*Bátorszív* 2007 júl. 13. - 23:19:08
(58/278)
Anthony Hopkins, és Sinkó László párosítása remek szinkronrendezõi telitalálat.; ( úgy bizony...!)
Hopkins-t vagy eredetiben..., vagy Sinkó szinkronjával,(...!...)
Más mûfaj: de ugyan ez a helyzet, Woody Allen-nel, és Kern András tökéletes szinkron-szimbiózisával is...;
*Bátorszív* 2007 júl. 13. - 23:08:32
(57/278)
Az ilyen jellegû filmeknél (vagy akár az általad említett alapmûnél...) megbocsájtható egy 'kis' valószínûtlenség; ebben egyetértünk... De azért ez bizony egy vérbeli hollywoodi thriller, azt ismerjük el...(!) még ha a mûfaj legkiválóbb ( 'blõd-vérengzõs' - és ez most persze enyhe cinizmus...,- ) darabjai közül való is... ;
scala1 2007 júl. 13. - 18:05:28
(56/278)
Az egyik legjobb film amit eddig láttam. Tökéletes rendezés, ahogyan Jonathan Demme jelenetrõl jelenetre építi fel a feszültséget, meg is kapta a legjobb rendezõnek járó Oscar - díjat '92 - ben. Hopkins elképesztõ, tökéletes alakítást nyújt és Jodie Foster is remek. A mellékszereplõk is jók, fõleg a Buffallo Bill - t alakító Ted Levine és Anthony Heald, mint dr. Chilton.
Nagyon jó, hogy Sinkó László Hopkins magyar hangja, szerintem még félelmetesebbé teszi a karaktert. (Amikor élõben láttam Sinkót színházban, egybõl eszembe jutott ez a film...)
A folytatások szerintem már nem annyira jók, bár a Vörös sárkány azért eléggé félelmetes, fõleg Ralph Fieness alakítása miatt. (remélem jól írtam a nevét.)
Szeretném megszerezni a '84 - es Bounty filmet, ahol Hopkins játssza a kapitányt és Mel Gibson játssza
Fletcher - t. Láttam egy részletet belõle, az alapján Hopkins abban is remek.
norton15 2007 júl. 13. - 16:33:18
(55/278)
Miért lenne hollywoody? A könyvben is így menekült meg.:)
*Bátorszív* 2007 júl. 12. - 22:03:22
(54/278)
(kiig.) ,---> " ...fordított arányosság..."
wysiwyg 2007 júl. 12. - 21:56:27
(53/278)
Aha..:)
*Bátorszív* 2007 júl. 12. - 21:55:08
(52/278)
Bocs! javítok, mert a végén a film rajongói még nekemesnének! :) ;)
... Szóval amikor a tucat-thrillereket említettem, akkor talán félreérthetõ volt, hogy a B.H.-t is közéjük kevertem...
Bár ahogy Én fogalmaztam, bizonyos blõdség erre a filmre is jellemzõ... ( de mondj Nekem egy hasonló mûfajú filmet amire ez (többé-kevésbé) nem igaz...!!!(???)...)
Ez a thriller viszont, véleményem szerint elsõsorban Hopkins alakítása miatt,- no jó, a rendezõ is az átlag felett teljesített a mûfajon belül,... - kiemelkedik a tucatból.;
*Bátorszív* 2007 júl. 12. - 21:38:51
(51/278)
Véleményem szerint, ha a filmet a hitelesség, és hiteltelenség irányából közelítjük meg, akkor miközben a hátborzongató cselekmény a film elõrehaladtával egyre inkább kibontakozik, (kiteljesedik) a történet valahogy -(ezzel) fordított arányoságban- veszít az autentikusságából... Egyre hollywoodibb, és valószínûtlenségekkel terhelt mozivá válik... ( Gondolj csak a film mesterien kifundált, vérfürdõbe átcsapó záróepizódjára...)~=( H.L. szökési jelenete...)
Egyébként a tucat thrillerek között, egész jól sikerült kis darab...(!) ...és ahogy azt mondtam Hopkins alakítása pedig valóban fergeteges...
*Bátorszív* 2007 júl. 12. - 20:56:31
(50/278)
Hatásos horrorisztikus pszicho-thriller, de valljuk meg azért elég blõd... ... ...
Anthony Hopkins színészi produkciója viszont idegborzolóan, és ördögien fergeteges.; ( ... démoni alakítás, egy démoni tehetségû színésztõl...)
norton15 2007 júl. 12. - 10:05:36 Előzmény wysiwyg
(49/278)
Edward Norton, Anthony Hopkins, Ralph Fiennes, Mary-Louise Parker, Philip- Seymour Hoffman, Emily Watson, Harvey Keitel, Anthony Heald. Azért ez nem rossz.:)
wysiwyg 2007 júl. 11. - 21:30:39
(48/278)
Aha..:)
norton15 2007 júl. 10. - 20:18:08 Előzmény wysiwyg
(47/278)
Hát, nem mondanám, hogy a Vörös sárkány után értetlenül bámulnék. Sõt az a kedvenc Hannibal-könyvem, de elismerem, a film nem lett annyira jó. Azért színészek miatt érdemes megnézni.
wysiwyg 2007 máj. 10. - 13:31:06
(46/278)
A film 1991-ben készült..én akkor születtem, majd 4éves korom körül (asszem), uncsitesómmal megnéztem..hát számomra is egy alapfilmmé vált. Igaz akkor még nem igazán fogtam fel vagy mi...csak pár évvel késõbb. (Sose voltam mesés tipus)
Az összes rész közül ez lett a legsikeresebb, és ezt nem csak az Oscar díj miatt mondom. Igaz az is fantasztikus h. Sir Anthony Hopkins mindössze egy 20 perces szerepért kapott Oscart mint legjobb férfi FÕszereplõ, de ez a film a mai fiatalok körében is ismert. Ha kimondom pl. hogy Vörös Sárkány többnyire senki nem Hannibalra gondol..de már a bárányok szóról viszont nyomban tudják mi a helyzet. És a világ legjobb filmjeinek listáján is ott virít.
Vikke 2007 ápr. 24. - 14:54:25
(45/278)
Ez egyértelmûen egy alapfilm.
Arden 2007 ápr. 12. - 20:38:55
(44/278)
Szeretem Anthonyt, uh idõnként utána olvasok - és nemrég volt hír, hogy még a 90es évek elején kavart Martha Stewarttal, és a csaj(néni) azért dobta, mert félt tõle. Tök zúzós. Persze az Aktívban tegnap azt mondták, h az elsõ neje Hannibal miatt hagyta el, pedig valójában Anthony lépett le, de még vmikor 73 környékén... aztán újranõsült, és a 2. feleségétõl csak 2000körül vált el - Stella(nem szeretem) miatt.
Juccmokk 2007 ápr. 12. - 10:55:49 Előzmény Arden
(43/278)
Honnan tudsz ilyen érdekes infókat? El tudnék ilyeneket olvasgatni. :) Egyébként Anthony szerintem is lebilincselõ ebben a szerepben. A környezetemben senki nem szereti a Hannibal-sztorikat a vérengzés miatt, úh. jó, hogy itt lehet ömlengeni errõl. :)
nikbertakem 2007 ápr. 09. - 13:40:36
(42/278)
mindenképpen megnézem..ill. 12 évesen asszem láttam:@de csak az agyevõs jelenet maradt meg bennem
Arden 2007 ápr. 08. - 18:33:39
(41/278)
Sztem csak "szóbeszéd", de állítólag pszichológus felügyelte a forgatást...:) Amúgy az is példázza, h Anthony milyen jól játszotta a szerepet, hogy az akkori barátnõje azért hagyta el, mert látta a filmet, és elkedett félni Anthonytól... (sztem ez tuszta gáz, de mindketten megerõsítették a sztorit, uh nincs okom kételkedni benne.)

Én is azt éreztem, amit Te - hogy Hannibal egyszerre visszataszító és roppant vonzó is. A simogatás mellett nekem a másik kedvenc jelenetem az volt, mikor Hannibal törölközõt adott Starlingnak. Azt hiszem az volt az a pillanat, mikor Hannibalt elõször emberinek éreztem, és a "vonzó" oldalára billent a mérleg.:)

Nézd meg a Hannibal c filmet is, ha teheted. Bár ott nem Jodie játsza Clarice-t, de abban a moziban teljesedik ki Hannibal és Clarice macska-egér játéka.:)
nikbertakem 2007 ápr. 08. - 15:46:40 Előzmény Arden
(40/278)
anthony hopkins az egy fogalom..én nemtudom hogy sikerült ezt így eljátszania de szóval a jelleme számomra egyszerre volt ijesztõ és vonzó.valahogy úgy jött le nekm hogy a starling is vonzónak találta pesze rettegett is,és komolyan teljesen a helyén volt az a jelenet amikor megsimogatta az ujjával a starling ujját,egy rejtet kis finom vonzalomkifejezés.
Arden 2007 febr. 04. - 19:08:43
(39/278)
Amúgy egy fikázós blog az index.hu-n.:)