Fantom 2 2012 dec. 17. - 16:12:38
(16/16)
Szombaton láttam 9x-re az elõadást! :-D
Még mindig szeretem, és imádom. :)
10/10
Bette76 2012 márc. 19. - 16:39:46 10/10 Előzmény Neyah
(15/16)
Igaz, igaz, van min szomorkodni, ha találó a téma, de ez is nagyon jó a darabban. Nem keserédes és nem csinál viccet komoly dolgokból, hanem pont úgy hat ahogy kell. Elgondolkodsz rajta és az életen, de közben felszabadultál és nagyokat nevettél és visszamész megnézni a barátaiddal is!! Én most ezt tervezem. Ja és én is várom a cd-t!!:)

Amúgy soha nem szerettem a bábokat, tartottam tõle egy kicsit, de felesleges volt.
Neyah 2012 febr. 12. - 23:57:03
(14/16)
Ma láttam elõször az Avenue Q-t, és kikivánkozik belõlem egy pár dolog a darabbal kapcsolatban. Abszolút nem ismertem a darabot ez elõtt (csak az if you were gay-t hallottam régebben, angolul a youtubeon), sem pedig a szezám utcát nem néztem soha. Ma is elkövették többen azt, hogy az intés ellenére kiskorút hoztak a darabra, ami nagy hiba. Én egy 15 évest sem vinnék el, nem a trágárkodás meg a szex miatt, hanem a mondanivaló miatt.

Az alább hozzászólók között úgy látom, hogy nem igazán akadtak huszonévesek, így most megírnám, hogy engem mint huszonévest, hogy érintett ez.
A darab "pozitívan" indul: az élet egy szar! Megismerjük a darab szereplõit, akik egytõl egyik boldogtalan, helyüket nem találó frissdiplomások, a kényszerfoglalkozást ûzõktõl a munkanélküliekig, többségük ráadásul szingli. Az utca, ahol élnek ezt az életérzést tükrözi vissza. Ide csöppen be Princeton, az új lakó, hogy elkezdje megtalálni élete célját, ami, mint látjuk nem is olyan könnyû.
Rögtön a darab elsõ felében letudjuk a nagy társadalmi kérdéseket (homoszexualitás, rasszizmus, meg úgy általában az elfogadás), legurulunk a székrõl a hol szellemes, hol közönséges poénoktól, amik egytõl egyik nagyon ülnek. Kimondottan fergeteges az elsõ felvonás, minden színész tökéletes a szerepében, játékban és hangilag egyaránt.

A második felvonás viszont már nyomasztóan indul, ugyanis a történet nem felfelé, hanem lefelé ível, a bimbózó szerelmet szétszakítja az útkeresés, a barátságok felbomlanak, csalódás, hajléktalanság stb. Eleve boldogtalan hõseink még boldogtalanabbakká válnak, a darab pedig egyre kevésbé vicces. A poénok továbbra is jönnek, de már csak egy diszkrét mosolyt fakasztanak, a harsány kacagás elmarad. Mégpedig azért, mert a nézõ rádöbben, hogy a való életet nézi, és ez a realizmus egyre fájóbb. A darab végkicsengése sem maradéktalanul pozitív, inkább beletörõdõ, bár egyikük álma összefogással megvalósul, a többiek élete nem lesz semmivel sem jobb. Nem szégyelem bevallani, a vége felé volt egy pont, ahol a könnyeimmel küszködtem, és ezek nem a vidámság, vagy meghatottság könnyei voltak, hanem a felismerésé, hogy ez pont rólam szól.

Három éve diplomáztam és egy percet sem dolgoztam a szakmámban...és a céljaim, amik annyira világosak voltak még 8 éve, ködbe vesztek. A felismerés, hogy nem vagy különleges, hogy csak valamivel pénzt kell keresni, családot kell alapítani, és kihozni a legjobbat abból a szituációból, amiben vagy: ez maga a nagybetûs felnõtté válás. Errõl szól ez a darab. És ezen a krízisen szinte mindannyian keresztül megyünk, kit jobban megérint, kit kevésbé, de mindenképpen friss, aktuális musicalrõl van szó. Nagyon elgondolkodtató és vicces, kicsit megtanít azon is nevetni, ami sírnivaló.

Egyszóval fantasztikus. Valószínûleg nem utoljára láttam, és mindenkinek csak ajánlani tudom, de fõleg a 18-30 éves korosztálynak. Le a kalappal a színészek elõtt, és a magyarítást elkövetõk elõtt is, hogy egy ízig-vérig magyar fiatalokhoz szóló elõadást kaptunk.
Chitose 2011 máj. 27. - 20:24:35 Előzmény reg23
(13/16)
Van a holnapi Avenue Q-ra 2 db jegyem a 3. sorba. 5 000 Ft-ért odaadom ha kell!!! :))
Írjatok: csbetti95@gmail.com
Köszönöm:)
reg23 2010 jan. 30. - 00:18:46
(12/16)
csak annyit mondok, hogy már hétszer láttam... :)))
kiadhatnának egy magyar cd-t is... bár, lassan már így is kívülrõl fújom a szöveget :D
10/10
caomilla 2009 nov. 22. - 01:51:29 10/10
(11/16)
Fantasztikusan jó darab!
Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Csodálatos színészekkel, tündéri bábokkal.
A sárga maci, annyira édes! :)
10/10
Trombi 2009 jún. 10. - 10:25:34 10/10
(10/16)
Tegnap láttam:))))))))))))))))
Eszméletlen klassz élmény volt: Színészek is szuperül játszottak általuk mozgatott bábuik mellett, ráadásul gyönyörûen énekeltek piszok jó dalokat:))))))))))))))) Csatlakozom Angel DC véleményéhez, h akárhányszor megnézném, sõt meg is fogom még sokszor:))))))))) Eddig mindig azon szenvedtem, h zenét és színházat csak külön imádom: ezzel ez is megváltozott végre. Nagggggggyon melegen ajánlom mindenkinek!!!!!!!
Gabriella54 2009 márc. 24. - 01:29:31 Előzmény Angel DC
(9/16)
Ezt a youtube-on találtuk! Az Avenue Q és a Star Trek együtt - hát valami szédületes :D

http://www.youtube.com/watch?v=zvjCyA66t20
Angel DC 2009 márc. 22. - 15:51:53
(8/16)
Fergeteges:)))
Haza jöttünk és leszedtük a youtube-ról angolul az összes dalt, fejbõl fújjuk a fiammal:) Akárhányszor megnézném:))))
Gabriella54 2009 márc. 12. - 23:25:24 Előzmény tttettingerr
(7/16)
Óriási! Egyszerûen remek elõadás, pirosra tapsoltuk a tenyerünket, megérdemelt tapsok menet közben és óriási vastaps elõadás után.
Aki prûd, azért vigyázzon vele, mert van benne szöveg rendesen!
Mindenki a topon van, persze a szívem csücske Vári-Kovács Péter - kettõs szerepében úgy brillírozik, hogy sokszor csak másodpercei vannak a váltásra!
Balogh Anna egyszerûen királyi! Minden mozdulata, hangsúlya ott van, ahol kell.
Radnay Csilla japán feleségként iszonyú meggyõzõ!
Simon Kornélra már szavakat sem találok, egyre jobban tetszik!
Janicsek Pétertõl egy picit tartottam, de ez kb az elsõ 5 perc után tovatûnt! Azok a (már bocsánat!) pofák, amiket vág! :)))
Serbán Attila gesztusai annyira Jacko-t idézik, hogy néha el is felejtettük, hogy magyarul beszél és énekel :)
Andrádi Zsanett kiváló, ha kell, "beugrik", valóságos jolly joker!
Köszönet ezért a kitûnõ elõadásért!
Gabriella54 2009 márc. 07. - 04:07:57 Előzmény tttettingerr
(6/16)
Eddig is nagyon vártam már a március 12-t, ezek után már valósággal "tûkön ülök"! Az Ájlávjú-t imádom, remélem, ez méltó párja lesz!
lenccs 2009 márc. 06. - 19:44:24
(5/16)
jaj, de jó, hogy írtad!:-) Már megvettem a jegyet!:-)
tttettingerr 2009 febr. 28. - 17:20:41
(4/16)
Baráthaym! Ez csudajó! Az Ájlávjú se volt piskóta, ez méltó folytatás. Még értelme is van!!! Jó a zene, a szövegek, a mozgékony díszletek, a bábok és, és ,és elsõ legjobban a Színészek! Szinte egyenrangú a Hét Szereplõ! Meglepetés: Serbán Attila, mint M.Jackson... jJanicsek ragyogó két szerepben is, Radnay Csilla, mint mindig, Zsanettnek jó feladatot talált a fantasztikus Harangi Mária, a RENDEZÕ!!! Vári-KOvács Péter duplán brillíroz, BalogH Annára nincsenek megfelelõ jelzõk: életveszélyesen óriási!!
Ne ijedjetek meg, lassan indul, de 14.percben már robban! Aztán meg végig...
10/10
FElepHánt 2009 febr. 28. - 17:16:30 10/10
(3/16)
A MI UTCÁNK - AVENUE Q Harangi Mária Centrál Színház

Az ÁJLÁVJU-ban négyen voltak, most Heten plusz Tíz Beszélõ Báb..., de a mennyiség nemhogy nem rontja: megduplázza a minõséget. A musical-story is komolyabb egy kicsit, nemcsak a szokott társ- és munka-keresési problémákkal foglalkozik, de alaptémája a másság, a rasszizmus. A kisebbséget a méretekben is kisebb, de jóval szõrösebb mumusok képviselik, akiket a színészek mozgatnak, így duplázva meg személyüket - és munkájukat. Iszonyatos a terhelés, de böcsületükre legyen mondva, a szereplõk egytõl egyig tökéletesen telsítik a nem mindennapos feladatot: ének, mozgás, játék és a karonülõ mumus életre keltése...!!!
Harangi Mária erõs kézzel fogja össze a sok kis jelenetbõl álló, heveny díszletés világítás-váltásokkal súlyosbított cselekményt, ezer ötlettel fûszerezi, de mindegyik átgondolt és pontosan kidolgozott. Elõfordul, hogy valamelyik, két szerepet játszó színész élõben beszélget a másik általa animált figurával, akit akkor más mozgat, a hangja viszont
felvételrõl jön... A szereposztás is a rendezõt dicséri: Andrádi Zsanett hozzá jobban illõ karakterekben bizonyít, Simon Kornél lendületes, Radnay Csilla csillogó orgánumával az éneklésen túl személyiségképet is rajzol. Serbán Attila Jackson-alteregoja lenyûgözõ pantomim-remeklés, átütõ muzikalitással, a társulat bravúros összmunkáját a legmagasabb szinten kiegyenlített teljesítmény jellemzi. Janicsek Péter a társadalmi paletta végpontjait járta meg a hajléktalan barát és a pornómilliomos Kuki Mumus alakjaiban, az utóbbi hangi jellemzése annyira eredeti, hogy akkor is alig hittük, hogy Õ játssza, amikor mellette állt... Vári Kovács Péter az identitáskérdésekkel vivódó Rod belsõ fejlõdését érett színészi eszközökkel ábrázolja, állástalan diplomásként pedig a játék, az ének és a mozgás tökéletes egységét képviselõ all round aktorként kápráztat el.
Balogh Anna színpadi létezését lehetetlen jelzõkkel, hasonlatokkal leírni: önmagában teljes, önmagát jelentõ, önmagát beteljesítõ csoda, miközben két gyökeresen különbözõ alakot kelt életre. Kate Mumus nemcsak a faji másság, de a kudarcos magány terheit is nyögi, míg a gátlástalan
Vamp ordenáré hangsúlyai az agresszív nõiség brutális vonásait emelik ki.
A lokálénekesnõ füstöshangú blues-ának végén, a lecikázó futam egy vastagon kitartott, páncéltörõ
basszushangba zuhan, míg a csalódott mumus-lány az elsõ rész végén poétikus finomságú pianisszimóval búcsúzik... Az ÁJLÁVJU-ban felejthetetlen színésznõ újabb, megdönthetetlen bizonyítékát adta varázsos tehetségének, melyben a komikai véna, a drámai erõ, az
éneklés szépsége és az egyéniség szuggesztivitása forr össze legyõzhetetlen egységgé.
Felbecsülhetetlen értéke a produkciónak az élõ zene, amely a kitûnõ számok hatásosságát maradéktalanul érvényesíti, energikusan mûködik a színpadi gépezet is, összességében kiemelkedõ elõadás született. Harangi Mária és a Centrál Színház társulata immár második amerikai musical darabjával jelzi, hogy a jövõben is komolyan számolhatunk vele, a mindenki számára annyira fontos és kedves zenés színház frontján.
lenccs 2009 febr. 13. - 20:58:51
(2/16)
Addigra hazaérek Mo-ra...kikérdezlek...kicsit szkeptikus voltam ezt a darabot illetõen...Nagyon jó az ismertetõje, de a szezám utca nem nagyon jött be pici koromban...De majd mesélsz:-)
Gabriella54 2009 febr. 12. - 23:04:45
(1/16)
Már megvan a jegyünk - igaz, sajnos nem a bemutatóra, de ami késik, nem múlik! Március 12 - pont egy hónap múlva!!!