekara a Punnany Massif akik idén ünneplik a jubileumi 15. születésnapjukat így egy hatalmas születésnapi bulival várják.

Jegyajánló

CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál

2018. október 5. és 21. között

Az eseménysorozat 17 napja alatt ismét a kortárs művészeteké lesz a főszerep a fővárosban: a kortárs komolyzenétől, a könnyűzenei és jazzkoncerteken keresztül, tánc- és színházi bemutatókon át a képzőművészetekig.

Budapest Bár a Müpában - RÁADÁS koncert

2018. október 22., 15:30 és 20:00

A Budapest Bárt nem lehet nem szeretni: el kell jönni a koncertre, hátradőlni, bulizni, élvezni a zenét és a jobbnál jobb számokat! El lehet hozni a nagyit, az unokát, a barátnőket – garantáltan mindenki jól fogja magát érezni.

David Bowie arcai - VÁRkert Mozi

2018. ősz

A „David Bowie is” című tárlat a londoni Victoria and Albert Musem történetének egyik legsikeresebb kiállítása volt, közel 200.000-en váltottak rá jegyet.

Budapest Ritmo

2018. október 5-7.

A Hangvető és a CAFe Budapest idén harmadszor mutatja be a térség legnagyobb világzenei fesztiváját.

Fesztiválhíradó

A legnagyobb sörünnep

A müncheni hagyományokat folytatva, ahol minden évben a bajor miniszterelnök és polgármester veri csapra az első hordót, ezzel megnyitva a rendezvényt, az Oktoberfest Budapest hivatalos megnyitójára szintén illusztris személyeket kértek fel. A tematikusan felépített forgatókönyv szerint, a programok jellegével a fesztivál valamennyi napja két részre bontható, így sokkal színesebb programlehetőséget kínál.

A Városmajori Színházi Szemle díjátadója

Kiosztották a 2018. évi Városmajori Színházi Szemle díjait, ahol a szakmai zsűri 7 kategóriában értékelte a versenyprogramban bemutatott A vád tanúja, Illatszertár, Cabaret, A képzelt beteg, Volpone és a Furcsa pár című előadásokat. A

Hasznos és érdekes

Bréking: Ed Sheeran a Szigeten
Lehullt a lepel: immár nem titok, hogy a popvilág talán legaktuálisabb sztárja, Ed Sheeran elfogadta a Sziget meghívását, ezzel megvan a 2019-es fesztivál első napjának headlinere.

Így lehet minden fesztivál műanyagmentes

2018-ban megszületett az összefogás: No Plastic Fantastic néven hozott létre szövetséget a Street Food Egyesület.

Jön-jön-jön!

Szentendrei Borfesztivál

Szeptember 28-30., Szentendre, Dumtsa Jenő utca

Szeptember utolsó hétvégéjén a Fő téren és a belváros sétálóutcáján, a Dumtsa Jenő utcában a boré és a jazz zenéé a főszerep. A rendezvény emellett számos kulturális programmal, két színpadon koncertekkel és tematikus sétákkal nyújt teljes feltöltődést vendégei számára. Így mutatkozik be Szentendre a maga kisvárosias, mediterrán jellegével, és a szőlő- és bortermeléssel kapcsolatos történelmi hagyományaival.

Sárkányhajó Fesztivál Székesfehérvár

Szeptember 29-30., Székesfehérvár, Csónakázó tó

Bátor legénységek kavarják fel a Csónakázó-tó vizét Székesfehérvárott, hogy elnyerjék a legjobbaknak járó érmeket, serlegeket és a legfontosabbat, a közönség elismerő tapsát. Open Kupa, Marathon, Házisárkányok Kupája több dimenzióban, és az eredményhirdetés után Sárkányhajó Party! A sikeres világbajnokság után minden évben a székesfehérvári Csónakázó-tavon zárják a fesztiválévadot a sárkányhajósok.

UH Fest 2018

Szeptember 30.-október 7., Budapest, több helyszínen

Az UH Fest egyike azon ritka magyarországi eseményeknek, melyet a kalandvágy vezérel: új utakat, kifejezésmódokat kereső zenészek és a felfedezésekre, meglepetésekre nyitott közönség találkozóhelye.

16. Spinoza Zsidó Fesztivál

Szeptember 23-ig, Spinoza Ház

Spinoza Zsidó Fesztivál tizenhatodszor! Mint mindig, idén is a zsidó kultúra széles palettájával találkozhatnak az érdeklődők.

Broadway

Öngyilkos tinisztori-musical az elmúlt Broadway-évad legnagyobb szenzációja

Igazi fiatal zsenipáros áll a Dear Evan Hansen című musical mögött, akik két éven belül nyerték el az Oscart, a Tonyt és a Grammyt is. A musicalban komplex, ellentmondásos karakterekkel mutatnak be kemény és fontos témákat.

72 órás drogbulik és vodka reggelire – mi történt Johnny Depp-pel?

Hogyan csúszott le az évek során az egyik kedvenc színészünk?

5+1 gyönyörű hazai vízesés, ahova idén ősszel el kell látogatnod

Túrázz a hazai erdőkben ősszel, és fedezd fel a vízeséseket!

Lakásfelújítás? Huh! Adunk pár tippet, hogy közben ne kapj agyvérzést!

Az otthoni apokalipszis megelőzhető, kezelhető, túlélhető.

Budapest Bár a MÜPÁban - MEGDUPLÁZZUK!
Budapest Bár a MÜPÁban - MEGDUPLÁZZUK!

2018. október 22. 15:30 és 20:00, MÜPA

Jegyvásárlás