Téma: A mackó

2/10
Samu-Nagy Emese jan. 12. 14:01:08 2/10
(2/2)
Miután Golden Globe díjas lett a főszereplő J.A. White, gondoltam végignézem, hátha az én szűrőm rossz. A 4. résztől kicsit nyugisabb lesz a tempó, nem kevesebb az ordibálás, de kilépünk a konyha teréből, és személyesebb pillanatokra is sor kerül.
És a sori végére kiderül ki a mackó, az utolsó epizódban pedig még a főszereplők neurózisai is kibontódnak.
Az alkotók szándéka nyilván az volt, hogy a káoszból menjenek a tisztulás felé. Értem. Csak nagyon veszélyes dramaturgia, könnyen elvesztik így a nézőket az első pár rész alatt.
Viszont garantált a katarzis, mert mire a 8. rész végére érünk már ANNYIRA részünkké lesz a feszkó, hogy szinte könyörgünk valami pozitív végkifejletért. Ez az érzés pedig felértékeli a menetrendszerű, sablonos pozitív végkifejletet.
Én így látom/tam.
2/10
Samu-Nagy Emese 2022 nov. 28. - 13:16:49 2/10
(1/2)
Az egyik legidegesítőbb sorozat, amit láttam. Ordibálás, feszkó, kapkodás, még több ordibálás, értelmetlen érzelem túltengés, feszkó, feszkó, feszkó. Nézni is fárasztó, és nem is tart sehova az egész. Nekem egyáltalán nem jön át eddig semmi szerethető. 3 részen nyűglődtem át magam. És hogy miért A mackó a címe? Fogalmam sincs. Tesóját gyászoló neurotikus séf főz neurotikus társaságban. Idegesítő.