Edmond Dantes 2013 aug. 27. - 10:01:48 Előzmény frenchbullie
(11/31)
Megvolt régebbrõl videón. Anno nagy híre volt.Tegnap belefogtam. Nem néztem végig. Téma mindig aktuális (céltalanság, lepukkadt emberek és környezet, távlattalan élet stb.), de az idõ valahogy elment amellett, ahogyan mindezt megjeleníti a darab. A feliratosdi és a rossz képi-hangi minõség csak az élvezhetõséget rontja, mûvészi pluszt nem ad, legalábbis ameddig néztem. Nem "örök érték", legalábbis szerintem, inkább kötelezõen kiállított múzeumi tárgy, de olyan múzeumi tárgy,ami elõtt nagy tolongás sosem lesz. Tán még kicsi se.
ln 2013 jan. 23. - 15:48:14
(10/31)
Anyám könyörgött, h. kapcsoljak mielõbb valami másra - ... én is beláttam :D
temps 2013 jan. 21. - 15:23:39
(9/31)
Ki volt ez a bitang jó ká, akit a fogadóban a haver fölvisz a padlásszobára?
rucuska 2011 júl. 05. - 01:33:20 Előzmény velorexescsavo
(8/31)
Zseniállis!!!

Egy film, ahol a mellékszereplõk a fõszereplõk.
velorexescsavo 2011 febr. 18. - 18:52:03
(7/31)
Ráadásul nem annyira elvont mûvészfilm, inkább szórakoztató. Az tény, hogy tele van keserû iróniával, a jövõnélküliség életérzésével, de hát Magyarországon, egy jövõ nélküli országban játszódik.Szerintem zseniális film.
9/10
a_hansolo 2011 febr. 18. - 18:41:04 9/10
(6/31)
Nagyon örülök, hogy végre ismét adják a TV-ben. Régen videokazettára vettem fel, de még nem játszottam át DVD-re, és most a TV-bõl jó minõségben vehetem fel!
Nekem, pár hozzászólóval ellentétben, mondhatni az egyik kedvencem. Mindig is szerettem a realista, dokumentumjellegû filmeket, abból is inkább a szomorkás, drámai témájúakat. Bátor az az író, rendezõ, aki ilyen naturálisan láttatja-"hallatja" szereplõit. Nem is kell kimenni az utcára, ott van a TV-ben (a moziban) a valóság.

Na, szóval nekem tetszik. Aki egy kicsit is elkalandozna a sablonos, rágógumijellegû elcsépelt témájú szombat esti filmektõl, az nézze meg, hátha el tudja téríteni õt a mostani média által plántált szabványfilmek nézésétõl.
frenchbullie 2010 nov. 28. - 06:47:18 Előzmény kocamama
(5/31)
Üdv! Tõlem távol állt már maga az alaphelyzet is, aki ilyesmit tesz, ne csodálja, ha nem lesz szerencséje a továbbiakban:-( Talán emiatt sem kötött le a film. De természetesen, ha érdekel nézd meg, én nem mondtam, hogy nem érdemes megnézni:-) Soha nem mondanék olyasmit, hogy nem kell megnézni egy filmet, hiszen, ha nem nézném meg/vagy nem néznék bele, honnan tudnám, hogy tetszik-e vagy sem? (A Valentino-t végignéztem.)
kocamama 2010 nov. 23. - 15:08:09 Előzmény frenchbullie
(4/31)
nem tudom, én alig várom, hogy megnézzem, Jeles Andrást komoly alkotónak tartom, talán Tarr Béla csinált valami hasonlót. Szürrealista, vagy dokumentarista, mindegy. Sokszor felesleges a kategorizálás. A Filmmúzeum pedig egyre jobb.
frenchbullie 2010 nov. 03. - 12:29:43 Előzmény feketevipera
(3/31)
Üdv! Egyetértek. Nekem túlontúl szürrealista volt, néhol szinte már idegesített.
feketevipera 2010 aug. 18. - 13:18:41
(2/31)
Tény, hogy A kis Valentino megosztó film. Lesz, aki szeretni fogja, lesz, aki utálni. Nekem nem jött be, bárhogyan is próbáltam megkedvelni. Egy idõ után idegesíteni kezdett a stílusa, az, hogy felvillanó feliratokat is olvasnom kellett, lehangoló volt az egész hangulata. Alapvetõen nem lett volna rossz, hogy amatõrök (?) játsszák a szerepeket, de ennek a hátulütõje is megvan. Igazából az is a problémám volt, hogy nem tudtam eldönteni, dokumentarista vagy "szürrealista"-elvont filmet látok-e.
keptnkirk1 2006 aug. 28. - 17:18:49
(1/31)
Ez egy isszonyú kemény film. Realiti só rajongóknak mondom, hogy itt mindent, de mindent megtalálnak, amit valaha is kerestek egy Big Brotherben például , de igazából soha sem találták meg, vagy ami után csak nyálcsorgatva nézegették a legalja.hu vagy youtube vagy egyéb vicc- és videoportálok által rejtegetett proli és vicces kandikamerás videókat, amelyek valahogy mégsem voltak az igaziak.

Itt most mindent egy helyen megtalálnak! Józsibácsi, retró hippiéletérzés a sárbataposva, félresikerült csajozás, balfaszkodás a játékgéppel: májerkodás és "helyi vidékizés", villamoson öregasszonyok hely nem átadás miatti méltatlankodása, verekedés, gégemikrofon, ladás taxi, krémes és szokol rádió, pattogó összetöpörödött reklamáló fõbérlõ-öregnéni, aki még ki is gyullad, minden.

Szándékosan mondom talán egy kicsit paraszt módon mindezt, mert ebben tényleg benne van ez is. Ui. ez egy lehetséges olvasata a filmnek. Nem kell rögtön a "régiszarmûvészfilm" bélyeget sütögetni felette (fõleg, h a magyar film egyik legzseniálisabb korszakának záró- és esztétikai összegzõdarabja ez), nézzétek csak meg, nem fogtok csalódni.

("Eredetileg nem így nézett ki. Négy-öt órás film volt, az úgynevezett elágazások domináltak benne, de ezekb&#245;l csak a nyomok, az elvarrások maradtak meg" -- in: Filmvilág 1998/10 -- <a target="_blank" href="http://www.c3.hu/scripta/filmvilag/9810/balassa.htm)" title="http://www.c3.hu/scripta/filmvilag/9810/balassa.htm)">www.c3.hu</a>