9/10
NADALFAN 2010 aug. 29. - 16:40:59 9/10 Előzmény Commodus
(10/30)
én most néztem meg az hbo-n,tényleg jó film,és a film után szinte ugyanez jutott eszembe dakota faningról:))
9/10
real_madrid 2010 aug. 25. - 22:54:00 9/10 Előzmény Phuria
(9/30)
1etértek nagyon szép film, és nagyon jól játszik dakota faning.
10/10
Commodus 2010 aug. 17. - 13:20:02 10/10
(8/30)
Akárcsak a Megváltás cimû filmnél, végre egy érték, és 8 h.sz.???

Ez egy végtelenül elegánsan, finom ecsetvonásokkal megrajzolt, érzékeny, szép film, nélkülözve a megszokott, könnycsatornaduzzasztó klisséket, egészen kiváló színészi játékkal.
Queen Latifah nem lep meg, számomra õ a néger Kathy Bates, vászonra teremtette a sors, mindig erõs, rendkivül átütõ, szuggesztív, és tökéletesen érzi a határokat, élmény a játéka.
Mikor megjelent a húga mögött az ajtóban, az ember felsóhajt, és hátradõl a fotelben, jó kezekben vagyunk, olyan kezekben, aki nem szánkbarágja a történetet, hanem belevon minket.

Nem szeretem a gyereksztárokat, és nem szeretem, ha rajtuk keresztül akarnak eladni egy történetet, de amit Dakota Fanning, ebben a filmban müvel az egyszerûen lenyügözõ.Érett, finom, de nem felnöttesen koravén, megható, de nem akar megsíratni, tele van bánattal, kétséggel és szeretettel, brilliáns.Nagyon jó úton indult el, ha, így folytatja "felnötten" is nagy színésznõ lehet belõle, mert ebben a filmben agyonsztárolt csillagokat is lejátszott volna a vászonról!

A történetrõl kár is sokat beszélni, mert ez a film benyomásokra, érzelmekre, hangulatra, színekre épít, de spoiler nélkül, mindenki elgondolkodhat rajta, hogy T. Ray a végén nem élete egyetlen jócselekedetét követi-e el?

Ránk bizzák a döntést...

Maradandó filmélmény volt!
-goldie- 2010 febr. 06. - 21:58:38
(7/30)
Tartalom:

"A '60-as évek Amerikájában járunk, amikor aláírták a polgárjogi nyilatkozatot a feketék hátrányos megkülönböztetése ellen, amikor fellõtték az elsõ rakétát a holdra és persze amikor a csúcspontján burjánzott a rasszizmus. A 14 éves Lily Owens félárva. Legalábbis hivatalosan, de gyakorlatilag csak magára és a házvezetõnõre számíthat. Édesapja, T. Ray nem sokat törõdik egy szem gyermekével, kivéve akkor ha büntetni lehet õt valamiért. Lily édesanyja, Deborah egy szörnyû balesetben halt meg amikor a kislány még csak 3 éves volt. Elsült otthon egy fegyver és az asszonyt találta el a golyó. Lily mindennek szemtanúja volt és sosem tudta ezt feldolgozni, az édesapja sem volt nagy segítségére, sõt. Mindennapi lelki szegénység elõl a kislány álomvilágba menekül. Egyik nap, amikor Rosaleen a fekete házvezetõnõjük elindul hogy a szavazójegyzékbe vetesse magát, Lily elkíséri. Útjuk során beléjük kötnek helyi rasszisták, és az összetûzésbõl bebörtönzés és kegyetlenkedés kerekedik. Lilyt apja kihozza ugyan, de Rosaleenért nem hajlandó semmit sem tenni, sõt még egy kiadós verést is látásba helyez a lánynak az elkövetett "bûnért", hogy õt ilyen helyzetbe hozta. Lily megszökik, és sikeresen kimenti Rosaleent is. Egy fekete madonna kép, hátulján egy városka nevével: ennyi maradt rá édesanyja után, valamint egy fénykép és egy pár kesztyû. Elindulnak kettesben, hogy Deborah nyomába eredjenek több mint 10 év távlatából. És amit három méhészkedéssel foglalkozó fekete nõvér személyében találnak az áldás és öröm mindkettejük életében. Lily sokat megtanul az élet és a méhek dolgairól, és talán édesanyjáról is sikerül többet kiderítenie."
10/10
Phuria 2010 febr. 02. - 22:00:39 10/10
(6/30)
Ez egy nagyon jó film, ami méltánytalanul kevés hozzászólást és szavazatot kapott.
10/10
rahelvok 2010 jan. 22. - 15:11:03 10/10
(5/30)
Annyira ritka az ennyire az emberi érzelmekre ható film anélkül, hogy ne menne át egy nyálas sztoriba az egész. Nagyon jók a színészi alakítások, a pálmát persze Dakota Fanning viszi, aki a film forgatásakor még csak mindössze 13-14 éves volt. Mikor néztem végig egy olyan fura érzésem volt, hogy a filmben a szereplõk közti oly erõs szeretet engem is a szereplõkhöz köt... kötelezõ!!!!!!!
Dalimania 2009 dec. 16. - 15:41:05 Előzmény kicsimango
(4/30)
Gratulálok
9/10
kicsimango 2009 dec. 07. - 20:52:24 9/10
(3/30)
a legszebb, a leggyönyörûbb, amit valaha láttam. a pearl harbor után a második film aminek a 30. percétõl egészen a végéig zokogtam. csodálatos volt. köszönöm.
fejbólintó 2009 szept. 23. - 21:17:29
(2/30)
Én ma vettem ki a könyvtárból a könyvet. Amúgy egy csomó jó könyv nem kapható, amibõl film készült (pl. Hó hull a cédrusra, Árvák hercege), így ezeket csak könyvtárból lehet megszerezni, és sajnos vissza kell vinni...
9/10
Zozeeta 2009 jún. 11. - 00:08:06 9/10
(1/30)
Sue Monk Kidd regénye nyomán készült ez a film, és ma azt kérdezem magamban, hogy miért nem lehet ezt a könyvet kapni Magyarországon? Ugyanis ha lehetne, valószínûleg már olvasnám. A film magával ragadott, és biztosra veszem, hogy a könyv változat ezt csak fokozná. De egyelõre nincs könyvem, úgyhogy maradok a filmnél. Kíváncsian szegeztem a szemeim a képernyõre, nem nagyon tudtam semmit a filmrõl mielõtt megnéztem, csak egy körülbelüli témát és egy pozitív ajánlást kaptam. Ennek ellenére megbántam volna, hogyha nem nézem meg, mert fantasztikus élmény volt. Azokat a filmeket különös módon kedvelem, amik nem hemzsegnek a sztár-színészektõl, és ez ebben az esetben is megállja a helyét. Nem tudok nagy neveket mondani a filmmel kapcsolatban, csak nagyszerû alakításokat. Egy kislány, akinek látszólag megbélyegezte az életét egy balszerencsés esemény, egy szeretõ és befogadó család, egy háborúból visszatért meggyötört férfi... mi más kell még egy jó drámához? Némi feszültség, például a hatvanas évek Amerikájában tomboló emberjogi törekvések által kiváltott fajgyûlölet... és tekintve, hogy a szereplõk zöme néger, ez rendkívül sok bonyodalomra ad okot. Rengeteg érzelmet ábrázoló alkotásról van szó, ami mégsem lép túl azt a láthatatlan határt, és megõrzi pozitív mivoltát. Nézhetõ és izgalmas, szerethetõ film marad végig, még akkor is, ha sok gyûlölet és erõszak mutatkozik meg benne. Egy egyszerû, kedves történet, sok érdekes karakterrel, egy nagyon izgalmas és érdekes történettel, sok-sok szeretettel, megannyi szenvedéssel, és persze rengeteg mézzel. Nálam 9/10-es.