9/10
grosz_i júl. 31. 07:33:20 9/10
(8/8)
Lehet hogy csalódás lesz a valóság, de a minisorozat csupán 2 epizódból állt. A német cím "Die andere Frau" volt. A női szerepeket német színészek alakították, sőt Gemma és Eloise-t alakító színésznők balett-táncosok is... Az angol cím a némettel megegyező volt: The Other Wife.
Üdvözlettel, G. I.
zuzuzu777 júl. 30. 12:13:47 Előzmény grosz_i
(7/8)
Lehet, csak pusztába kiáltott szó, de megpróbálom:
most néztem meg az 1-2 részt, de sajnos a 3-4 nincs sehol, ill. én nem találom! A fantáziám már dolgozik, de olyan szépen írta le az első két részt, hogy megkockáztatom: LENNE KEDVE A FOLYTATÁST IS ÖSSZEFOGLALNI?
Amennyiben nem találtam süket fülekre, úgy előre is köszönöm!
Bonitó júl. 25. 09:53:51
(6/8)
Mindenféle elvárás és kritikus szemüveg nélkül ültem le megnézni a filmet. Gyönyörű tájak, egyszerű történet, kellemes kikapcsolódás volt számomra.
9/10
grosz_i 2019 szept. 15. - 20:16:08 9/10
(5/8)

Rosamunde Pilcher - A másik feleség II. rész (2012)

Richards munkatársai Kanadában, az aranybányában röviddel a férfi halála után ugyan jelentős aranyérre bukkantak, de Martin Kendall, Richards testvére és üzlettársa elhallgatja Rebecca elől ezt a tényt. Martin csupán egy látszólag jelentős pénzösszeget ajánl fel a sógornőjének Richards cégrészéért, mivel egészen más tervei vannak, és szeretné Rebeccát is feleségnek megkapni.

Éppen ezért nagyon ellenségesen reagál a volt katona, Harry Goodwin megjelenésére, ugyanis a férfi a Bramshaw szomszédságába költözött, és az ő és Rebecca lelki rokonságát nem lehet nem észrevenni. Martin visszautasítja, hogy Natalie-nak és Richards-szal közös gyereküknek Jarednak pénzt fizessen, közben azt is megtiltja, hogy Rebecca Natalie-val találkozzon -, attól tartva, hogy Natalie beszámolhatna neki az aranykészletről, amit a Kandadában lévő bánya jövedelmez és Rebecca is igényt tarthatna a jussára. Rebecca viszont követi Harry tanácsát és keresi a kapcsolatot Natalie-val, hogy mindent megbeszéljenek, de csak tovább mélyül a köztük lévő válság, és ez a lelki krízis már a koreográfusi munkáját is veszélyezteti.

Rebecca születésnapi partiján derül csak ki egyértelműen, hogy Martin és Harry, mindketten szeretnék Rebeccát maguknak megnyerni. Martin megkéri a sógornője kezét. Minthogy a nő habozik, így nem tisztességes eszközökhöz folyamodik, hogy célját elérje. Eléri, hogy a bank nyomást gyakoroljon az eladósodott Rebeccára és a Bramshaw kúria kényszerárverését is kilátásba helyezzék, abban a reményben, hogy a kényszerhelyzete Rebeccát egyenesen a karjaiba kergeti.

Gemma amikor tudomást szerez a barátja és Eloise viszonyáról, ez nagyon megviseli. Csak nagy nehezen tud a nővérének megbocsátani. A megbocsátás jeleként elmegy Gemma is a balett premierre, ahol Eloise Giselle-t alakítja anyja koreografálásában. Lassacskán Natalie és Rebecca is a közös sorsuk miatt szót értenek egymással, kibékülnek. Az újonnan elnyert bizalom kapcsán Natalie beszámol Rebeccának milyen nagyjelentőségű aranyleletre bukkantak a kanadai bányában. Dühösen és felindultan keresi fel Rebecca Martint és még dühödtebb az összekülönbözésük...
9/10
grosz_i 2019 szept. 15. - 19:24:31 9/10
(4/8)

Rosamunde-Pilcher - A másik feleség I. rész (2012)
Eredeti címe: The Other Wife

Az egykori balerina, Rebecca Kendall a férjével, Richarddal valamint a két lányával, Eloise-zal és Gemmával a Bramshaw villában lakik a festői Cotswoldsban. Miközben a tehetséges lánya, Eloise már ott tart, hogy anyja nyomdokaiba lép és a Nemzeti Balettben táncos lesz, a húga az iskola elvégzése után tengerbiológus szeretne lenni.

Richards újra búcsúzkodás előtt áll, Kanadába kell mennie a cégéhez, amely a talajban rejlő ásványkincsek kutatásával foglalkozik. Richard összeköti a szakmai életét a kalandvágyával -, és Rebecca már régóta hozzászokott a hosszabb elválásokhoz. Azt viszont nem sejti, hogy Richard titokban a teljes közös vagyonukat egy kanadai bányába fektette, ami jelentős aranylelőhelynek ígérkezik. De a csalása még ennél is tovább megy.

Kanadában várja őt a repülőtéren az ifjú felesége, Natalie és az ötesztendős fia, Jared. A másik családja, amelyiknek szintén nincs fogalma Richards kettős életéről. Csupán angliai hazatérésekor a repülőgépe váratlan lezuhanása, és a halála során derül fény a kettős életére. Rebecca felfedezi, hogy a férje titkos beruházása miatt a család teljes anyagi káoszba került, Richards kettős élete okozta sokk ezzel csak nagyobb lesz.

Az adósság leküzdése érdekében Rebecca úgy dönt, a Bramshaw-hoz tartozó cottage-ot kiadja nyári vendégeknek, valamint koreográfusként dolgozni fog a Nemzeti Balettnak -, amit a lánya, Eloise nagyon is ellenez, mert nem szeretne anyja árnyékába kerülni. Eloise, amikor egy tréning során megsérül, kényszerszünet következik és így a lány teljesen elveszíti a lába alól a talajt. Viszonyt kezd Gemma barátjával, Bennel.

Az angliai útja során Natalie spontán kibérli Bramshaw cottage-ot, hogy megismerje elhunyt férjének a másik feleségét, anélkül, hogy Rebeccának felfedné valójában ki is ő. Natalie közben reménykedik, hogy a bújócskában a kisfia sem vall kudarcot, de nem úgy történik, és kirobban a botrány.
offtopic
ildimix 2015 jan. 11. - 09:45:15
(3/8)
Ezt a filmet mindenkinek csak ajánlani tudom jó kis délutáni kikapcsolódás volt számomra.
napraforgó 2014 jún. 01. - 06:01:05 Előzmény napraforgó
(2/8)
A filmben elhangzik, hogy a nõ hat éve ment férjhez a fia apjához. Igaz, már terhes volt akkor. De a gyerek így is csak 5 és fél éves. Vajon mitõl mutál a hangja egy nem egészen 6 évesnek?

Amúgy kicsit zavaró, hogy ugyanazokat a színészeket látjuk más szerepben a különbözõ RP filmekben. Az egyik feleség ebben a filmben egy másikban zongoramûvésznõ volt. Szerintem kár, hogy nem találtak más arcokat is.
napraforgó 2014 máj. 31. - 12:58:07
(1/8)
Szeretem Rosemunde Pilchner regényeinõl készült filmeket.
De ennek elég pocsék a szinkronja. Egy 6-8 éves fiúgyereknek beállította a szinkronrendezõ egy kb. 15 éves mutáló nagykamasz hangját. Ritka sz*r. Valahogy nem hiszem, hogy nem találtak kisebb gyereket, gyerekhanggal.