10/10
édesmaya 2015 jún. 30. - 21:04:45 10/10
(145/325)
Lia kisasszony - Lavinia Vlasak - 1976-os születésû, 2 gyermeke van. Jó választás tehát Marcos, 5 évvel idõsebb bátyus.
10/10
édesmaya 2015 jún. 30. - 21:02:28 10/10
(144/325)
Kedves drágajó Brúnó úr - Antonio Fagundes, 1949-ben született, 4 gyermeke van.
10/10
édesmaya 2015 jún. 30. - 21:00:52 10/10
(143/325)
Glória Pires - Marieta Berdinazzi -
10/10
édesmaya 2015 jún. 30. - 21:00:15 10/10
(142/325)
Szióka mindenkinek!

Kerestem pár fotót a filmben szereplõkrõl. Érdekes dolgok jöttek fel. Pl. Marieta Berdinazzi - Gloria Pires - nemcsak idõsebbnek néz ki Marcosnál, - Fabio Assuncao 1971-ben született - hanem valóban 8 évvel több nála- 1963-as születésû -, és 4 gyereke van! Marcosnak is 2 van.
malvinkicska 2015 jún. 30. - 18:31:15 Előzmény szevacica
(141/325)
A mai rész is érdekes volt szegény Zé beiva elindult a gazda után, milyen szép dolog ennyien szeretik Brunó urat, a gyerekei kétségben vannak esve nem tudják a sorját, mert az apjuk egy okos értelmes szorgalmas, ember, és nem figyeltek rá eddig. Aztán Marieta bevallotta, nem az akinek mondja magát nagyot nézet az öreg Geremias megérdemli, hogy becsapták, hisz õ is ezt tette mással, ezek után biztos még érdekesebb lesz. Ralf is hiányolja Lia asszonyt, de nem õt hanem a vagyont.
malvinkicska 2015 jún. 30. - 07:44:05
(140/325)
Érdekes megérzés ez nem tudom mi lesz de elsõ perctõl nagyon nem bírom azt a Marietat, pedig jó színésznõ, de nekem van benne valami taszító, egyszer, mert korban sem jól lettek össze osztva, azt én roppant nem szerettem. A színészek nagyon természetesek magukat adják, ki, ki a maga módján, ezért szeretem õket.
Csalarozsika 2015 jún. 30. - 02:45:25
(139/325)
Szia! Nekem is nagyon tetszett Luana visszaemlékezése. :)
Nagyon szereti Brunot, s ez az érzés kölcsönös.

Bruno eltûnése úgy érte a családot, mint derült égbõl a villámcsapás.
Marcos most már tudja értékelni az apja munkáját!
Jó lecke ez neki, sok mindent át kell értékelnie!

Az anyjával kapcsolatos ellenérzéseit tökéletesen megértem, nem bízik benne, s joggal!
Léia ugyan még nem mutatta ki teljesen a foga fehérjét, de hamarosan erre is sor kerül!
SPOILER!!! Amikor kegyeskedik ellátogatni a birtokra, Zével és Donanával fölöttébb lekezelõ módon viselkedik, s ez csak egy kiragadott eset.
A selyemfiú sem várat sokáig magára, megszimatolván a lehetõséget, hogy rátegye a kezét a nagy vagyonra! Ez kb. olyan lenne, mintha kecskére bíznák a káposztát! SPOILER VÉGE!

Marieta-Rafaela nekem is szálka a szememben! Nem szimpatikus, pedig még õ sem mutatkozott be úgy igazából, a java csak ezután következik!
malvinkicska 2015 jún. 29. - 19:52:58 Előzmény Csalarozsika
(138/325)
A mai rész megható volt, mikor Luana emlékezett az ismerkedésükre gyönyörû szép tiszta szerelem a férfi Bruno ódzkodott. Aztán a család különösen a fia érzi az apja hiányát, nem tud mit kezdeni a nagy vagyonnal, most látják mekkora felelõsség, egy akkora gazdaságot irányítani , halvány fogalma sincs mihez kezd ha netalán nem lenne többé az apjuk. Az anyját meg veti de most valahol érthetõ menjen a selyem fiúhoz, úgy is azt szeretné ha nem jönne vissza Bruno, és õk eltapsolnák a vagyont. Az a Marieta szál engem zavar nem szeretem, hazug vipera.
szevacica 2015 jún. 28. - 08:54:59
(137/325)
Sajnos, nem bírtam ki, és elolvastam a történetet a végéig (pedig a könyvekkel ezt sosem tettem, hogy a végére lapoztam volna). Úgyhogy ha bárkinek bármilyen kérdése lenne a történettel kapcsolatban, állok rendelkezésére. De persze bárki megnézheti az Egyéb epizódok segítségével.
Csalarozsika 2015 jún. 28. - 03:28:55 Előzmény édesmaya
(136/325)
Örülök, hogy nem zavarnak a spoilerek! :)
Ha valamire kíváncsi vagy, kérdezz nyugodtan! :)
Elég jól emlékszem a sorozatra, annak idején nagyon megszerettem. :)
Csalarozsika 2015 jún. 28. - 03:25:37 Előzmény édesmaya
(135/325)
Szia!

Ismét csak azt tudom írni, hogy nagyon egyetértek Veled!
SPOILER!!! Szerencsére Marcos a sorozat elõrehaladtával elõnyére változik! Rá is fér!!! SPOILER VÉGE!

Sajnos a riporterek olyanok, akár a keselyûk, nagyon nehéz megszabadulni tõlük! :(
Ha jó sztorit szimatolnak, akkor akár az ablakon is bemásznak, ha az ajtón kitessékelik õket! :(

:) :) Pirospozsga viselkedése tényleg megmosolyogtató!
SPOILER!!! Egyáltalán nem impotens! SPOILER VÉGE! Szerintem inkább csak arról volt szó, hogy a kis hölgy túlságosan rámenõsen viselkedett! :) :) Nem minden férfi szereti ezt. :)

Léia most a sarkára állt, de SPOILER! Hamarosan ismét összeáll Ralffal! SPOILER VÉGE! Érthetetlen, mitõl tudott ennyire belehabarodni egy ilyen gazemberbe! Bezzeg a becsületes, rendes férjét semmire sem becsülte!

Bruno és szenátor dialógusai nekem is tetszenek, bár valóban szokatlan az efféle társalgás! :)
Csalarozsika 2015 jún. 28. - 03:10:11 Előzmény malvinkicska
(134/325)
Kivételesen ezúttal "rendes" idõben meg tudtam nézni az aktuális, igen fontos részt.
Bruno eltûnése valóban nagyon felbolygatta a család életét.

Marcos talán életében most kapta az elsõ komolyabb leckét! Mi tagadás, alaposan rászolgált már!
Könnyû volt annak idején odavágni az apjának, hogy a halála után majd pénzzé tesz mindent, s él, mint, hal a vízben.
Most bezzeg mindkét "gyerek" kétségbe van esve, nem tudják, hogyan tovább.

Nem csoda, hogy mindenki nagyon sajnálja Brunot, hisz jó ember, s mindig emberségesen bánt az alkalmazottaival!

Geremias viselkedése: No comment. Semmiképp nem illendõ ilyen látványosan örülni a más bajának!
Ez persze intelligencia kérdése!
SPOILER!!! Ennek tükrében elég nehéz elhinni, hogy a sorozat végén Bruno és õ nemhogy fegyverszünetet kötnek, de kibékülnek, s teljes lesz közöttük az egyetértés! :) SPOILER VÉGE!

Léia: Most még normálisan állt a dolgokhoz de: SPOILER!!! Hamarosan gyökeresen megváltozik a viselkedése, amire nem lesz jobb szó, mint, hogy gusztustalan. A gyerekei is teljes mértékben ellene fordulnak majd, különösen Marcos! A Ralffal való "mosolyszünet" természetesen nem fog sokáig tartani, pláne, hogy a "selyemfiú" megszimatolja a jó lehetõséget. Mindketten alig várják, hogy végre holttá nyilvánítsák Brunot, s Léia hozzájusson a "jogos" örökséghez. Hála Istennek, - ahogyan azt az egyik hozzászóló is leírja - Bruno túléli a balesetet, s ezáltal a két haszonlesõ koppanni fog!
Marcos szerencsére nem hajlandó beletörõdni apja halálába, s Luanával és Zével együtt kitartóan keresi, s ennek meg is lesz az eredménye! SPOILER VÉGE!!
Don Benito 2015 jún. 28. - 00:03:55
(133/325)
SPOILER
Bruno él de ahol a gép lezuhant onnan sokat kell csatangolnia egyenesen a saját birtoka felé. Emlékszem kénytelen megenni egy nagy kukacot is. :( Jelezni fogja merre tart hogy könnyen a nyomára akadjanak. Marcos nem adja fel, kutatni fog az apja után. És megfogadja hogy az apjával fog tartani az utazásai során.
SPOILER FIN
szevacica 2015 jún. 27. - 10:51:32 Előzmény szevacica
(132/325)
Megtaláltam! Saracura = pirospozsga?
szevacica 2015 jún. 27. - 10:38:21
(131/325)
Szióka! Mivel - szerintem - a vékonydonga és pirospozsga neveket csak a zseniális, fantáziadús fordítók ötlötték ki, a szentjánosbogár lehet valóban az eredeti becenév/mûvésznév. Ezek után viszont kíváncsi vagyok, Zé Bentaó (pirospozsga) eredeti nevére is. Lehet, meg kellene hallgatni a YouTube-on az eredeti felvételen, hogyan is hangzik portugálul...
10/10
édesmaya 2015 jún. 26. - 21:30:03 10/10
(130/325)
Valóban nagyon szomorú volt a mai rész, úgy sajnálom szegény Brúnót!

Liát viselte meg a legjobban, de még a hebehurgya bátyja is tudott sírni. Sõt, még Zé uram is!

Markos azért elég nagyképû és bunkó a cselédekkel, meg Aparisióval is. Nem is tudom, mit képzel magáról, hogy õ akkora nagy úr!? Brúnó úr tényleg nagyon gazdag, mégis olyan szépen tud beszélni a szolgálatában állókkal. Tanulhatna tõle a kisfiacskája.
- Azt nem értem, ki és miért engedte be a házukba a riportereket? Ez elõtt sosem voltak ott hasonló alakok, igaz?

- Tudjátok min nevettem jót? Hát Pirospozsgán! Netán impotens, vagy talán nõs, hogy nem kell neki a kis cserfes szakácsnõ?! Mit akar, azt hiszi, hogy ennél jobb nõ is akad majd neki?! Egyáltalán milyen lakásban élnek most õk ketten Aparisióval? Ezt nem értem. Ti tudjátok?

- Leia asszony jól kiosztotta a szemét selyemfiút - bár ez az elõzõ részben volt - Eszére térhetne már, és végleg kirúghatná azt a gennyes alakot!
- Azon szoktam még mosolyogni, ahogy beszél egymással a két férfi, Brúnó úr és a szenátor, hogy teljes néven szólítják egymást. Fura divat volt ez arrafelé.
malvinkicska 2015 jún. 26. - 18:13:37
(129/325)
A mai ész teljesen megváltoztatta a család életét, a két gyerek, egybõl másképp gondolkodik, mi lesz ha az apjuk netalán meghalt, még a volt feleség is hazajött, de Marcos nagyon ellenséges vele, haragszik a szeretõ miatt, ami jogos is. Az egész személyzet, idegenek akik ismerik nagyon sajnálják Brunot. Az a szemet Geremias milyen kárörvendõ, nincs még elég vagyona mit akar, az a csaló nõ csak síbolná meg de nem fogja sajnos. Liliana milyen aranyos a születendõ gyermeke nagyapja azért szomorú, mondta a bejáró nõnek.
10/10
édesmaya 2015 jún. 26. - 10:06:30 10/10
(128/325)
Szióka!

Érdekes amit írsz, erre nem is gondoltam. Bár portugálból magyarra fordítva: szentjánosbogár.
Irtó muris, nem?
Aparisiora rákeresve viszont angol családnévre utal. Hát a csuda tudja, hogy van ez.
Ha az ember nem tud mást, csak magyart,
10/10
édesmaya 2015 jún. 26. - 10:01:49 10/10
(127/325)
Szióka, nyugodtan jöhetnek a Spoiler-ek. Engem nem zavar, ha valamit elõre tudok, annál érdekesebb lesz!
Csalarozsika 2015 jún. 26. - 02:10:43
(126/325)
Szia!

Örülök, hogy Te is figyelemmel követed a sorozatot! :)
Nyugodtan "kotyogj bele" máskor is a beszélgetésbe!

Nagyon jól jellemezted a szereplõket, kb. nekem is ez a véleményem! :)

Elvileg tudnék válaszolni a költõi kérdésekre, de azok mind "SPOILER" - nek minõsülnek.
Nem tudom, szeretnéd-e elõre tudni a történéseket.
Ha igen, szívesen megírom! :)

Léiával kapcsolatban azért annyit leírok, hogy most ugyan a sarkára állt Ralffal szemben, de

SPOILER!!! Ez az állapot nem fog sokáig tartani. Hamarosan ismét visszafogadja, s a "selyemfiú" természetesen folytatja kisded játékait. SPOILER VÉGE!