Rockdoll 2007 márc. 23. - 19:39:49
(4/24)
Ciaó! Én szeretem ezt a mesét. Nem tudom ki olvasta a könyvet...? Victor Hugo: A párizsi Notre Dame
Ajánlom mindenkinek,és csak utána nézze meg a mesét,mert a mese egy "kicsit" más...Nekem a könyvbõl a Claude Frollo pap a kedvencem,mert a könyvben Quasi GONOSZ. Na,de mind1...:) Pá-pá!
rienneparis 2007 jan. 08. - 14:18:14 Előzmény PszichoCica
(3/24)
Én az elsõ hozzászólónak szeretnék válaszolni.
Igazából csak azt tom mondani, amit az utánad szólók, hogy az eredeti történetet tényleg nem lehet, és sztem nem is szabad beadni egy akkora gyerekeknek, akik miatt ezt átírták... Én is elolvastam (nem is egyszer) a regényt, és naggyon szeretem, mert szinte- bár volt rengeteg más kedvencem is- emellett a mese mellett nõttem fel... Ha akkor nem úgy láttam volna Quasimodot, mint egy kedves, aranyos valakit, hanem mint egy szintén jószívû nyomorékot akkor többet nem néztem volna meg... már akkor is napokig máson sem járt az eszem amikor a Salma Hayekes verzió által megtudtam, hogy a kedvenc fõhõsöm meghal...:( Akkor pedig amikor olvastam, hogy az a szereplõ aki nekem a Szupermant meg a nemtom kit helyettesítette megöl vkt meg õ maga is szerelmi bánatban hal meg, elment az életkedvem... szal ezt a változatot tartom a leghumánusabbnak és nagggggggggyon szeretem!!!!!!!!
PszichoCica 2007 jan. 04. - 18:28:00
(2/24)
Teljesen igaza van az elõttem szólónak! Kis korodban megnézted az oroszlánykirályt? Egy világ dõlt bennem össze, amikor meghalt Mufasa, nehogy már itt is kihalljon a fél stáb a film végére!!! ;( :)

De tényleg ez a mese így jó, ahogy van! Nagyon szép, nagyon aranyos, imádom :)
zsebmaszat 2007 jan. 04. - 13:51:42
(1/24)
És ezt hogyan akarod beadni a 3 éves gyereknek? A rajzfilmekben még a gonosz se hal meg mindig, nemhogy a jó. Arra ott van az 1956-ban készült Notre Dame de Paris Gina Lollobrigidával.