Téma: A burok

1/10
d112 2013 ápr. 01. - 14:07:35 1/10
(45/165)
Ez egy nagyon gyenge film, számomra vontatót, semmit nem mondó film. Egy nagy nulla.
4/10
behona 2013 ápr. 01. - 12:58:19 4/10
(44/165)
Igen, ahogy többen elõttem leírták, én is úgy gondolom, hogy azok számára, akik nem olvasták a könyvet, nagyon sok dolog érthetetlen, megmagyarázatlan maradt. Mondjuk a legfelháborítóbbnak még mindig azt tartom, hogy a karakterekrõl szinte semmit nem tudtunk meg. Nem tudjuk milyenek voltak korábban, hogy mitõl lettek olyanok és azt sem látjuk, hogy mitõl változnak meg a film alatt. Szerintem azoknak, akik nem olvasták az egész egy nagy katyvasz.
5/10
offtopic
Bigpapa 2013 ápr. 01. - 08:07:25 5/10
(43/165)
OFF

Mi is heti 2-3x mentünk moziba, ha jöttek jó filmek, de most eleve drága a jegy ahhoz, hogy barom filmekre pazaroljam. Én se vagyok híve a letöltögetésnek,meg az olnine megnézésnek, de eljutottam oda, hogy általában a filmek elsõ 15 percét megnézem a neten, ha kell szar kamerás verzióban is. Ha felkelti az érdeklõdésemet, akkor irány a mozi,mert az mégis minõségi filmezés. De az utóbbi 2 évben 60/40 arányban itthoni megtekintés lett a vége,mert valahogy kevés az igazán jó film. A múltkor néztem egy családot a Lurdyban. Papa ,mama és két gyerek. Nachos és kukorica mindenkinél+üdítõ. Na mondom, ez a mozizás benne van vagy 12000Ft-ban.Gondolom õk se sûrûn járnak családi mozizásra.
5/10
Bigpapa 2013 ápr. 01. - 08:01:53 5/10
(42/165)
Ez mitõl sci-fi? Ez egy földönkívülis Alkonyat film.Romantikus, izgalmak nélküli verzió.Még jó, hogy lemaradtam a haverokkal a mozizásról, mindegyik idegbajt kapott tõle,így én online néztem,de az is elvesztegetett idõ volt.
Szerintem nem tudta eldönteni a rendezõ, hogy milyen filmet is akar ebbõl. Sci-fit, vagy egy tiniknek szóló csöpögõs romantikus filmet.És leginkább ez utóbbi sikerült. A könyvet nem olvastam,nem is érdekel, a filmet vártam,mert a bemutatója izgalmasra volt vágva, ehhez képest egy vegetatív baromság a film. Semmit sem magyaráznak meg benne normálisan
SPOILER
Ha ilyen bonyolult beültetni a "lelkeket" az emberbe, akkor eleve hogy jött ide az elsõ lélek, hogy kezdte kiépíteni ezt a kék lézeres bizbaszt, hol volt addig a föld összes hadserege? Minek kell a Lotusokat króm fóliával áthúzni? Oké, jól néz ki, de értelme semmi. Honnan van élelmiszer, honnan van víz a csapból? Vagy a megszállít emberek továbbra is vízmûveknél, meg az elmû-nél melóznak? Van vágóhíd, aratnak, halásznak, hogy legyen kaja a boltban? Szóval mondom egy iszonyat kusza faszság az egész. Aztán a csúcs benne, mint az alkonyatban, hogy a csaj (két csaj) õrlõdik a két pasi közt (vámpírt, vagy a farkas gyereket). Ráadásul pont mákja volt, hogy nõi lélek jött,mert ennyivel pasit is kaphatott volna, aztán beleszeret a hajtó csajba :))))
SPOILER vége

Ha romantikus filmre (alkonyat szerû) vágysz, akkor nézd meg, ha sci-fi-re, akkor ne! :)Én alapból szeretem a romantikus filmeket, de csak akkor, ha elmondják, hogy azt fogok kapni.De amikor sci-fi-re ülök le, ne tiniszerelem fogadjon,mert eret vágok magamon.

5/10
2/10
Újvállalkozó 2013 ápr. 01. - 04:36:21 2/10 Előzmény Letty89
(41/165)
A könyvet nem olvastam. Talán egyszer, ha sok szabadidõm lesz, hiszen más könyvek vannak a lista elején. :)

Azt elfogadom,hogy nem lehet mindent megfilmesíteni, lásd a Stephen King könyveket, de ez így csalódás volt. És az volt a szemétség, hogy így átvertek minket a bemutatóval. Ezekután elgondolkozik az ember, hogy inkább letöltse a filmeket, mert egy mozi mindennel együtt már lassan 3000 forintban van (mondom én, aki 40-50 filmet megnéz a moziban egy évben).
A.Alkotó 2013 márc. 31. - 18:26:56
(40/165)
Mindenki fanyalog. Én nem vagyok filmguru, csak járok moziba.
A könyvet nem olvastam, ahhoz nem tudom viszonyítani, de kimondottan tetszett, és az olvasáshoz is kedvet csinált. Teljesen lekötött, és sok gondolatom ébredt hazafelé. A nézõtéren tapintható volt a feszültség.
Mindenképpen megéri a jegy árát.
Vic12 2013 márc. 31. - 17:50:10
(39/165)
Az tény, hogy a történet inkább romantikus, mint sci-fi, de a könyvben minden szépen fel van építve. A film csalódás volt, mert egyáltalán nem lehet érzékelni az idõ múlását és így a karakterek viselkedés érthetetlen. Egyes jelenetek, amik a könyvben jól mûködtek, itt iszonyú csöpögõnek tûntek.
Sztem a könyv jó, bár aki nem vevõ az ilyenfajta sztorikra, annak amúgysem tetszene. De elég sokan vannak, akik nagyon szeretik, miközben rühelik a Twilightot. Azért ez is elmond vmit.
5/10
radoznao 2013 márc. 31. - 16:16:51 5/10
(38/165)
A könyvben fõként az tetszett, hogy megfelelõen ki voltak bontva a karakterek, láthattuk, ahogy változnak és változik a véleményük is bizonyos dolgokban. A filmben pont ez az ami nem kapott szerepet.
Csak a bambán nézés és a csókjelenetek...
Sokan kritizálták, hogy sok volt az akció, szerintem egyáltalán nem, nekem pont a romantika volt a sok. Ha ebbõl elvettek volna és egy kicsit jobban kibontják a szereplõk jellemét, lehetett volna jobb is. Így vontatott, unalmas, és giccses volt és valószínüleg semmit nem értettem volna belõle, ha nem olvasom a könyvet.
(kedvenc jelenetem amikor a 2 ember öngyilkos lett, ez tényleg megható volt)
Letty89 2013 márc. 31. - 13:49:29
(37/165)
Nem tudom, hogy olvastad-e a könyvet, vagy csak a film alapján ítélsz. Ugyanis a film minõségérõl az írónõ nem igazán tehet, azért a rendezõt kell megkövezni.
De valóban, a film nagy csalódás számomra is. A könyv alapján egy pörgõs, izgalmas, és romantikus (nem pedig nyálas) filmre számítottam, de szomorúan konstatáltam, hogy a film nem közelíti meg a könyv színvonalát...
Javaslom a könyv elolvasását mindenkinek, Neked is, fõleg ha az írónõrõl mondasz véleményt. Ha olvastad a könyvet, akkor elnézést kérek, írásomat tekintsd hatálytalannak. :)
4/10
mimzy 2013 márc. 31. - 06:01:38 4/10
(36/165)
Az Alkonyatot nem tudtam végignézni. Logikátlan, kidolgozatlan és sokszor idegesítõ volt, meg egy kicsit zavaros is ez a szerelmi dolog, de megnéztem. Remélem nem lesz folytatása. És az biztos, hogy Stephenie Meyert egy életre leírtam.
2/10
Újvállalkozó 2013 márc. 31. - 00:51:28 2/10
(35/165)
A bemutatója alapján egy akicósabb filmre számítottam. De csalódtam. Így max 2 pont. Ettõl az írónõtõl sem fogok több filmet megnézni a moziban, majd a tvében. Alkonyat és ez a burok kicsapta nálam a biztosítékot. Ennél ezerszer jobb inváziós filmeket csináltak a '90-es években: Donald Shuterlanddel a Parazita, a Robin Cookos invázió, a Testrablók támadása, Faculty Invázium és a pár éves Invázió Nicole Kidmannal, abban is több volt az izgalom és a feszültség, mint ebben. Ennek az írónõnek egyszerûen nem megy. Ilyet én is tudnék írni. Most mindenféle fajta filmet megcsinál akció nélkül gagyi romantikával? Legközelebb mi jön?
Pikacsu 2013 márc. 30. - 23:25:08
(34/165)
A könyv leírása.

Stephenie Meyer, napjaink egyik legsikeresebb amerikai írónõje, a Twilight sorozat után új mûfajban mutatkozik be, nem is akárhogyan. Rajongóknak kötelezõ elolvasni ezt a remekbe szabott sci-fi történetet. A Földet elfoglalta a világûrbõl érkezõ idegen faj, amelynek tagjai irányításuk alá vonják az emberek elméjét, miközben testüket érintetlenül hagyják. Az emberiség túlnyomó része feladta, az õ testük már csak egy burok. A betolakodók a Földet paradicsommá változtatták. Saját maguk számára. Amikor egy nagyhírû, különc, világról világra vándorló lélek érkezik a bolygóra, az utolsó lázadók egyikének testét kapja ittlétéhez. A Vándor, aki Melanie Stryder testébe költözik, ismeri a nehézségeket amelyekkel szembe kell néznie egy emberi burokban élve. Egyvalamire azonban nem készült fel: hogy új testének elõzõ lakója nemhogy nem költözött ki a burokból, de egyenesen visszaköveteli a tulajdonát. Melanie megtölti a Vándor elméjét az emlékeivel és képekkel a szerelmérõl, aki egy távoli helyen bujkál, és még mindig nem adta fel a harcot az idegenek ellen. Mivel a Vándor képtelen ellenállni a rátörõ érzelmeknek, vágyakozni kezd a férfi után, akivel még soha nem találkozott. Aztán egy váratlan fordulatnak köszönhetõen Melanie és a Vándor szövetségesekké válnak, és a két lélek ugyanabban a burokban vág neki az arizonai sivatagnak, hogy megtalálják a férfit, akibe mindketten szerelmesek..
10/10
Allics29 2013 márc. 30. - 19:59:16 10/10
(33/165)
Nekem a burok az egyik kedvenc könyvem ! A film nekem meg igenis tetszett! Mondjon akárki akármit szerintem 1000 x jobb mint az Alkonyat film. Szerintem a színészek is remekül játszották el a szerepüket. Tudtam hogy másképp lesz mint a könyv , ezért nem is okozott csalódást a film! REMEK VOLT! :D
4/10
behona 2013 márc. 30. - 19:37:42 4/10
(32/165)
Az én egyik kedvenc könyvem is a Burok és hozzá kell tenni, hogy fényévekkel jobb, mint a bármelyik Twilight könyv. Ezért nagyon reménykedtem, hogy jó filmet csinálnak belõle, amire az elõzetesek alapján meg is volt az esély. Sajnos a moziból mondhatni csalódottan jöttem ki. Az egész film olyan vérszegényre sikerült, pedig az én fejemben ott volt az egész sztori, el se tudom képzelni, hogy azok, akik nem olvasták mit érezhettek közben. A színészek viszont szerintem jók voltak, mondjuk Max Irons alakításával azért nem voltam annyira megelégedve. Számomra nem hozta kellõképp a figurát. Mondjuk lehet, hogy a szörnyû szinkronhangja volt a hibás. Lehet, hogy eredetiben jobb lesz. Én azon is kivoltam, ahogy a Melanie-Vanda kommunikációt oldották meg. Valamint hiányoltam azt is, hogy megmutassák nekünk Melanie és Vanda kapcsolata hogyan alakult barátivá, azt is hogy az Iannel hogy lettek olyan jóban. Továbbá, hogy olyan karakterek, mint például Walter és Jodi úgy ahogy voltak kimaradtak. A kedvenc jeleneteim azért zömével bekerültek, csak olyan lebutítva, épphogy csak megemlítve.
Aki csak a filmet látta és nem olvasta a könyvet, azoknak viszont nagyon ajánlom. Az elején kicsit nehezen indul be, de utána annyival jobb lesz.
4/10
MeeÉn 2013 márc. 30. - 17:29:53 4/10
(31/165)
pocsék film volt szerintem..szinkronról nem is beszélve..
4/10..
-.Csillus.- 2013 márc. 30. - 17:02:28
(30/165)
Hát ezen a szinkron pont nem sokat tudott már rontani....
Enn1 2013 márc. 30. - 10:57:08
(29/165)
Nekem csalódást okozott a film! :( Nem is az a gond, h lerövidítették, vagy hogy az elején megmásítottak részeket belõle a könyvhöz képest - ez érthetõ, mert egy több száz oldalas könyvet nem lehet másképp 2 órában bemutatni.
DE miért kellett ennyire nyálasra csinálni a romantikus jelenteket??! És teljesen felesleges volt az a csomó autós és helikopteres üldözõs-jelenet is, ez nem akciófilm... Ami tetszett, az az, ahogyan a Mel és Vándor közötti kommunikációt megoldották, a visszaemlékezések is jók voltak, a barlangot pedig nagyon szuperül kialakították.
Lehet, h csak a könyv miatt voltak magasabbak az elvárásaim, de hát egy adaptáció esetében ez adott... Kíváncsi vagyok, hogy azoknak, akik még nem olvasták a könyvet, hogyan tetszett a film, és ha esetleg késõbb mégis elolvassák, hogyan változik meg a filmrõl alkotott véleményük. Egyszer megpróbálkozok még az eredeti verzióval is, hátha saját hangjukon kevésbé tûnnek majd nyálasnak a romantikus jelenetek.
Ja, amúgy annál a résznél, ahol a nagy csend után megszólal a narrátor: 'BOLT', az egész mozi röhögésben tört ki :P Már vagy háromszor mutatták azelõtt az áruházat, és ekkor jut eszükbe lefordítani, plusz abból, h vásárolnak, nem egyértelmû, hogy boltban vannak? Na mindegy, ezt csak úgy érdekességképp említettem meg :P
Sok sikert a filmhez, remélem másnak jobb élményt fog nyújtani.
whh 2013 márc. 30. - 10:33:08
(28/165)
Azé' azt látom beleástad magad a témába rendesen :)))))
Kicsikerék 2013 márc. 30. - 01:05:13 Előzmény Mr. D
(27/165)
Óó, hogy mindig vannak kekeckedõk, akik azt hiszik, attól nagyobbak lesznek, hogy olyanokat írnak, mint "Azért nem kell ennyit sírni a szinkron miatt...". :)
Igen, nekem ez egy nagy csalódás volt, mert én elolvastam a könyvet, és az egyik kedvencemmé vált. Folyamatosan nyomon követtem a trailereket, a kulisszatitkokat, és nyilván angolul. Neked lehet, hogy nem egy akkora filmrõl van szó, ahol ne lehetne lenyelni, hiszen gondolom az érzelmi kötöttséged hozzá ki is merült két hozzákapcsolható névben (Stephenie Meyer, Andrew Niccol).
Egyébként dicsértem a magyar szinkront, Bogdányi Titanilla pedig nagyon tehetséges, ennek ellenére az, aki a szereplõk eredeti hangjához szokott, nem hiszem, hogy megelégedne a szinkronnal.
Na de mindegy is, írtam volna még pár dolgot, de közben elolvastam egy újabb hozzászólásodat is, és az alapján úgy döntöttem, nem pazarlom az idõmet. :) További jó kommentelgetést és okoskodást! :)
2/10
Dotti55 2013 márc. 29. - 23:50:05 2/10
(26/165)
A könyv nekem nagyon tetszett kétszer is elolvastam, de ma voltam megnézni a filmet.. Hát szörnyû.