offtopic
Obránszky Ármin 2008 nov. 23. - 00:36:43
(486/786)
Ez már tényleg zárás képpen, aztán visszamászhatunk a lövészárkunkba. Egy kis magyar vonatkozás:
http://www.youtube.com/watch?v=TCEJtUNe90A
offtopic
Obránszky Ármin 2008 nov. 23. - 00:23:45
(485/786)
Én többnyire az elektronikusabb számait nem tudom megemészteni.
Örülök, h téged is népdalra emlékeztetett, tartottam tõle, h valami hülyeséget mondtam. :-)
Gondrynak pedig nézz utána, szerintem, nagyon szerethetõ és egyedi filmekkel szokott elõrukkolni, mindenképpen érdekes színfolt. Egy próbát megér! :-)
offtopic
Heathcliff 2008 nov. 23. - 00:03:07
(484/786)
(Nekem is egy népdal jutott eszembe róla: a filmben azt énekeltek).
Sajnos ezt a rendezõt nem ismerem, de az biztos, hogy nagyon egymásra találtak Björkkel.
A Human behavior számomra már túlment a befogadhatóság határain :) túl kísérteties, elég kényelmetlen hallgatni.
offtopic
Obránszky Ármin 2008 nov. 22. - 23:33:07 Előzmény Heathcliff
(483/786)
Engem valamiért egy egészen különös népdalra emlékeztet ez a letisztultság és érzelmi telítettség.
Különben a hattyút már párszor sikerült überelni, akármennyire és valószínûtlen is ez. :-)
De hogy legyen valami, ami filmhez is köthetõ:
http://www.youtube.com/watch?v=AGjGh74n_9U&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=FPyTgmC3nQQ&feature=related
Ezeket a klipeket is az általam nagyon sokra tartott, elképesztõen kreatív Michel Gondry (Egy makulátlan elme örök ragyogása, Az álom tudománya, Tekerd vissza, haver!) rendezte, aki Lars von Triernél úgy látszik sokkal jobban tud bánni a mûvésznõvel -legalábbis a számos közös munka erre enged következtetni-, és mivel a két ember zsenialitása nem oltja ki egymást, így a végeredmény különleges élményben részesíti azokat, akikben megvan a kellõ bátorság. :-)
offtopic
Heathcliff 2008 nov. 22. - 22:24:46
(482/786)
Nagyon szép. Nem tehetek róla, a teljes zenei mûveletlenségem az oka, hogy errõl csak egy teljesen más kórus jut eszembe, az In the bedroom c. filmbõl. Semmi közös a kettõben, csak, hogy mindkettõ skandináv és vokális, zenei aláfestés nélküliek.
Ezzel legalább tettem valamit a filmes fórum megmentéséért:)
Björkön az a fehér izé, amit visel, közelít a hattyúruha-style-hoz.:)
offtopic
Obránszky Ármin 2008 nov. 22. - 21:58:23
(481/786)
Nem célom végképp szétoffolni a topicot -nem mintha ezzel jóvátehetetlen kárt okoznék az emberiségnek :-)-, de belsõ késztetést érzek arra, h egyik személyes kedvencemet belinkeljem:
http://www.youtube.com/watch?v=MHW9MtGLmJE
offtopic
Heathcliff 2008 nov. 22. - 21:48:01
(480/786)
Ami kevéske elõzetest találtam belõle a youtube-on, az nagyon hasonlított Bergman Szûzforrásának képi világára.
offtopic
Heathcliff 2008 nov. 22. - 21:42:17
(479/786)
Tényleg az. Ehhez már messze nem vagyok elég white-fülû. :S
offtopic
Obránszky Ármin 2008 nov. 22. - 21:34:25
(478/786)
A Drawing Restraint 9 milyen? Úgy hallottam, h elég meredek, eddig még nem mertem vele próbát tenni. :-)
offtopic
Heathcliff 2008 nov. 22. - 21:30:13
(477/786)
:) Máris kezdek megijedni :)
offtopic
Obránszky Ármin 2008 nov. 22. - 21:15:13
(476/786)
Na, majd keresek neked olyat, ne félj! :-)
offtopic
Heathcliff 2008 nov. 22. - 21:06:25
(475/786)
Köszi. Izland tényleg nagyon szép. És köszi, hogy a fogyaszthatóbb fajtából válogattál :) Meghallgattam még néhány számát, és a többi sem ijesztett el. :)
offtopic
Obránszky Ármin 2008 nov. 22. - 20:33:42
(474/786)
Wiki szerint (http://hu.wikipedia.org/wiki/Bj%C3%B6rk) 12 évesen már platinalemezzel büszkélkedhetett. :-)
A sok Gondry-Björk koprodukció egyike, a fogyaszthatóbb fajtából (én inkább Sugarcubes-párti vagyok):
http://www.youtube.com/watch?v=CYP9lA-g1_I
offtopic
Heathcliff 2008 nov. 22. - 20:18:07
(473/786)
Köszi szépen. Ennél több nem telik tõlem :) Nincs véleményem, nem értek hozzá. Szóval Björknek már 16 évesen lemeze volt...
offtopic
Heathcliff 2008 nov. 22. - 14:28:39
(472/786)
Oké, Ármin, köszi, hogy válaszoltál :)
És hát persze, tanulj csak; ez a fórum nem fontos.
Megértem, ha neked nagyon rossz tapasztalataid vannak, és az késztetett, mint írod, elragadtatott válaszra. De hát ne sajnálj semmit, én is ingerült lettem, és én még csak nem is sajnálom különösebben. Mert én a kiegyensúlyozottság, a politikai korrektség álarcában támadó és pusztító szélsõségességtõl vagyok rosszul. Ugyanolyan uszító és gonosz (csak nézz meg itt pár politikailag korrekt, kiegyensúlyozott és intelligens hozzászólást, pl. az Esti showder topicjában…. Semmi uszulás, mindenki fegyelmezett és építõ…)
A szélsõségesek, akikkel neked bajod van, legalább nyílt kártyákkal játszanak; legalább õszintén uszítanak és nem rejtve. Könnyebb átlátni õket. De ettõl a p.c.-k nem lesznek kevésbé kártékonyak.
Kíváncsian várom, mit gondolsz errõl; élmény olvasni, amiket írsz :)

A következõ nem rólad,hanem Helios „nacionális érzelmeirõl” jutott eszembe; csak gyorsan ezt is idepötyögöm:
Egy közösséghez való lojalitást jobban le lehet mérni a törvények betartásával, mint elragadtatott érzelmekkel.
A törvénytisztelõ magatartás perdöntõbb, mint az, ha valaki szívre tett kézzel énekli a Himnuszt, berekedve szónokol egy nemzeti ünnepen, zászlóba öltözik vagy ordítozik. Hiába a pátosz, ha valaki a tetteivel árt a közösségnek, mert erõszakos, csal, lop stb.
Ezzel nem az identitást lehet definiálni, hanem a lojalitást.
Legalábbis – a vallásból kiindulva. Jézus ezt mondta: aki engem szeret, megtartja a parancsaimat. Ennyi, nem kell hozzá extázis vagy lírai duma.
offtopic
Obránszky Ármin 2008 nov. 22. - 13:10:44 Előzmény Heathcliff
(471/786)
Azt hiszem, a múltkor egy „kissé” túlreagáltam a dolgot és bár azzal kapcsolatban, amit le akartam írni -kétséges, h sikerült-e- nem változott egy jottányit sem az álláspontom, de veled szemben nem voltam korrekt. Azóta sokat gondolkodtam a válaszaidon és ha nem veszed észre akkori kirohanásomat, akkor is írok. Most had ne fejtegessem, mi vezetett el az ominózus hozzászólásig (ha nagyon kíváncsi vagy rá, esetleg megírom privátban), így is néha olyan érzésem van, h olyan vagyok, mint Konsztantyin Levin, aki tisztában van azzal, h mennyire nem helyénvaló az adott társaságban az a fajtája a megnyilvánulásnak, amit õ választott, de mégsem hagyja abba. :-)
Mindenesetre elragadtattam magam, tényleg sajnálom, kínosan érzem magam miatta.
Azóta fejben már kezd összeállni a "vádpontjaidra" adandó válaszom, de ez a november legvége olyan idõszak egy egyetemista életében, amikor elég nehezen talál 1-2 órát arra, h rendesen megfogalmazzon egy ilyen hozzászólást vagy ha ez mégis sikerül neki, akkor valami másra fordítja. De megigérem, folytatni fogjuk hamarosan az "értekezést"! :-)
10/10
Cressi 2008 nov. 22. - 12:18:45 10/10
(470/786)
Valaki a filmet is látta?
Elolvastam pár üzenetet, de nem találtam meg...
Kinek mennyire tetszett?
offtopic
norton15 2008 nov. 22. - 09:52:51
(469/786)
Nálam nem jön be ez a "kormány tehet mindenrõl" szöveg. Ennek most nincs köze a kormányhoz (a véleményem az, hogy mindegyik kormány a rendszerváltás óta csinált galibát). Egyszerûen MINDENKI szív, a kis országok jobban ugye.
1/10
offtopic
meszag 2008 nov. 22. - 09:22:41 1/10
(468/786)
Na most as saját megtakarításod hiányáért is a kormány a felelõs???
cherry baby 2008 nov. 22. - 09:17:53 Előzmény norton15
(467/786)
keményebben ja. mert már a "világválság" elõtt tönkre tették az országot. Más országokkal ellentétben, nekünk nincs tartalékunk. Ha bármely európai országban elbocsájtanak valakit a munkahelyérõl, neki van még mibõl élnie. késöbb Õt veszik vissza, amint csak megteheti a munkáltató.
Nálunk ha elküldenek valakit, nem hiszem, hogy sokáig tartó tartaléka lenne, sõt még vissza sem veszik, ha már megteheti a munkáltató. inkább új embert vesz fel, és költ az oktatásra. mert ebben az országban mindenki csak pazarolni tud.... kezdve a kormánnyal. még mindig 100milliÓKat költenek kommunikációra, amibõl persze zintén semmit nem tudsz meg, csak a sok hazugságot hallgatod és olvasod.