Programkereső

ERRE A HÉTRE AJÁNLJUK

XV. Szépíró Fesztivál 2019

december 12-13., Budapest, Petőfi Irodalmi Múzeum, Három Holló Kávéház

A Szépírók Társasága hagyományosan megrendezi a Szépíró Fesztivált Budapesten, csütörtökön és pénteken. Az első nap a Szomszédolós című programban bemutatkozik a Nagyváradi Szépíró-kör, műfordítók kerekasztal-beszélgetését hallgathatjuk meg, ezt követően az egymás mellett élés vs. szomszédság tematizálódik a kelet-közép-európai kulturális, irodalmi életben, helyszín a PIM. Második nap a Három hollóban női és férfi mesehősökről esik szó, majd Spiró György önálló humoreszk-estjét lehet megtekinteni, végül évzáró tematikus felolvasás zárja a fesztivált.  

Advent Szombathely 2019

december 13-22., Szombathely, Gömbsátor

Szeretnék, ha Szombathelyen a Fő tér ezekben a hetekben olyan közösségi tér lenne, ahol az emberek egymásra találnak. Ezt szolgálja az Adventi Vásár megszervezése, és a programok sokasága is. Óvodások, iskolások, művészeti csoportok, civil szervezetek és együttesek lépnek színpadra, hogy az ünnepi díszbe öltöztetett Fő téren együtt várják Jézus születésének napját. Kedves Látogató,  készüljetek együtt Karácsonyra!    

III. Tokaji Adventi Forgatag

december 14., Tokaj, Kossuth tér

2017.december 16-án első alkalommal rendezték meg a városban a Tokaji Adventi Forgatagot. Elsőnek, az időjárás ellenére nagyon sikeresnek mondható rendezvényt szerették volna hagyományteremtő céllal folytatni. S a második után itt a harmadik! A 2019.12.14-én tartandó eseményre várják a különféle korosztályú vendégeket! Gyerekműsorral, igazi Mikulással, interaktív gyermek programokkal, játszóházzal várják a kisebbeket.

A Nagy Szentgotthárdi Retro Fesztivál

december 14., Szentgotthárd, Széchenyi Csarnok

Eltelt egy év.... Egy éven keresztül tetted fel magadnak a kérdést, hogy mikor leszünk már újra ott... Egy éven keresztül idézted fel a hangulatot, a jobbnál jobb zenéket, a sztárfellépőket... Egy éven keresztül mesélted a barátoknak, rokonoknak, szomszédoknak, hogy "ez eszméletlen volt"... És igen, elérkezett amire vártál... Szentgotthárdi RETRO Fesztivál 2019. december 14-én a Városi Sportcsarnokban online jegyvásárlási lehetőséggel.

Hungarocomix 2019

december 15., Budapest, Lurdy Ház

Idén is lesz karácsony előtti képregényvásár: a kiadók, szerzők, és a Magyar Képregény Szövetség szeretettel vár mindenkit december 15-én 10 és 16 óra között a Lurdy-házban.Belépő: 500 FtTíz év alatt ingyenes.

ZENEI FESZTIVÁLOK

IV. Retronic Fesztivál 2019 - Hungarian Stars Edition

Veszprém, Veszprém Aréna, december 14.

Eltelt egy év.... Egy éven keresztül tetted fel magadnak a kérdést, hogy mikor leszünk már újra ott... Egy éven keresztül idézted fel a hangulatot, a jobbnál jobb zenéket, a sztárfellépőket... Egy éven keresztül mesélted a barátoknak, rokonoknak, szomszédoknak, hogy "ez eszméletlen volt"... És igen, elérkezett amire vártál... Végre, újra itt a Retronic Fesztivál...  

A Nagy Szegedi Retro Fesztivál

Szeged, Újszegedi sportcsarnok, december 21.

Eltelt egy év.... Egy éven keresztül tetted fel magadnak a kérdést, hogy mikor leszünk már újra ott... Egy éven keresztül idézted fel a hangulatot, a jobbnál jobb zenéket, a sztárfellépőket... Egy éven keresztül mesélted a barátoknak, rokonoknak, szomszédoknak, hogy "ez eszméletlen volt"... És igen, elérkezett amire vártál...A legutóbbi, nagy sikerű, óriási telt házas buli után, itt az eddig LEGNAGYOBB durranás!

Nagy Monori Retro Fesztivál 2019

Monor, Monor Városi Sportcsarnok, december 27.

Eltelt egy év.... Egy éven keresztül tetted fel magadnak a kérdést, hogy mikor leszünk már újra ott... Egy éven keresztül idézted fel a hangulatot, a jobbnál jobb zenéket, a sztárfellépőket... Egy éven keresztül mesélted a barátoknak, rokonoknak, szomszédoknak, hogy "ez eszméletlen volt"... És igen, elérkezett amire vártál... Monori RETRO Fesztivál 2019. december 27-én a Városi Sportcsarnokban online jegyvásárlási lehetőséggel.  

V. Avant-garde Jazz Festival

december 27-29., Budapest, Három Holló Kávéház

A Kék Ló Budapest csapatának szervezésében minden évben megrendezésre kerül az Avant-garde Jazz fesztivál, amely idén először - Kék Ló híján - nem a Kék Lóban, hanem a Három Hollóban lesz megtartva.Avant-garde Jazz fesztivál egzotikus élmény az eklektikus- kísérleti jazz kedvelőinek, ugyanis az általa mozgatott szubkultúra az utóbbi évtizedben egy folyamatosan megújuló, sokoldalú pezsgést produkált a Budapesti underground zenei életben.

A világ legjobbjai a Soundon: Dimitri Vegas & Like Mike, Martin Garrix, Kygo és sokan mások

Az idén csúcsra járatott Balaton Soundot – a most bejelentett fellépőket nézve - kínálatban akár felül is múlhatja jövőre a nyár legnagyobb európai vízparti bulija. Több mint húsz név már biztos, köztük olyan headlinereké, mint a DJ Mag éllovasai, a Dimitri Vegas & Like Mike duó, a Sound kívánságlistájának állandó vezetője, Martin Garrix, vagy Kygo, aki legutóbb is teltházas koncertet adott a fesztiválon. A Sound 2020 az eredeti időben és helyszínen lesz: július 8-12 között, Zamárdiban.

I. Tatabányai Retro Fesztivál

december 21., Tatabánya, Földi Imre Sportcsarnok

BULIZZ TE IS A 90-ES ÉS 2000-ES ÉVEK LEGJOBB MAGYAR ZENÉIRE ★ AZ ÉV LEGNAGYOBB RETRO BULIJA ★RETRO SENSATION látványelemek az ország egyik leglátványosabb show technikája.Hogy mi is vár rád? Hatalmas kibővített látvány és show technika,7 sztárvendég / 2 retro házigazda dj / 12 hostess, ajándékok és egy óriási leírhatatlan élmény a LEGENDÁS korosztálynak. Éld át újra a 90 és a 2000 es évek felejthetetlen party hangulatát!

Jegyajánló

GASZTRO FESZTIVÁLOK

Adventi gasztroséta

december 15., Szentendre, Dumtsa Korzó

Adventi szokások és finomságok Szentendrén. Advent harmadik vasárnapján ismét egy különleges sétára invitáljuk a kedves érdeklődőket. Miközben az ünnepi díszbe öltözött belvárosi utcákon barangolva bemutatjuk a különböző népek karácsonyi szokásait, megismerkedünk jónéhány ünnepi specialitással is, köszönhetően a belvárosban működő helyi gasztro szolgáltatóknak. Kóstoljanak bele velünk együtt Szentendre ünnepi hangulatába!  

5 igazán különleges menüsor a karácsonyi asztalra

Különleges levesek, főételek és desszertek egyszerűen és gyorsan.

Emlékszel a Cartoon Network klasszikus meséire? Kvíz!

Ülj fel a nosztalgiavonatra, töltsd ki kvízünket!

Több káros anyagot termelünk netezéssel, mint a teherautókkal

Lehet zöldebben is használni a kütyüket. Interjú Balla Csöngével és Lukács Bencével.

Parno Graszt lemezbemutató koncert a Müpában február 14-én!