10/10
luci87 2018 aug. 24. - 18:05:46 10/10
(20/40)
Emelem a pontszamot,mert nekem bejott a film,teljesen at tudt erezni a ferj helyzetet,erzeseit.
Nem egy akciofilm,az biztos.
10/10
filoszemitabélus 2016 okt. 30. - 18:41:31 10/10 Előzmény gladiolus
(19/40)
"Adott az unalmas, "sótlan", már -ár kicsit tapadósan hûséges férj" Valóban nem szabad elkövetni azt a hibát, hogy terhessé váljon a másik fél számára az imádat. De ez körülbelül úgy valósítható meg akaratlagosan, mint, hogy " ne gondoljunk a vizipapra". Ehhez az kell, hogy valaki tisztában legyen saját magával, az önbecsülését ne egy másik emberbõl nyerje. Ne érezze soha azt, hogy nem tudna a másik nélkül élni.
M. Scott Peck ezt zseniálisan megfogalmazza a "Járatlan út"
https://www.libri.hu/konyv/m_scott_peck.a-jaratlan-ut-5.html címû könyvében. Az olyan ember aki a másikat érzelmileg zsarolja "ne hagyj el, mert nem tudnék nélküled élni" az egy fajta parazita. Nem a társát szereti, hanem csak rajta keresztül tudja megkapni azt, amirõl úgy gondolja, hogy szüksége van rá.
Minden kapcsolatban van olyan fázis, amikor az egyik fél kevésbé van elkötelezõdve. És ez az állapot, egy kis bizonytalansággal fûszerezve a másikat még elkötelezettebbé teszi. És, ha nem aránytalanságokra épül egy kapcsolat (megtaláltam álmaim nõjét, micsoda szerencsés flótás vagyok, nem is értem, mit látott bennem) akkor a szerepek fel is cserélõdhetnek.
gladiolus 2016 okt. 30. - 11:35:16
(18/40)
A film egy olyan problémakörrel foglalkozik, ami elsõsorban a nõi lélek rejtelmeibe enged bepillantást, egy alapvetõ, és a nõk többségének életében egyértelmûen jelentkezõ problémán keresztül. Sokak számára megfoghatatlan távlatnak tûnik, hogy az életet egyetlen ember mellett élje le, legyen az férfi avagy nõ, és akkor lép be az, amirõl itt szó van, hogy adódik a lehetõség, és az ember dönt.
Nem biztos, hogy megéri, sõt, de az ember esendõ, és a hibákat elköveti, viszont az is lehetséges, hogy rádöbben arra, hogy nem jól választott. Az egész probléma gyökere az, hogy két ember vonzalom alapján összekerül, a vonzalom pedig természetébõl adódóan erõteljesen torzít, és idõ kell, míg lecseng.Pár évig a két ember próbálja egymást megismerni, de ez az idõ olykor kevés. Aztán összeházasodnak, és amikor már benne vannak teljesen, akkor döbbennek rá, hogy sok mindenben nem ideálisak egymás számára.Ami régen vonzó és érdekes volt, késõbb teherré válik.
SPOILER
Ez a nõ mindent akart, és nem szabad mindent akarni. Akarta a megbízható, gazdag, hûséges férjet, és akarta az érzéki, figyelmes, romantikus, ámde nem erkölcsös szeretõt is. Annak viszont következményei vannak, ha valaki mindent akar. Számomra az volt furcsa, hogy két nagyon szélsõségesen eltérõ embert fogott ki, két végletet.De lehet, hogy éppen azt kereste valaki másban, ami a férjébõl nyilvánvalóan hiányzott.
Az ideális társ valahol a kettõ között van, mert vannak férfiak, akik mindkét típus sajátosságainak meg tudnak felelni, csak nem ennyire markánsan, és ez az ideális.
Adott az unalmas, "sótlan", már -ár kicsit tapadósan hûséges férj-akire viszont számítani lehet, mert kõszikla, biztos bástya, amely megvéd. Aki ezt képviseli, nem feltétlenül marad ideje, energiája arra, hogy sármos, szórakoztató, szenvedélyes és változatos legyen. Õ képviseli az állandóságot-ami hatalmas érték, de erre a nõk általában csak akkor döbbenek rá, amikor elveszítik azt.Ugyanakkor kétségtelen az is, hogy egy ilyen férfi iránt az idõ múlásával már csak szeretetet lehet érezni, ami némi hiányérzettel társul. Pláne ha az a férfi még informatikus is-az egy külön embertípus, olyan típus, aki leginkább a bal agyféltekéjét használja, és romantikus érzelmû nõknek nem javasolt.
A másik típus, a beszámíthatatlan, nem igazán tisztességesen játszó, rózsaszín kezû, papucscipõs sármõr viszont másból él, kitartatja magát egy nõvel, és közben elhalmozza bókokkal, gondtalan tánccal az esõben, élményekkel-amikért ha jól értelmezem, a nõ fizet. Ez-gusztustalan, de ezek szerint van olyan nõ, akit ez nem zavar.

Szóval Lisa és Peter nem jól választottak. Peter mellé szerényebb nõ való, de gondolom, egy szerényebb nõt nem vett volna észre, mert ilyenek a férfiak, és ilyenek a nõk is.Viszont akkor nem csalódott volna ekkorát.
Lisa és Ralph jobban összeillenek, de ennek ellenére nem tudom, kapcsolatuk hosszútávon életképes lett volna e, mert ugye egy ilyen prominens nõ mellett mit keres egy házmester? Hiányzott volna a háttér és intelligencia, amit csak egy Peter típusú embertõl kapott meg.

És a rák, ami természetszerûleg kialakult, mert az is a nõi lélek kiegyensúlyozatlanságának alapvetõ következménye-azt tükrözi, hogy a film nagyon is reálisan mutatja be a tényeket, és azok következményeit.

Igen, a színészi játék a két férfi részérõl meglepõen színvonalas.Az idõsíkokon való ugrálás mostanság egyre inkább divatossá kezd válni, ez a harmadik film mostanában, amit látok, és ami így építkezik, és kicsit számomra néha már zavaró-pl. nem tudom, hogy a 9 hónapja láttam utoljára igazság e, vagy hazugság, de úgy érzem, hogy hazudozás kell legyen, mivel a szóban forgó személy halott.
SPOILER vége.

Egyszer érdemes megnézni, illetve akinek nem áll össze, talán kétszer.
De ennyi számomra elég is volt.
antibond 2016 okt. 30. - 09:47:52
(17/40)
Nehezen értem azokat, akik csak olyan filmeket pontoznak magasra, melyek tálcán kínálják az összes megoldást a problémára.
Ez az alkotás nagyon alapos elgondolkodásra készteti a nézõt, még napokkal a megtekintése után is, s én ezeket szeretem. Kivel, mivel tudok azonosulni, mivel nem? Mit tettem volna ez, vagy az helyében, hasonló szituációba kerülve?
Harmadik nézésre fogtam csak fel, miért volt olyan nagyon elõnytelen külsejû Lisa lányának a barátja. Szerintem õ volt az ellenpont az asszonyhoz képest, aki inkább vállalta a halálos kórt, semhogy beáldozta volna a szépségét, aminek a rabja volt.(Gondolom, mellmûtétre kellett volna vállalkoznia)
Tehát megmutatta a film - sok egyéb mellett -, hogy a szépség nem minden.
A mai világban minden csak a szépségrõl, a jó külsõrõl, a felszínrõl szól.
Sokkal több ilyen film kellene!!!
8/10
Edmond Dantes 2016 aug. 26. - 11:11:44 8/10 Előzmény filoszemitabélus
(16/40)
Teljesen egyetértek, na ehhez varrj gombot :)
Tényleg én sem értem a csekély érdeklõdést és pontokat, valszeg amiatt van, mert mások mást vártak, sablonosabb finálét és nem szeretik, ha "átvágják"...pedig szó sincs átvágásról, csupán ötletes csavar, ami visszamenõleg is sok mindent megmagyaráz. Például a film egyik számomra fõ hibáját, LL szerepének kidolgozatlanságát: õt ui már "készen" kapjuk, nem látszik, mi vezetett oda, ahová. Neeson és Banderas viszont remekelnek, Banderast ritkán láttam ilyen tökéletesnek és Neeson is rácáfol h õ a Schindler óta csak bunyós szerepekben domborít...na ebben pont hogy nem. Adok rá egy nyolcast, emelem az átlagot.
8/10
Edmond Dantes 2016 aug. 26. - 11:03:54 8/10 Előzmény port_man
(15/40)
Vigyázat! 11-es hsz sztem masszívan spoileres! Javaslom pótolni.
a bal mellsõ lábam 2016 aug. 24. - 15:23:14
(14/40)
Pár nappal a film megnézése után azt kell mondjam, kár, hogy ez az alakítás még egy jelölést sem ért meg Liam Neesonnak.
A film is elég erõs, szerintem, a többi szereplõ is jól teljesít, és jól is van megrendezve. Ez egy erõs alkotás.
Egy erõs érv amellett, hogy Liam Neeson korszakalkotó színész, hiába adja a nevét és a tehetségét egy rakás, marhasághoz is, bizonyos - lehet, hogy jól elemzõ - hozzászólók szerint munkaterápiás célból.
8/10
cereza 2016 júl. 29. - 18:59:27 8/10
(13/40)
érdekes egy film, de valahogy a vége nekem sem tetszett igazán, valahogy nem gyõzött meg. Nem tudom, én mit és hogy csináltam volna, szóval nem szeretnék észt osztani. Igazi "érzelmileg hömpölygõs" film, nálam 8 pont.
eIemes 2016 júl. 12. - 16:08:28
(12/40)
"Valójában furcsa - talán hiteltelen - szerelem(?) volt R. részérõl, évtizedes várakozás egy olyan nõre, akit csak (ki)használni akar, majd eldobni, mint egy megunt alsónadrágot."

Ennél lehet összetettebb...
Talán az emlékekbe volt szerelmes, nem az emberbe. Csalódott.
Talán régi sérelem volt benne, és ez csak az elégtétel volt.
fourdogs 2016 júl. 12. - 09:12:14 Előzmény filoszemitabélus
(11/40)
Bár a rendezõ elég szabadosan kezeli az idõsíkokat, ezt egyértelmûnek éreztem.
RONTÁS
A férj sem tudott a betegségrõl akkor, amikor L. után ment Milánóba. Tulajdonképp egy idõben voltak ott, de nem találkoztak, ahogyan L. sem R.-fal (hiszen addigra már döntött a kapcsolat befejezésérõl). Erre utalhatott a férjnek feltett kérdése a megcsalásról az elutazás elõtt (az õszinte ágyjelenetrõl nem is beszélve). Ha jól emlékszem, az utolsó (megkezdett) sakkpartijukon P. leverte a bábokat a tábláról, amikor R. avval kérkedett, hogy amerikai barátnõje el fogja hagyni a férjét miatta.
A film egyik hibájának gondolhatnánk, hogy az idõkkel történõ szertelen játszadozás miatt bizonytalanságot érzünk a Milánóba történt utazások számát illetõen. És az utazások között eltelt idõt sem érzékelteti, ennek alapján vélhetjük, hogy a betegség nagyon gyors lefolyású volt, pedig egy fiatal nõ esetében kezelés nélkül is hosszú hónapoknak kellett eltelniük. Valójában furcsa - talán hiteltelen - szerelem(?) volt R. részérõl, évtizedes várakozás egy olyan nõre, akit csak (ki)használni akar, majd eldobni, mint egy megunt alsónadrágot.
10/10
filoszemitabélus 2016 júl. 09. - 10:11:19 10/10
(10/40)
SPOILER
Bár kissé homályban maradtak az idõpontok, én úgy értelmeztem, hogy Lisa halála után kezdett el gyanakodni és nyomozni a férj.
fourdogs 2016 júl. 09. - 00:23:45 Előzmény filoszemitabélus
(9/40)
Némiképp megértem azokat, akik az utolsó 15-20 perc (tulajdonképp a konfliktus megoldása) miatt fanyalognak, mert a rendezõ (=forgatókönyvíró) a legegyszerûbb (legkényelmesebb) megoldást választotta. Egyben a legkevésbé vártat is, olyannyira, hogy az elsõ pillanatban azt hittem, Peter ezzel a blöffel akarja leépíteni Ralphot. (Igaz, ez nem illett volna a személyiségéhez.)
Az igazi katarzist hiányoltam a drámából, lehet, hogy a rendezõ a közös megemlékezést szánta annak. Számomra inkább azt sugallta, Peter bár semelyik porcikája sem kívánta, mégis elfogadta Lisa korábbi választását, hogy teljes értékû férjet (partnert) akart magának, és ezt két (ellentétes karakterû, de számára kiegészítõ tulajdonságú) férfiban találta meg.
Amikor P. nyomozni kezdett, L. (feltehetõen gyógyíthatatlan betegsége tudatában) már döntött R. elhagyásáról, talán ezért is bocsátott meg a férj oly hamar.
port_man 2016 júl. 03. - 11:59:55
(8/40)
Miért kell drámázni ezen a szélhámos nõn, aki becsapta a férjét X éven keresztül és még a halálos ágyán sem vallotta be ...?
10/10
filoszemitabélus 2016 jún. 08. - 13:37:59 10/10
(7/40)
Én megértem a csekély érdeklõdést: az emberiség nagyrészt rossz ízlésû értelmi fogyatékosokból áll. Egy ilyen film nem éri el az ingerküszöbüket. Valószínûleg arra lennének vevõk, ha
SPOILER
a megcsalt férj felfegyverezné magát és izgalmas kalandok, közelharcok során leszámolna a csábítóval.
Fantasztikus atmoszférája van a filmnek, csodálatosan van fényképezve. Nagyon hatásosak a mindig jelen lévõ sötét árnyalatok. Liam Neesont az utóbbi idõben beskatulyázták akcióhõsnek, de ebben a filmben tényleg megmutatja, milyen kiváló jellemszínész. Mind a 3 fõszereplõ telitalálat: a biztos támaszt jelentõ, érzelmileg stabil, de talán kissé unalmas férj, a kissé link, de nagyon charme-os szeretõ és a nem klasszikus szépségû, de nagyon erõs szexuális kisugárzással rendelkezõ feleség.
Teljesen reális a film. A legjobb házasságban is megtörténhet, hogy valamelyik fél új izgalmakra vágyik a kicsit megszürkült házasság mellett. Egy nõnek nyilván ellenállhatatlan vonzerõt jelent, ha azt érzi, hogy egy érdekes, jóképû férfi ennyire odavan érte.
Mérhetetlenül rokonszenves a férj karaktere, hogy bár nagy lelki tusa árán, de végig meg tudja õrizni kultúremberi arcát
és nem ragadtatja magát erõszakos cselekedetre. Ezt kellene látnia minden megcsalt férjnek, hogy semmi alapja nincs arra, hogy egy idegen lojális legyen vele.
A film egyértelmûen 10/10. Élveztem minden percét. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
MaKatka48 2016 jún. 07. - 17:27:36
(6/40)
Csatlakozva az elõttem hozzászólókhoz, én is csodálkozom a szolid érdeklõdésen, no pláne, hogy az ImdB-n csak 5,5 pontra értékelték, pedig én -amikor tudni szeretném valamely film értékelését- szinte csak az ottani pontszámokat tekintem irányadónak, ez be is szokott jönni. Na, hát akkor ez volt a kivétel, örülök neki, hogy valamiért ezúttal nem vettem figyelembe. Viszonylag egyszerû a story, de remekül viszi végig a film, nagyon jók az alakítások, szinte tökéletesen ábrázolják azokat az érzelmi viharokat, ami egy ilyen élethelyzetben rázuhan az emberre, majd ahogy ezek szépen kisimulnak. Aki a pergõsebb, vagy az akciós filmeket szereti azoknak valószínû nem fog tetszeni.
fclariss 2016 jún. 07. - 16:45:43
(5/40)
Nagyszerû szereplõkkel nyomasztó, de kíváló dráma, mentes az olcsó bestseller elemektõl. Nagyon tetszett.
8/10
palikg 2016 jún. 07. - 10:44:41 8/10
(4/40)
Jó film.
kisbogáncs 2016 jún. 07. - 01:27:21
(3/40)
csodálkozom,hogy ilyen kevés a komment. szerintem zseniális film, Neeson és Banderas mindketten remekelnek. 9-es.
kevbrown 2012 okt. 27. - 14:17:49
(2/40)
Nagyon jó film. Liam Neeson tökéleteset alakít itt is :)
5/10
Rahar 2011 nov. 16. - 10:15:01 5/10
(1/40)
Érdekes film, bár számomra egyszer elég volt megnézni, többet nem fogom. akciókban, meglepetésekben nem bõvelkedik, de érzelmileg nagyon hat az emberre, tetszik a fõszereplõ jellemfejlõdése. Aki szereti az ilyen típusú filmeket az tegyen vele egy próbát.