Téma: A híd

branko szept. 28. 12:34:21 Előzmény ződszemű
(125/125)
Gyilkosságok, robbantások, keresztényüldözés, antiszemitizmus, bevándorlás. Lássuk milyen a svéd demokrácia! – mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára a Facebook-oldalán közzétett videóban.

„Én magyar vagyok, a svéd demokrácia helyzete nem érdekelne, de mivel a svéd politikusok és véleményformálók folyamatosan hazudoznak a hazámról, gondoltam, nézzük meg a svéd demokráciát. Megdöbbentő adatokat találtam” – mondta a politikus. Közölte: a svéd mintademokráciában idén már 261 lövöldözés történt, tehát a lövöldözések mindennaposak, a halálos áldozatok száma 34 csak idén, az elmúlt években több gyermek is meghalt a lövöldözések során.

Hozzátette: a svéd mintademokráciában idén 124 robbantás történt már, tehát Svédországban 2-3 naponta felrobbantanak valakit vagy valamit. A svéd mintademokráciában a svéd rendőrség jelentése szerint 61 no-go zóna van. Ők persze nem így hívják ezeket, de ezek a területek valójában no-go zónák.

Kiemelte: a svéd mintademokráciában a 25 év alatti fiatalok fele mondta azt, hogy érte már zaklatás keresztény hite miatt, tehát a fiatal keresztények felét zaklatták már Svédországban a hite miatt. Egy korábbi kulturális és demokráciaügyi svéd miniszter el is ismerte, hogy növekszik Svédországban a „krisztofób gyűlölet bűncselekmények” száma. Az Eurobarométer szerint a svéd lakosok 70 százaléka mondta azt, hogy az antiszemitizmus is növekszik Svédországban.

A bevándorlással kapcsolatban a svédek 76 százaléka mondta azt, hogy a bevándorlók integrálása sikertelen és a korábbi svéd miniszterelnök maga is elismerte, hogy párhuzamos társadalmak vannak Svédországban és a bevándorlók teljesen más valóságban élnek. Nos, tehát ezek a svéd politikusok akarnak bennünket kioktatni demokráciából és emberi jogokból – jegyezte meg Menczer Tamás. Az államtitkár hangsúlyozta: van egy nagyon alapvető emberi jog: biztonságnak hívják.

Ne lőjenek le, ne robbantsanak fel, ne üldözzenek a hitem miatt - a magyar kormánynak a magyar emberek biztonsága a legfontosabb, és minden tekintetben megvédjük a magyar emberek biztonságágát. Ellenben úgy látom, hogy Svédországban baj van, aggódom a svéd demokráciáért – mondta Menczer Tamás.
ződszemű szept. 01. 13:32:06 Előzmény branko
(124/125)
Spoiler "a főszereplő, negyvened svéd nyomozónő - akinek van állandó szexpartnere - NEM utasította vissza a vele egyidős férfi nyomozó kolléga kb. 22 éves fiának közeledését, és lefeküdt vele"
De igen, visszautasította.
"no ez akkor egy végképp lesújtó látlelet a az erkölcsi-szellemi mélyrepülésben lévő skandináv társadalmakról"
Miért is? Martinnal szemben nem lett volna szép, de mégiscsak két felnőtt ember szabad döntése lett volna - ha megörtént volna.
Tudsz róla, hogy Magyarországon évente tizenöt-húszezer gyerek válik (testi, lelki, szexuális) bántalmazás áldozatává? Gyermekvédelem szakemberek és anyagi forrás híján gyakorlatilag nem létezik, potenciális gyilkosoknak ítélik meg a láthatást (ld. győri gyerekgyilkosság). De ja, a skandinávoknak nagyon rossz! :P
törökbálint aug. 31. 23:08:15
(123/125)
Igen, most már világos, mert közben visszanéztem az utolsó 5 percet és végre értettem is mindenhol a szöveget, nem kellett lehalkitani a késői időpont miatt. Így már érthető, persze, csak akkor vmi nagyobb durranásra gondoltam így majdnem némán nézve, mert a pohár kidobása azért kevés volt ahhoz, h rájöjjek miről van szó.
10/10
sanderson aug. 31. 22:20:31 10/10 Előzmény törökbálint
(122/125)
Azt, akit azért tartóztatták le, mert megmérgezett valakit. Gondolom tudod, hogy kit ölt meg.
Nekem a 3. és 4. évad nem tetszett.

Az, aki a folytatásban már nem szerepel. :)


törökbálint aug. 31. 21:32:56 Előzmény Elhaym
(121/125)
Kösz, akkor megnyugodtam.
Elhaym aug. 31. 19:36:04 Előzmény törökbálint
(120/125)
4 évados. A 3. évad az RTL+ra jön szept. 15-én.
törökbálint aug. 31. 18:19:37
(119/125)
Én itt már nem is igen értettem a történéseket - most akkor miért is tartóztatták le azt, akit? Ez túl irreálisnak tünt és így nem lett befejezve sem. Kell, h legyen még egy évad.

í

branko aug. 31. 17:34:21 Előzmény nane
(118/125)
nem jól emlékszel. egyébként tök irreális lett ennek a 2. évadnak a vége, - ez már olyan alacsony színvonal, mint amikor a naponta sugárzott TV2-es "Jóban, rosszban" című sorozatban bénázott a csillagkúti rendőrség: hát persze hogy sosem sikerült elkapni a helyi maffiavezért és vagy embereit, -no nem azért mert nem szerették volna elkapni, HANEM A forgatókönyvírók nem engedték ezt meg nekik!..merthogy ellenkező esetben be kellett volna fejezni kb. a sorozatot! no, most már ezt láttuk itt is: az író kínjában nem tudott már mit kitalálni, h. hol és mit lehetne még "csavarni " a sztorin, így hát irreálisabbnál irreálisabb fordulatokat írt és vitetett filmre, ami ezen a ponton már tényleg komolytalanná és mézhetetlenné tette a sorozatot..feltéve hogy megy még tovább..ha megy, én már biztosan nem fogom nézni
Okka aug. 28. 23:17:42
(117/125)
Köszönöm!
Okka aug. 28. 22:05:30
(115/125)
Kihagytam a 2. évad 5-6. részét, tud valaki segíteni? (mediklikk, videa, sorozatok-on nincs).
10/10
nane aug. 28. 18:01:23 10/10 Előzmény branko
(114/125)
Én úgy emlékszem a kollégának a fia csak ott aludt, nem feküdtek össze.
Cibere aug. 14. 21:25:55 Előzmény Noire
(113/125)
...és egész skandinávia gyerekkorától tud angolul...
branko aug. 11. 17:34:53 Előzmény m_and_m
(112/125)
igen ez részben már bekövetkezett de csak részben (tehát amiket leírtam annak csak kb. 10 %-át vonnám vissza most). az innen elérhető értékelő szakcikkek-kritikák közül pedig egyet elolvastam és az visszaigazolta nekem, hogy nem olyan nagy durranás ez a sorozat (leírták hogy mennyit lopott a korábbi trilógiából is meg más hasonló korábbi filmekből is), mint amennyire felmagasztalták itt alább több kommentelő is - érdekesnek azért persze így mondható és nézhető is, ezt elismerem
m_and_m aug. 10. 21:59:05 Előzmény branko
(111/125)
Ha nem néhány rész alapján mondasz ítéletet és belemerülsz jobban, akkor rájössz, nagyon másról van szó illetve megérted, milyen szerepet játszanak a szereplők
branko júl. 17. 18:23:12
(110/125)
no és ami pár rész után még látszik: tényleg elindult a bevándrlók sajnáltatása, hiszen a rendőrök által üdözött tettes "szíve őértük (is) dobog".. nos aki vevő még erre a népbutításra, az biztos örömét leli a sorozatban, miközben fél Franciaországot felgyújtották a bevándoorlók (miután egy rendőri igazoltatásnak nem állt meg - de miért?) egy bevándorló fiatal, a rendőr meg lelőtte és meghalt.. tehát nem a rendőr (nemcsak ő) hibázott, ő csak lereagálta hogy a bevándorló törvényen kívülinek tartotta magát!!
és ami még kiverte a biztosítékot: a főszereplő, negyvened svéd nyomozónő - akinek van állandó szexpartnere - NEM utasította vissza a vele egyidős férfi nyomozó kolléga kb. 22 éves fiának közeledését, és lefeküdt vele - és amikor ez kiderült, akkor még csak elnézést sem kér a kollégától, hanem közömbös arccal vállalt von!..elnézést pedig nem kér! és elvárja h. dolgozzanak együtt tovább, mintha mi sem történt volna!..
itt ugye két eset van kb.: 1. a filmkészítők maguk is annyira aberráltak, hogy szerintük ilyen sztorit elmesélni tök reális és életszerű, azaz minden rendben van - no ez akkor egy végképp lesújtó látlelet a az erkölcsi-szellemi mélyrepülésben lévő skandináv társadalmakról, és ez nagyon nagy baj!..ez égés a köbön, ha ezen a szinten vannak.. vagy 2. "divatból" tettek bele a sztoriba egy ilyen szálat, hogy eladhatóbb legyen a sorozat (amiben ugye kimondott meztelenséget stb. a műfaja miatt nem tehetnek bele, de legalább így próbálták meg "feldobni" a sztorit.. - nos ha ez a verzió az igaz, hát azt is azt jelzi, hogy hogy nagy baj van a skandináv fejekben!.....
branko júl. 04. 15:11:25
(109/125)
pár részt kíváncsiságból megnéztem: messze nincs annyira jó, mint amilyennek itt alább többen is lefestették, sőt! rendszersek benne a népmesei elemek, olyanok amiket a köznapi élet megcáfol és amikre nincs magyarázat..továbbá egyes karakterekről előre megjósolható, mi lesz a sorsuk - és már be is következik! ami még lerontja, hogy szépen bemutatja a skandináv világ és városok jó ronda sivár rideg valóságát, szimpatikus szereplő ebben a filmben cspán a nős nyomozó eddig, meg a felesége! a többiek szánalmas , szenvedélybetegség felé hajló nyomroncok szinte mindenki, no és a "hihetetlen nyugati, irígyelt jólét" sem köszön visssza abban, ahogy a szép számú hajléktalan meg nincstelen réteget bemutatják.. ÉS a népmesei elemek persze arra vannak itt is, hogy tovább lehessen vinni a sorozatot és készülhessen még további xxx rész, tehát egyre bosszantóbb hogy miért is nem halad a nyomozás? mert akkor nem lehetne még legyártani a sok további részt.. ez a sorozat egy erős közepes, semmivel sem több
DUNAWÖLD jún. 12. 21:39:53 Előzmény andraszoltan
(108/125)
Tehàt elfogult baloldaliaknak ajànlod?
Kösz, időt takarítasz meg.
branko jún. 06. 18:07:55 Előzmény sazoo
(107/125)
jó ez így hogy elismerted: mindenki magából indul ki! a Karácsony Gergő és a Gyurcsányszavazók pedig, NE kezdjé(te)k el ezt nézni, mert Karigeri kimondta, hogy ti háborúban álltok Oroszországgal. ez ugye azt jelenti, hogy indulhattok jelentkezni az ukrán hadseregbe és mehettek ki harcolni, sok sikert hozzá!
10/10
BGM56 jún. 06. 08:35:55 10/10
(106/125)
Port. Hu! Mi a fa..t csináltatok már megint ezzel a műfajmegjelöléssel? 😡 Mi az, hogy thrillersorozat? 😡 Ennek a sorozatnak semmi köze ahhoz az ostoba műfajhoz, hogy thriller. A sok okostojás aki nálatok dolgozik nem hallott még a világhírűvé vált skandináv krimiről, angolul nordic noir? Ami először a krimi irodalomban, aztán a krimi filmekben és később a sorozatokban valósult meg. És ez a krimisorozat többek szerint is a világ egyik legjobbja. Thrillert soha életemben nem néztem, de krimiket már évtizedek óta. Menjetek a...! 😡