temps 2013 jan. 21. - 15:23:39
(9/29)
Ki volt ez a bitang jó ká, akit a fogadóban a haver fölvisz a padlásszobára?
rucuska 2011 júl. 05. - 01:33:20 Előzmény velorexescsavo
(8/29)
Zseniállis!!!

Egy film, ahol a mellékszereplõk a fõszereplõk.
velorexescsavo 2011 febr. 18. - 18:52:03
(7/29)
Ráadásul nem annyira elvont mûvészfilm, inkább szórakoztató. Az tény, hogy tele van keserû iróniával, a jövõnélküliség életérzésével, de hát Magyarországon, egy jövõ nélküli országban játszódik.Szerintem zseniális film.
9/10
a_hansolo 2011 febr. 18. - 18:41:04 9/10
(6/29)
Nagyon örülök, hogy végre ismét adják a TV-ben. Régen videokazettára vettem fel, de még nem játszottam át DVD-re, és most a TV-bõl jó minõségben vehetem fel!
Nekem, pár hozzászólóval ellentétben, mondhatni az egyik kedvencem. Mindig is szerettem a realista, dokumentumjellegû filmeket, abból is inkább a szomorkás, drámai témájúakat. Bátor az az író, rendezõ, aki ilyen naturálisan láttatja-"hallatja" szereplõit. Nem is kell kimenni az utcára, ott van a TV-ben (a moziban) a valóság.

Na, szóval nekem tetszik. Aki egy kicsit is elkalandozna a sablonos, rágógumijellegû elcsépelt témájú szombat esti filmektõl, az nézze meg, hátha el tudja téríteni õt a mostani média által plántált szabványfilmek nézésétõl.
frenchbullie 2010 nov. 28. - 06:47:18 Előzmény kocamama
(5/29)
Üdv! Tõlem távol állt már maga az alaphelyzet is, aki ilyesmit tesz, ne csodálja, ha nem lesz szerencséje a továbbiakban:-( Talán emiatt sem kötött le a film. De természetesen, ha érdekel nézd meg, én nem mondtam, hogy nem érdemes megnézni:-) Soha nem mondanék olyasmit, hogy nem kell megnézni egy filmet, hiszen, ha nem nézném meg/vagy nem néznék bele, honnan tudnám, hogy tetszik-e vagy sem? (A Valentino-t végignéztem.)
kocamama 2010 nov. 23. - 15:08:09 Előzmény frenchbullie
(4/29)
nem tudom, én alig várom, hogy megnézzem, Jeles Andrást komoly alkotónak tartom, talán Tarr Béla csinált valami hasonlót. Szürrealista, vagy dokumentarista, mindegy. Sokszor felesleges a kategorizálás. A Filmmúzeum pedig egyre jobb.
frenchbullie 2010 nov. 03. - 12:29:43 Előzmény feketevipera
(3/29)
Üdv! Egyetértek. Nekem túlontúl szürrealista volt, néhol szinte már idegesített.
feketevipera 2010 aug. 18. - 13:18:41
(2/29)
Tény, hogy A kis Valentino megosztó film. Lesz, aki szeretni fogja, lesz, aki utálni. Nekem nem jött be, bárhogyan is próbáltam megkedvelni. Egy idõ után idegesíteni kezdett a stílusa, az, hogy felvillanó feliratokat is olvasnom kellett, lehangoló volt az egész hangulata. Alapvetõen nem lett volna rossz, hogy amatõrök (?) játsszák a szerepeket, de ennek a hátulütõje is megvan. Igazából az is a problémám volt, hogy nem tudtam eldönteni, dokumentarista vagy "szürrealista"-elvont filmet látok-e.
keptnkirk1 2006 aug. 28. - 17:18:49
(1/29)
Ez egy isszonyú kemény film. Realiti só rajongóknak mondom, hogy itt mindent, de mindent megtalálnak, amit valaha is kerestek egy Big Brotherben például , de igazából soha sem találták meg, vagy ami után csak nyálcsorgatva nézegették a legalja.hu vagy youtube vagy egyéb vicc- és videoportálok által rejtegetett proli és vicces kandikamerás videókat, amelyek valahogy mégsem voltak az igaziak.

Itt most mindent egy helyen megtalálnak! Józsibácsi, retró hippiéletérzés a sárbataposva, félresikerült csajozás, balfaszkodás a játékgéppel: májerkodás és "helyi vidékizés", villamoson öregasszonyok hely nem átadás miatti méltatlankodása, verekedés, gégemikrofon, ladás taxi, krémes és szokol rádió, pattogó összetöpörödött reklamáló fõbérlõ-öregnéni, aki még ki is gyullad, minden.

Szándékosan mondom talán egy kicsit paraszt módon mindezt, mert ebben tényleg benne van ez is. Ui. ez egy lehetséges olvasata a filmnek. Nem kell rögtön a "régiszarmûvészfilm" bélyeget sütögetni felette (fõleg, h a magyar film egyik legzseniálisabb korszakának záró- és esztétikai összegzõdarabja ez), nézzétek csak meg, nem fogtok csalódni.

("Eredetileg nem így nézett ki. Négy-öt órás film volt, az úgynevezett elágazások domináltak benne, de ezekb&#245;l csak a nyomok, az elvarrások maradtak meg" -- in: Filmvilág 1998/10 -- <a target="_blank" href="http://www.c3.hu/scripta/filmvilag/9810/balassa.htm)" title="http://www.c3.hu/scripta/filmvilag/9810/balassa.htm)">www.c3.hu</a>