Téma: A hülyéje

tormik 2014 dec. 09. - 14:55:20 Előzmény elszabó
(16/16)
Dec.8-ai elõadás.Nem tudom milyen volt,közel hét éve,amikor bemutatták?Mára a szürke egyik árnyalata.Elõtte biztos,hogy nem volt szövegösszemondás! Érdemes maradni a második felvonására...A jutalom, Kerekes Éva, Törõcsik Franciska és Csuja Imre játéka. Mértékletes pezsgõzés után,gondolom,szórakoztatóbb.
9/10
elszabó 2012 márc. 06. - 00:33:52 9/10
(15/16)
Klasszikus félrelépõs vígjáték, melynek sikeréhez Hamvai fordításának nyelvi bravúrjai is sokat hozzátesznek. De a legtöbbet persze a kivétel nélkül remek színészi alakítások, melyek közül is kiemelkedik Csuja Imre és Kerekes Éva idõs házaspárja. A második felvonás közepe kissé ripacs közeli - talán néha lehetett volna még egy kicsit húzni a szövegen - de nem lehet nem nevetni. Élvezik a színészek és a közönség is. Egy örök emberi, igazi szórakoztató darab, melynek semmi politikai felhangja nincs. Néha ilyen is kell, nemcsak az átkosban, ahol a Vígszínházban 1976-ban nagy siker volt a szerzõ Bolha a fülbe darabja.
1/10
andrea.kiss7 2012 jan. 22. - 10:55:24 1/10
(14/16)
Ha Feydeau vígjátékai elõfutárai az abszurd és a szürrealista színháznak, akkor nagyon messze elöl(?) futott ezektõl, mert a jó abszurd humornak az eredetiségébõl, meghökkentésébõl, szellemességébõl semmit nem tartalmaz. A színészek nagyon jók, de mivel az alapanyag egy szörnyen közhelyes, alpári, halálosan unalmas mû, a szereplõk is csak ripacskodni képesek. Vannak érdekes próbálkozások a rendezõ részérõl, de ezek keveset segítenek az elõadás elviselhetõségében. Megdöbbentem, hogy egy ilyen igényes színházban bemutatható az említett darab. Sokat elárul arról, hogy mit gondol a színház vezetése arról, hogy MIVEL kell kielégíteni a "komolyabb" darabokra nem fogékony nézõk ízlését.
jbarta 2011 máj. 01. - 16:30:13
(13/16)
Úgy gondolom, ez a darab a megszûnt Vidámszimpadról szökött át ide.
Olcsó, erõltetett viccek.
Aki értékes vígjátékra vágyik, kerülje el. Aki burleszkre, feltétlen nézze meg.
Mi nem néztük meg a második felvonást.
musu77 2009 máj. 23. - 18:58:37 Előzmény Petrapetrus
(12/16)
Én is Kaposváron láttam, és nagyon tetszett!
9/10
Zempy 2009 ápr. 10. - 09:36:59 9/10
(11/16)
Nagyon bejött a színdarab. Tipikusan sírva röhögõs, amire az ember szórakozni megy el. Emellett kis társadalomkritikát is nyom a nézõ képébe, a figurák eltúlzott jelleme által.

A színészek mind kitettek magukért, noha itt-ott úgy érztem, ripacskodásba csap át némelyikük. De ezzel együtt is le a kalappal. Kerekes Éva és Csuja Imre elsõ perctõl utolsóig zseniálisak, asszem hozzájuk fûzõdött a legtöbb poén. Nem szoktam mindenen nevetgélni, de a második felvonás kész támadás a nevetõizmok ellen. Tényleg nagyon jó! Mindezt lehetetlen volt túlszárnyalni, így a harmadik felvonás picit leült, de az már rövidebb is volt, így ez sem baj!

A lényeg, hogy bátran ajánlom mindenkinek, fiataloktól kezve idõsekig mindenki remekül szórakozott! A lehetõ legjobb kikapcsolódás három órára, még akkor is, ha a remekmû titulus nem kopogtat az ajtón. Persze arra ott az Ember tragédiája és hasonlók.
Ezt a darabot látni kell, mert ragyogó minden tekintetben! :-)
9/10
Zempy 2009 ápr. 02. - 21:48:56 9/10
(10/16)
Csak jót hallottam róla, a jegypénztárasoktól kezdve az ismerõseimig. Hétfõn én is megnézem, remélem tetszeni fog!!
9/10
concordius 2009 márc. 14. - 18:48:00 9/10
(9/16)
Kellemesen szórakoztam. A színészek lubickolnak a karakterekben. Kerekes Éva és Csuja Imre kettõse nyíltszíni tapsot kapott. Hámori Gabriella ismét gyönyörû és nagyszerû, Takács Nóra Diána szenzációs, Bíró Kriszta frissítõen szelíd, Széles József hangja nagyon kellemes. Polgár Csaba a harmadik felvonásban nyújtott emlékezeteset. A színpadi ülések nem kellemesek, így csak akkor ajánlom, ha nincs más lehetõség. A rendezõnek köszönhetõen mind a két nézõtér felé játszanak a színészek, bár néha erõltetettnek hat. Ugyanakkor nagyon jó ötlet a nézõszám növelése szempontjából. Érdekesek a jelmezek (Izsák Lili): élénk színfoltokkal tarkítják a darabot. Igazi komédia klasszikus helyzetekkel.
9/10
Jakab levente 2008 nov. 24. - 18:13:09 9/10
(8/16)
Láttam: Jó!
Az ismertetõ szerint ráadásul sõt, de fõleg pláne...
Petrapetrus 2008 nov. 20. - 13:59:17
(7/16)
Kaposváron nagyon jó volt az elõadás. Ezt a társulatot nem láttam.
frokodil 2008 nov. 17. - 19:34:15 Előzmény Perillustris
(6/16)
De tíz sor van a színpadon, simán lehet, hogy a hátsó sorokban nem lehet már olyan jól hallani... Bár nem hiszem, hogy Mácsai erre nem figyelt oda. :)
10/10
Perillustris 2008 nov. 17. - 17:00:29 10/10
(5/16)
Én a "színpadon" ültem, az elsõ sor közepén. Ott nem volt gond a hanggal és a zenével sem.
frokodil 2008 nov. 16. - 23:42:12 Előzmény 22nevada22
(4/16)
Én kicsit erõsnek és elhamarkodottnak tartom a kritikádat, de véletlen sem sértésbõl mondom.

Valóban volt 5-én is próba, egy ad hoc jellegû ún. házipróba, és utána volt a két "éles" fõpróba. Mindkettõn ott voltam, valóban mentek el szünetben, de lényeges hozzátenni, hogy ez a második felvonás után történt - akik elmentek vsz. nem voltak tisztában a darab három felvonásos voltával (ami, igaz, hosszúvá teszi a darabot, és ez hiba). É
s igen, mennek el olyanok is, akik pont ezt a hosszúságot kifogásolják, és nem várják meg a végét - ez is teljesen érthetõ, de lényegesen kevesebben vannak azok, akik maga a darab miatt mennek el.

A harmadik gondolatom az, hogy vajon Te hol tekintetted meg az elõadást? Amennyiben a színpadülések egyikén, úgy elképzelhetõ, hogy a kritika jogos (én ott még nem ültem, de néha szoktak panaszkodni a nézõk). Viszont ha a zsöllyébõl nézted, ott semmi gond a zene-szöveg kettõssel, tökéletesen lehet érteni.

Ez nem bújtatott reklám, vagy propagandaszöveg, egyszerûen szeretem a színházat, szerintem a rendezés remek (nem véletlen, hogy pótszékes teltházzal fut), a színészek a megszokott magas színvonalat hozzák (de tény, hogy Kerekes Éva és Csuja Imre a legjobbak), a nézõk összességében szeretik az elõadást, és ennek örülök. :)
10/10
Perillustris 2008 nov. 12. - 14:01:34 10/10
(3/16)
Mivel te kapásból megkérdõjelezed, hogy láttam a darabot, én azt sejtetem, hogy te viszont szar passzban voltál, és emiatt nem tetszett. Így most jó? Nem mintha bármit is bizonygatnom kéne, de elárulom, múlt hét kedden, azaz 4-én volt egy elõadás három felvonásban, amire informális csatornákon keresztül lehetett jelentkezni, nekem a cégemhez kijáró jegyárus hölgy szólt a lehetõségrõl. Ezzel mérték le az alkotók a várható nézõi reakciókat.

Szünetekkel együtt csaknem 3 és fél órás volt, gondolom élesben ebbõl kevesebb lett, a fentebb említett reakciók alapján. Mivel ez egy fórum, csak azt tudom írni, amit én éreztem, amirõl én tudok. Nekem, és további 7 munkatársamnak tetszett, és ahogyan láttam, a körülöttem ülõknek is.

Ezzel együtt természetesen lehet, hogy a "vágott" verzió már nem volt ennyire élvezetes.
22nevada22 2008 nov. 12. - 11:59:55 Előzmény Perillustris
(2/16)
A hozzászólásod bújtatott reklámnak tûnik... Mit is láthattál a darabból 5-én? A nyilvános fõpróbája 6-án volt. Volt "szerencsém" megnézni. Ha finom akarok lenni, akkor azt mondom: minõsíthetetlenül rossz. A darab kiváló, a fordítás is remek - de a rendezés egzaltált, a koreográfia nemkülönben. A zenétõl nem lehet hallani a szereplõk szövegét. Egyedül Csuja Imre és Kerekes Éva alakítása volt ragyogó, a két színmûvészetis is aranyos volt - a többiek produkciója viszont annyira semmilyen, hogy még rossznak sem lehet nevezni. Talán háromnegyed házzal indult a fõpróba - a végére félház sem volt.
10/10
Perillustris 2008 nov. 05. - 12:32:08 10/10
(1/16)
Erõs fizikai megterhelés elõtt közvetlenül nem ajánlott sokat enni. Épp ezért e darab megnézése elõtt sem, hiszen az elejétõl a végéig a rekeszizmok fokozott megterhelése várható. Két szóban: sírva röhögõs. Dramaturgiai szempontból nem beszélhetünk konfliktusról, csak konfliktusokról, amik átszövik az egész elõadást - az egyik a másikat gerjeszti, az a következõt, és így tovább. Tehát a darab nem ül le, még akkor sem, ha néhány poén elõre tudható. A színészek közül nem szívesen emelnék ki senkit, együtt-egyaránt fantasztikusak, de ha mégis nekem szegeznék a kérdést, akkor Polgár Csaba (Rédillon) nevét mondanám.

Ajánlom mindenkinek, aki jót akar nevetni. Azt azért hozzátenném, hogy 16 éven aluliaknak nem ajánlom. Félreértés ne essék, nem vaskalaposság vagy maradiság miatt, de van benne elég sok övön aluli poén. Persze ha modern a gyerek, bátran! ;)