5/10
pihes 2022 júl. 06. - 14:29:33 5/10
(42/42)
5/10
Brillll 2017 febr. 07. - 21:40:21
(41/42)
Állatbarátoknak ajánlom és nem ajánlom...aki nem akar halott állatokat látni, az ne nézze meg. Én állatbarát vagyok, a farkasokkal meg különösen ... így pörgetve néztem a filmet.
Citromfû 2012 jún. 21. - 15:24:20
(40/42)
Egyszerû...és mégis jó. A képi világ...a mondanivaló...mindez mûködik. A film vége pedig nagyon szép zárás.
8/10
sanderb 2011 dec. 07. - 12:51:52 8/10
(39/42)
Ahogy néztem, az jutott eszembe, hogy ebben a filmben olyanok a dialógusok, mintha némafilmet akartak volna általa megidézni. És nem csak a dialógusokkal, hanem a jellemek ábrázolásával is - egyértelmû jó vs. tuti rossz.
Mindenképpen jól sikerült munka, s a végsõ összegzés frappáns lezárása a filmnek. 10/8
Sorozatfüggõ 2010 aug. 16. - 12:06:26
(38/42)
Kinéztem magamnak a filmet, gondoltam, hogy az M2 szombat esti fõidõben jó filmet ad. Csak éppen nem erre számítottam. Már az gyanús volt, hogy 16 éven felülieknek ajánlották. Aztán ahogy elkezdték halomra lõni szerencsétlen állatokat, amúgy naturálisan bemutatva,ÉS MÉG BÜSZKÉK IS VOLTAK MAGUKRA, pár perc múlva kikapcsoltam. Elolvasva a hozzászólásokat, biztos vagyok benne, hogy jó film volt, de az egész napos betonozás után/garázst építünk/ hullafáradtan valami másra vágytam volna. Állatbolond vagyok és abban a fizikai és lelkiállapotban nem volt erõm végignézni a filmet. Majd legközelebb, most már tudom, mire számíthatok.
10/10
zeta222 2010 aug. 15. - 11:55:39 10/10
(37/42)
Ez egy remek mese felnõtteknek.Nem kell semmit belemagyarázni ...Lehet,hogy mindenkibõl más-más érzéseket,gondolatokat hoz elõ.Van akibõl semmit mert nem érti de az nem a film hibája....
Csatlakozva az elõttem szólóhoz:-)

"Lehajtottam fejem kilõtt puskámra ottan,
és gondom se maradt tenger gondolatomban
a szukát s kölykeit üldözni... nehezen
hagyták magára apjuk, s én ma is azt hiszem,
hogy az özvegy - maga a szép s nemes komolyság -,
ha nincs a két kicsi, megosztja férje sorsát.
De várta még a mentés s az oktatás: miképp
tûrjék azok is könnyen az éh-bendõ dühét,
így tépve el a szörny kötést, mit a goromba
ember erõszakolt a szolga állatokra,
kik neki a napi fekhelyért fölverik
az erdõ s pusztaság õs bennszülötteit."
Nodissa 2010 aug. 15. - 11:31:31
(36/42)
Tegnap este láttam a filmet, és nagyon tetszett. Egyrészt a farkasok miatt (kicsit ugyan meseszerû, de nagyon jóés sok érzelmet ad át). Másrészt pedig -szerintem- az értelmi szerzõnek lenyûgözõ az emberiséggel szembeni iróniája. Elolvastam a verset, Alfred de Vigny versét. Most jöjjön az, hogy szerintem mirõl szólt a film idézet formájában:
"Hitvány, milyen puhány - így küzdöttem még eszemmel -,
mily szégyellni való nagy nevével is az ember!
Itthagyni életet, mindent, mi fájhatott,
ti tudtok már csupán, fenséges állatok!
Válaszképp arra, hogy mi volt a lét, a földi,
csupán a csend a nagy; és gyengeség a többi.
- Óh, hogy értettelek, bátor országfutó!
Szívemig ért szemed fénye, a kihunyó,
s azt mondta: „Ha erõd adja, tedd, hogy a lélek
érjen föl benned is töprengõ, kínos éjek
végén a minden mindegy hõs fokára, oda,
hol én, vadon szülöttje, elkezdtem valaha.
Nyögés, panasz, ima - ússzon a gyáva ebben.
Járd hosszú és nehéz utad te rendületlen,
amerre végzeted ösvénye kanyarul,
aztán szenvedj, mint én, és halj meg szótlanul.”"
szofiadojcs 2010 máj. 19. - 14:44:27 Előzmény Rahar
(35/42)
Most az nem igazán izgat. De alkalom adtán majd biztosan bekerül a vélemények közé.
Kösz a reakciót.
Értékelem a véleményt.
6/10
Rahar 2010 máj. 18. - 22:02:46 6/10 Előzmény szofiadojcs
(34/42)
"És szerintem a filmek többsége nem a szakembereknek, vagy azoknak, akik szakembereknek hiszik magunkat, szól, hanem a nagytöbbségnek, az átlagembernek. És õk úgyis összességében nézik a filmet. Egy film, talán hozzuk fel példának a manapság nagyon divatos Avatart, lehet nagyon szép, de engem nem hatott meg.
És ha már itt tartunk egy sablonos amerikai világmegmentõs szerelmetes történet gyönyörû álomvilágba burkolva..."
Az elõzõ hozzászólásomból szerintem egyértelmûen kiderül, hogy én igyekszek a filmet minden nézõpontból értékelni és ez együtt képezi a végsõ, összesített értékelést. Tehát attól, hogy én megjegyzem, hogy a képi megvalósítása nagyon jó nem azt jelenti, hogy vélt vagy valós szakember vagyok, hanem, hogy erre is figyelek. Tehát én ÖSSZESSÉGÉBEN értékelem a filmet. Valamint nem értem, hogy ezt az egész megjegyzést miért írtad, mert én a film technikai megvalósítását kifejezetten dicsértem, azt írtam, hogy nagyon jó. Te pedig az Avatar címû filmmel példálózol, hogy hiába szép, neked nem tetszik. Ez a film is szép és tetszik is neked, én meg azt írtam, hogy erõs közepes film és nem azt, hogy nem tetszik, ergo nem gagyiztam le a filmet. Az utolsó mondatodat az Avatár címû film fórumába kellene beírnod, persze csak akkor ha mered :)
szofiadojcs 2010 máj. 17. - 12:31:12
(33/42)
Igazad van persze, de pont azért játék, hogy néha legyen benne egy kis mese, mert mondjuk a történet megkívánja... vagy csak egyszerûen a rendezõ, vagy a forgatókönyvíró így gondolta jónak. Végülis lehet rajta vitázni, hogy jó film-e vagy nem. Azt hiszem itt nem errõl van szó, ezt belátom. Jó, hogy lehet beszélni dolgokról. :D
Én szeretek néha álomvilágokba merülni, persze valahogy fél lábbal a földön járok.
Amúgy a férfiak mindig is földhözragadtabbak voltak, mint a nõk, de ezt azért nem lehet általánosítani. Valaki írta még, hogy nem biztos, hogy ez a film mindkét nemhez "szólt", szerintem is inkább nõknek tetszik, mint féfiaknak.
Ha lett volna bent szex és akció???
kgyuri0 2010 máj. 17. - 01:49:19
(32/42)
El tudom különíteni a két fajta esetet.

De nem tehetek róla, amikor láttam, nem ez jutott eszembe, hanem az, hogy ez nevetséges. Ha valaki öntudatra ébred egy ilyen kunyhóban, akkor elõször is nem a ruháját kéri azonnal. Lehet, hogy nem azonnal kérte, közte akár sok idõ is eltelhetett,de ez egy értelmes nõnek volt ábrázolva, aki némi idõ alatt pontosan fölmérhette, hogy kivel áll szemben, hogy a srác "bolond", talán még ismerte is hírbõl,hogy ott lakik egy bolond srác,ha jól emlékszem. Szóval nemértek egyet a ilmnek zzel az elemével.
És még sokmással sem, de hadd ne soroljam,egyre bbanflejtem(ami szintén nem lehet véletlen)
kgyuri0 2010 máj. 17. - 01:41:51
(31/42)
Ezt azért nem lehet ílyen sarkosan kijelenteni.
Meggyõzõdésem, hogy egy csomó mûvészi értéket te magad is szeretsz, pedig az tükrözi a valóságot.

Én pedig úgy vagyok vele, s nem vagok egydül, hogy ha nem tükrözi, akkor úgy érzemhazudnak: bele a pacekomba.
Azt meg nem szereti az ember az életben sem, meg a moziban sem
szofiadojcs 2010 máj. 17. - 01:12:48
(30/42)
Ja és a mûvészet nem arról szól, hogy tükrözzük a valóságot!
szofiadojcs 2010 máj. 17. - 01:11:34 Előzmény kgyuri0
(29/42)
Kedves Kgyuri!
A lány azért küldte ki a srácot, mert teljesen más tudatában lenni annak, hogy látnak meztelenül, és látni a másik tekintetét, amikor meztelen vagy, mint az a tudat, hogy amikor aludtál, látott meztelenül. El tudod különíteni a két érzést???
szofiadojcs 2010 máj. 17. - 01:08:29 Előzmény slywer
(28/42)
Egyet értek!
szofiadojcs 2010 máj. 17. - 01:07:09 Előzmény NADALFAN
(27/42)
Háát, ha te ilyen egyszerûen és kíméletlenül leszólod az enyhe értelmi fogyatékos embereket, akkor egy kicsit körülnézhetnél a világban. (Egy gyógypedagógus, akinek tetszett a film...)
szofiadojcs 2010 máj. 17. - 01:03:10 Előzmény Rahar
(26/42)
Hát...nekem tetszett. Engem megérintett. De tényleg. Nem tudom, hogy tényleg voltak-e benne unalmas részek, de esküszöm néhol agyon izgultam magam, a végén meg bõgtem, mert elgondolkodtam egy csomó dolgon.
Én a filmeket abban mérem, hogy egyáltalán megnézem, vagy nem.
Ez úgy kezdõdött, hogy Apukám elkezdte nézni és már az elején megtetszett, tehát tovább néztem. És ha az ágyban fekve nem alszom el rajta, akkor csak jó film lehet!!!
Nekem semmi dunsztom sincs a technikai dolgokról meg az ilyesmikrõl.
És szerintem a filmek többsége nem a szakembereknek, vagy azoknak, akik szakembereknek hiszik magunkat, szól, hanem a nagytöbbségnek, az átlagembernek. És õk úgyis összességében nézik a filmet. Egy film, talán hozzuk fel példának a manapság nagyon divatos Avatart, lehet nagyon szép, de engem nem hatott meg.
És ha már itt tartunk egy sablonos amerikai világmegmentõs szerelmetes történet gyönyörû álomvilágba burkolva...
Visszatérve a farkasokhoz. Nem tudom, mi volt a készítõ célja, de én most imádom a farkasokat, mert gyönyörûek, igaz ha kell kegyetlenek, de melyik vadállat nem az? Az a fekete farkas egyszerûen elképesztõen szép állat volt. És a szemei...tényleg megbabonázott.
Szerintem ez a film nem egy sablonos történet. A vége nyitott marad, de a célját eléri. A katarzis a lényeg és nálam az biza megvolt!
6/10
Rahar 2010 máj. 15. - 20:09:12 6/10
(25/42)
Egyszer jó volt megtekinteni, de többször nem akarom. A képi megvalósítás és a szinkron nagyon jóra sikerült, az alaptörténet is jó, a cselekményvezetésben azért vannak logikai hibák, valamint nem túl izgalmas, néhol unatkoztam. A farkasok viselkedésének bemutatása sem igazán hiteles, valaki azt írta itt a fórumban, hogy ez mesefilm, szerintem meg nem, ezért hozom fel a farkasok viselkedésének problémáját. Azért egy kerek és viszonylag érdekes történet, talán többet nem is lehet kihozni belõle. 10 pontból 6 pontra értékeltem. Valamint megjegyezném, hogy a film ismertetõ szövege nem fedi teljes mértékben a valóságot.
farzso 2010 máj. 15. - 18:56:00
(24/42)
Tegnap láttam elõször a filmet. Az elsõ fele egy kicsit vontatottnak tûnt számomra, csak a vége felé kezdett izgalmassá válni.
Amúgy nagyon szép és érdekes film volt: csodálatosak a tájképek, és a farkasok is nagyon tetszettek.
Bár, meg kell mondjam, most nem volt rám akkora hatással, mint amivel az ilyen szép, megható filmek szoktak lenni rám. De lehet hogy csak azért, mert épp nem voltam megfelelõ hangulatban. Ha máskor megnézném, talán jobban tetszene nekem.
kgyuri0 2010 máj. 15. - 00:57:47
(23/42)
Szép volt jó volt, a fele se igaz volt, elég volt.
Azaz több, mint elég, mert alapjában inkább káros, mint hasznos, ilyen filmeket csinálni.
Gyerekeknek úgy 10-12 éves korig léleknemesítõ.
Meg olyan felnõtteknek, akik szerint egy Jean-Paul nevû ember egy másik Jean-Paul nevûnek a fia, s még hasonlóságokat is felfedezni vél közöttük. Tényleg, bocsi, de eldobom az arcom.
Meg olyan felnõtteknek, akik nem találják nagyon hülye megoldásnak egy történetben, hogy egy sebesült lányt megtalál egy „bolond” férfi, megmenti, ápolja, levetkõzteti, megmenti az életét, s amikor a lány magához tér, akkor kiküldi, mert föl akar öltözni. Ilyen ostoba prûdséget még egy amerikai carban is ritkán találsz, pedig azok aztán nem mennek a szomszédba a hülye prüdériáért(Stallone ide, Stallone oda)

S azért kifejezetten káros, mert mint a hsz-ekbõl jól látszik a nézõk nem tudnak különbséget tenni, azt hiszik, komoly filmet láttak, pedig nem az, sem történetét sem a farkasokról való ismereteket tekintve.
Kár a drága idõért.
Szóval az egész film ennyit ért.
Egyetlen jópontja, hogy nem vérözönös dege krimi.