3/10
maxhell 2020 okt. 04. - 12:13:19 3/10
(34/114)
Nagyon ellaposodott a vége. Ellentmondások tömkelegét hozta. Már megint ott tartunk, hogy a sci-fi-ben újabb sci-fi-t indítottak, önmaga korábbi szabályrendszerét felrúgva, az ilyet nem bírom. Gagyisztán lett a köbön. Mit akartak már ebből akkor kihozni? Mi az értelme?
Az időutazásos felvetést nem értem, hogy lett volna itt a végén időutazás?

Azt viszont nem gondolnám, hogy egy lávának tűnő anyagban történő utazást bármilyen eszköz, főleg egy ilyen eléggé sérülékenynek tűnő kis leszállóegység kibírt volna.
Szintén nem értem, és nem tudom elfogadni sem, hogy egy csapat amúgy felfegyverkezett katona hagyja magát lemészárolni egy amúgy fegyvertelen szemmel láthatóan megőrült ember által.
Szintén nem értem, hogy most honnan jött elő csak úgy a semmiből egy másik anyahajó szerű képződmény.


2/10
Andriska07 2020 okt. 03. - 21:50:30 2/10
(33/114)
Ez olyan dolog, hogy aki szeretni akarja, az úgyis belelát/megmagyaráz mindent, ami másnak eszébe sem jutna. A 4. résznél kezdtük el elveszteni az érdeklődésünket, ami aztán a 6 pontról lineárisan zuhant a nulla felé, számomra konkrétan SEMMIt sem nyújtott. Ja nem, a robotnő páncélja szuper volt, igazi klasszikus sci-fi dizájn. Tegnap megnéztük a 10. részt és kb soha többé erről a marhaságról. Sok áthallás van a mai korra, de konkrétan semmivel kapcsolatban nem tudtam elgondolkodni rajta, pedig próbáltam. A sorozat tipikus példája annak, hogyan lehet ismert névvel és jól megtolt marketinggel eladni a szart is, hadd kajálják és magyarázzák egymásnak a hülye nézők.
2/10
tesz-vesz 2020 okt. 03. - 09:13:48 2/10
(32/114)

elképesztő az utolsó rész, hatalmas mélyrepülés, ez az eddigi rekord, Sol nem segített, pedig hiába imádkoztam hozzá legutóbb a kommentekben egy jó befejező részért. (én ezért is vagyok ateista.)
olyan mintha egy hatéves gyerek írta volna a forgatókönyvet. a sorozat első fele kitűnő vagy jó, a végét pedig a felnőtt írók átadták a hatéves gyerekeiknek és


itt kígyók a prométeuszból REPÜLNEK! és visszaforgatják még az időt is! !!! mert az űrhajó belezuhant a lávába, de a kígyó visszarepítette őket időben, ó hogy ****** meg aki ezt kitalálta! mekkore idióta már?! hogy lehet ilyet kitaláni 80-as IQ felett?
elképesztően gyermeki, figyelmet sem érdemel a sorozat a vége miatt, hatalmas csalódás.

azt hittem, az ateista hekker klónozta magát, és azt szüli meg az android (akiknek féltékenységétől már leáll az agyam, jó, vannak érzelmi részeik a programozásban, de ne picsogjon már egy robot könyörgöm! mert már kezden unni, eleinte elment, de már nagyon kezdem unni, pedig én szeretem ezt a néger Apát, jól játszott eddig, csak túlírták a végére a szerepét),
mennyivel okosabb ötlet a klónozás? de nem, REPÜLŐ éles fogas kígyó kellett, aki még az idő kerekét is visszaforgatja, mert az kell az óvodás nézőknek! pont ezt mondtam korábban, hogy az alakváltás után még az időutazás is egy hatalmas és elcsépelt filmes klisé a buta filmekben, erre mit ad Sol pont az kerül a következő részben terítékre is, milyen filmes klisék lesznek még a 2. évadban?

„Állatos-családos filmeknél, amikor a gyilkos bálnának, vadlónak, stb. üvölti sírva egy kisgyerek, hogy „Menj, te a természethez tartozol! Nem hallod?!” Jaj, attól kivagyok... "



gyerekes, primitív ízléstelenség! pedig én 10 pontot adtam az első részekre, az utolsó nálam 1 pontos. persze nem válaszokat ad az utolsó rész, hanem még elképesztőbb, még hihetetlenebb dolgokat állít. páros lábbal rúgnám, ki az ilyen ötletek gazdáit. mert a tinikenk szóló Varázslókban, meg a Harry Potterben elmennek az ilyen lények. egy scifiben SOHA!
rájátszik, ráblöfföl az utolsó rész az eddigiekre sokszorosan, ettől nem jobb lesz a sorozat, hanem sokszorosan rosszabb. főleg ilyen blöffökkel....
2/10
offtopic
tesz-vesz 2020 okt. 03. - 08:46:32 2/10 Előzmény gmanarts
(31/114)
minden értelmes, tudatos ateista éllel viseltetik az istenhittel szemben, mert pontosan tudja mi a vallás.
ha tiszta a tudat, akkor nem kell egoista, egotista vallás. az ateizmus logikus végkövetkeztetés, míg a vallás egy téveszme (még arra sem képes a vallás hogy áltudomány legyen, így csak a téveszme, vagy tömegpszichózis jelzője jutott neki). sajnos ez az igazság, mégha nem is esik ez nektek jól.

hogy Isten nem létezik, azt nem elhinni kell, hanem felfogni.
lehet már kimoderálták ezt a kommentemet is, ezért megismétlem:
nyilván JÓVAL komplexebb életforma (?) lehet Isten, mint az ember. olyan lény lehet, amit mind a biológiai tudományunk, mind a fizikai tudományunk tagad. de sok sikert a bizonyításához.

A hangya, ki társadalomban él, számára az ember és tevékenysége olyan komplex, mintha mi istenek lennénk hozzá képest. mégis mindkettőnknek van anyagcseréje, eképpen aki azt állítja hasracsapva hogy van olyan értelmes, létező lény, akinek nincs anyagcseréje, halhatatlan, mindenható, a semmiből alkot valamit, na az aki ilyet állít akármilyen bizonyíték nélkül és nem lenne vallás, azt mindenki teljesen elmebetegnek tartaná! ma már megszoktuk ezt, azért nem tartjuk elmebetegségnek, mert amúgy az egy kezdetleges szinten, gyermeki tudatlan fantázia gondolhatja, hogy van egy lény, aki csodákat hoz létre, életben marad az űr hidegében, vákuumában, és a semmiből valamit tud teremteni.

persze a vallásosok szerint nem jöhetett létre a világ a semmiből az ősrobbanással (az ősrobbanás előtt nem semmi volt, hanem egy nagyon sűrű anyag amúgy). De Isten mégis a semmiből hoz létre dolgokat, eszköz, szerszám, műszer nélkül, semmivel. A semmiből! Bravó! egy semmiből varázsolgató lény bárkinek is ésszerű magyarázat? ne viseltessen éllel az értelmes ember olyan "bolondok" irányába, akik ilyeneke állítanak?
9/10
Dittee 2020 okt. 02. - 21:10:57 9/10
(30/114)

Nagyon tetszett a film, fordulatos, izgalmas... No, de a végén az a repülő ingola kicsit lesokkolt... Bár, ha a fordított evolúcióval logikázunk, akkor sokkal fejlettebb az embernél, de akkor is lehetett volna valami jobb újszülött lény.


gmanarts 2020 okt. 02. - 17:26:39 Előzmény Sz. Péter
(29/114)
A Lost címen futó sorozatra gondoltam, ami a végére valahol önmaga paródiájává vált az öntömjénező misztikumhalmozással.
Sz. Péter 2020 okt. 02. - 16:31:00 Előzmény gmanarts
(28/114)
Mi az a " lost-ozás"? :)
gmanarts 2020 okt. 02. - 14:31:53
(27/114)
A sorozatbeli ateisták inkább antiteisták mivel éllel viseltetnek az istenhittel szemben. Az ateizmus önmagában csak egy kérdésre adott nemleges válasz, vagyis hogy nem hiszi el az "Isten létezik" állítás helyességét és igazolást kér az állítótól.
Egyébként jó nagy lost-ozást művel le az első évad végére a sorozat, mert nem is törekszik arra, hogy kerek egész történetfélével előálljon, egyre csak halmozza a kérdéseket. Az emberi karakterek fárasztó drámázásai és szenvelgései könnyen kikezdhetik a néző idegeit.

A 10. részre viszont kiderül, hogy a bolygó valójában egy kukacok által rágott hatalmas alma.


ics401 2020 szept. 30. - 09:55:49
(26/114)
Kiábrándító. Különösen Ridley Scott nimbuszát illetően.
10/10
offtopic
Csodálatos Pukkandúr 2020 szept. 28. - 00:06:38 10/10 Előzmény capt.nemo
(25/114)
Én nem érzem az "olcsóságot" a sorozatban. Kevés a CGI, több a valós díszlet, igen, ez tényleg nem trendi, de ezzel együtt távolról sem valami B kategóriás próbálkozás.
Lejjebb írod, hogy eluntad a hetedik epizódnál... akkor javaslom, gyürkőzz neki ismét, a 8. és 9. rész talán visszahozza a lelkesedésedet :).
2/10
offtopic
tesz-vesz 2020 szept. 26. - 11:05:54 2/10
(24/114)
itt a moderátorok már nem csúnya szavakat törölnek, hanem az emberi identitástól fosztanák meg a tudatunkat, itt már nem lehet cégeket se szidni, mert azok szent tehenek, igaz 12-16 órában azért dolgoztathat pár híres multi gyerekeket, de nem baj, ne szidjunk nagy cégeket. nem lehet olyanokat leírni hogy "buta", igaz, nem csúnya szó, de emberi méltóságában bántják az analfabétákat, akik írhatják a vírustagadó szemeteiket, de nem baj, itt mindenki csak gépelő robot legyen, akinek nincs is igazi véleménye, csak szolid, konformista legyen, ami egyfajta emberi korrupció.

nem lehet már olyat se leírni, hogy a nőknek a konyhában a helye, a négereket láncon tartani jó, a melegek meg a négy fal között melegedjenek, hát hol élünk, könyörgöm? :)
2/10
offtopic
tesz-vesz 2020 szept. 26. - 10:56:34 2/10 Előzmény capt.nemo
(23/114)
megbuktunk nálad? akkor már nem lehetünk szobafestők? nyilván ezért vagy ennyire rágerjedve a színekre :) figyelj ide, te nem azt cáfolod amit mondtam, hanem bemásolsz mindenhonnan mindent. a sztori túl vagy tárgyalva, csak te nem vetted észre, elsuhant melletted egy egész adattömeg, de mondom, megértem hogy most nagyon lelkes vagy, mert láttál valahol valami érdekeset a színérzékelésről :) a tudományt meg légyszi ne vedd a szádra, ha a mátrix és a dr. strange lehet neked valóság.
az alma pedig egy gyümölcs.
2/10
tesz-vesz 2020 szept. 26. - 10:45:35 2/10
(22/114)

Tudtam hogy Ridley már elfáradt szellemileg, és most finom voltam, az első kb 4-6 rész egy erős 9 pontos, (kár hogy itt a porton nem lehet részenként pontozni, ahogy az IMDB-n) utána erősen zuhan a színvonal, nem tudnak mit kezdeni az alkotók a cselekménnyel. pedig szinte korlátlan a lehetőségek száma. én nem bánom ha van rejtély egy sci-fi sorozatban, filmben, lehet néha kicsit misztikus is, de azt magyarázzák már meg egy értelmes ember színvonalán. de nem tudják.


mi az hogy az emberek is és az androidok is látják a halott gonosz kislány szellemét?

a vér iránya megfordul, és nem a necro-t eteti, hanem a bűnözőt? miért is? miért fordul meg? ha a rab nyomja meg a gombot, miért nem mutatják? és az android miért gyengül le? neki fehér genya kell, magzatának kell csak vér. amúgy egy éhező vére önmagában nem elég egy magzatnak. a csecsemők nem vámpírok, tápanyag kell hozzá, vese, stb.

és mekkora ökörség, hogy az android gyereket szül? csak úgy magától? jó nyilván az ateista hekker valami programot ültetett belé valami szerkezetettel, de milyen igényes az első részben ahogy mesterségesen fejlődnek és születnek a csecsemők egy műméhben. az igazi realista scifi, erre meg most csak úgy elénk*****ák hogy az andoidnak is van méhe. hát b+ dzsoni, mi ez az igénytelenség? ez lenne a csavar sztoriban? ez már szinte szappanopera.

android látja az arcátültetést/plasztikai korrekciót, sebészetet (mindkettő elhangzik, holott nem az arcukat ültették át, ez most mindegy), a saját orvosi androidjaik miért nem látták a vallásosoknak amikor külsőt cseréltek az ateisták? elég sok időt töltöttek együtt az áruló ateisták a vallásosokkal, a jó szemű androidok látták a vallásosok hajóján a sebészetet, csak nem volt kedvük szólni a gazdáiknak?

a necromancer külsőt változtat, amikor hihetetlenül bután kiirtja az anyahajót (a saját fegyverükkel nem tudnak mit kezdeni a vallásosok? minek lőnek rá, ha golyóállónak alkották, de erről már írtam az első kommentemben, azt még nem moderálták ki), még a külső elváltoztatására is képes. undorító klisé, az időben nem akar utazni? csak az ilyen gusztustalan filmes klisé még, mint a külső elváltoztatása.

rossz nézni, ahogy megbolondul az ateista apa. ki a fene beszél a fejében? csak nem Sol, az isten? ez lenne a scifi? koppintják a Messiás c. sorozatot, hogy mindkét oldal kapjon egy csontot amit rághat?



tényleg csak ilyen történetre futotta? nem igazán tudom miért kéne továbbnéznem ezt a zagyvaságot. de azért megnézem az utolsó részt október elsején, egy részben már nem lehet csodákat művelni, de hátha Sol segít.

capt.nemo 2020 szept. 26. - 10:18:08 Előzmény Csodálatos Pukkandúr
(21/114)
"bugyuta, lövöldözős/űrcsatás/lézerkardos baromság,"

jaja és mennyivel olcsóbb is így. :)
offtopic
capt.nemo 2020 szept. 26. - 10:15:42 Előzmény Sz. Péter
(20/114)
tudod, engem nem lehet megetetni, pláne ilyen fals, csúsztatott, kiforgatott, szánalmas téveszmékkel, logikai öntökönrugásokkal, - ellentétben a magadfajtákkal... ;) :DDD

és még csak a tudományhoz se értetek, mert azt se vagytok képesek megérteni hogy nincs olyan hogy "barna asztal" a valóságban, csak egy sajtos anyagszerkezetű felület létezik, ami nem "barna", hanem csak egy bizonyos hullámhossz tartományú EM sugarakat ver vissza, amik szintén nem barnák önmagukban (csak hullámhosszukban térnek el). sem az idegsejtekben továbbított ingerület nem barna, és igen, a konkrét színérzet már csak a tudatodban jön létre. úgyhogy mindkettőtöknek 1-es, leülhettek, le vagytok szerepelve, meg vagytok bukva nálam. nem léphettek feljebb a további témákra, amikor már ezt sem éritek fel ésszel, vagy kiforgatjátok az alma(teizmus) körte(ateizmus) gyümölcs(hit/vallás) analógiámat, ahogy azt igazi logikai analfabéták teszik.. csakhogy ne sérüljön a világképük.. szánalmas az ilyen.
10/10
Csodálatos Pukkandúr 2020 szept. 26. - 01:54:07 10/10
(19/114)
Nagyon jó hangulata van, klasszikus iskola szerinti sci-fi, magával ragadja, elgondolkodtatja a nézőt - nem az a bugyuta, lövöldözős/űrcsatás/lézerkardos baromság, mely uralja a műfajt már 40 éve.
Már a főcím is zseniális, a zenéje, a képi világa, minden - ahogy a sorozat eddig vetített epizódjai is azok.
10/10!
capt.nemo 2020 szept. 26. - 00:51:56
(18/114)
ON: az ígéretes kezdés ellenére, így a 7. részre eléggé ellaposodott az egész..

már ez robot - átprogramozó közötti l'amour is eléggé ócska egy bárgyúság volt..



nem tudom sikerül e rávennem magamat, hogy folytassam e egyáltalán..
2/10
offtopic
tesz-vesz 2020 szept. 25. - 16:43:17 2/10 Előzmény Sz. Péter
(17/114)
hát én már nem is nagyon akarom. de én használtam az offtopic pipát, bárki kipipálhatja és nem látja, és a sorozathoz azért hozzátartoznak a hitvitát, mégiscsak az ateisták harcolnak benne a vallásosokkal :)
offtopic
Sz. Péter 2020 szept. 25. - 16:39:48 Előzmény tesz-vesz
(16/114)
Most komolyan: ne etesd már! ;)
Csak szét-floodoljátok a topikot.
Írjatok egymásnak privátot.
2/10
offtopic
tesz-vesz 2020 szept. 25. - 10:47:03 2/10 Előzmény capt.nemo
(15/114)
" vallás az ateizmus is. de ez nem jelenti azt, hogy az ateizmus egyenlő vallás. az ateizmus IS csak EGY vallás"

nem? akkor tanulj meg beszélni, mert ez ellentétben áll egymással. egy mondaton belül ellentmondasz magadnak.

te azt észrevetted ugye, hogy itt háromszereplős a rossz példád: alma, körte, gyümölcs, te meg kétszereplős példára, háromszereplős példát hozol! ateizmus+vallás=/=alma+körte+gyümölcs. te az almát vennéd a vallásnak, körtét az ateizmusnak, és a gyümölcsöt megint vallásnak/hitnek/egyfajta eszmének veszed! te alapvető matematikai jelekkel és használatukkal nem vagy tisztában.
miért akarsz példálózni hogyha nem megy? kit érdekel hogy a vallás gyűjtőfogalom, az ateisták is többfélék. az ateizmus akkor se lesz vallás, ha cigánykerekezve ordítod. már kifejtettem hogy miért, csak nem láttad a szemedtől.
elmondtam hogy miért nem a hiten alapszik az ateizmus, ez votl az a rész, ami a semmiből semmivel varázsolgató lényről meg az űr hidegéről, bioszról, anyagcseréről, hangyás példáról szól, meg a természetről, fizikáról, Newtonról szól, olvasd el mégegyszer, magold bés szavald el fejjel lefelé a lánchídról légyszi, hátha akkor belemegy a fejedbe miszter punktum, hogy az ateizmus logikus végkövetkeztetés, nem téveszme.

"ateizmus nem egyenlő teizmus, de mindkettő egyfajta vallás/hit/világról vallott képzet egy-egy esete. tehát az ateizmus a vallás/hit/stb kategóriájába esik"

EZ A KÉT MONDAT SEMMILYEN logikai kapcsolatban nem áll egymással! NINCS TEHÁT! attól nem lesz ott "tehát", csak mert te oktalanul odaírod! rohadtul nem, összevissza beszélsz, most már csak ismételni tudod magadat, új elemet nem tudsz behozni. erre már válaszoltam, hiába írod le 1000x, már reagáltam rá! mondtam már hogy az ateizmus racionális végkövetkeztetés (megindokoltam hogy miért, nem láttad a szemedtől), nem téveszme mint a vallás. TEHÁT NEM esik a vallás/hit/"stb" kategórájába! többször már nem akarom leírni, te se tedd.
olyan felesleges nekünk beszélgetnünk, nem egy csónakban evezünk, érted? kínos veled beszélgetni. méltatlan az emberi fajhoz.

teljesen mindegy hogy a vallást tágabb fogalomnak tartod, az ateizmus akkor sem lesz az, unom ismételni magamat, semmi se megy a fejedbe. leírtam hogy pont a vallás, vallásosság hiánya, semmit nem értesz meg belőle.

a buddhizmusról: https://www.youtube.com/watch?v=QVrsnhlJ3z8
egy keverék dolog, egy filozófiai, gyakorlatalapú világnézet és vallás. valóban nem érdekel a köldöknézegető buddhizmus túlzottan, viszont:

"Buddha nem tagadta meg Istent, csupán kijelentette: Ne törődj olyan kérdésekkel, mint hogy létezik-e Isten? Ne vesztegesd az időd és energiád fölösleges vitákra! Gyakorlatban légy vallásos! Tisztítsd meg a szíved! Uralkodj elméd felett! Élj erkölcsös életet! Így elnyered a nirvánát, a megszabadulást vagy az örök boldogságot

A buddhista kozmológiát mindenféle lények népesítik be, köztük istenek (dévák - nem feltétlen istenek: nem emberi lények, akik rendkívüli képességekkel bírnak, a buddhista hagyományban egyikőjüket sem üdvözítik istenként egy másik forrás szerint) és félistenek (aszúrák - egy másik forrás szerint ők az istenek: a buddhizmusban az istenségek vagy a félistenek elnevezése. Három fejjel és 4-6 karral szokták ábrázolni őket.), éhes szellemek (préták), emberek, állatok és pokollakók. A dévák és az aszúrák is emberformájúak és ők is ki vannak téve a szamszára szenvedéssel teli körforgásának. Buddhát gyakran ábrázolják az istenek tanítójaként, akiknél magasabb szinten áll."

mondja a wiki, te linkeled, de nem olvasod el? azért nem mondanánk erre a mítoszra, hogy csak filozófia... nem találkozol az ancient one-nal, meg dr. strange-el, akármennyit is meditálsz meg hadoválsz buddhista módra te nagy istenvédő, ez a lényeg.



a visszaverődő fények egyedi sajátossága a szín. a színek az elektromágneses spektrumnak jól meghatározott részeit töltik ki (így fizikai értelemben léteznek), rugózhatsz még ezen, kiabálhatod hogy én nem értem, csak k-ra nem érdemes.

"ezért a tárgyak se színesek, csak az "agyunk értelmezi a tárgyak tulajdonságaként" a színeket."

tehát szerinted minden egyszínű, aha. jól van, ezt a témát ugorjuk mert nem érted. minden más témát is szeretném veled átugorni amúgy. add fel.