Téma: A bájkeverõ

10/10
Révész István febr. 06. 00:28:25 10/10
(114/114)
Óriási nagy film :) Már többször is megnéztem.
NHzsolt 2019 márc. 21. - 11:49:36
(113/114)
Nem kell mélyre ható okosságokat várni ettől a filmtől, csak simán jól kell szórakozni. Mert ez a film erről szól. És közben megláthatjuk, hogy ha kívánunk valamit, azt elég részletesen kell megfogalmazni, mert még úgysem biztos, hogy sikerül. Na erre felfűzve a sztorit szerintem jó szereplőkkel, jó történettel találkozhat az, aki megnézi és másfél órán át egy jópofa filmen lehet szórakozni.
A filmkritikusok meg nézzenek olyan filmeket, ami nem a szórakoztatásról szól. :-)
9/10
szepipiktor 2018 jan. 19. - 14:15:56 9/10 Előzmény Viktor6665
(112/114)
Te ezt 2015-ben kérdezed, én 2018-ban válaszolok...
Ma miért kell minden filmbõl, történetbõl több változatot gyártani, miért kell a sorozatokat is ennek megfelelõen szervezni?
Ma nem CSAK a fekete a alap, hanem minden filmben vagy rekmake-nak, sorozatnak a fekete, leszbikus, homoszexuális, nõ, zsidó, feminista és Y generáció köré kell szervezõdnie.
Ma nõ a régi férfihõs, fekete a klasszikus fehér, leszbikus vagy meleg a régi macsó hetero és 30 éves az eredeti 50-es. Ma csupasz a nuni, a régi bozonttal szemben, ma nem cigiznek, mint rlégen, hanem kábszereznek.
És ez alapból meghatározza a véleményeket is, a szavazásokat is, hiszen az érintett halmazok - akik az interneten élnek - aktívabbak, az õ ítéletük látszik, hallható, így a filmgyárak elev erre repülnek rá.
Hidd el, ha nemsokára az ázsiai 150 centis féllábú transznemû lesz a divat, az összes film és sorozat arra fog épülni.
(Régen a zsidóvonal volt az elfogadott, a fekete jelentette a bûnt, a kontrasztot, majd ezt használták fel a polgárjogi területen is. Akkor a cigi, a szex, a PC stílus nem létezett)
Szóval ez csak marketing, ne vedd komolyan.
5/10
Viktor6665 2014 dec. 31. - 00:47:21 5/10
(111/114)
Miért kell az Istennek minden Hollywoodi filmben négernek lennie?
9/10
-greghouse- 2014 nov. 16. - 17:22:38 9/10 Előzmény Kulcskészítõ
(110/114)
Hi..hi... az jó kis kívánság lett volna..
De a film logikája szerint az ágyband derült volna ki, hogy Hurleynek két farka van.....:-)
robicsek2 2013 okt. 05. - 20:23:31
(109/114)
Utolsót ? Én elsõnek azt kivontam volna :) Kell a fenének Elison :)
10/10
Kulcskészítõ 2013 okt. 05. - 20:15:49 10/10
(108/114)
Nem is értem, hogy Elliot miért nem használt fel legalább egy kívánságot egy kis hancúrra, amikor Hurley világosan a tudtára adta, hogy BÁRMIT kívánsz, teljesítem. Kell ennél egyértelmûbb ajánlat? Az ördög nem alszik :-)))

Egyébként pedig egy többször újranézhetõ, szerethetõ vígjátékról van szó, amit csak ajánlani tudok :-)
9/10
lotto 2013 ápr. 14. - 13:11:24 9/10 Előzmény somliv
(107/114)
Az tuti!:) Elizabeth Hurley itt milyen eszeveszettül jól néz ki.
Egyébként a film sokadjára is simán nézhetõ és szórakoztató.
offtopic
Sz Peter 2012 nov. 25. - 21:10:15 Előzmény -greghouse-
(106/114)
"Mert lejáratta a hõs amerikai világmegváltó katonákat."?

Inkább azokat akik odaküldték õket! :)
10/10
somliv 2012 nov. 25. - 17:46:55 10/10
(105/114)
Hát ha én lettem volna Elliot,nem érdekelt volna Alison, mentem volna az Elizabeth Hurley-vel a pokolba örök életre!
offtopic
kata3 2012 júl. 10. - 21:53:59 Előzmény -greghouse-
(104/114)
Nem írok privátot, elég ha megkeresed Tom Cruise filmjét a porton, a Top Gun-t, és ott a 127-es hsz-t. Ennyi.
Már így is túl nagy feneket kerítettem ennek a semmiségnek. Csak egy poén akart lenni 1 évvel ezelõttrõl. :-)
OFF!
9/10
-greghouse- 2012 júl. 10. - 14:24:08 9/10
(103/114)
Bocs, de vagy téged tiltott le a magasságos Bill Gates, vagy mást, de képtelen vagyok megnyitni a linket.... javaslom, küldd el privátban, hátha ott átjön.
Itt csak egy kép jött át (bár lehet, hogy csak ezt akartad), ahol Michael Palin fejéhez fegyvert tartanak, nem tudom, de semmi más.
Mindegy, a lényegen nem sokat változtat. Aki szép az szép, aki nem az nem (én vajon melyik vagyok, ne találgass), de fontosabb szerintem aki szórakoztatóbb és humorosabb, az igenis maradjon szórakoztatóbb és humorosabb.....(jajjj, konyhabölcsesség, mondá a volt barátnõm, tí pasik asziszitek mindenkit leveszitek a lábáról egy poénnal.., ja, ez most jó poén volt, tegyek fel egy kávét???:..")

szerintem nyár van, és ilyenkor ne Bergman filmeket nézzen az ember. Azt is kell. De már annak is örülök, ha tinédzser lányom mondjuk Bujtor István filmet néz és nem Jim Carreyt. Én már ilyen vagyok...
offtopic
kata3 2012 júl. 10. - 13:19:44
(102/114)
Végül megnyitottad a Top Gun 127-est??
9/10
-greghouse- 2012 júl. 10. - 13:10:52 9/10
(101/114)
Az izületeimet inkább hagyjuk, de a linked tényleg nem jött át valamiért...
Szerintem vannak elfeledett szép nõk Hollywoodban (ne firtassuk miért feledték el õket), de ilyen pl. Valeria Golino, és még tudnék sorolni másokat.
Te persze csajból vagy, és kapásból dobálnád az "elfeledett pasik" nevét, nem tudom kit. Tényleg. Szegény Patrick Swayze, RIP, lehet az egyik, de talán (nehéz nõi fejjel gondolkodni) a Hair fõszereplõi, Treat Williams, aki néhány kemény tábornoki szerepet kapott mostanában, egyébként nem jegyzik), de ezt tudd be annak, hogy Amerikában teljesen más filmeket díjaz a közönség is és a zsûri is mint Európában , hogy témánál maradjunk, a Hair Amerikában majdnem megbukott, Európában besöpört minden díjat (európai vagyok, szerintem jogosan), Treat Williamst, és a Hair egyik legkedvesebb színésznõjét, Annie Goldent ("ha találkozol vele, mondd meg, hogy szeretem..."), és John Savage fõszereplõt (aki sajnos tényleg drogban fulladt bele, de elõtte még Magyarországon forgatott egy filmet),

...tehát nem tudom. Pont a Hair-rõl beszélve, ez akkor is, mikor elõször láttam, furcsa volt, hogy ilyen - bocsánatot kérek - nagy seggû csaj az álma egy kigyúrt texasi cowboynak. Aztán láttam a "nagy seggû csajt", Beverly D'Angelot, aki egy szenzációs komikus, Én imádom Milos Formant, de azért az õ szerepére nem kellett volna, nagy a feneke.
el
Annie Golden, Treat Williams, John Savage...történelem. Senki nem hallott róluk. Annie megjelent egy vagy két sitcomban. Treat Williams hozta a B-kategóriás katonatiszt formuláját. John Savage... eltûnt. Egyszer jelent meg fõszereplõként - mit ad Isten - egy lezuhant amerikai pilótát játszik a Hortobágyon. Magyar kooprodukció.

Legjobban azt sajnálom, amirõl nem tehetünk.
Azt, hogy Európában másként itélik meg a filmeket, mint az USA-ban.
Nálunk a Hair kultikus film, nem csak azért, mert Milos Forman, cseh rendezõ csinálta, nem csak a nemzetközi elismerésekért, hanem mert Európa emléke.

Amerikában ezt nem tisztelték, nem tisztelik. Ott a Hair, ha nem is bukás, de "gyenge" kategóriába volt sorolva, és miért, épp azért amiért a Jó reggelt Vietnam. Mert lejáratta a hõs amerikai világmegváltó katonákat.

Pedig ezzel is szembe kell nézniük.

88
offtopic
kata3 2012 júl. 10. - 12:38:55
(100/114)
Még bírják az izületeid? :-)
Nincs vele gond, rákattintok és behozza: Top Gun 127-es hsz.
9/10
-greghouse- 2012 júl. 10. - 12:34:16 9/10
(99/114)
Bocs, de valamit vagy lehagytál, vagy nem jött át, a linkre kattintva nagy nulla, hibajel, tehát nem tudom, mit küldtél.
House és tizenhármas? Szerintem óriási szexuális feszültség volt köztük, és pont ezért nem hozzák õket össze. (Kivéve a nálunk most induló nyolcadik évadot, ami valamit sugall), de nem gondolom, hogy dramaturgiailag össze kellene hozni Houset 13-assal.
Elõször is, a Huddy vonal mindennél erõsebb (House és Cuddy). Másodszor, az rendben van, hogy 13 gyönyörû, és House imádja a szép nõket, de House egy kicsit perverz is, néha elképesztõ csúnya krrrrrrrrrrvákat szed fel (szerintem). Harmadszor, House-ba már minden csaj szerelmes volt a sorozatban, fõleg Cameron, akivel randizott is, és a rendezõk (nagyon helyesen) teljesen nyitva hagyták azt, hogy mi is történt. A sugallat (és én is így írtam meg) az, hogy valami igenis megtörtént, de megesküdtek egymásnak, hogy soha az életben senkinek ezt nem fogják elárulni. Ezt igazolja (House tagadása nem, õ bármit tud tagadni), Cameron bizonytalansága a randi után, az "otthagyott" puszik, és House jelleme, hogy soha nem menne bele egy ilyen kapcsolatba, amit nem érez véglegesnek. Cuddyt annak érezte, kivétel volt, de elb....ta, ezért ront bele a házába. Cameronnal véd és dacszövetségük van, hogy mindent titkolnak. (Csak érdekesség, hogy mikor Cameront összehozzák House-szal, akkor a való életben éppen felbontja a jegyességét Jennifer Morrison Jesse Spence-szel...).
Tizenhármas teljesen fikció. Laurie azt mondta, imádta volna a jelenetet vele, de neki sokkal jobb volt ez a titokzatos kapcsolatuk, mármint hogy õ tud tizenhárom titkáról, tizenhárom az övérõl, egymásért mennek a börtön elé, stb.
Amber (Anne Dudek) meghalt. Laurie kedvence volt, még én sem tudom kinyomozni, miért (mert hogy Kal Penn azaz Cutner kapott közben egy Fehér Házi állást Obamától, azért hagyta abba, és jött helyette Peter Jacobson "Taub", azt mindenki tudja, és szerintem nem is volt rossz döntés.)
Ambert (Dudeket) személy szerint Laurie nagyon szerette és hiányolta, a szerepe ellenére egy rendkívül humoros nõ, azért próbálták pótolni "Masters"-szel (akinek a valódi neve érdekesen szintén Amber, Amber Tamblyn), aki született komédiás.
De a hatodik évad után zuhant a népszerûség (ma már a producerek is elismerik, hogy ebben nagy szerepe volt Foreman és Tizenhármas teljesen indokolatlan és értelmetlen összehozásának, ami senkit nem érdekelt), visszajön Taub, aki tényleg sokkal érdekesebb mint Kal Penn lett volna helyette, Tizenhármas elment James Bong Girl-nek, elõtte a model jövõ (más nem sok), Anne Dudek (Amber) meg örökre biztosítva van, mindent el tud játszani.

Visszatérve. A Script szerint House-ba minden nõ szerelmes ideig, óráig. De vannak elrontott részek (ami nem csoda, ha ilyen sokáig megy egy sorozat), pl. hogy a sorozat közepén derül ki, hogy Cuddyval nem csak együtt jártak egyetemre, de le is feküdtek, ezt nyilván késõbb találták ki a producerek. Ezek után furcsa a magyar fordításos magázódás, és az angol eredeti távolságtartás.esz

Cameron és House nyilvánvalóan lefeküdtek. Csak eskü alatt vallják, sosem. Cameront ez boldoggá teszi, House-nak ez egy Cuddy pótlék. Tizenhármas azért nem érdekli House-t, mert nem tartja ellenfélnek, kihívásnak. Tizenhármas lefeküdne vele, pont ezért nem érdekli House-t.

Az új csajok, a nyolcadikban.....no, ez már Spoiler lenne, errõl most nem.
9/10
-greghouse- 2012 júl. 10. - 10:52:45 9/10
(97/114)
hihi.... tényleg összetévesztettlek, de nem kedvenc szereplõmmel a Houseból (olyan csak maga House..:-), ki más), a honlap képed alapján kedvenc európai színésznõmmel, Emma Thompsonnal azonosítottalak, nyilván semmi nem igaz, hiszen a honlapokra az emberek négy ötöde a vágyait, álmait, ideáljait teszik fel. Emma Thompson viszont ma a világ talán egyik legjobb színésznõje, Meryl Streep vagy Jodie Foster vagy Audrey Tautou között, nincs sorrend, ezért emlékezhettél erre.
..Maga az "összetévesztés" a név miatt volt, mivel van NAGYON közeli ismerõsöm aki Kata, és hevesen tiltakozik az ellen, ha õt mondjuk le "Katalin"-ozzák, vagy felköszöntik Katalin napon. De ez is elmúlt, de szerintem errõl beszéltünk annak idején.
..Érdekes, a House-ból nincs kedvenc nõi szereplõm. Lehet, hogy talán ezért jó a House (jó volt, befejezõdött), mert nincsenek teljesen fekete-fehér figurák. Tizenhármas nagyon szép, de teli van testi és lelki betegségekkel (és nekem lapos), Cuddy túl ideges, érdes nyelvû (de House is az), talán még a "meghalt" Amber (törtetõ cafka)", Anne Dudek volt inkább a stílusom, de nem hiszem, hogy errõl beszéltünk volna. Szerintem a Kata név a kislányom miatt jött be és kész. (De te nem õ vagy, már tudom, megbeszéltem vele.)
offtopic
kata3 2012 júl. 09. - 23:14:24
(96/114)
Rendben elfelejtem, nincs harag. :-)
De azt nem felejtem el, hogy anno összetévesztettél a kedvenc nõi szereplõddel, tán a House-ból(?)
notinoti! :-D
9/10
-greghouse- 2012 júl. 09. - 22:59:04 9/10
(95/114)
Oké, bocs. Csak a pasikban mindig él egy fantázia arról, hogy milyen lehet két biszex nõvel. A pornókon is vannak leszbi kategóriák. Csak a pasik azt felejtik el, hogy a leszbi nõk nem mind Playboy lányok ám, hanem bizony...vannak egész mások is. Az egy fantáziavilág, a valóság meg...
..De még egyszer bocs, felejtsd el.