Programkereső

ERRE A HÉTRE AJÁNLJUK

3. Blue Danube Filmfesztivál

november 21-24., Budapest, Lurdy Ház

November 17-24. közt rendezik meg a 3. Blue Danube Filmfesztivált (5 kategóriában, rövidfilmeket mutatnak be). Idén 1022 nevezés érkezett, ebből választottak ki 59 filmet. Nyolc vetítés lesz Bécsben a Schikaneder Kinoban és szintén nyolc Budapesten, a Lurdy Moziban, november 21-24 közt. A mezőnyben van Oscar-díjas rövidfilm, 8-9 Európa-Filmdíjra jelölt és egyéb díjazott film is az 5 kiválasztott magyar film mellett.

Adventi ünnep a Bazilikánál

november 22-január 1., Budapest, Szent István Bazilika előtti tér

A nyolcadik alkalommal megrendezett Advent Bazilika rendezvény tavalyelőtt indult először a megmérettetésen, és tavaly már a negyedik helyen végzett épphogy lemaradva a dobogóról, Bécs mögött. Ezúttal sikerült a népszerű és nagy hagyományokkal rendelkező bécsi vásárt és Strasbourgot is megelőzve 2019 második legjobb európai karácsonyi vására címet megszerezni!

PlayIT Show Budapest - Ősz

november 23., Budapest, Hungexpo Budapesti Vásárközpont

A következő budapesti PlayIT ŐSZ Show-ra 2019. november 23-án várnak benneteket, természetesen a Hungexpon! A legmenőbb játékok, a legismertebb videósok, a legújabb technológiák ismét csak rátok várnak majd! A PlayIT Show korhatár nélkül, bárki számára látogatható! De hogy ez mit jelent pontosan? Azt, hogy évről-évre elhozzák nektek a legújabb PC és konzol játékokat, számítástechnikai újdonságokat, valamint a legmenőbb gamer kütyüket.

9. Járatlan Utakon Fesztivál

november 23-24., Budapest, Fáklya Klub

A világutazók fesztiválja. Ismét megmutathatják az utazás aspektusait abban a szellemiségben, ahogy ők utaznak. Függetlenek, extrémek, boldogok. Ezt szeretnék bemutatni a szélesebb közönségnek is. Az egymillió mérföldes út is az első lépéssel kezdődik. Az elsődleges cél az volt, hogy bátorítsák a fiatalokat az utazásra, s hogy az előadók példáján keresztül bizonyítsák, hogy nem feltétlenül sok pénz kell az utazáshoz, hanem természetes kíváncsiság, eltökéltség.

Gasztrohegy hétvégék 9. - Badacsony szárnyal

november 23-24., KULTKIKÖTŐ - Badacsony

GASZTROHEGY/9. - Badacsony szárnyal Szárnyasok hétvégéje – Hagyományos és nem hagyományos ételeket kerekít séfjeink szárnyaló fantáziája: csirke, pulyka, fácán, kacsa, liba, gyöngytyúk, kakas, galamb a tányéron mindenféle formában. Jól fognak esni a fogások mellé a tartalmas fehérborok!

GASZTRO FESZTIVÁLOK
ŐSZI-TÉLI FESZTIVÁLOK

IV. Kolbásztöltő verseny Ballószög

Ballószög, Faluház és Könyvtár, november 23.

Kolbásztöltő verseny, látvány disznóvágás és töpörtyűsütés Ballószögön.  

VI. Mórahalmi Pálinkaverseny és Tepertőfesztivál

Mórahalom - Rendezvénytér, november 23.

Legyetek idén is a Vendégük pár falat frissen sült tepertőre, vagy tegyétek próbára a versenyre benevezett pálinkákat és párlatokat, de a vásár is üde színfoltja lehet a délutánnak!  

XI. Gyomaendrődi Disznótoros és Böllérpálinka Verseny

Gyomaendrőd, Varga Lajos Városi Sportcsarnok, november 23.

A Gyomaendrődi Üdültetési Szövetség Turisztikai Egyesület saját erőből és kezdeményezésre 2009 óta szervezi a Disznótoros és Böllérpálinka Versenyt, mely a vidéki életmód és hagyományőrzés kiemelkedő helyi attrakciója. Az egyesület célja a nagyapáktól tanult disznótoros hagyományok, gasztronómiai élmények újra élése, és gyermekeinknek való átadása. Éppen ezért a rendezvény egyik legnépszerűbb eseménye a hagyományos disznóvágás bemutatása, szalmás perzseléssel és faparazsas perzselővel.

Gasztrohegy hétvégék 9. - Badacsony szárnyal

Badacsony, Kultkikötő, november 23-24.

GASZTROHEGY/9. - Badacsony szárnyal Szárnyasok hétvégéje – Hagyományos és nem hagyományos ételeket kerekít séfjeink szárnyaló fantáziája: csirke, pulyka, fácán, kacsa, liba, gyöngytyúk, kakas, galamb a tányéron mindenféle formában. Jól fognak esni a fogások mellé a tartalmas fehérborok!

Dunaharaszti Disznóvágó Bál 2019

Dunaharaszti, József Attila Művelődési Ház, november 23-24.

Sok Szeretettel várnak minden érdeklődőt a hagyományos disznóvágásra, és Disznóvágó bálra!3 Település - 3 Böllér - 3 Malac, Program:A DUNAHARASZTI NÉMET NEMZETISÉGI TÁJHÁZNÁL:• 9 órakor a közös disznóvágás kezdete, szúrás, böllérmunka bemutatása tradicionális eszközökkel• hagyományos ételek fogyasztása párhuzamosan a feldolgozással• kézműves foglalkozások a gyermekek részére

Szerb gasztro est

Budapest, 400 Bár, november 26-27.

Megismerheted az eredeti szerb ízeket, kipróbálhatod a legjobb fogásokat egy fantasztikus menüsorral! Mindenki hallott már a csevapról vagy az ajvárról, most kipróbálhatod eredeti, autentikus változatukat.Edd végig a Balkánt sorozatunk ötödik állomásán közkívánatra ismét a szerb tájakra kalauzolunk benneteket. Kényelmetek érdekében nem svédasztalos vacsora lesz, ellenben balkáni zenére mindenképpen számítsatok.

Forraltbor Fesztivál és Gasztronómia a Vadnyugaton

Tordas, Tordasi élménypark és Westernfalu, november 30-december 1.

2019. November 30 és December 01 között kerül megrendezésre a Forraltbor fesztivál, a Nagy Családi Hétvége Tordasi élményparkban és Western Faluban.A belépés a rendezvényre ingyenes mindkét napon, a területen több száz ingyenes parkolóhely áll rendelkezésre. A fesztiválra a legjobb hazai food  truckokat és kézműves sörfőzdéket, illetve borokat hozzák el.

XIII. Szennai Hurkafesztivál

Szenna, november 30.

A szennai Hurkafesztivál eddigi története alatt számos bizonyítékát láthattátok annak, hogy milyen sokan vannak azok, akik érdeklődnek a gasztronómiai kultúra iránt és a mai napig őrzik és ápolják tradicionális szakács tudományukat. Megtapasztalhattátok, hogy olyan egyszerű népi ételt, mint a hurka, hányféleképpen és milyen gazdag ízvilággal képesek még ma is elkészíteni településeink, falvaink böllérei.  

XVI. Magyarországi Újbor és Sajt Fesztivál a Városligetben

Budapest, Corinthia Grand Hotel Royal, november 30.

Az ínyenceknek! Itt lesz a VILÁGBAJNOK FEKEDI STIFOLDER, aki többek közt a "Magyarország legjobb szalámija 2018-ban" díjjal  büszkélkedhet! A fesztivált megtisztelik az elmúlt évekből a "MAGYARORSZÁG LEGJOBB ÚJBORA TOP" díjjal kitüntetett borászatok.A belépők árai magába foglalnak újbor és sajt kóstolásokat, valamint a látogatók fesztivál poharat kapnak ajándékba. 

Jegyajánló

FILMFESZTIVÁLOK
ŐSZI-TÉLI FESZTIVÁLOK

14. Román Filmhét

Budapest, Uránia Nemzeti Filmszínház (Díszterem), november 19-24.

A fiatal román film közel két évtizede élő lelkiismeretünk: élen jár a félmúlt történeteinek feltárásában, hétköznapi élettapasztalataink megfogalmazásában. A Budapesti Román Kulturális Intézet és az Uránia Nemzeti Filmszínház együttműködésében megvalósuló Román Filmhét, amely az elmúlt 13 évben elhozta Budapestre a román film új hullámának kincseit, ezúttal összegző kiadással jelentkezik.

3. Blue Danube Filmfesztivál

Budapest, Lurdy Ház, november 21-24.

November 17-24. közt rendezik meg a 3. Blue Danube Filmfesztivált (5 kategóriában, rövidfilmeket mutatnak be). Idén 1022 nevezés érkezett, ebből választottak ki 59 filmet. Nyolc vetítés lesz Bécsben a Schikaneder Kinoban és szintén nyolc Budapesten, a Lurdy Moziban, november 21-24 közt. A mezőnyben van Oscar-díjas rövidfilm, 8-9 Európa-Filmdíjra jelölt és egyéb díjazott film is az 5 kiválasztott magyar film mellett.

22. Faludi Nemzetközi Filmszemle és Fotópályázat 2019

Budapest, Premier Kultcafé, november 27-30.

A Faludi Ferenc Akadémia 22. alkalommal rendezi meg nemzetközi tematikus filmszemléjét, valamint 10. alkalommal fotópályázatát. A rendezvény alapvető célja, hogy a vizuális kultúra világán keresztül teremtő párbeszédet indítson el társadalmi kérdésekről, és kreativitásra buzdítsa az alkotókat. Fontos továbbá, hogy a pályázóknak lehetőséget kínáljanak a megjelenésre, az egymással és a szakmával való kapcsolatteremtésre, egy olyan tér, közeg létrejöttét eredményezve ezzel, amely nyitott a világ, illetve az emberi kapcsolatok megtartó értékeire.

17. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál

Budapest, Francia Intézet, Lengyel Intézet, Uránia Nemzeti Filmszínház, Art+ Cinema, Magvető Café, november 27-december 1.

Tizenhetedik alkalommal érkeznek a budapesti Anilogue fesztiválra a világ legjobbjai között számon tartott, újonnan készült animációs filmek. A programot a bristoli Aardman stúdió nyitja a Shaun, a bárány és a farmonkívüli című egész estés animációval az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A földkerekség legismertebb animált bárányának ezúttal egy ufót kell elbújtatnia a nyáj tagjai között.

ZENEI FESZTIVÁLOK
ŐSZI-TÉLI FESZTIVÁLOK

Nagy Pécsi Retro Fesztivál 2019

Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, november 23.

Eltelt egy év.... Egy éven keresztül tetted fel magadnak a kérdést, hogy mikor leszünk már újra ott... Egy éven keresztül idézted fel a hangulatot, a jobbnál jobb zenéket, a sztárfellépőket... Egy éven keresztül mesélted a barátoknak, rokonoknak, szomszédoknak, hogy "ez eszméletlen volt"... És igen, elérkezett amire vártál... A nagy Pécsi Retro Fesztivál a Lauber Dezső Sportcsarnokban idén november 23-án! Online jegyek! AZ ÉV LEGNAGYOBB RETRO BULIJA!

Nagy Mohácsi Retro Fesztivál 2019

Mohács, Városi Sportcsarnok, november 30.

Eltelt egy év.... Egy éven keresztül tetted fel magadnak a kérdést, hogy mikor leszünk már újra ott... Egy éven keresztül idézted fel a hangulatot, a jobbnál jobb zenéket, a sztárfellépőket... Egy éven keresztül mesélted a barátoknak, rokonoknak, szomszédoknak, hogy "ez eszméletlen volt"... És igen, elérkezett amire vártál... Nagy Mohácsi Retro Fesztivál idén novemberben online jegyvásárlási lehetőséggel. Újra megrendezésre kerül Baranya megye legnagyobb retro fesztiválja!  

Nagy Szombathelyi Retro Fesztivál 2019

Szombathely, Agora Savaria Művelődési és Sportház, november 30.

Eltelt egy év.... Egy éven keresztül tetted fel magadnak a kérdést, hogy mikor leszünk már újra ott... Egy éven keresztül idézted fel a hangulatot, a jobbnál jobb zenéket, a sztárfellépőket... Egy éven keresztül mesélted a barátoknak, rokonoknak, szomszédoknak, hogy "ez eszméletlen volt"... És igen, elérkezett amire vártál...A nagy sikerű, óriási telt házas márciusi ARENA SAVARIA-s Retro Fesztivál után, itt az eddig LEGNAGYOBB durranás!    

Most 860 forintot ér a nők ezrese. Lesz ez máshogy?

Heal Edinával, az Egyenlítő Alapítvány létrehozójával beszélgettünk, aki azért dolgozik, hogy a férfiak és a nők fizetése kiegyenlítődjön.

Hangulatos hazai romok őszi sétákhoz

Öt rom, ami hidegben, hóban és ködben is gyönyörű.

A 7 leggyakoribb érzés, amit összekeverünk a szerelemmel

Ha ismered őket, jobban el tudod kerülni, hogy fájdalmat okozz.

Parno Graszt lemezbemutató koncert a Müpában február 14-én!