offtopic
neugassaman 2008 nov. 29. - 08:07:01
(566/786)
A kettõvel ezelõtti hsz-bõl lemaradtak a t-betûk, az azt, és ezt szavaknál! Technikai ördögöcske volt az ok!
offtopic
neugassaman 2008 nov. 29. - 08:03:55
(565/786)
Kedves barátom, Te nagyon nem vagy sem térben, sem idõben orientált, sem nem is vagy nagyon képben !

SEHOL NEM ÍRTAM EXPORTRÓL SEM IMPORTRÓL ÉS AMIRÕL TE BESZÉLSZ ARRÓL UGY EGYÁLTALÁN !

És abszolult nem is kívánok beszélgetni Veled.
offtopic
neugassaman 2008 nov. 29. - 08:00:37 Előzmény cherry baby
(564/786)
Teljesen igazad van, de azon kívül hogy Mi betartjuk a geches törvényt, mást tenni nem tudunk!
Vagy - persze biztos akad itt olyan aki igen, sok bátor online oral-heros van ebben az ..., már majdnem az írtam hogy országban, de rájöttem hogy ez csak betanított reflex miatt akartam így írni...
Heathcliff 2008 nov. 28. - 23:49:15 Előzmény Cressi
(563/786)
Köszönjük szépen ezt az érdemi, mélyen szántó, lényeglátó hozzászólást. Így máris sokat javult a topic színvonala. De ha nem haragszol, kedves Cressi: errõl a témáról szerintem könnyû dokumentumfilmet forgatni. Sokkal könnyebb, mint pl. Ember Juditnak volt Pócspetrirõl stb. Ami nehéz, az a probléma megoldása. De komoly kísérletek vannak erre is. Olyan nevek fémjelzik ezt a törekvést, mint Soros György és Arthur Koestler. Én leírtam a gondolataikat. Ha nem esik túl nehezedre, légy oly kedves visszaolvasni a topic beírásait - garantálom, kicsit messzebb fogsz jutni annál, hogy: "Ja..., én megnéztem...Sajna ez a valóság.. "
Shte barih, Cressi
offtopic
Heathcliff 2008 nov. 28. - 23:25:15
(562/786)
Erre gondoltál, ugye?

"Tanyán laknék vagy sajkán, fussa be a borostyán
Vagy fészket raknék egy fára a pályaudvar nem pálya
De gyenge az ág, nem bírja, hogy kemencét rakjak rája
A fûtésem így regényes: kalotaszegi legényes* Toronyházból jól kilátni:
Szemben épp egy nagy ház áll ki
Az ég felé törnek — mondják
De a csillagokat eltakarják

*Az ÖKO — kiskáté egyik fejezetének címébõl.
Még néhány fejezetcím: Fussuk körül este a lakótelepet. Ne szedjünk be semmiféle pirulát. Ne járj orvoshoz. Vásároljunk élõ, lélegzõ élelmiszereket. Vásároljunk a termelõtõl. Ne rohanjunk sehová. Ne utazzunk sehová. Ne vásároljunk semmit. Ne ücsörögjünk a TV elõtt. Ne vigyünk haza szemetet. Ne használj automatákat.
(Az ÖKO — kiskáté megjelent a Harmadik Part címû folyóirat 4. számában. Postacím:H-1124 Bp. Németvölgyi út 120.)

Városi barátaimat központi fûtés kényezteti. Ez nekik sokba kerül, de nem kell mozogniuk. Elõre gyártott, gyorsfagyasztott kutyulmányokat mikrohullámmal gyorsfõznek és sütnek és automatától vásárolnak, mert kevés az idejük. Ez nekik sokba kerül. Keveset mozognak, ezért testépítõ szalonba kell járniuk. Ez nekik sokba kerül. Hogy megkeressék az életükhöz szükséges pénzt, olyan foglalkozásokat ûznek, amit nem szeretnek (pl. ügynök). Szabadidejük kevés. Azt sötét, füstös pincékben, bódultan vagy pszichiáternél töltik. Sokat fogyasztanak és adóznak, amibõl a várost szép fényreklámokkal ékesítik fel, mint amilyen a nagy Coca-Cola reklám az Árpád hídnál egy panelház tetején.
Én erdei tanyán lakom. Nemcsak kalotaszegi legényessel fûtök, hanem összegyûjtöm a száraz gallyat is. Kemencém van, benne sütni — fõzni lehet. A hegygerincig kétszáz jókora lépcsõ vezet. Testépítõ szalonba nem járok. Ingyen is sokat mozgok. Nincs telefonom, csatornám, tévém, utam, amin különféle számlákkal hozzám jöhetnének. Sok szabadidõm van, amit úszással, lovaglással, táncházzal és az Öko — kiskáté olvasásával töltök. Jövedelmem, adóm, fogyasztásomszerény és így nem járulok különösebben hozzá, hogy az erdõben, ahol lakom Coca-Cola reklámok és más városi furmányok jelenjenek meg. (Idegen feliratok kihelyezése és viselése amúgy is kulturális környezetszennyezés, Coca-Colát egyébként nem iszom, csak magyar italt, mert a szabolcsi almatermelõknek akarok munkát adni, nem idegeneknek, és a rostos, egyébként is egészségesebb a szénsavasnál, bár a legjobb az alma meg a víz. (Sima vagy ásványvíz) Ünnepekre bor is jut. Egészségünkre."

Jah, hát látod, olvastam ám.
A zenéjével nem sokat tudok kezdeni. És nem lakom erdõben sem :)
cherry baby 2008 nov. 28. - 10:23:04
(561/786)
bocsi, nem vettem észre, hogy mi választanánk...
1/10
offtopic
meszag 2008 nov. 28. - 09:27:28 1/10
(560/786)
Na ennek olvass utána, jó? :D
cherry baby 2008 nov. 28. - 08:48:39
(559/786)
???????? a kormány válassza a bírót az ügyészt.... Mint ahogy nem sokára... Olyat választanak, aki nekik jó és nem a Nemzetnek.
1/10
offtopic
meszag 2008 nov. 28. - 08:37:23 1/10
(558/786)
NA látod! Meg is találtad a probléma kulcsát egyedül. TZessék a bíróságok mûködése,joggyakorlata ellen tüntetni.
cherry baby 2008 nov. 28. - 08:09:45
(557/786)
""Az amerikai bíróság bûnösnek mondta ki a lánya barátnõjét halálba kergetõ nõt, három évet és 300 ezer dolláros büntetést is kaphat.

Egy Los Angeles-i bíróság szerdán bûnösnek találta azt a 49 éves amerikai nõt, aki MySpace-en egy nem létezõ fiúnak adta ki magát, majd érzelmileg kihasznált egy 13 éves lányt, aki öngyilkos lett. A bûnösnek talált nõt akár három évig tartó börtönbüntetésre, és háromszázezer dolláros pénzbüntetésre is ítélhetik. ""

Nálunk mennyit kapna????? 3 év felfüggesztettet???? vagy nem is lenne tárgyalás.
cherry baby 2008 nov. 28. - 07:53:16
(556/786)
IGEN TISZTELT KOLOMPÁR ORBÁN ÉS HORVÁTH ALADÁR URAK! MOST MIÉRT NEM OKOSKODNAK A MÉDIÁBAN, MIÉRT NEM HATÁROLÓDNAK EL A TÖRTÉNTEKTÕL?!!!
cherry baby 2008 nov. 28. - 07:52:54
(555/786)
""Elhurcolt és külföldi prostitúcióra akart kényszeríteni egy nõt egy nyíregyházi cigány család. A házaspár, valamint 17 éves lányuk az utcán kocsiba tuszkolt egy 20 éves nõt, majd a lakásukra vitték. A cigány "jogvédõk" csendben vannak, a rabmadarak is sunyítanak. A nõt végül elengedték, a sértett pedig feljelentést tett. A házaspár és lányuk ellen személyi szabadság megsértésének megalapozott gyanújával eljárást indítottak. ""

És a hétvégi brutális gyilkosságról néhány szólás a helyiektõl:

Igen, a kiserdõrõl van szó. Ez mondjuk eléggé elferdítve jött ki a médiában. És valóban rosszul veszi ki magát, hogy közeli diszkó. A mûvelõdési házban volt egy diszkó-féleség; a fiatalságnak afféle "sulibuli": átlagéletkor 14-18. Szóval ezt senki ne úgy képzelje el, mint egy állandó felnõtt diszkót.

Az az "erdõ" pár fából áll, a mûvháztól két percre. És azt is elárulom, a rendõrség ott van 150 méterre a mûvháztól, a lány meg kb 5 percre lakott a mûvháztól. Ki nem merte volna elengedni a tinidiszkóba így a gyermekét?

Megvannak igen, 6 cigó. Pár napja írtam is, hogy tuti azok voltak, akkor le voltam hurrogva. Nevet nem akartam írni, de tippem volt Sz. Z. Utálatos egy köcsög. Még 14-15 évesen is állandóan zaklatott engem, barátnõim, minden lányt akit tudott, egyszer anyám fenekét is megtalálta az utcán. Átok rájuk!!!

igen megvannak a tettesek A Sztojkáék voltak, hármat már ismernek. Három még nincs meg. Akiket, ismernek azok a Sztojka Zolika (kis Zolika), Dzsúlió (Kuruc.info: milyen szép “magyar” név, ugye?!) meg a Ricsike.

Érdekes, hogy a sajtó mennyire nem mer foglalkozni azzal a ténnyel, hogy cigányok öltek! Bezzeg ha fordítva történt volna! Pénteken este felvonulás lesz az "erõszak ellen" lacházán.

A rendõrök, jobban mondva a kommandósok már akcióban vannak. Részletek lassan a hírekben szerintem. Igen ezt a tényt az egyik netes oldal is, ami beszámolt az esetrõl is elhallgatja, pedig igen fontos szerintem hogy cigányok voltak. Ráébredhetnének már ott fönt, hogy nem rasszizmusról van itt szó, hanem arról hogy ezek az egyedek társadalomrombolók, agresszívek, s nem kéne annyira védeni õket. Halálbüntetést vissza, két okból: visszatartó erõ és van aki méltó rá, lásd kiskatona 1988-ban 9 éves lányt erõszakolt meg és végzett ki. Halálbüntetést kapott. Ki fogadta volna vissza x év múlva? Senki. Megérdemelte.
cherry baby 2008 nov. 28. - 07:41:40
(554/786)
Az hát...
addig amíg itt nincs törvény módosítás... bármit csinálunk is, nem történik semmi. Amíg ez a viktória az eu parlamentben hírdeti, hogy itt nincs cigánybûnözés csak rasszizmus... addig mégtöbb magyar ellenes támadás fog történni és nem fognak csinálni semmit. ez a kislány is... szerencsétlen mit élhetett át. belegondolni is borzasztó. 7 cigány.... uramisten. hol van kolompár és a slepjei????? mért nem szólal már meg????? nekik kéne tenni valamit. legalább elindítani valamit. a cigány származásúaknak kikéne menni az utcára, és demonstrálni a cigánybûnözõk ellen. el kéne menni azokhoz a családokhoz, akiktõl a fiaik ezt tették a kislánnyal. és nem is tudom... robbantani. mert ha mi csinálunk valamit, lecsuknak. ha õk csinálják ugyanazt, nem tesznek semmit. hol vannak a Tanár Úr gyilkosai??????? hol van az aki kádár koponyáját ellopta????? egyáltalán hol a koponya????? gyurcsányi éjjeli szekrényén azt minden este a kezébe veszi, mond mit tegyek???? hol van az aki a rendõrpalotára lõtt?????

nálunk akik cigányok betörtek-feltörtek lakásokat autókat, december 27én elkapták õket, több milliós kárt csináltak, de már kint is vannak és a múlt héten szemtanúja voltam, hogy egy épp leparkoló teherautót feltörtek, a sofõr kb 20 m-re volt az autótol. betörték a szélvédõt és már vitte is a dzsekit. kihívtuk a zsarukat, megadtam a piros autó rendszámát, de nem történt semmi. ugyanúgy látom az autót és a 2 cigányt. NA ADDIG AMÍG EZT MEGTEHETIK GÁTLÁSTALANUL, NEM JUT ELÕRÉBB AZ ORSZÁG!
10/10
Cressi 2008 nov. 28. - 01:03:10 10/10 Előzmény Heathcliff
(553/786)
Nem az elõzetest kéne nézni! )
Akkor aztán talán érdemben lehetne a filmhez is írni....
Ja..., én megnéztem...Sajna ez a valóság.., nem lehetett egyszerû errõl a témáról dokumentum filmet forgatni...
offtopic
neugassaman 2008 nov. 27. - 21:19:11 Előzmény cherry baby
(552/786)
Manipulációk Cherry ! Az egész, viszont közben tényleg van válság, de hogy tulképp miben is nyilvánul meg - mint reális tény, nos az nem feltétlen az ami a felszínen megy mint porhintés.
offtopic
neugassaman 2008 nov. 27. - 21:17:05
(551/786)
Most olvasom csak újra Kedves Sárkányzsíroskenyér az offtopicod, amit az én offtopicomra írtál, de amit Te ott írsz, azzal csak és kizárólag Te hozakodsz elõ, mert én még véletlenül sem írtam efféle ostoba röhejes eretnekséget...
Nekem nincs bajom a Szlovákokkal, Nekeik van bajuk a Magyarokkal, de én még ezt sem írtam, csak Kedves Jószomszédoknak nevezem õket továbbra is, viszont bízom benne, ugyan úgy lenyugszanak a kedélyek a két állam közt mint ahogyan ma a Románokkal is sokkal jobb a viszony, mint 10 éve!

Ennyi... - ebbe is bele lehet vajon kötni? Lehet. :(
offtopic
neugassaman 2008 nov. 27. - 21:10:45 Előzmény kgyuri0
(550/786)
Kedves Gyuri, nem tudom kitõl idézted, a kezdõ sorodat, mert hogy idéztél valamit. Ha netán engem, akkor szerintem olvasd el a Tiéd alatt hogy ezt írtam : Egyenlõre ennyi, és az elég szó nem szerepel ott!
Viszont akkor vagy ennyi elég is a kettõnk társalgását illetve, vagy lehet - nem értettem a célzásod, és ha így van akkor bocs, mert semmire sem mentem a megjegyzéseddel, igaz én nem is a Te válaszodra reagáltam...
offtopic
neugassaman 2008 nov. 27. - 21:06:11
(549/786)
Nem vártam mást, de Veled akkor nem folytatom, egyenlõre nincs értelme ...
1/10
offtopic
meszag 2008 nov. 27. - 15:41:05 1/10
(548/786)
Ez jó! :D Anyukám a fakanállal szokott összeveszni. :DDDDDDD
Kevésbé idegesítõ, mintha állandóan a politikusokat szidná,
Heathcliff 2008 nov. 27. - 14:49:33
(547/786)
Az elõbbi hsz-ból lemaradt a tanulság:

Nemcsak ez a hölgy érzi így magát. Hanem a legtöbb ember: és saját szubjektív életének frusztrációját, hiányérzetét kiterjesztve a környezetére, azt tárgyiasítja, objektivizálja – és szidja a politikát. Mindegy, melyik oldalt. A lényeg, hogy legyen egy tõle független ellenségkép, amit lehet vádolni a saját lelki nyomoráért, érzelmi hiányállapotáért. Vagy ha nem a politikát, akkor a közlekedést. Vagy a macskát. Az elrontott ebédet. Mindegy, a lényeg, hogy mivel általában igen pontatlanul érzékeljük saját érzéseinket, és kevéssé találjuk meg az összefüggést lelkiállapotunk és annak tényleges okai között, mindig a legegyszerûbb valamiféle tárgyiasítható, megfogható, objektívnak tûnõ külsõ okot keresni. Ha az ok elég racionálisnak tûnik, akkor nagyon nehéz megmagyarázni, hogy valójában az objektív a szubjektív és a szubjektív az objektív….