Bigpapa 2017 máj. 07. - 22:20:02
(13/53)
Nekem tetszett és pont azért, mert itt nem az akciókra mentek rá elsõsorban, hanem a karakterek jellemfejlõdésre. Ettõl lett egy nem Agyhalott Marvel film, ahol 2 óra CGI zúzást látunk csak, aztán húzzál haza.
Van itt is akció, de a fõszerepet most a humor és az egyes szereplõk emberiesedése kapta. Mindenki több lett. Dax, aki valami olyan lelki mélységekbe akar lemenni idõnként, ahol már õ is elveszik és mond valami kegyetlen bántót, amit persze bóknak szán, "Olyan nõt kell találnod, aki szánalmas....Mint te! " :D
Mordályról kiderül, hogy igen is vágyik a szeretetre és a családra. Gamora és Nebula rivalizálása sem több,mint testvéri vetélkedés, az "apa" elismerést kivívni. Az évek alatti sok csata gyûlöletté formálta a szeretetet és amikor ez felszínre kerül, csak két testvér áll ott egymással szemben, akik nem tudnak mit kezdeni a harc hiányával. Akinek van tesója, az tudja, milyen rivalizálni úgy is, hogy amúgy nem akartok egymás riválisai lenni.

Innen SPOILER

Star Lord annyira vágyik az idealizált apára, hogy észre sem veszi, mit dob el. Családot, barátokat és igen, Yondu-t, aki mindent feláldoz azért,mert szereti a fiút és inkább hazugságban tartja, de nem akarja felfedni elõtte az utolsó pillanatig sem, hogy ezerszer jobb apja volt neki,mint bárki lehetett volna.
Engem a film vége igen is megérintett, hiszen a kedvenc karakterem a füttyös Yondu volt és nagyon sajnálom, hogy kiírták. Csak remélni tudom, hogy a folytatásban kitalálnak valami csodát, talán pont a Szuverének gépével újra alkothatják Yondut, hiszen õk alkotnak DNS-t is.
Nekem kifejezetten tetszett Groot karaktere. Az egész mozi jókat röhögött rajta. Tetszett Nebula és Gamora csatája és amikor Nebula elmondta, hogy semmi másra sem vágyott, csak a tesói szeretetre. És ekkor döbben rá Gamora, hogy minden érzését fal mögé zárja, ezért sem tud mit kezdeni Ûr lord vonzalmával.
Amikor feltûnik Ego, egy ideális apa, sõt, szuper apa tûnik fel. Olyan, akire minden kisfiú vágyik. Aztán, amikor kiderül az apáról, hogy valójában nem parti arc, hanem a kocsmában bassza el a fizetését és a családi pótlékot, hogy veri a feleségét, vagy le se szarja a gyerekét, csak a saját önzõ céljai vezérlik, akkor összeomlik minden kisfiú.
A vége, ahogy Yondu és Mordály beszélget, amikor kiderül, hogy Yondu fel fogja áldozni magát a "fia" életét megmentve...., nekem könnyeket csalt a szemembe.
Az én szüleim pont ilyenek. A mai napig bármit megtennének értem. :)
Az ûrtemetés szép volt, kíváncsi vagyok, Stallone, Michelle Yeoh és Ving Rhames milyen minõségû szerepet kapnak majd a folytatásban?
A túl sok vége utáni jelenet nekem is sok volt

SPOILER vége

Beültem volna a végén újra megnézni. Jókat nevettem, kikapcsolt, simán 10/10
Findzs 2017 máj. 07. - 17:08:29
(12/53)
Tetszett, jó kezdés amit fent is tudtak elég sokáig tartani.
De sajnos az utolsó fél óra leült és szirupos lett.
Az elsõ egy kicsit jobb volt ezért 10/7
7/10
Csumbi 2017 máj. 07. - 09:37:36 7/10
(11/53)
A kritikám erõsen spoileres, szóval mindenki csak saját felelõsségére olvassa! Amikor megnéztem az elsõ részt, akkor igazából azt kaptam amit vártam, nem volt se több, se kevesebb, szóval a mostani filmre se ültem be nagy elvárásokkal (és mint utóbb kiderült jól is tettem). Kezdem a negatívumokkal: sokan írják, hogy milyen jó volt a nyitójelenet... szerintem ez volt az eddigi leggyengébb nyitó jelenet, amit Marvel filmben láttam (az akciót szándékosan (!) nem mutatták, helyette a szörnyû és gyermeteg Groot táncot kellett nézni 5 percen át, amire a nézõközönség kb. 3/4-e végigbeszélt az érdektelenség miatt). A második negatívum, az az, hogy ez is végül csak egy átlagos, fröccsöntött Marvel film lett (de azért + pont jár a csavarért, hogy nem Ayesha a fõgonosz, hanem EGO, Starlord apja). Végül pedig az utolsó negatívum a következõ: a film nagyon sok mindenbe belekezd (konkrétan 5 (!) end credit scene van). Nem lenne probléma az univerzum további szélesítése, de akkor tegyenek alá egy erõs filmet (sokaknak ezért nem tetszett a BvS sem). Pozitívumként mondanám azt, hogy Stan Lee itt már nem a szó szoros értelmében cameózott, hanem konkrét szerepet kapott, hisz a filmben kiderül, hogy õ is egy úgymond figyelõ, aki a Marvel univerzumot járva figyeli az eseményeket! A következõ pozitívum amit mindenképp ki szeretnék emelni, az a karakter fejlõdés: míg az elsõ filmben alig változtak a karakterek, itt a fim végére már rá se lehetett ismerni senkire se (itt gondolok pl. Nebula és Gamora utálatának átalakulására testvéri szeretetre). Összefoglalva azt tudnám elmondani a filmrõl, hogy ez is csak egy átlagos Marvel film, de mivel ilyen karakter fejlõdést ritkán látni ilyen filmekben, ezért végül 10/7-t adok rá.
1/10
avsk 2017 máj. 06. - 20:07:33 1/10
(10/53)
Nekem az elsõ azért jobban tetszett. Ez a rész olyan volt egy kicsit mint a bosszúállókban szintén a 2. rész az Ultron kora. Nagyon nem tesz hozzá a történethez, olyan töltelék/ kiegészítõ szerû az egész. Értem én hogy ez is kell egy olyan univerzum kitágításához, mint amilyet a Marvel alkotott a mozikban az utóbbi idõkben , nem is ez a leginkább a problémám. Az elsõ részt sokkal komolyabb hangvételû volt. Itt nem arról van most szó, hogy vki. meghal v. sem és nem is hogy most megmentik a galaxist v. sem, hanem, hogy az egész film mit sugároz magából. Én személy szerint sokszor nem éreztem azt a drámát/komolyságot ami az 1. részben oly sokszor fel-felbukkant. Persze kellenek a feszültségoldásos részek is amikor ellazulhatunk egy kicsit de ez már sok volt.
Marcipáncica_ 2017 máj. 06. - 15:55:34
(9/53)
Elsõt nagyon szerettem, ez a 2. rész sem okozott csalódást.
A csapatból az egyik ember bealudt rajta, azt mondta kicsit sok volt a "szeressük egymást gyerekek" lelkizõs rész... :D
Ebben talán van valami, de engem egyáltalán nem zavart. A zene-válogatás most annyira nem ütött, de a látvány és a poénok is nagyon rendben voltak!
Ja, és várjátok meg a stáblistát, mert több jelenet is van a film után, még egészen a legvégén is, és az egyikért (tini-groot...) kár lenne ha kihagynátok.
10/10
Slayer_HUN 2017 máj. 06. - 15:34:16 10/10
(8/53)
Már az elsõ rész is nagyon jó volt, de ez még azt is felülmúlta! Szinte percenként jönnek a jobbnál jobb (és nem elcsépelt) poénok. 10/10
6/10
giggs1985 2017 máj. 06. - 09:08:54 6/10
(7/53)
Szóval, akinek nem tetszik ez a katyvasz, az egy "magától elszállt" barom? Komoly érv a film mellett...
10/10
Boba88 2017 máj. 04. - 21:45:27 10/10
(6/53)
Most néztük meg. Humoros, látványos, abszolut kellemes kikapcsolódás.
Nem értem azokat a hozzászólásokat, amelyek a film megnézése nélkül íródnak, (hallottam .... úgy gondolom ...
alapból rühellem az ilyen-olyan filmeket ... netán tuti jó mert XY a legjobb színész) nos az ilyen véleményeket mindenki
nyugodtan tartsa meg magának.
A film 12 éves kortól 120-ig bárki számára fogyasztható, kivételt képeznek a saját intellektusuktól elszállt Fika-Matyik!
Muya 2017 máj. 04. - 21:45:13
(5/53)
Én az elsõ részen szórakoztam, mindamellett, hogy megnézek mûvész filmeket is. Kritikát csak arról mondhatsz, amit megnézel.
1/10
Xxy92 2017 máj. 04. - 20:15:23 1/10 Előzmény somersby
(4/53)
Sajnos sokan nézik; a mozik foglalási sémája szerint szinte teli termekkel megy, bá az értelmét azt én is keresem. Az emberek kikapcsolása? A Semmi ontása? ( Bezzeg a Desiertót kemény két (!) hétig játszották..)
gyereamozibabe 2017 máj. 04. - 19:20:12
(3/53)
Már a bemutatója is totál gyenge volt. Ki néz ilyeneket? Mi értelme?
Karl800110 2017 máj. 04. - 00:26:15
(2/53)
somersby 2016 máj. 17. - 00:00:24
(1/53)
Tekintve, hogy a Lucasfilm mellett a Marvel Studios is a Walt Disney tulajdonát képezi, így a Star Wars: Az ébredõ Erõ marketinghadjáratát követõen a jelenleg már forgó A galaxis õrzõi 2 promóciójába is beiktatták, hogy összefognak a nonprofit szervezetek számára online aukciókon keresztül pénzt gyûjtõ Omaze szervezetével, amellyel közösen olyan pénzgyûjtõs (és reklámnak is kiváló) videókat forgatnak, amilyen a lent látható.
[ http://www.youtube.com/watch?v=zp8xygdnIwo ]
A sorban a második Omaze-es kisfilmben az örökösen bohóckodó Chris Pratt ismét arra vállalkozik, hogy minimálisan körbevezet bennünket a sci-fi munkálatainak helyszínén és ezúttal olyan “izgalmas dolgokat” mutogat meg nekünk, mint többek között az a klassz 5-ös szám a falon, aztán hogy hol lehet a stúdióban kajához jutni, hová vizelnek a környékbeli kutyák és hogy hol épül a Milano díszlete, ahová Pratt be is ugrik körülnézni.

Kurt Russell szereplésérõl már korábban is megjelentek pletykák, ám most a rendezõ hivatalosan is megerõsítette, hogy a Menekülés New York-ból félszemû hõse is benne lesz A galaxis õrzõi 2-ben, és alighanem Quill eddig rejtõzködõ apját játssza majd. A korábban bejelentett Pom Klementieff Mantis néven csatlakozik a galaxis õrzõihez, rajta kívül A nagy Gatsby-bõl és Az U.N.C.L.E. emberébõl ismert Elizabeth Debicki-t és a nagydarab, a magyar mozikban a Piszkos pénz-zel bemutatkozó Chris Sullivan-t üdvözülhetjük majd új szereplõként.

A második részrõl még az tudható, hogy lesz benne egy újabb válogatáskazetta, és Peter Quill vér szerinti apja után kutatnak majd benne. Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Michael Rooker, Karen Gillan, Vin Diesel (Groot hangjaként), Bradley Cooper (Mordály hangjaként), Sean Gunn és Glenn Close mind visszatérnek A galaxis õrzõi 2-ben, amelyet 2017. május 5-tõl vetítenek majd a mozik.