8/10
Brew aug. 08. 20:47:29 8/10
(9/9)
Újabb modernkori hőseposz hálivúdból. Feddhetetlen amerikai kapitány, gonosz arctalan nácik. A gonosz nácik ijesztő dolgokat festenek az u-boot oldalára, mert nagyon gonoszok. De hiába telefonálnak át az amerikaiaknak, hogy megrettenjenek, Tom Hanks egy mamuszban (SPOILER!!) elintézi (SPOILER VÉGE!!) őket.
Oké, eltekintve az elején és a végén látható értelmetlen sziruptól, egy meglehetősen élvezetes háborús filmmel van dolgunk. Realisztikusnak tűnő, jól koreografált harci jelenetek, hihető karakterek, remek képi világ, Tom Hanks. Aki túl tudja tenni magát a szokásos amcsi pátoszosságon, az élvezni fogja. US Navy toborzófilm a jobbik fajtából.
10/10
capt.nemo júl. 27. 22:29:02 10/10 Előzmény vandorbab
(8/9)
legalább 3 nagyságrenddel nézetőbb, mint mondjuk Midway vagy a PearHarbor égiháború és társai.. miért??
egyrészt sokszor jól sikerült érzékeltetni ezt a fajta bizarr tengeri harcmodort, a fagyos atlanti óceán vadászmezőin. elképesztő kísérteties amikor bárhol lesben állhatnak az u boatok falkái, miközben egy zsíros nyájat kísérsz..

másrészt nincs teli jóképű nagypofájú jenki kavbojokkal, akik kvázi egymaguk nyerik meg a háborút amint nagykaliberű lőfegyverekkel lődöznek órdítva, hanem egy összehangolt csapatmunka eredménye a helytállás.

harmadszor a viszonylag tárgyilagos ábrázolása a történéseknek mindenféle felhígítása vagy fogyaszthatóbbá tétele nélkül. vélhetőleg ez számodra a "laposság"..

és külön dicsértet, hogy mertek egy hívő keresztény kapitányt ábrázolni, egy olyan korban ahol hollywoodban lassan már csak akkor érvényesülhetsz, ha beleírsz a forgatókönyvbe egy-két homárt vagy egyéb retardáltat.

ja és mégis mi a fenét kellene hallanunk egy hadihajó hídján, mint irány, távolság és sebesség adatokat???
jobb szerettél volna pikírt szóvirágokat, meg disznó vicceket hallani?? vagy mit? ha ez neked ez túl száraz, maradj mondjuk a trópusi vihar színvonalon..
10/10
KulifaiGy júl. 27. 01:03:21 10/10
(7/9)
Én szeretem a csatahajós, és a tengeralattjárós filmeket. Emelett a valódi történelmi eseményeket feldolgozó, bemutató filmeket is. Nekem nagyon tetszett a film. Egyszerűen mutatja be, hogy a munkás végzi a dolgát.
10/10
KulifaiGy júl. 27. 00:58:00 10/10 Előzmény vandorbab
(6/9)
Meg a haditengerészet filmjeit... ott általában ezt hallani, ha nincs pihenő...
5/10
vandorbab júl. 11. 21:07:04 5/10
(5/9)
A film vélhetően egy tisztelgés akart lenni egy kapitány hőstette előtt, de csak egy unalmas mozi lett egy lapos forgatókönyvből. Nem értékelhető a hőstett nagysága, mert a nagy önpátoszban csak annyi derül ki, hogy a kapitány szigorúan fogyókúrázik a szobapapucsában és időnként élesen kanyarog az óceánban.
Közben a szőr kihullott a hátamról, amikor a hősök ilyeneket mondanak a szájukkal:
"- Harminchat csomóval előre!
- Harminchat csomóval előre. Igenis, uram!
- Alapfordulat jobbra, 079 fokra!
- Jobb alapfordulat 079 fokra. Igenis!
- Tartsák a szonárt a konvoj jobbján!
- Szonárt jobbra, igenis!
- Éles jobb, 087 fokra!
- Éles jobb, 087 fok. Igenis!"
A film végén pedig Poszeidón és a Titanic utasai is megtapsolják hősünket!
Lassan kerülni kezdem az öreg Tom Hanks filmjeit!
5/10
Koztom júl. 11. 14:48:03 5/10
(4/9)
Olyan volt az egész, mintha egy pc játékot néztem volna volna. A láthatatlan ellenség, pedig megérdemelt volna pár percet, mi is zajlott bennük, pl mielőtt felkínálták magukat a megsemmisítése. Kihagyott ziccer Tom Hanks ide vagy oda.
robertsuzuki júl. 11. 12:40:51
(3/9)
adeept hozzászösszenésében a "....dühítően hangulatkeltő, a faxom és a (had)színtérre" kifejezések tetszettek a leginkább.
F3rro jún. 05. 15:14:23
(2/9)
Buta, tanulatlan ember vagy adeept.
adeept márc. 21. 12:11:59
(1/9)
"A 2. világháború idején német tengeralattjárók tizedelték az utasszállítókat" - na ez dühítően hangulatkeltő, hatásdvadász és hazug. Mi haszna van egy tengeralattjárónak, ha utasszállítót süllyeszt el? Csapatszállítót, az igen, teherhajót hadianyaggal a fedélzetén az igen! Amúgy ki a faxom akart volna a háború poklában civilként áthajókázni az Atlanti-óceánon? Ja! az Euórpai (had)színtérre- bocs ezt elfelejtettem...