10/10
Tarlós 2010 nov. 19. - 19:36:52 10/10
(8/28)
Végre egy jó magyar film! Vagy húsz éve várunk erre!
1/10
mizie 2010 nov. 19. - 16:58:45 1/10 Előzmény Korosa
(7/28)
A szereplõválogatás erénye a filmnek? Konkrétan egy amatõr diákfilm szintjén mozog. Értem én hogy színpadi színészek, de hogy egy rendezõ ennyire ne nyújtson nekik semmilyen támpontot az elég vicces. Vagy ami még rosszabb hogy neki se tûnik fel ez a végletes mûviség.
Az operatõri munkán látszik hogy dokumentum filmes készítette. Na nem az igényes fajtából, hanem a 20-30 éve töretlen magyar statikus képek váltogatása irányvonalból. A Szomszédok élvezhetõbben van filmezve.
A párbeszédek megint csak borzasztóak, de talán a legérzékletesebb hogy a legdrámaibbnak szánt jelenetek egy közeli - távolba meredõ - kifejezéstelenül torzult arcok mutogatásából merülnek ki.

Remélem nem közpénzbõl készült ez a remek film.
janetoth 2010 nov. 17. - 13:23:23
(6/28)
Gyerekek, ez a sokminden, ami a film leírásában van, belefér 100 percbe? Vagy montázs lett belõle?
Megnézzem, vagy ne nézzem, ezen tûnõdtem...
hoge 2010 nov. 16. - 19:02:02 Előzmény Beyond silence
(5/28)
Mi ez az uj magyar fOs???
4/10
Beyond silence 2010 nov. 11. - 07:32:30 4/10 Előzmény Korosa
(4/28)
Már bocs de amikor a templomban elkezd ordibálni Tarsoly Kriszta és ide-oda kapdos két kamera között a vágás, abban mi nem észrevehetõ...? Egyébként meg szerintem vágásnak nem az legnagyobb dicsérete ha észrevétlen, ha csak nem valami hagyományos tv filmrõl van szó. Bár lehet hogy valaki csak azt észleli a filmen ha valami nagyon rossz, ha különleges, de jó vágás van annak nincs tudatában.
Korosa 2010 okt. 25. - 18:48:03
(3/28)
Pozsgai új filmjére kíváncsi voltam, különösen a Csendkút után. Ugyanazt a lírai hangot találtam meg benne, de most történelmi köntösbe öltöztetve. Nádorfi Lajos operatõrt elsõsorban dokufilmesként ismerjük, de ebben a moziban is jól szerepelt. A szereplõválogatás erénye a filmnek, de látszik a szegénység a totál jelenetekben, ami nyilván nem az alkotók hibája. De ezt ellensúlyozza a pontos színészvezetés, és a történet következetessége. Nem szájbarágó az idõ és cselekményvezetés, ötletesek a valóságon túli helyzetek. Aux Éva ismeretlen volt számomra, de ebben kellemes meglepetés. Õze Áron visszafogott színészi alakítása, Koncz Gábor profizmusa, és a többiek látható jóérzése mind erõsíti a film hatását. A vágót nem vesszük észre- és ez a vágás közismerten egyik legnagyobb dicsérete. Összességében egyenletes filmalkotás, a húsz-harminc évvel ezelõtti cselekményes filmek világát idézi. A zeneszerzõ pontosan követi a film vonalát, olykor katartikus zenei hatást keltve. Ez is egy szakma, és Gulyás Levente ötösre teljesített. Csak sikert kívánhatok a filmnek.
10/10
Tarlós 2010 okt. 25. - 16:48:53 10/10 Előzmény Beyond silence
(2/28)
Végre egy szép, izgalmas, kosztümös magyar film! Koncz Gábor remekel, ahogy a többiek is. Jó volt komoly szerepben látni Görög Lászlót, Lux Ádámot. A hévízi bemutatón, ahol volt alkalmam megnézni, az alkotók is nagyon szimpatikusnak tûntek. Sok mindent megtudtunk Pécsrõl, a Zsolnayról. és nem hiányzott a filmbõl a költészet sem, a "második vonal", a halott nõvér vonala és Kézdy György által játszott titokzatos öregember egészen éteri magasságba emelte a témát. Gyönyörûen van fényképezve, a színek is eredetiek. Mintha egy igazi eozin-filemt látna az ember.
4/10
Beyond silence 2010 okt. 17. - 01:55:01 4/10
(1/28)
Alapvetõen rosszul megírt a film, sok-sok sehová sem vezetõ szál, a film vége másik fele szempontjából indifferens esemény, szereplõ. Sok sok elemben jellemzõ a funkciótlanság. Ami még szomorú hogy én úgy nézve hogy nem olvastam a történetrõl, nem jött le hogy Zsolnayról van szó...
De a legrosszabb hogy vannak szinte vállalhatatlanul gázos jelenetek. Pl. thrillerre hajazó bevágások.

A feltûnõen színházias színészi játék tulajdonképpen élvezetes, érdekes, de egyértelmûen roppant eltúlzott sok helyen.

Ami dicsérendõ hogy van pár szép kép (jó pár rossz, és tv filmesen leegyszerûsítettek között...) és igazán szép zene.

Kár érte mert a készítõk a vetítés utáni beszélgetésbõl jóra való emberek... 1x nézhetõ, de mozin kívül valószínû hogy nem ülöm végig.