Téma: A doktor úr

5/10
progg 2013 máj. 18. - 22:38:05 5/10 Előzmény Johann
(3/3)
Teljesen egyetértek az elõzõ hozzászólással.
Szerintem sem túl jól sikerült rendezés. Nálam a színészek is alulmúlták magukat Piros Ildikó kivételével.
Mikóban szerintem sokkal több van, mint amit itt mutatott.Schnell Ádám egyáltalán nem tetszett, Nemcsák sem tudta adni a teljes darabban a figurát.
Sokkal többet vártam az elõadástól.
8/10
Johann 2012 máj. 02. - 17:04:46 8/10
(2/3)
Kissé meglepett, hogy eddig csupa jó vélemény született ehhez a darabhoz. Mivel korábban lényegében csak pozitívan értékeltem a Turay Ida Színház elõadásait, itt megengednék némi kritikát magamnak.
Az elõadás elég hosszú (135 perc). Ennyi ideig lekötni a nézõk figyelmét szerintem csak egy kivételesen jó cselekményû darab tudja. Ez - szerintem - nem ilyen. A színészi játék valóban kiváló, de ezen nem is lepõdhetünk meg: a fõbb szerepeket játszó nyolc színmûvész közül heten Jászai Mari-díjasok, többen közülük Érdemes Mûvészek és Kossuth-díjasok. A rendezõ, Huszti Péter pedig Kossuth-díjas, Kiváló, Érdemes és Jászai Mari-díjas. :)
Õmiattuk érte meg megnézni a darabot, önmagában a cselekmény számomra elég laposnak tûnt és ami még rosszabb, túl sokat nevetni sem tudtam rajta. (A Turay Ida Színház általam látott korábbi vígjátékaival összehasonlítva is a felejthetõbbek közé sorolnám.) Valahogy úgy érzem, hogy túlzottan is tisztelték Molnár Ferenc szövegét, és talán ezért nem mertek húzni belõle. Persze mindehhez hozzátartozik, hogy én általában nem szoktam élvezni a Molnár Ferenc darabokat, valahogy nem az én stílusom. Kicsit mindig csodáltam, hogy ekkora köztiszteletnek örvend a munkássága. Egyébként még tavaly õsszel a Klebelsberg Kultúrkúriában láttam a darabot, amit a köztársasági elnök felesége, Schmittné Makray Katalin is megtekintett. Állítólag a közelben laknak. Furcsállnám is, ha ezért a darabért még utazott is volna... Bár én inkább azt feltételezem, hogy õ is a színészeket tisztelte meg jelenlétével, akik erre valóban rá is szolgáltak játékukkal - és egész életmûvükkel. (Számomra külön öröm, hogy azóta Piros Ildikó is Kossuth-díjban részesült.)
roemer 2011 okt. 09. - 18:28:32
(1/3)
Szórakoztató darab, színvonalas színészi teljesítménnyel. Kellemes kikapcsolódást kínál.
Jutalomjáték Márton András és Mikó István számára. Nemcsák Károly kissé túljátssza szerepét.