Téma: 56 csepp vér

10/10
Gabriella54 2008 okt. 23. - 21:59:36 10/10 Előzmény biancasarah
(56/96)
Nem akarlak elkeseríteni, de a Sportarénában 2006-ban láthattad, hiszen az 50. évfordulóra mutatták be! Ráadásul tavaly októberben szépemlékû Kaszás Attila már nem is volt közöttünk :(
Ez persze nem von le semmit a dalok nagyszerûségébõl! Amikor azt éneklik:
Hidd, a halál nem számít,
szó, ami csak elkábít...

még mindig összeszorul a szívem
Buffy85 2008 okt. 23. - 17:58:21
(55/96)
Kaszás Attila miatt fogom megnézni,és azért,mert amiket hallottam zenéket belõle,azok tetszettek.Viszont az a nyálas Palcsó Tommi helyett igazán találhattak volna jobbat is. :S
biancasarah 2008 okt. 23. - 17:27:38
(54/96)
Én a Papp László Sportarénában láttam a musicalt 2007-ben...nekem a történet egy kicsit már unalmas,de a zenéje nagyon szép..és aki miatt érdemes volt megnézni,az Kaszás Attila..õ viszi az egész darabban a prímet,és fantasztikus dalai vannak.:)
Millagro 2008 okt. 23. - 09:08:55
(53/96)
Nekik a nézettség fontos, mert abból van pénzük. A tapasztalatok szerint jobban fog hozni a Celeb, mint az ünnepi mûsorok.
10/10
Gabriella54 2008 okt. 23. - 07:00:10 10/10
(52/96)
Jogos! Még jó, hogy hosszú hétvége van, de akkor is, ilyen sokáig ébren lenni - de hidd el, megéri!!!
Pappa22 2008 okt. 23. - 04:30:26 Előzmény Gabriella54
(51/96)
Én nem láttam még, és én is Kaszás Attila miatt nézem meg elsõsorban.
Csak gratulálni tudok az RTL Klubnak, hogy ilyen k*rva késõn adják!!! Bár a celeb vagyok meg a hasonló szarok fontosabbak..
10/10
Gabriella54 2008 okt. 20. - 00:00:44 10/10 Előzmény orion.anna
(50/96)
Szerintem egyértelmûen Kaszás Attila viszi a hátán a filmet - mindenesetre nagyon-nagyon tetszett! Vannak benne olyan dalok, amik azonnal belopták magukat a szívembe (pl. az Ó, Atyám, a Maradj hûséges a földhöz), egy viszont iszonyúan nem tetszett benne: Keresztes Ildikó szólója! Kilóg az egészbõl, olyan, mintha csak azért tették volna bele, hogy neki is legyen egy külön dala!
orion.anna 2008 máj. 20. - 19:10:05
(49/96)
Nekem egy igazán nagy bajom van ezzel a musical-filmmel. PALCSÓ. Az R&J vonal szerintem is felesleges volt. Miller Zoliról írtalkkal abszolút egyet tudok érteni! Az édeskettesben írtó jó. Kaszás az egyértelmûen jó, de nekem is Alföldivel való közös jelenetei tetszettek a legjobban. A zene viszont abszolút nem fogott meg. Nem tetszik. egy dal sincs, ami tetszik (pedig ez ritka nálam). Egy dal jól kezdõdik és valamivel totál elrontják. A koreográfia az nagyon jó volt.
eugénia22 2008 ápr. 02. - 08:03:39
(48/96)
2 Filmfesztiválon volt,a Palics Nemzetközi Filmfesztiválon,és A 7. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon pedig közöség díjas lett.
eugénia22 2008 febr. 10. - 00:59:52
(47/96)
Ha megnéztem írok a topicba.Zoli biztos jól játszik benne.
eugénia22 2008 febr. 10. - 00:51:53
(46/96)
Jó megnézem,az Édeskettes hármasban Így készültjét láttam, azt nézem meg.
eugénia22 2008 febr. 10. - 00:47:01
(45/96)
Én nem láttam sajnos még színházban,a TV-ben énekelt.
eugénia22 2008 febr. 10. - 00:42:02
(44/96)
Én is kedvelem mióta láttam a filmben, meg már hallottam énekelni, és nagyon jó hangja van.
eugénia22 2008 febr. 10. - 00:35:41
(43/96)
Igen,bocsánat Miller Zoli,már kiakartam javíttani.
eugénia22 2008 febr. 07. - 04:30:24
(42/96)
Ami tetszett: Jó dalok vannak benne.Néha azért vannak olyan szavak, amik nem illenek oda, például "húsvéti nyuszik",de mindegy.Müller Zolinak nagyon jó hangja van,és nagyon jól is énekel. Veres Mónika állítólag teljesen amatõr, és mégis jónak találtam az alakítását.A megásokat szerintem ki lehetett volna hagyni, de jól énekeltek, és még a színész játékuk se volt rossz.Jól össze van rakva a film,jelmezek,dalok,végülis a díszlet se rossz.Jó ötlet volt musikelnek csinálni.A korreográfia is jó volt.Ami még tetszett,hogy látszott az egész filmen,hogy nagyon összejátszottak,segítették egymást a színészek, és jól sikerült nekik,lehet,hogy csak nekem jött át,de ez mindenképpen jó pont a filmnek.Meghát az egész ének és tánc nagy összmunkát igényelt,ez lehet a magyarázat.És hogy mégegy jó pontot mondjak ami is a nézõre hat,hogy egy jó filmet néz, az szerintem a színészek idõnkénti könnybe lábadt szeme is jelenti,a végén Veres Mónika még el is pityeredett.Mondanivalóban is kitett a film magát,nem úgy mint például a Szabadság, szerelemben.A lelkiismereti jelenetek,jó ötlet volt.Asszem ennyi.

Ami nem tetszett: A Romeó és Júlia vonalat ki kellett volna hagyni, csak feleslegesen bonyolította, és húzta a történetet.Néhol idegesítõen, és feleslegesen túl romantikázták a filmet, kicsit az volt az érésem, mintha nem is a fõvonal a forradalom lenne, inkább valamiféle tragikus szerelmi történet,akár Romeó és Júlia is.Kár volt ,hogy Veres Mónika csak két ruhában volt,az ember már-már öltöztetõért kiált.Igazán a forradalom itt se, mint a Szabadság, szerelemben nem igazán volt mutatva ,bár lehet nem is akarták bemutatni a forradalmat.A szerelmi jelenetek, ha kevesebb lett volna, jobban tudtak volna koncentrálni az 56-os eseményekre,de mindegy.A vége egész jól sikerült,de kicsit furcsa nekem,hogy mindenkit szitává lõnek, de az atya sértetlenül megúszta,de ez is mindegy.Kár volt olyan jeleneteket bele tenni ami valószínûleg nem volt divat akkoriban,például Robi és Juli szerelmi jelenete(jó nem mutatták,de akkoriban egy nap ismeretség utánn...),aztán olyan szavak mint k.rva,de ez is csak nekem nem tetszik.Müller Zoli halála még a felénél se, az nem volt jó ötlet, mert jól játszott, és a hangjáért is kár.Asszem ennyi.

Nem volt rossz film, én rosszra számítottam.Szerintem simán üti a Szabadság,szerelmet.Mindent összvetve 10-bõl adokrá egy 9 -est.Még annyit, hogy azt hozták össze belõle, mint amit a Szabadság, szerelemben is akartak, kellett bele szabdság is,de muszáj volt szerelem is.De itt legalább, jobban eltalált párt "alkalmaztak".Hát, azt hiszem ennyi.
10/10
minimaszat 2007 dec. 10. - 11:31:47 10/10
(41/96)
Megrázó történet, tele érzelmekkel, gyönyörû dalokkal, teheséges énekesekkel, színészekkel. Pont olyan, amilyennek egy musicalnak lennie kell. Nincs rajta mit feszegetni, egyszerûen úgy jó ahogy van. Ehhez nagyban hozzájárul Kaszás Attila fenomenális alakítása. Vele egy óriási tehetség távozott. a többi színész alakítása is remek. A fital "megás" énekesek is kitettek magukért.
Régóta váratott magára egy hasonló magyar próbálkozás! Gratulálok a készítõknek!
Nyugodj békében, Attila!
mami52 2007 okt. 20. - 00:59:21
(40/96)
Még annyit, hogy egy musicaltõl nem várható, hogy nagyon árnyalt jellemeket rajzoljon. Sokkal inkább az érzelmekre kíván hatni.
Érdekes, hogy Amarikában, ahol elõítéletektõl mentesen nézték meg a filmet (szakemberek is!), jelentõs sikere van!
mami52 2007 okt. 20. - 00:49:31
(39/96)
Abból a szempontból tényleg nem volt szerencsés a Rómeó és Júlia elnevezés (és egyáltalán a párhuzam emlegetése), hogy így a nézõ bizonyos prekoncepcióval ment a filmet megnézni. Elõre elképzelte magának a figurákat, és csalódott volt, ha nem azt kapta, amit elképzelt.
Ha el tudunk szakadni a shakespeare-i vonaltól, teljesen elfogadható, és hiteles figurákat láthatunk. És nagyon is hihetõ, emberi történetet.
Ha Palcsó Tamás teljesen ismeretlen színinövendék lenne, s úgy kapta volna ezt a szerepet, és nem Rómeónak neveznék, mit kifogásolhatnánk a játékában? Nem hihetõ, hogy az adott szituációban egy megfélemlített, de önérzetes és tisztalelkû még majdnem kamasz fiú így viselkedik? Nem hõs! Áldozat! Hogyan kellett volna hõssé válnia? Lõjön le minden orosz katonát? Vagy robbantsa fel a tankot? És akkor mi lenne? Talán gyõzött volna a forradalom?:))))
Akkoriban hányan elmenekültek innen? Mert féltek. De mégtöbben itt maradtak. Pedig féltek. Ha hõst akartok látni, láthattok. De csak azért, mert itt maradt. Bár -remélem azért ez kiderült az utolsó dalából- tudta, hogy ez a halállal egyenlõ. Számomra nagyon is megindító volt a játéka, mint ahogy a Keresztes Ildikóé, a két Milleré, de az orosz tiszté, vagy a Júlia tesójáé is. Kaszásról nem is beszélve. Õ egy más kategória.
Alföldit viszont csak azért ajnározni, mert neve van, nem érdemes . Én nagyon is kedvelem õt, de ebben a történetben õ csak eszköz, hogy Kaszás beszélhessen. Nem õ adja az élményt.
husika0221 2007 aug. 18. - 18:28:01
(38/96)
Nekem nagyon tetszett a film. Bár Palcsó Tomival semmi problémám nincs, mégsem tetszik az alakítása! Valahogy nem így képzelem el egy ilyen rockmusical férfi fõszereplõjét.
Nikyyke 2007 jún. 21. - 11:58:49
(37/96)
De mitt csinált a Palcsó Tomi,hogy sokan így vélekednek róla??