trev 2012 júl. 11. - 18:09:39 Előzmény COCCOLINOMACIKA
(3/3)
Az egy jó könyv. :-) A filmet is megnézem.
COCCOLINOMACIKA 2012 júl. 11. - 08:38:49 Előzmény Ghanima
(2/3)
Éppen most olvasok egy könyvet:Kapcsolatok hálójában, a témája ugyanezt taglalja, nagyon olvasmányos formában.Ajánlom mindazoknak, akiket szintén érdekel e téma.EDITION 2.0 kiadás, szerzõi Nicholas A. Christakis, James H. Fowler.
Ghanima 2011 jún. 05. - 13:02:57
(1/3)
A csudába is! Magyar a rendezõ, résztvevõ Barabási, és mégis "csupán" angol-ausztrál maga a film... Abszolút semmi bajom velük, kiváló, hasznos és szép filmeket láttunk tõlük, százszámra. Nem hazaffyaskodni akarok, de vajon miért nem tudtunk nagyobb részben megjelenni a tudományos-ismeretterjesztõ dokumentumfilmek készítésében?
Azt hiszem, ez végül is költõi kérdés, a válasz tulajdonképpen egyszerû - sajnos -, bár legalább két részbõl áll: a jó hír terjesztése (média, propaganda) és (sok) pénz. Tudom, hogy utóbbi nem okvetlenül kell, de az elõzõ megléte nélkül nagyon nehéz... :-(((
Emlékeim szerint a gengszterváltás elõtt idehaza külön mûhelye volt a tudományos-ismeretterjesztõ filmek készítésének, ami aztán pillanatok alatt eltûnt a színrõl... kérdés számomra legalábbis, hogy vajon az alkotások merre vannak/lehetnek.

Mindettõl függetlenül nagyon várom a filmet!