Kakukk76 2022 jún. 19. - 10:55:53
(48/48)
A korábbi hozzászólásokra reagálva. Pár napja vettem meg dvd-n a filmet, azon teljesen rendben van a szinkron, arra meg nem emlékszem, hogy régebben milyen verzióban láttam. Azt én is olvastam, hogy Daltont már Connery után akarták Bondnak, csak Dalton visszautasította, mert túl fiatalnak érezte magát a szerepre (szerintem igaza volt). Azt viszont pletyka szintjén se hallottam sehol, a vikipédián sem írták, csak a dvd extráiból derült ki, hogy Moore után Bond szerepéért versenyben volt Sam Neill is, amiről készült néhány próbafelvétel, amit be is vágtak. Meglepő volt számomra, de amúgy ő sem lett volna rossz a rövidke jelenet alapján.

Az is érdekes, hogy amikor jön egy új Bond, akkor mindig először megpróbálják egy kicsit komolyabbra venni a hangsúlyt, aztán elviszik a lezserebb fantasztikum irányába.

Amúgy én szeretem ezt a Halálos rémületbent, benne van a kedvenc Bond-filmek közt... bár a végén kihagyhatták volna azt, hogy Bécsben teljes harci díszben megérkeznek az afgán gerillák, az egy kicsit blőd volt. Illetve szerintem ez a Bond lány nem volt jó választás.
tamas patkos 2019 dec. 16. - 11:46:51
(47/48)
A legszebb Moneypenny az összes közül, a mostani Bond-lányt rommá veri!
Querelle82 2018 jún. 17. - 09:58:14 Előzmény Torolt Felhasználo
(46/48)
Nincs itt semmi baj Daltonnal.Kimondottan jó színész, és a kinézetével sincs baj.Mivel jobb például Craig ? Másrészt Johnny Deppet hozzá hasonlítani röhej.Az a csávó a tehetségtelenség netovábbja.A Bond lány viszont sem megjelenésben nem kimondottan érdekes, szerepe pedig abszolút hiteltelen, a lovas, és dzsippel gépbe hajtó amazon, stb.
AvatáR Gil Maerth 2016 ápr. 11. - 13:11:07
(45/48)
a legégõbb az amikor Dalton egy távcsöve szemüveget vesz fel.
de az se kutya, amikor az autó faházzal együtt menekül (!!!)
ez azért még egy Bondba is túlzás !

10/6
Torolt Felhasználo 2015 nov. 22. - 11:02:46
(44/48)
Elõször had szóljak hozzá az itteni fórumhoz:

Fel kéne hagyni a hülye, öncélú önállóskodással. Egy dolog - egy név, hogy mindenki tudja mirõl beszélünk. Kizárólag a tolmácsok (és talán a kémek) összeesküvése hogy még mindig 1000 nyelv van egy globalizált bolygón. Nevetséges. Bemegyek az osztrákoknál venni egy kiló parizert, erre kihoznak egy ládányi kotont. Pfff.

Dalton meg: a Bond-széria úgy tudja megszólítani a nõi közönségét, hogy A Kém egy csinos-sármos macsó, aki jól megdugja az elhízott háziasszonyt is amíg nincs otthon a férje. Tehát Bondnak ki kell néznie valahogy, különben úgy jár mint a Dalton-era: megbukik mint floki a lábtörlõn.

Azért az is jelent valamit hogy a kertv-k sosem adják a Bond-filmeket, és 10-40 hsz van hozzájuk a porton. Ennél még a Zalkonyat Szaga is jobban teljesít, azt legalább útálni lehet!

Mindenestre:
a film úgy indul, hogy még a gépre is felvitték az egész irodát, és "váratlanul" jól elszállnak a papírok a huzatban. Ennél Csupasz-pisztolyosabb nem is lehet semmi. Nem jó felütés. Az meg, hogy két élõhalott verekszik is csak Johnny Deppnek állt jól.
A vágások rosszak, és a börleszkes gyorsítás még mindig dívik, pedig már lassan a '90-es években járunk. A forgatókönyv összefüggéstelen. Viszont meg kell hagyni, a rendezés rendben van.

A fõcímnél látszik Dalton másik problémája. Apám ócska gengszterponyvái talán még mindig állnak egy dobozban, egyértelmûen azok hangulatát idézi. Nem tudom mennyire Egyéni Szociális Probléma, de szerintem nem vagyok egyedül vele - és antikváriusok is megerõsíthetik a 100Ft-os dobozkészletük alapján - hogy ez nem igazán az amiért akármikor kicsengetsz egy mozijegyet.
Plusz az oroszokkal már akasztottak bajuszt, az ismétlés nem feltétlen kell, gyengíti a "tárgyalási pozíciót".

Btw, meg kell hagyni, az Octopussyval kezdve a Bond-franchise kitermelt pár egész életerõs nõi karaktert is.
A másik fénypont pedig az orosz kémfõnök. Nagyon jó választás volt.
PythonFan 2015 máj. 06. - 18:25:07
(43/48)
Itt az Intervideo-s szinkronja:
http://osztott.com/HLDP/
LajtaJ 2015 jan. 10. - 23:10:47 Előzmény jani-wan
(42/48)
Ha ez a film történetesen német készítésû volna, akkor még véletlenül sem követtek el volna ilyen durva hibákat.
A németek mindenhol és következetesen Pressburgot írtak és mondtak volna.

A '80-as években létezett egy Inter Bratislava (sic!) nevû focicsapat, amelynek a mérkõzései olykor szerepeltek az osztrák totó szelvényein is. Ezeken a totószelvényeken következetesen és mindenhol csakis az Inter Pressburg név volt olvasható, semmi egyéb idegen elnevezés.
goodboy 2015 jan. 09. - 19:43:40
(41/48)
Daltonnak tényleg 3 filmes szerzõdése volt, csakhogy a 89-es magányos ügynök bukása után jegelték a sorozatot, -a következõ film amúgy 91-ben lett volna esedékes- ebben közrejátszott Brocolli betegsége is és az MGM-mel való jogi vita. 94-ben aztán Dalton már nem bírta tovább és felbontotta a szerzõdését, 3 hónappal késõbb pedig meg volt az új Bond Brosnon személyében. Remélem mindenkit tökéletesen kielégítettem.
csabaga 2015 jan. 09. - 18:03:23 Előzmény breeder
(40/48)
Úgy rémlik,Daltonnak három filmes szerzõdése volt a szerepre.
kybuck 2015 jan. 07. - 21:49:36
(39/48)
Szerzõdése volt a Remington Steele sorozathoz, ezért nem tudta akkor még elvállalni.
breeder 2015 jan. 07. - 21:36:32
(38/48)
Dalton még a 007 - A magányos ügynökben is játszik.
Úgy látszik John Glen kedvelte õt, hogy azt a szerepet is rábízta. :)
jani-wan 2015 jan. 07. - 17:01:20
(37/48)
Oké értem, nem is tudtam.
De Dalton nagyon fiatal lehetett akkor Bondnak, és Roger Moore meg még Simon Templar-t játszhatta akkoriban, ha minden igaz.
csabaga 2015 jan. 07. - 16:41:59
(36/48)
Te írtad,hogy Moore után már azonnal Brosnant akarták.

Erre írtam,hogy a többi Bondot is már jóval korábban akarták,mielõtt megkapták volna a szerepet.
Moore-már 1962,1969
Dalton-már 1969
offtopic
jani-wan 2015 jan. 06. - 21:23:28
(35/48)
Nem értem mirõl beszélsz.
csabaga 2015 jan. 06. - 17:00:44
(34/48)
Daltont meg már Connery után,Moore-t pedig már Connery helyett az elsõ filmre.:)))
Itt mindenki késõn lesz Bond,csak mire megöregszik.
jani-wan 2015 jan. 06. - 10:34:19 Előzmény LajtaJ
(33/48)
http://iszdb.hu/?szinkron=3671

Tipikus szocializmus utáni videókazetta szinkron, ahol a cél a minél jobb helyett a minél olcsóbban és minél gyorsabban volt, hogy el lehessen adni és kaszálni, habár a link szerint két szinkron is készült, szóval a második valószínûleg egy még gagyibb változat, mert nem akarták megvenni az elsõt.

ui.
szerintem az angolok jól tudják, hogy 1987-ben Cseszlovákiában volt Bratislava. Nem értem hol ezzel a gond. (azt persze értem hogy nem ott kellett volna lennie :), de így jártunk)
És ha angolul van feliratozva, akkor a "Bratislava (Czechoslovakia)" a megfelelõ felirat, mert angolul ez így helyes.
Az viszont igaz, hogy magyarul meg Pozsony, tehát a szinkronban már Pozsonynak kellett volna mondani.
jani-wan 2015 jan. 06. - 10:22:58
(32/48)
Nekem is az volt az érzésem, hogy Dalton nem játssza Bond-ot, hanem csak úgy ott van.

Hamar rá is jöttek, hogy õ nem való Bond-nak, sõt ha jól emlékszem azt olvastam hogy eredetileg Roger Moore után egybõl Pierce Brosnan-t akarták de nem ért rá, és így maradt Dalton.
breeder 2015 jan. 05. - 23:40:51
(31/48)
Tegnap este jól elszórakoztatott ez a Bond rész!
Ez a Dalton viszont rettenet rossz színész, még az a szerencse, hogy karakteres arca van, mert egyébként sokat nem tesz hozzá színészileg ehhez a részhez. :)
LajtaJ 2015 jan. 04. - 23:47:27
(30/48)
Csapnivalóan rossz a film magyar szinkronja!

Az még talán hagyján, hogy a történelemben teljesen hülye angolok a film elején "Bratislava (Czechoslovakia)" feliratot írtak, habár egy magyar felirattal már ezt is ki lehetett volna javítani. Az viszont, hogy késõbb a szinkronizált magyar nyelvû dialógusokban is folyamatosan bratislaváznak, a Pozsony szó még csak véletlenül sem hangzik el, már megbocsájthatatlan bûn!

Valaki szólhatna a fordítónak, hogy javítsa ki a durva hibákat!
Hatnull 2010 2015 jan. 04. - 14:58:51
(29/48)
Jó volt ez a film szerintem. Dalton nagyon más karakter volt, mint Moore, de nem kevésbé hiteles. Nyilván szokatlan volt sokaknak másfél évtized Moore után, hogy egy új és más figura veszi át a stafétát.