9/10
AttilaHun 2019 dec. 26. - 16:58:46 9/10
(6/6)
Hiánypótló alkotás. Szép, hiteles kosztümök, fegyverek és frizurák. Trükkök nélküli vívás és csatajelenetek. Talán még a Tűzzel vassal c. filmnél is jobb. Főleg hagyományőrző harcosoknak, történelmet szeretőknek ajánlom. Iskolásoknak, történem órára is ajánlott. Aki amerikai cukormázas káprázatra vágyik, amihez nem kell gondolkodni, azoknak nem ajánlom.
10/10
Sanyi235 2012 ápr. 05. - 20:20:48 10/10 Előzmény Rahar
(5/6)
Szerintem egy kimondottan klassz film. Sajnálom,hogy a DunaTV vagy bárki más nem hozta be Magyarországra szinkronosan ezt is,mint a Tarasz Bulbát. Ahhoz képest például szerintem sokkal jobb a sokat szidott harcjelentetek kivitelezése. Ott Bud Spencer szintû volt,ami vígjátékba való itt viszont komolyan meg voltak csinálva. Gondolom neked az unikornisos jelentek miatt nem tetszett. A harcjelentekbe nem tudom mi belekötni való van. Igen komolyan,klasszul van megvalósítva. Például az ágyúlövedék röpte,vagy sok más egyéb.Valószínûleg magyar statiszták is voltak. A katonai csapatokat meg nem színészek,vagy az utcáról berángatott emberek alkották,hanem történelmi hagyományõrzõ klubok akiknek ez a mániájuk teljesen tisztába vannak az akkori fegyverzettel,ruhákkal,és nem tornacipõben rohangálnak. A spanyol zsoldost meg külön kiemelném. Õ igazi spanyol, nem színész,hanem profi vivás oktató. Szerintem 10-bõl minimum 8-as a film.
10/10
nonus77 2011 aug. 02. - 23:40:21 10/10
(4/6)
Szórakoztató alkotás aki már megszokta az orosz mesélõ filmes vagy filmes mese stílust, kifejezetten tetszett hogy telepakolták a filmet különbözõ nemzetiségû szereplõkkel az orosz mellett leggyakrabban a lengyel de a gáján spanyol német és magyar nyelv is elhangzik ha figyelünk persze az eredeti nyelven kell megnézni.
10/10
nonus77 2011 aug. 02. - 23:37:36 10/10 Előzmény Rahar
(3/6)
Jó film, bár szokni kell az orosz stílust de legalább szórakoztatóbb mint a fent említett történelmi filmnek mutatkozó kaland film a Rettenhetetlen ahol 3 színész hollywoodi közönségnek készült játéka és a kidolgozatlan bakiktól hemzsegõ harci jelenetek jelentik az egész filmet ahol vagy rágógumiznak a statiszták a háttérben vagy tornacipõben rohangálnak vagy az angol lovasság vág át a "szellem skótokon" mert rosszul vágták össze a két videót :)
Tyrannosaurus/velo/Rex 2011 máj. 14. - 23:54:10
(2/6)
Sok hibája van a filmnek, de ettõl függetlenül egyszer meg lehet nézni. A hetman figurája pl. telitalálat. Az a farkasvigyor zseniális volt.
A misztikus szál elég hiteltelen és erõltetett.
Van némi utánérzés a Ridley Scott féle Robin Hood-ból. A különleges képességekkel felruházott, kiválasztott jobbágy származású fõhõs, aki nem valóságos történelmi személy. Itt lelhetõ fel az utánérzés az Andrej Rubljov-ból is, a fõhõs sokban emlékeztet a Rubljov harangöntõ fiújára.
A harci jelenetek egyáltalán nem voltak rosszak. A szereplõk legalább tudtak vívni. Kicsit kusza volt az egész film, a történelmi szál is, de hát az orosz történelem is elég kusza.
1/10
Rahar 2010 dec. 13. - 19:20:25 1/10
(1/6)
Az oroszok akartak egy hatalmas történelmi filmet csinálni, de úgy orosz elvárásokkal és megoldásokkal. Ebbõl kifolyólag ez nem egy mozifilm, a színészi játék gagyi, a képi megvalósítás csapnivaló, a harci jelenetek valótlanok, hol van ez a Zs kategóriás alkotás például A rettenthetetlen címû filmhez képest? Sehol. A cselekményvezetés korrektségérõl nem tudok semmit, de elég drámai történetet akartak kerekíteni belõle, hát nem sikerült. Megtekintését legfeljebb a fanatikus kosztümös, történelmi film rajongóknak ajánlom, de csak akkor ha nem túl igényesek. Ez a film számomra 10 pontból szigorúan 1 pont. 2007-ben ilyen bélsár filmmel megjelenni szerintem szégyen, persze ez az én véleményem, lehetséges, hogy másoknak tetszik vagy legalább közepes filmnek értékelik.