ceia 2015 dec. 24. - 15:28:31
(7/7)
Ez nem gyenge minõségû, áh nem. Ennek nincs minõsége.
2/10
pppppppppppppp 2015 febr. 14. - 11:47:44 2/10
(6/7)
Könyvben nem találkoztam vele, filmen hihetetlenül bugyuta.
5/10
od.gszal 2012 máj. 05. - 00:46:27 5/10
(5/7)
Történetnek is, paródiának is gyenge az elsõ rész.
rowena 2011 szept. 19. - 11:12:11
(4/7)
Mármint szeptember 20.-án, a Filmbox HD-n
rowena 2011 szept. 19. - 11:11:38
(3/7)
Felmentem a Filmbox hd honlapjára - ha igaz, akkor holnap reggel 8-kor lesz a második rész. Remélem nem félre információ...
rowena 2011 szept. 19. - 11:05:43 Előzmény The Man Who Laughs
(2/7)
Na most egy gond van csak. A tv mûsorban nincs jelezve, hogy a második résznek mi a címe és fõleg mikor vetítik. Most néztem meg az elsõt.... és hát tudni szeretném, de nagyon, ha valaki tud segítsen már....
8/10
The Man Who Laughs 2010 aug. 04. - 00:03:22 8/10
(1/7)
A méltán elismert angol író zseni elsõ két korongvilág regényének (A Mágia színe és a Mágia fénye) adaptációja, 2 részes minisorozat (2*90 perc) formájában.

A korongvilág történetek mûfajukat tekintve fantasy paródiák. Humora a Galaxis útikalauz stopposoknak-hoz áll közel. Korongvilág (ami nem mellesleg egy remekül felépített, minden részletre kitérõen kitalált fantasy világ) remek helyszín, hogy Pratchet egyszerre figurázza ki a leghíresebb fantasy történeteket és szereplõiket illetve állítson görbe tükröt a valóságnak. Remekül eltalált abszurd, szatirikus humor jellemzi a sorozatot.

A történetrõl röviden:

Rincewind (Széltóló) egy elég szerencsétlen flótás, nem elég, hogy õ a világ legrosszabb varázslója, amiért ki is rúgják még Korongvilág elsõ turistáját – Twoflover (Kétvirág) is neki kell pesztrálni, hogy elkerülje a kivégzését. Az elsõ kötet kettõjük humoros kalandjairól szól. Nincs olyan jól megírva mind a késõbbi részek, de remek szórakozás.

A folytatás közvetlenül ott veszi fel a fonalat ahol az elsõ abbamaradt. Ezúttal Korongvilág fenn maradása a tét. A második regény minden téren jelentõs elõre lépés az elõzményhez képest. A történet is kiforrottabb, kapunk rendes sztori orientált cselekményt ellenben az elsõ rész erõteljes epizodikus felépítésével szemben.

A filmváltozatot az a Vadim Jean írta és rendezte aki, már az elõzõ Terry Pratchet adaptációval (Hogfather - itthon Varázsapu címmel a Viasat szokta karácsony tájékán adni) is bizonyított. Most sem vallott kudarcot, igaz az kiforrottabb alapanyagnak hála az a film, kicsivel jobb lett.

Ahogy a könyvek közül is, a filmeknél is a második rész lett jobb. Ennek oka az elsõ rész erõsen epizodikus felépítésû története, amiben nincsen komolyabb átívelõ száll, csak hõseink egymástól független kalandjainak sorozata. Ahelyett, hogy az elsõ filmben adaptálták volna az elsõ könyvet a másodikban a másodikat, sokkal jobb megoldást találtak ki. Kihagytak néhány kalandot az elsõ részbõl (amiket valószínûleg nem is lett volna pénz filmre vinni – azért megnéztem volna õket, de hiányuk második nézésre már nem zavart, a hisz történetre nincs kihatásuk) és ügyesen beleszõtték a második rész háttércselekményét, így sokkal egységesebbé, összetartozóbbá tették a két részt ráadásul hûebben tudták adaptálni a sokkal jobban megírt folytatást is. mellesleg a változattások nagyrésszét maga

A szereplõ gárdára nem lehet panasz. A két fõszereplõ ( David Jason, Sean Austin) a könnybeli karaktereikhez hûen jól játszanak, Tim Curry remekkel a nagyravágyó fõ gonosz mágus szerepében, de aki igazán ellopja a showt az a Halál – minden megnyilvánulása halálian humoros :D -, Christopher Lee hangja nagyon illik hozzá. Egy kisebb szerep erejéig Jeremy Irons is feltûnik.

A látvány a direct to DVD-s kiadáshoz képest, meg úgy általában véve is elsõrangú. Remekül adja vissza a könyvekben leírt világot, látványosan és stílussal. A zene is jól sikerült, remekül passzol a filmek hangulatához.