Téma: A bosszú

offtopic
Midnight67 júl. 12. 16:30:08 Előzmény nefefe
(46/46)
Ez egy film eggy fikció.
Nem dokumentumfilm.Felesleges benne életszerű jeleneteket keresni.
offtopic
Picasso ✎ júl. 12. 16:25:07 Előzmény Midnight67
(45/46)
Én pont nem nagyon szoktam, mert itt minden fordítva működik; a rossz a jó, a jó a rossz.
Ráadásul péppé spoilerezve minden topik. :(
Köszi, hogy leírtad; így már bele sem kell kezdenem. :P
3/10
nefefe júl. 12. 16:18:22 3/10
(44/46)
Az első 20 percben az jutott eszembe, egy rossz pornófilm elejét látom. Ha valaki ilyen kihívóan viselkedik, ne csodálkozzon, ha rámásznak. A második gondolatom az volt, hogy az ilyen barátot ki kellene herélni.
Spoiler: ilyen sebbel (ha jól láttam, középtájon kapta el - gyomor, máj, vese, lép, bármi sérülhetett), tehát erősen halálközeli sebet kapott. A véres-hangyás jelenet király volt. A faégetős jelenet vicces volt... az csak természetes, hogy csak a fa ég, a fél méterre lelógó haja nem. A lány bizonyára előző életében egyszemélyes túlélő kommandós lehetett, hogy egyáltalán eszébe jutott ilyen ötlet.
Aztán a film további részében nyomon követhetjük, miként lesz Barbi-babából Lara Croft. Csodás.
Az átalakulás közben annyi lehetetlen dolgot láttam, hogy ezek felsorolásához sokkal több hely kellene.
A film alatt folyamatos marhaságok, lehetetlenségek, rossz megoldások.
Kedves rendezőnő! Talán nem kellene erőltetni a hasonló akciófilmek rendezését! Mert láthatóan nem megy.
Midnight67 jún. 11. 00:34:57
(43/46)
Jó példa arra, hogy érdemes elolvasgatni a hozzászólásokat egy film előtt. Kivételesen nem bántam, hogy agyon van spoilerezve, mert ha nem teszem, lehet, hogy megpróbáltam volna végignézni, tekintve, hogy thrillernek van írva az ismertetőben. Vérfürdőt viszont nem szeretnék látni, mert az nekem már horror lenne. A felütés érdekelt, hogy ki-mit-miért-hogyan, így óvatosan belekukkantottam. Pontosan 29 percig néztem, addig érdekes volt, az onnan következőket inkább kihagyom, hogy nyugodtan tudjak aludni..:)
10/10
Karban79 máj. 31. 22:57:16 10/10
(42/46)

Jó film, tetszett...pont olyan, mint a 70-80as évek wetrn filmjei...nem fogy ki a lőszer, a szuperhős mindenkit legyőz...vagy mint Norris vagy Dudikoff...csak nőben. A zene is adja...két dolog viszont nem hagy nyugodni: hogy lett a szőkéből fekete, és hová lett (és milyen volt) az állat a szélvédőről...a többi tök hiteles.


4/10
kundika máj. 21. 12:27:56 4/10
(41/46)
Ennyi vér még egy elefántban sincs! Amúgy meg hogy a picsába élnek akár perceket is,ilyen sérülésekkel! 😱
1/10
Jani3333 ápr. 01. 02:25:44 1/10
(40/46)
Ez mekkora egy szar te jo Isten. Áá ????
DcsabaS márc. 26. 23:07:25
(39/46)
Úgy kell nézni a filmet, mint egy véresen abszurd, ugyanakkor szexy, meseszerű, szuperwoman paródia filmet - és annak egészen szórakoztató lesz.
7/10
Nakahara márc. 25. 00:24:07 7/10
(38/46)
Akit nem zavar a patakokban folyó (irreálisan sok) művér és el tud tekinteni néhány biológiai és logikai abszurditástól, az kap egy jól összerakott filmet, tele szép képekkel. A korrekt forgatókönyvnek és dramaturgiának köszönhetően végig leköt, fenntartja a feszültséget, az erős atmoszféra behúz a filmbe.

Hatásosak benne a suspense megoldások (kapunk belőle bőven), bár sokszor a számomra idegesítő módszert alkalmazzák, mikor úgy nézünk a főhős szemével a kamerán át, hogy nem látunk mindent amit ő alapvetően kell hogy lásson (pl. az egyik hegyi utas jelenetben, a főhős nézőpontjából nézve, a vérnyomokat követve csak az utat látjuk pár méterre előre a lefelé fordított kamerán keresztül, a horizontot már nem, miközben a karakter egy ilyen helyzetben nyilván folyamatosan nézelődne messzebbre előbbre/oldalra is).

Ha úgy nézi az ember, mint egy mesét, akkor könnyen eltekinthet az irreális és túlzó dolgoktól. Régen az emberek is így meséltek egymásnak történeteket, tele túlzásokkal, amiben a valóság és a fantázia keveredett. Ezekből lettek aztán a népmesék, amikben nagyon sok erőszakos és kifejezetten horrorisztikus elem is benne maradt (gondoljunk csak a Grimm mesékre). Hát ez is egy ilyen történet, filmben elmesélve.
1/10
Hekaté márc. 09. 18:22:43 1/10
(37/46)
Rettenetesen rossz. Talán ennél rosszabb filmet nem is láttam még! Minden pontján idegesítően gáz! Erre kár volt bármiféle erőforrást is pazarolni. Ha lehetne 0 pontot (csillagot) adni, akkor arra nyomnék rá! Minősíthetetlen. Erkölcsi tartalma silány, a sztori mellőz minden realitást! Nagyon hosszan tudnám kritizálni, mert ezzel csak azt lehet tenni, de fölösleges. Nem is értem, miért adta fel ajánlásként ezt a lapot nekem a rendszer.
7/10
Dörflinger febr. 01. 22:05:55 7/10
(36/46)
Nézhető film túlzásokkal. 7/10

SPOILER

Ez a film minden emberi szervezetre vonatkozó reális dolgot nélkülöz. 12 patak művér folyik ki az emberekből, de hát ha valamelyik rendezőnek elgurul a gyógyszere, akkor ezek meg szoktak történni. Az alapötlet jó, kevesebb művérrel még hiteles is lett volna, leszámítva azt, hogy a csajt egy hatalmas karó felnyársalta. Ha mondjuk csak simán leesett volna egy füves részre, akkor még jó esetben - hitelesen - ő is életben maradt volna.
1/10
laszlodezsi_ jan. 19. 18:49:48 1/10
(35/46)
SPOILER
-Leesett magasról,felnyársalta egy hegyes faág, túlélte - Biztos szedte a Béres Cseppet, oké.
-Volt hite, hogy képes elégetni percek alatt egy kar vastagságú fatörzset, hogy az eltörjön, mielőtt ő ropogósra nem sül, s lám sikerült - Biztos nagyon száraz fa volt már.
-Fel bírt állni, és elrejtőzni merénylői elől - Biztos vietnami veterán, megélt már rosszabbat is.
-Cipő nélkül gyalogolt a forró homokban vérző testtel (annyira vérzett, hogy a nyoma nem vércseppek, hanem egybefüggő vércsík) - Lehet, hogy már sokszor túrázott, és 5 helyett 15 liter vére van, rendben.
-Nyílt sebbel alámerült a vízben, és tökre semmije nem ferőződött el - Biztos ez a világ legtiztább vizű sivatagi forrása.
-Megverték, vízben fojtogatták, miközben still egy fadarab állt ki testéből. - Ez a nő a feminizmus jelképe; kemény erős nő, akiben van tartás.
-Első áldozata képes volt 1 percig ordítva futkározva kapálózni az agyába mártott 15 centis pengével, mígnem jött a rövidzárlat, s holtan esett össze - Ez ám életösztön.
-Második áldozatának - miután fejbelőtték - volt lélekjelenléte a fékre lépni, és megállítani a száguldó autót, mielőtt az lesodródott volna a szerpentinről. Majd a féklámpa kialszik, szóval a halála előtt még fel is emelte a lábát a fékről - Biztos nagy természetvédő, és nem akarta, hogy az utolsó ökológiai lábnyoma egy kigyulladt autó legyen.
-Mikor a lány lecsekkolta, hogy tényleg meghalt a férfi, eltűnt a golyónyom a fejtámláról - Biztos szereltek a Roverekbe olyan bőrülést, mely képes a gyors önjavításra.
-Amúgy látszik, hogy hölgy rendezte, ugyanis Richard faszát vagy 5x megcsodálhattuk.

Képes voltam elvonatkoztatni a valóságtól elrugaszkodó dolgoktól és azt kell mondjam, eddig ez a kedvenc szuperhős-filmem. Nem tudjátok véletlenül, DC-s vagy Marveles?
9/10
InteriorLulu 2019 okt. 08. - 10:34:10 9/10
(34/46)
SPOILER
Szerintem az elvonatkoztatás képessége áldás, mint ahogy adott esetben a hajlandóság is arra. Jelen esetben ha túl tudsz/túl akarsz emelkedni a valóban a realitás határait feszegető feltámadáson (túl magasról való esés, testet átszúró faág, ami nyilván nem ért létfontosságú szervet, a vérzés elállítása a test mindkét oldalán), szóval ha mindezen felülemelkedsz, egy nagyon jó filmet kapsz. A történet mint faék, de ez önmagában egyáltalán nem baj: a forgatókönyv alapos és kidolgozott, a rendezés és a fényképezés elsőrangú, a színészek jók, van egy markáns karakterfejlődés is, az atmoszféra pedig nagyon erős. Továbbá - szerintem - igen szórakoztatóak mind a művészfilmes képsorok és momentumok, mind egyes, vélhetően ihlető filmekre való utalások, mind pedig az egész film véres naturalizmusa.
Persze, belekötni lehetne még egy-két részletbe, de miután azok talán mindegyike dramaturgiai okból van, így erre is azt mondanám, lehetne, de minek.
Gege06 2019 júl. 09. - 01:19:25
(33/46)

Ide írd a spoileres tartalmat


Hű a discoladyből lett szuperkatona aki mezitláb sérülten végigfutkossa a sivatagot 50 fokban egy sörrel a fejben... azért ez már nálam is kiverte a biztosítékot...
Szupergyenge pénzpocsékolás....a lány gyönyörű de erre felépíteni egy filmet???
seberla 2019 jún. 29. - 12:13:42 Előzmény Gabó28
(32/46)
az lehet, de megdöglött az összes tetűláda!
3/10
Antal Kellner 2019 máj. 04. - 02:35:23 3/10
(31/46)
Sajnos baromira kiszámítható,néha totál abszurd,és unalmas. Egyszerűen, nem is értem ez a film mi alapján került moziba. Ettől sokkal jobb filmek (sajnos!) még dvd megjelenést sem érdemelnek....
csak tudnám miért?!
kettyo 2019 ápr. 02. - 13:35:02
(30/46)
Basszus de gyenge, a csajszi nem tudja megakadályozni, hogy az arabfejű megerőszakolja, de utána átszúrt belekkel kinyírja mindhárom faszit. És félholtan is bombajól néz ki mindig :) A szőke faszi viszont tiszta Duke Nukem.
10/10
UncleSam 2019 márc. 27. - 20:45:32 10/10
(29/46)
10/10
8/10
sexykex 2019 márc. 20. - 13:30:33 8/10
(28/46)
A film teljesen rendben van. Aki nem csak a nyálas – beléd buzultam – mozit csípi és hajlandó pár órára lemondani az animációs családi filmek izgalmáról, sőt képes kilépni a Marvel Birodalomból, az nyugodtan nézze meg. Mese ez is, mint szinte minden film, de egy majdnem tökéletes, véres mese, ami képes lekötni azokat, akik amúgy emberből vannak.
(Többek emlegették, ezért újra megnéztem a Köpök a sírodra című filmet. Meggyőződésem, hogy se nem jobb, se nem hihetőbb, mint A bosszú, legfeljebb kegyetlenebb benne a leszámolás.)
gladiolus 2019 febr. 28. - 20:27:29
(27/46)
Irreális. Az eséskor a hasát átszúrta egy faág, nagyon durván, és abba az emberek belehalnak. És mi ez a hülyeség, hogy megégeti valamivel, és aztán semmi baja, még a helye is alig látszik, és éhen, szomjan végigrohanja a sivatagot, ekkora sebbel, és aztán kinyír három embert? Ne már. Minden reális alapot nélkülöz.
Az nyilvánvaló. hogy a férfiak nagyon férgek tudnak lenni, de csak olyan nőkkel tesznek meg ilyeneket, akik okot adnak rá.
Ja. Egyébkén t a férfiak nem normálisak, ha ebből a filmből indulunk ki. Ha egy nő nem szép, netán molett, akkor levegőnek nézik. Ha meg szép, akkor elpusztítják. Hát Margit-normális?