gyorgye 2014 máj. 13. - 09:12:15
(103/243)
Kivették a fõszereplõket a sorozatból?Akkor ezután hogyan akarják folytatni?Vagy befejezik?
9/10
schenker 2014 máj. 11. - 18:47:14 9/10 Előzmény napraforgó
(102/243)
Bizonyára a Google fordítóval dolgoztak. :))
(Sonnensteiner = sonnensteini, de az ilyen jelzõs szerkezeteket általában nagyvonalúan kezeli, azaz úgy hagyja. És bizony gyakran elõfordul, hogy angolra fordít magyar helyett egyes szavakat.)
napraforgó 2014 máj. 06. - 04:51:02
(101/243)
A mai rész tartalma:
Mr. Conrad meg van gyõzõdve arról, hogy megtalálta az örök ifjúság forrását. Eközben egy vonzó amerikai cowboy érkezik a faluba, és igencsak megtetszik a Sonnensteiner hölgyeknek az ifjú élettel teli viselkedése...

Ezzel csak annyi baj van, hogy nem Mr.Conrad, hanem Herr Konrad - Konrad úr, és a falu neve nem Sonnensteiner, hanem csak Sonnenstein.
De jó lenne, ha a port.hu oda is figyelne is kicsit.
10/10
szalapala 2014 máj. 01. - 07:50:16 10/10
(100/243)
Pontosan... A Sabinát alakító Anita Zagaria azidõtájt Marokkóban forgatta Ben Kingsley-vel a Mózest.
Carin C. Tietze - Traudl - pedig folyamatos szerepet kapott egy akkor futó népszerû tévésorozatban - Unser Lehrer Doktor Specht - és oda igazolt át végleg.
(Más kérdés, hogy onnan alig 10 epizód után kiírták..pech..)
napraforgó 2014 ápr. 30. - 19:12:48
(99/243)
Sabinét azért "tüntették" el, mert az anyja beteg lett, hazament hozzá Olaszországba. Vitte a babát is. Aztán rövid idõre megint megjelent, majd visszament, mert az anyja rosszabbul lett. Persze ez csak a mese, nyilván a színésznõnek más munkái voltak, nem tudta vállalni a forgatást. Ez tünt a leghihetõbb mesének. Egy asszisztensnõt könnyebb lecserélni, mint egy feleséget... Még Maxl sincs mindig, néha õ is elutazik Sabinéval Olaszországba....
Sabine csak egyszer lógott meg a családtól egy közeli városba, ahol egy klinikán dolgozott pár napot "kikapcsolódásként".

Az az ügynök, aki udvarolt Angerernének, egy csaló volt, ez kiderült az epizód végén. Egy levéllel búcsúzott a nõtõl és egy aranylánccal, szép medállal. A levél szerint az ékszer valódi, abból a pénzbõl vette, amit a férjétõl csalt ki.... De azt már nem mutatták, hogy a férje mit szól az ügyhöz.

Én is pont azért szeretem ezt a sorozatot, mert a gyönyörû tiroli táj mellett annyira helyes emberi történeteket látunk. Nincsenek benne véres jelenetek, üldözések, lövöldözések, boncolások, stb., mint sok más sorozatban. Itt az epizód végére általában meggyógyul a beteg és az emberi problémák is megoldódnak.
Cordelia 2014 ápr. 30. - 18:42:19
(98/243)
volt az a rész, ahol Angerernét el akarta csábítani valami ügynök. Az utolsó tíz percet nem tudtam megnézni, addig örültem, hogy végre megmutatja a felfuvalkodott férjének, aki állandóan csalja, hogy õ micsoda nõ. De nem tudom mi lett a vége...

meg még az a rész tetszett, ahol egy fiatal nõ idõsebb férfihoz ment férjhez és megjelent az esküvõn a férfi jóképû fiatal, ráadásul énekes fia :)

normális, "életszerû" (rendõr szleng brrrr) történeteket mutatnak be, kinek kellenek az erõszakos filmek?

zavart, hogy Sabine annyira megunta a fõzést meg a babázást, hogy pár napra eltûnt, de végül is érthetõ, hogy aki érezte már az elvégzett munka utáni elégedettséget, annak egy idõ után hiányzik az érzés.
napraforgó 2014 ápr. 30. - 16:21:46
(97/243)
Biztos új évad kezdõdött, és nem tudtak, vagy nem akartak egyes régi szereplõket megszerezni. Sabine ezért ment el Olaszországba az anyjához hosszabb idõre, Traudl meg Afrikába, Christine helyett. Õt behozták a korábbi nõvér helyett. De szerencsére a legtöbb régi szereplõ maradt, a doktor, Maxl, Pankrátz, Franzi, Angerer és Angererné, a boltosné, a rendõr és az utolérhetetlen Konrád úr. Õt egyszerûen imádom!
napraforgó 2014 ápr. 30. - 14:36:26
(96/243)
Ez egy igazi családi, családias film, érdemes nézni, annyira kedves, szórakoztató.
Cordelia 2014 ápr. 30. - 14:32:17
(95/243)
szándékosan rászoktattam magam erre a sorozatra, mert elegem lett a gyorsan pörgõ eseményekkel telerakott filmekbõl. A hegyi doktor egy lassú film. Jó látni normális emberi arcokat, életkoruknak megfelelõ ráncokkal. Hetente csak egyszer-kétszer sikerült eddig elcsípni a részeket, sokáig nem értettem miért serken Maxl bajusza, meg hova tûnt Trudl? Meg ahogy kezdett Sabine kicsit nõiesebben kinézni (megnõtt a haja), a következõ részben már le is vágták és megint csúnyácska lett, de nem baj.

Konrád úr szinkronhangja valami zseniális.

Bizony szép a népviselet. Jó lenne azokban a csodás dirndli ruhákban járni: nõiesek, színesek. Széken még mindig népviseletben járnak az asszonyok, a fiatal huszonéves lányok már nem. Elcsúfítja õket a szûk farmer.
napraforgó 2014 ápr. 30. - 07:12:35
(94/243)
Milyen érdekes, hogy a tiroli emberek 20 éve még mennyire hordták a népviseletet. a nõk a drindlit, a férfiak a bõrnadrágot... Sõt, olvastam a neten egy cikket arról, hogy még ma is ragaszkodnak hozzá! Ha máskor csak ritkán is, de ünnepi vieseletként hordják.
10/10
szalapala 2014 ápr. 28. - 23:23:21 10/10
(93/243)
Igazad van.
Pedig Herr Konrad több részben szerepelt, mint akár Burgner doktor, csak Pankraz és Franzi elõzi meg.
uzi9mm 2014 ápr. 28. - 21:35:37
(92/243)
Herbert Fux nevét lehagyták
huber 2014 ápr. 22. - 17:11:40
(91/243)
Köszi Schenker, így már érthetõbb lesz a történet.
9/10
schenker 2014 ápr. 21. - 19:22:33 9/10
(90/243)
Arra vártam, hogy talán ezúttal nem marad ki a negyedik évad elsõ része, a Trópusi láz (Tropenfieber), ám tévedtem. Így nem volt mire várnom és egy kicsit elõreszaladtam a sorozat nézésével. A Fehér vasárnapot megnézve azonban erõs hiányérzetem támadt, ezért nyomoztam egy kicsit. Akit érdekel, pár mondatban elmesélem, milyen fontos dolgok történtek a kimaradó részben, melyek ismerete nem árt a sorozat egészének megértéséhez.

Bár nem hiszem, hogy

***SPOILER***

lenne, de azért figyelmeztetek arra, hogy tartalom ismertetés következik.

Tehát Traudl születésnapja van, és éppen ekkor látogatja meg gyerekkori barátnõje, Christl, aki évek óta nõvérként dolgozik Etiópiában Karlheinz Böhm oldalán. (Az osztrákok nagy színésze saját magát alakítja, és ez egyben "reklám" is az 1981-ben általa alapított Menschen für Menschen szervezetnek, melynek még a számlaszámát is láthatjuk a vége-fõcímen).
A hegyi doktor és családja nagy születésnapi vacsorát tervez, de a készülõdés kellõs közepén meghozzák a legújabb orvosi berendezéseket, így Angerer fogadója lesz a helyszín. Itt azonban egy kismalac fellök egy hõsugárzót, amitõl nagy tûz keletkezik. A doktor és Sabina elsõsegélyben részesítik az eszméletlen Christl-t, akirõl késõbb kiderül, hogy nem is a füstmérgezés miatt omlott össze, hanem trópusi betegség tört ki rajta. Így aztán nem is tud visszamenni Afrikába.
Traudl felajánlja, hogy elmegy helyette. Nehéz szívvel közli ezt a doktorral, ám megkönnyebbül, amikor megértést tapasztal. (Boldogan megölelik egymást, amibõl támad egy kis félreértés, mert Franzi meglátja.)
Közben Sabina édesanyja telefonál Olaszországból, hogy nagyon beteg és szüksége lenne a lányára, mert egyedül van. Így õ is elutazik, Thomas legnagyobb bánatára.
A film végén Traudl-t búcsúztatják és megérkezik Konrád úr is, aki nélkülözhetetlen dolgokat ajándékoz neki: egy trópusi parafakalapot és némi elixírt.

Tehát ebbõl a részbõl tudhattuk volna meg, hogy hová tûnt Traudl, honnan került elõ egy új fõszereplõ és hová lett Sabina (bár ez azért kiderül a következõ epizódból).
Csak gratulálni tudok annak, aki ilyen szépen kevergeti a részeket. Lehet hogy ez a rész is elõkerül majd azért valamikor a vége felé?

Akit érdekel (pláne ha tud németül is) megnézheti a YouTube-on (nem tudom, fog-e látszani a link, de megpróbálom):
https://www.youtube.com/watch?v=Ai-x8jTSxM4
9/10
schenker 2014 ápr. 11. - 15:16:46 9/10 Előzmény napraforgó
(89/243)
Valóban nagyon jó a szinkron. Éppen azon gondolkodtam, hogy eléggé fárasztó lehet ezt a hangot "hozni".
napraforgó 2014 ápr. 08. - 08:06:49 Előzmény schenker
(88/243)
Teljesen igazad van, nem jó, hogy így összekeverik az egyes részek sorrendjét.
Ez olyan, mint mikor valaki felnyúl a polcra és leemel egy lemezt, ami épp jön. És ha téved, és nem a sorrendben jövõt emeli le, hát annyi...

Szóval csak úgy nagyvonalakban tartják a sorrendet, egyébként meg olyan össze-vissza vetítik.
Még az a szerencse, hogy minden zagyválás ellenére azért valamelyest rendben megy és élvezhetõ a sorozat.

Érdekes látni, hogy Maxl kisfiúból épp most vált kamasszá.

A kedvencem Konrád úr, de fõként JÓZSA IMRE szinkronjának köszönhetõen, mert az isteni! Imádom! Annyira jó ez az idegesítõ, hipochonder figura, de Józsa mûvész úr szinkronja nélkül talán nem is lehetne ennyire élvezhetõ, szeretereméltó emberke.
9/10
schenker 2014 ápr. 06. - 13:52:51 9/10
(87/243)
A második évad epizódjait valamiért úgy összekeverték, mint zsugás a kártyát. De a legdurvább húzás az, hogy a magyar keresztségben az (egyébként nem rossz) "A bánya titka" címet kapó "Unter Tag" c. epizód, mely az elsõ évad 10. része, a második sorozat évadzárója, azaz 20. része lett.
Ez egy jó példa arra, amit már írtam is, hogy bár egyenként is élvezhetõek és érthetõek a részek, ám a kerettörténet szempontjából nem árt a folyamatosság. Már ha a Duna tévé illetékesei is így gondolnák.
Mert mi is történt? Miután Thomas és Sabina már rég összeházasodtak, elég fura volt váratlanul azt látni, hogy többen azt gondolják, talán vissza sem tér az asszony Olaszországból. Egyáltalán mikor és miért utazott el?
Nos, az elsõ évad 9. része, a "Veronai közjáték" szólt arról, hogy felbukkant Lino, Sabina régi udvarlója és a nõnek döntenie kellett. Ha jól emlékszem, akkor még csak egy távirat született. Aztán az akkor következõ (11.) részben, "Az élet értelmé"-ben már hipp-hopp megint Tirolban volt és már költözködött is a doktor házába.
Aztán még történt egy és más az esküvõig (16 rész), majd a házasságkötés után is lement 8 rész és máris kiderült, mi is történt akkor, hogyan tért "haza" Sabina.
10/10
szalapala 2014 ápr. 05. - 13:00:05 10/10
(86/243)
"Akkor ez mi a kutya füle?"
Amit említesz, a link alapján az a 2008-ban indult A hegyi doktor újra rendel" címû sorozat, amit a port.hun itt találsz meg:
http://www.port.hu/a_hegyi_doktor_-_ujra_rendel_der_bergdoktor/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=112646&i_city_id=-1&i_county_id=-1&i_topic_id=2

Az elõbb már leírtam, mi a különbség a két Hegyi doktor sorozat között.
De mivel most láttam, hogy kommenteltél már oda is, ezért nem igazán értem, mi a kérdésed..
malvinkicska 2014 ápr. 03. - 07:53:31
(85/243)
Szalapala köszönöm szépen a tájékoztatást.
10/10
szalapala 2014 ápr. 03. - 07:45:39 10/10 Előzmény malvinkicska
(84/243)
Elõzetesen nem árt tudni, hogy két "A hegyi doktor" címû sorozatot ismernek, bár a második pontos címe: "A hegyi doktor újra rendel".
Az elsõ, eredeti Hegyi doktor 1992-tõl 1998-ig készült - az utolsó évad még 1998-ban felvett befejezõ pár részének vetítése csak 2005-ben történt Ausztriában is. Ez 6 évadból állt.
Ez az eredeti "A hegyi doktor" megy most a Dunán. Ennek tartunk most a 3. évad elejénél.

A másik hegyi doktort 2008-ban kezdték forgatni "A hegyi doktor újra rendel " címmel, de ez mostanában csak a Hegyi doktor néven közismert, ezért sokan keverik az eredetivel. Ez más helyszínen, teljesen más fõszereplõgárdával és családdal fut, semmi történeti és személyi összefüggése nincs az eredetivel, leszámítva a hasonló témát.(Egy rendszeres szereplõ színész van a két sorozatban, Hermann Giefer, aki ez eredetiben Luist alakította, a másodikban Franzot, de õ mindkettõben csak mellékszereplõ.)

A keveredés jellemzõ a port.hu képeire is, mert ennek a sorozatnak a képei között legalább 3 van, ami a másik sorozatból való.