Programkereső

programok hétfőre

FESZTIVÁLAJÁNLÓ

Pörkölt Parádé

Mogyoródi úti sportpálya, szeptember 25-27.

Az ősz közeledtével mindenki érzi, hogy a szervezete készül a télre. Túltelítődött a hekktől, elég már a salátákból. Tartalmasabb, laktatóbb ételekre vágyik. Az indián nyár olykor kettészeli terveinket, a főzést illetően, hiszen az utolsó napsütést senki nem szeretné a tűzhely mellett, az ablakon keresztül élvezni. Sokkal inkább lennénk a szabadba, és kihasználni az idei év utolsó napsugarait.Nos, a Budapest Feszt megoldotta sokak gondját, hiszen mindkettőről gondoskodtak!

Újpesti BorVíkend

Újpesti Szent István tér, szeptember 25-27.

Szeptember 25-27. között idén is Újpestre érkezik a borvilág. A 2018-ban újragondolt Szüreti Mulatság tavaly már Újpesti Borfesztiválként folytatódott. A rendezvény idén az esemény hangulatát jobban megragadó BorVíkend néven mutatkozik be.

Lego® város és vasútmodell-kiállítás

Erkel Ferenc Művelődési Központ, szeptember 25-27.

Lego® város és vasútmodell-kiállítás ismét Budakeszin szeptember 25-27. között az egész emeleten.A kiállításon látható lesz 50 nm felületű H0-ás modul rendszerű terepasztal, vasút, villamos és kisvasút közlekedéssel. LEGO® város működő vasutakkal, villamosokkal, magasvasúttal, óriáskerékkel, körhintával,kincskereső játékkal.A LEGO® készletek mellett a kicsiknek irányítható H0-ás terepasztal, tologatható Thomas vasút, favonat

16. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál

Dürer Kert, szeptember 25-27.

Idén 16 éves a Képregényfesztivál. A Magyar Képregény Szövetség 16. alkalommal rendezi meg az ország legnagyobb képregényes rendezvényét, vásárát.A fesztivál ideje alatt különböző képregényes kulturális programokkal veszik beBudapestet: a tavalyi Alfabéta-díjasok kiállítása (Restro Puskin), beszélgetések, kvíz és az elmaradhatatlan vasárnapi vásárral várnak mindenkit.Szeptember 27-én (vasárnap) szokás szerint egész napos programokkal várjáklátogatóinkat a Dürer Kertben.

Szentendrei Jazz- és Boresték

Szentendre, szeptember 25-27.

Az augusztus végi Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva programsorozathoz hasonlóan, a Szentendrei Jazz- és Bornapokat is megtartják, de új koncepció szerint. A bor és a jazz muzsika persze elengedhetetlen, de az éppen aktuális járványügyi helyzetet szem előtt tartva, és az aktuális egészségügyi ajánlásokat betartva a programok késő délutántól estig tartanak, mérhető látogatószámú helyszíneken: éttermekben, szabadtéri udvarokon.

Művészetek Völgye - Völgyhétvége III.

Művészetek Völgye, szeptember 25-27.

A Művészetek Völgye stábja az idei évre is tartogat meglepetéseket. Szeptemberben és októberben összesen négy hosszú hétvégén új programsorozat indul Kapolcson, jönnek a Völgyhétvégék! A tervek szerint 4 csodálatos hosszú hétvégére hívnak titeket a Völgybe ősszel.  

15. PLACCC Fesztivál

Budapest, szeptember 24-október 2.

A PLACCC Nemzetközi Művészeti Fesztivált 2008-ban rendezték meg először Budapest belvárosában, majd a későbbi években Pécsen és a Csepel Művek területén is jelentkezett különkiadásokkal. A helyszínspecifikus fesztivál lényege, hogy a produkciók nem a művészet hagyományos helyszínein, színháztermekben vagy galériákban valósulnak meg, hanem köztereken, utcákon, rendhagyó épületekben, helyszíneken.

Csak a Mentes Őszi Fesztivál 2020

BOK Csarnok (SYMA), szeptember 25-27.

Ne hagyd ki az idei egyetlen lehetőséget! Tudják, hogy mentesen élni nem könnyű, ezért menj el a Csak a Mentes Őszi Fesztiválra, hogy segíthessenek!A rutinos Csak a Mentes vásárlóknak is számos újdonsággal készülnek.Glutén-, cukor-, laktózmentes, paleo és vegán alapanyagok, készételek, valamint natúr, bio kozmetikumok, egészségmegőrző termékek és környezettudatos ajándékok – ezek mind megtalálhatóak lesznek szeptember 26-27-én.

Móri Bornapok

Mór, október 1-4.

Szeretettel meghívják a Móri Borvidék legjelesebb ünnepére, a Móri Bornapok és XIII. Nemzetközi Fúvószenekari Fesztiválra 2020.10.01-04.között!

Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok

Tokaj, október 1-4.

Tokajban 1932 óta rendezik meg a Szüreti Napokat, amikor megünneplik a szőlőt és a bort. Tokaj-Hegyalja legnagyobb szüreti mulatsága idén a kialakult helyzetre való tekintettel, egy kicsit rendhagyó módon, kevesebb, de számos izgalmas programmal vár mindenkit a város több helyszínén.

3. Orosz Zenei Fesztivál - Csajkovszkij 180

Budapest, október 1-9.

A III. Orosz Zenei Fesztivál az idei világjárvány miatt szűkített programmal várja közönségét, azonban Csajkovszkij születésének 180. évfordulója és a Zene Világnapja alkalmából mindenképpen fontosnak gondolták az alapítók, szervezők, hogy tisztelegjenek az orosz romantika nagymestere előtt a zene szentélyében, a Zeneakadémián.

Művészetek Völgye - Völgyhétvége IV.

Művészetek Völgye, október 2-4.

A Művészetek Völgye stábja az idei évre is tartogat meglepetéseket. Szeptemberben és októberben összesen négy hosszú hétvégén új programsorozat indul Kapolcson, jönnek a Völgyhétvégék! A tervek szerint 4 csodálatos hosszú hétvégére hívnak titeket a Völgybe ősszel.  

FILMFESZTIVÁLOK

Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál 2020 * ATAFF

Szolnok, TISZApART mozi, október 13-18.

Az Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál fókuszában a látványtervezők munkássága áll. Tíz produkció került az Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál nagyjátékfilmes versenyébe. A szolnoki fesztiválon október 13. és 18. között több filmet első alkalommal láthat a magyar a közönség.

Szemrevaló Filmfesztivál / Sehenswert

Művész mozi, Budapesti Távmozi, Pécs, Debrecen, Szeged, október 1-8.

2020. október 1-8. között rendezik meg Budapesten a a SZEMREVALÓ │ SEHENSWERT FILMFESZTIVÁLT. Október 1-4. között a Művész moziban, október 5-8. között pedig a Távmoziban (online) lesznek láthatóak a filmek. A Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethe Intézet közös filmhete immár kilencedik alkalommal ad ízelítőt a német nyelvterület filmkultúrájából, ezúttal is eredeti nyelven, magyar felirattal.

Faludi Ferenc Akadémia őszi filmklubja

Párbeszéd Háza, szeptember 30-december 16.

Azért hozták létre 2004-ben az Uránia Nemzeti Filmszínházban a dokumentumfilm-klubot (váltakozva a játékfilmes klubbal), hogy fórumot teremtsenek a dokumentumfilm műfajának, jelentős filmjeinek és alkotóinak, és kapcsolatokat építsen a szakma és a közönség között, másrészt azért, hogy minőségi alternatívát kínáljanak, harmadrészt a közösségi élet fejlesztéséért.

Szlovén Filmnapok

Toldi mozi, október 8-10.

A hagyományoknak megfelelően idén is a budapesti Toldi mozi ad otthont a Szlovén Filmnapoknak. Egy hónap múlva, 2020. október 8. és 10. között a magyar közönség három kortárs szlovén alkotást tekinthet majd meg, köztük az idei Szlovén Filmfesztiválon 12 díjat nyert A gesztenyeerdők meséi című alkotást, valamint a Frenk vagyok című filmet, melyben a Martin Scorsese-vel is forgatott Katarina Čas briliáns alakítást nyújt.

Csokis pudingok tesztje: papírforma győzelem, saját márkás dobogó

Végigfőztük és végig is ettük a csokis és a vaníliás pudingporokat, elsőként lássuk, hogy teljesítettek az előbbiek.

Jó lenne vigyázni az anyákra ősszel

Hogy lehet anyaként átvészelni az előttünk álló bizonytalan őszt?

Vírus vagy baktérium? Amit a leggyakoribb fertőző betegségekről tudnod kell

Hasonló tünetekkel járhatnak, a kezelésük azonban nagyon is eltér. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a fertőző betegségekről.