1/10
offtopic
meszag 2008 nov. 22. - 04:26:57 1/10
(466/786)
Hát ezt se bírtam megállni szó nélkül. :D Hihetetlen vagy. Mondjon neked bárki, bármit, ha nem ért Veled egyet, az neked unalmas, elcsépelt. Kinyilatkoztatni jársz ide is. Nem lehet, hogy Te tévedsz? Nézd csak meg a neked küldött válaszok tartalmát.
1/10
offtopic
meszag 2008 nov. 22. - 04:15:22 1/10
(465/786)
Utoljára engedd meg, hogy szóljak. Meggyõzõzdésem, hogy nem stílust váltottál, hanem átadtad a klavit másnak, írjon a nevedben. Nagyon jól emlékszem a régi Mikikére. Ha mégis ekkorát fejlõdtél, stílusban, akkor elnézést, örülök neki. Azonban a tartalom, amit írsz attól még az ami.
offtopic
norton15 2008 nov. 21. - 22:16:14
(464/786)
Nevetek is tovább, valamiért mindig kacajra bírsz tudod.
offtopic
norton15 2008 nov. 21. - 22:14:43
(463/786)
Te, nem olvastam el.
offtopic
Miki1900 2008 nov. 21. - 22:09:18 Előzmény norton15
(462/786)
te figyelj, te elovastad mit írtam elõtte? hogy mitõl lehet erõs az ország? nem csupán úgy erõs ahogy amerika.
offtopic
Miki1900 2008 nov. 21. - 22:08:05 Előzmény meszag
(461/786)
mondam már h így ne beszél velem. 2x. de te nem tanulsz soha. most azt hitem újra lehet de nem. kérlek ne szólj hozzám, ne klikkelj rám többet.
offtopic
Moldávia bánata 2008 nov. 21. - 22:06:49
(460/786)
Gyurcsány a hibás. Pont.
offtopic
Miki1900 2008 nov. 21. - 22:06:30
(459/786)
ügyes. ülj le. ötös.
egy világválság azt érinti, aki érintett. akinél a külföld jelentõs szerepet tölt be. akinek van import-exportkja, stb.
de azért csak nevess nyugodtan. ha ez nekem öröm
offtopic
Miki1900 2008 nov. 21. - 22:04:41 Előzmény Heathcliff
(458/786)
mit köszi? te most mi vagy? az utazás a koponyám körülön teljesen más véleményen voltál.
term. nem az a baj, h ezt írja, hanem az h unalmas selcséplet ezt írni.
ma nem is kell különbséget tenni.
offtopic
norton15 2008 nov. 21. - 22:04:06
(457/786)
Az a vicces, amit alant is írtam, hogy egy válság mindenkit érint. Lehet magyarázni, hogy nem, de igenis érint.
offtopic
Miki1900 2008 nov. 21. - 22:02:28 Előzmény norton15
(456/786)
te közgazdász vagy? miért nevetsz? ezt a józan ész is mondatja.
+ pont ezt kérdeztem egy közgazdásztól a múltkor. egyetemi tanár, közgazdsáz. ebbe mi a vicces?
offtopic
Heathcliff 2008 nov. 21. - 18:45:26 Előzmény Obránszky Ármin
(455/786)
Kedves Ármin, bocsáss meg; idáig nem vettem észre, hogy válaszoltál nekem.
"Hát nem ironikus, h pont az a hölgy adott erre választ, akivel példáloztál? "
- nos, azzal a hölggyel még beszélgettem; héber áldást küldött nekem, én pedig, összeszedve minden tudásomat, héber dalszövegeket küldtem neki. Ennyit arról, hogy te gyûlölködést vártál.

"De gyakorlatilag az utolsó két-három nekem címzett hozzászólásod semmibõl nem áll, csak kontextusukból kiemelt mondatokból levont megmagyarázhatatlan következtetésekbõl."
- mivel a punk taréjtól kezdve összefüggõen idéztem vissza a hsz-odat, eléggé meglepõdtem: hogyan voltam képes a kontextusából kiragadni a szövegedet, ha minden mondatodra kitértem?

„De elfogadnám, ha tényleg fontos fogyatékosságaira világítanál rá az érvelésnek, ehelyett jösz nekem a "zûrzavarral", "nyomorral"”
– végigvettem az egész gondolatsort, ez csak egyetlen mondat volt belõle.

"Mi értelme van érvelni, ha teljesen kiforgatod a mondataimat,"
- nem az volt a célom. Megpróbáltam az elmélkedésedbõl következtetéseket levonni. Csak akkor tûnik fel, mennyi logikátlanság van a felszínen homogénnek, józannak és tetszetõsnek tûnõ érvelésben, ha továbbgondolom az egymás utáni kijelentéseket. Ez a fajta (szerintem demagóg és populista) szövegelés jelenleg teljesen elfogadott és elterjedt, nem te találtad ki, nem a te hibád. De akkor is csak porhintés.
Miközben te "ezekrõl az emberekrõl" azt feltételezed, hogy "szervezetek védõszárnyai alá menekülnek, nem törõdve azzal, mekkorát is hazudnak"; te a parlamentben ülõ urakhoz fordultál. Noha teljesen nyilvánvaló, hogy akik ott ülnek, ugyanúgy óriási megtévesztések révén kerültek oda és ülnek ott azóta is. Semmivel sem hazudnak kisebbeket. Kizárólag amiatt tûnnek kevésbé szélsõségesnek, mivel több ember szavazatát nyerték el.
De egy politikai szervezet józansága, kiegyensúlyozottsága, nívója nem az õket támogató szavazók számán múlik. Hogy vallási példánál maradjak: a kis vallási csoportokat szektáknak nevezik és szélsõséges megnyilvánulásokat tulajdonítanak nekik. (Amire vannak is példák). De ez nem jelenti azt, hogy a katolikus egyház mentes a szélsõséges és riasztó megnyilvánulásoktól. Sõt: nyilvánvaló, hogy õk viszik el a pálmát, ha a szélsõséges megnyilvánulások tekintetében összehasonlítjuk az egyházakat. Mégis a kat. egyháznak van a legtöbb támogatója a keresztény világon belül.
Ezért is szóltam bele ebbe a topicba akkor, amikor a ’demagógia’ definícióját próbáltad megadni: demagóg, populista szövegek, és azokat benyelõ emberek a nagy szervezetekben is vannak.
Te igényes vagy arra, hogy átgondold a hozzászólásaidat. Bocsáss meg nekem, ha most azon kaptalak, hogy felszínes, ha úgy tetszik, giccses szöveget írtál le.
Te is nyugodtan kötözködhetsz velem. Sajnos általában szétesõ ostobaságokat szoktam leírni: nem volna nehéz megcáfolni vagy kiigazítani.
offtopic
Heathcliff 2008 nov. 21. - 18:38:09 Előzmény barbarossa86
(454/786)
OFF
Tulajdonképpen mi történt Izlanddal, amiért ennyire sz.r helyzetbe került?
offtopic
Heathcliff 2008 nov. 20. - 22:06:07
(453/786)
Húha, nagyon szépen köszönöm. Ha szeretnél beszélgetni, csak rajta :)
Tudom, hogy elvont volt, amit leírtam, de ha itt a zsidó identitás meghatározása a téma, akkor azt nem lehet exhas megtenni. Onnan kell kiindulni, ahonnan származik, és szépen felfejteni a szálakat, míg csak meg nem értjük, hogyan és mi kutyulódott össze, míg az egész plágiummá nem változott.
offtopic
neugassaman 2008 nov. 20. - 21:26:22 Előzmény Heathcliff
(452/786)
Huu, nem gyenge amiket mondasz, ráadásul még "szakmai" szintû is...
Tudnék Veled beszélgetni asszem, bár én tudományos alapon kevésbé vagyok érdemi partner, a Biblia viszont elég jól megmaradt bennem gyerekkoromtól, és hát a saját tapasztalataim vannak még mellé...
offtopic
norton15 2008 nov. 20. - 21:18:17
(451/786)
Valóban, az erõs gazdaságok is összeomlanak, ha valami nincs rendben. Egyik jó példája ennek, hogy szeptember 11-e után egy napra bezárt a New Yorki tõzsde, mert különben összeomlott volna.
barbarossa86 2008 nov. 20. - 21:14:52
(450/786)
Valóban, mindenképpen érintene, mivel az un. piacgazdasághoz tartozunk, csak az nem mindegy, hogy milyen mértékben érint.....
Vannak erõsnek hitt gazdaságok, akiket szintén mélyen érint a válság, erre a legjobb példa Izland....
barbarossa86 2008 nov. 20. - 21:09:39
(449/786)
A "komcsi" és a "posztkomcsi" lényegében ugyanaz. A "rendszerváltás" után lényegében csak a módszer változott, ugyanazok irányítanak, akik 1945 óta folyamatosan. Az egész lényege a hatalom átmentése volt, ami nagyon jól sikerült. Bizony a zsidóságnak nagyon keményen benne van a keze......elég ha a fõbb vezetõket nézzük: Kun(Kohn) Béla, Rákosi(Rosenfeld) Mátyás stb.Természetesen ez a "megállapítás" a zsidóság egy bizonyos rétegére vonatkozik.
A holocausttal kapcsolatban vannak "kételyeim". Jó példa erre a neves brit történész, David Irving, aki nem tagadta a holocaustot, csupán azt állította, hogy nem biztos, hogy 6 millió volt az áldozatok száma, hanem ennél jóval kevesebb. Jelenleg antiszemitának tartják és hülyének nézik, mivel más a véleménye. Nem egyszer hurcolták meg ez miatt. Ez aztán a demokrácia és persze a szólásszabadság ugyebár.....jól tükrözi, hogy kik a világ urai....jelenleg
offtopic
Heathcliff 2008 nov. 20. - 20:55:34
(448/786)
:) Oké :)
Heathcliff 2008 nov. 20. - 20:53:56
(447/786)
Az eddigiekhez még annyit szeretnék hozzátenni:

1.) i.sz. 70 óta, mióta Titus légiói elfoglalták Jeruzsálemet, és lerombolták a templomot, megszûnt a mindennapi áldozat. Azóta a zsidók nem áldoznak állatokat.
Istenhez viszont nem lehet közelíteni bûnért való áldozat nélkül – ez a legalapvetõbb tudnivaló. A zsidó vallásnak ui. nem a maceszgombóc és a kóser szilvapálinka a lényege, hanem a Teremtõvel való kapcsolat az áldozati szertartásokon keresztül. (vegetáriánusoknak, Négy Mancs tagoknak erõsen ellenjavallt).
Tehát, akik nem fogadják el Jézus helyettesítõ áldozatát vagy nem áldoznak állatokat a bûneikért cserébe, azok illegálisan gyakorolják a vallást. Vagyis, i. sz. 70 óta a zsidó vallás, vagyis az Ószövetség érvényessége végképp megszûnt Isten elõtt. Azóta csakis Jézuson keresztül lehet legálisan Istent megközelíteni.
Tehát: hivatalos, legális, Isten szemében elfogadható zsidó vallás már majd’ 2000 éve nem is létezik. (!)

2.) De ha még ezt figyelmen kívül hagyjuk is, akkor is a zsidó fogalmat kizárólag vallási értelemben volna szabad használni.
Aki be akarja tartani a zsidó törvényeket, aki az Ószövetség alapján szeretne Istennel egy kapcsolatot, annak hajrá, õt hívják csak zsidónak. Másokat nincs miért.
Az ókori zsidó nép már régen felszívódott és beolvadt más népekbe, bottal lehet ütni a nyomát.
Akik ma zsidónak mondják magukat, azok egy hamis identitás alapján teszik ezt.

3. ) Engem nagyon zavar, a Bibliával való visszaélés, a vallás megszentségtelenítése mellett a meghamisított történelem is. Ez egyszerûen egy történelmi átverés (eleinte persze nem az volt; de mára azok részérõl, akik visszatartják az igazságot, bizony, átveréssé vált).

3.) Tudom, hogy amit leírtam, túlságosan tudatos folyamatot feltételez. Nyilván nem ennyire tudatos a zsidók asszimilációból való kihagyása, sok benne a spontaneitás is. A történelem során az azonos vagy hasonló vallású emberek könnyebben illeszkedtek be valahová, mint akiknek eltért a vallásuk.
Csakhogy: a középkorban Magyarország területére letelepedett 20 falunyi böszörmény (azaz mohamedán) lakosság, zárt tömbben. Egyetlen nemzedék alatt felszívódtak. – Tanulság: a szekularizált zsidók elõtt sem volna semmiféle akadály az asszimiláció elõtt – ha nem lennének komoly érdekek ennek megakadályozására,
folyamatos hisztéria, mûbalhék fenntartására
és a Biblia tekintélyénak lejáratására.

4.) Természetesen a legtöbb „keresztény” sem érdemli meg ezt a nevet, és nincs valódi köze Jézushoz.
Csakhogy a kereszténység nem nemzeti identitás. Most arról volt szó, és ezért is írtam, hogy a nemzeti identitást nagyon szigorúan el kell választani a vallástól.