andrea19860911@gmail.com 2015 máj. 08. - 01:01:29 Előzmény Csalarozsika
(45/325)
Ezt nagyon szépen leírtad. Köszönöm. Amikor ez a sorozat ment még alig csetlõ botló kislányként néztem. Arra emlékeztem jó film volt, de a történetre ennyire részletesen már sajnos nem.
malvinkicska 2015 máj. 06. - 10:26:14
(44/325)
Engem nem zavar az elõre jelzett események, ha valakit igen akkor, majd meg írja köszi szépen a tájékoztatást.
Csalarozsika 2015 máj. 06. - 02:14:14
(43/325)
Szia!
Dehogy zavar, sõt, örülök, hogy tudunk beszélgetni a sorozatról! :)
Remélem, nem gond, hogy több információt is leírok az ezután következõ történésekrõl.
Ha igen, szólj nyugodtan! :)

Egyelõre az ügyvéd és "Marieta" nyeregben érezhetik magukat, minden úgy megy, ahogyan azt elõre eltervezték.
Szomorú, hogy az irathamisítás szinte gyerekjáték volt a "doktor" számára.

SPOILER!!! Korábban már írtam: A bajok ott kezdõdnek, hogy Olegario rájön az igazságra.
A házvezetõnõ is gyanakszik az "unokahúgra", többször kihallgatja majd az ügyvéd és "Marieta" beszélgetését, s célozgatni is fog rá a lánynak.
Bruno felesége tényleg buta, ha azt hiszi, hogy a "selyemfiú" - ha jól emlékszem, Bruno így titulálja majd - a két szép szeméért van vele. Leia mellett párhuzamosan több barátnõje is van, egyet már a múltkor is láttunk vele, s késõbb felbukkan még egy. (Az a hölgy is csak a pénze miatt érdekli, õt sem szereti.)
Leia esetében is hamar kimutatja majd a foga fehérjét, ti. Bruno ugyan ad neki pénzt, de nem annyit, amennyit a "selyemfiú" elképzelt. Ameddig tart a pénzbõl, addig nincs gond, de utána...A nõ ezerszer bánni fogja, "összeállt" vele, de késõ bánat.
Egyébként a gátlástalan férfi alaposan megbûnhõdik a gonoszságaiért, csúnya véget ér, de ezt inkább nem részletezem. SPOILER VÉGE!!!
malvinkicska 2015 máj. 05. - 20:51:33 Előzmény Csalarozsika
(42/325)
Ahogy leírtad szépen bomlanak, ki a szállak, megérkezett, a vélt unokahúg, szemét az ügyvéd, úgy látszik mindegy melyik ország, ahol a pénz ott a hatalom ez is lefizette a jegyzõt. Brunó felesége egy nagyon buta nõ a férfi nem õt hanem a leendõ vagyonába szerelemes, gondolom B-nek azért van esze, nem hagyja magát kizsebelni. Az is nagy szám volt a házvezetõnõ, hallotta amit mondtak egymásnak az unokahúg és az ügyvéd. Remélem nem zavar veled beszélem meg az élményeim, a sorozattal kapcsolatban.
Csalarozsika 2015 máj. 04. - 23:06:08 Előzmény malvinkicska
(41/325)
Tökéletesen igazad van!
Nagy "elhanyagoltsága" közepette - ha akarna - találhatna magának valami értelmes elfoglaltságot is.
SPOILER!! Igen, a gyerekei gyanút fogtak, a lánya hamarosan rá fog jönni, hogy az anyjának "van valakije". SPOILER VÉGE!
malvinkicska 2015 máj. 02. - 18:22:47
(40/325)
Sem lelkileg sem testileg õk nem találkoztak, én úgy látom, persze a feleségének arra van esze, hogy eljárogasson a palijához, mert minden amúgy adott neki jó módban él, a gyerekeknek is meg enged mindent, mert így könnyebb neki. A lánya azért sejti, hogy van valakije, de a fiú is, feltûnõ nekik a sok kocsikázás.
Csalarozsika 2015 máj. 02. - 15:47:55
(39/325)
Szerintem az a csoda, hogy még mindig együtt vannak, össze sem kellett volna házasodniuk.
Nincsenek egy hullámhosszon, semmi közös nincs bennük.
Bruno nem nagyzoló típus, ahogy mondani szokás, "nem felejtette el, honnan jött".
A felesége viszont szöges ellentéte, tipikus üresfejû "szépasszony".
Elég nehéz elképzelni, hogy örömmel elkísérje a férjét a birtokára. (Valószínûleg Bruno korábban megpróbálta rávenni erre, de már felhagyott az effajta próbálkozással.)
Donana mesélt Luanának arról, hogyan viselkedett, amikor mégis kegyeskedett ellátogatni.

SPOILER!!! Bruno repülõ balesete után ízelítõt ad majd ebbõl, akkor ugyanis elmegy majd szemrevételezni az "örökséget". SPOILER VÉGE!

Azon sem lehet csodálkozni, hogy Bruno sokat utazik, s a birtokán érzi igazán jól magát, ott talál némi nyugalmat.
Az biztos, hogy a családjában nem lehet sok öröme.
malvinkicska 2015 máj. 02. - 13:57:01
(38/325)
Bruno jól teszi a körmére nézet a feleségének, õ annyiba hibás nagyon elhanyagolja, és így nem érzi nõnek magát mellette, mert mit ér a pompa kincs ha élvezõje nincs ezt tartja, a mondás. Nagyon szeretem ki nem hagynám semmi pénzért egy részt sem.
Csalarozsika 2015 máj. 02. - 01:20:16
(37/325)
SPOILER!!!
Igen, tényleg így történt, bár abban nem vagyok biztos, hogy el is ássa a holttestet.
Úgy emlékszem, Brunot Marcos, Luana és Ze találták meg, akik nem voltak hajlandók feladni a keresést.
Az is rémlik, hogy Bruno magánnyomozót fogad, "nézzen a körmére" a feleségének, így sikerül lebuktatnia Leiát.
SPOILER VÉGE!
Csalarozsika 2015 máj. 02. - 01:10:55
(36/325)
Így van! Nagyon jól megfogalmaztad! :)
Don Benito 2015 máj. 02. - 00:10:46
(35/325)
Én is spoilerezek!

SPOILER!
Olegariót Fausto a kávéültetvényen lövi le többször is majd elássa ha jól emlékszem.
Késõbb egyébként Faustót Geremias nyírja ki.
Bruno az egyik útja során eltûnik. Lezuhan a gépe és Marcos keresni kezdi és mindent elkövet azért hogy az apja elõkerüljön. Bruno kukacokon él. :( Hosszú utat tesz meg míg a birtokára érkezik.
Leia és Ralf majd lebuknak mert Bruno rajtakapja õket és Bruno közli a feleségével hogy egyetlen marhát sem kap.
Ralf majd meg is üti Leiát. Sok érdekesség lesz még. :)
SPOILER FIN!
malvinkicska 2015 máj. 01. - 16:22:56
(34/325)
Az én öcsém és köztem 22év van pedig egy apánk anyánk volt, amúgy 5-en vagyunk testvérek, a régi öregek azt tartották az Isten nyulat ad bokrot is teremt neki, õk nem vették be az antibébit.
Texas Bill 2015 máj. 01. - 16:07:12
(33/325)
Köszönöm, megtaláltam.
Csalarozsika 2015 máj. 01. - 15:39:41
(32/325)
Szia! Örülök, hogy sikerült érthetõen leírnom! :)

SPOILER!!! Jól emlékszel, Luana és Bruno valóban egymásba szeretnek, sõt! Közös gyermekük is születik, a sorozat végén pedig összeházasodnak.
Az biztos, hogy nem szerencsés az ilyen közeli rokonok közötti szerelmi kapcsolat. (Számos történelmi példa is ezt igazolja.)
Ami a közöttük lévõ korkülönbséget illeti: Luana akár a lánya is lehetne Brunonak.
Valószínûleg õ lehetett a legkisebb gyerek a családban, s hajdan nem volt szokatlan a testvérek/unokatestvérek közötti nagy korkülönbség. (A mi családunkból is több példát tudnék felhozni erre.)
SPOILER VÉGE!
szevacica 2015 máj. 01. - 15:03:58
(31/325)
Én is köszönöm a részletes leírást, ne aggódj, érthetõ volt, annyira, hogy kezdenek is felderengeni az események, ahogy haladunk a történetben. Arra viszont talán rosszul emlékszem, hogy Bruno és Luana között szerelmi szál készülõdik? És ha ez igaz, az hogyan lehet, hiszen unokatestvérek!!! Továbbá engem még mindig nagyon zavar a Bruno B. Mezenga és Luana/Marieta B. közötti korkülönbség. A történet ugye a 40-es években kezdõdik, Bruno kb. 42-43-ban születhetett, Tehát több mint 50 éves, Luana viszont kinézete alapján legfeljebb 25. Mit gondoltok?
10/10
mr. Att 2015 máj. 01. - 13:28:01 10/10 Előzmény Texas Bill
(30/325)
Igen!
Amikor elõször ment a TV-ben 1996-ban, illetve az ismétlés '97 nyarán sikerült beszereznem a zenéket is. Amire te gondolsz Texas Bill az a "Mia Gioconda" c. dal lesz, egyike a sorozat legjobb zenéinek! Keress rá a videómegosztón erre a címre, és azonnal kidobja. Rem segítettem.
malvinkicska 2015 máj. 01. - 07:41:58
(29/325)
Nagyon köszönöm a leírást egy elég szövevényes izgalmas történet elõtt állunk, persze ahogy fog haladni a sztori, egyre jobban kitisztulnak a dolgok, személy szerint jónak sokat mondónak, tartom a sorozatot.
Neked kellemes hétvégét kívánok.
Csalarozsika 2015 máj. 01. - 00:37:25
(28/325)
* korrigálás: apja történeteibõl
Csalarozsika 2015 ápr. 30. - 22:54:24 Előzmény malvinkicska
(27/325)
Megpróbálom leírni, hogy emlékeim szerint hogyan történt, remélem, érthetõ lesz! (A hozzászólásom "szevacicá"-nak is szól. :)
SPOILER!!!
Nincs baki a leírásban, valóban megjelenik majd egy magát Marieta Berdinazzinak kiadó lány, s jelentkezik a "bácsikájánál".
Ráadásul hitelesnek látszó iratokkal is igyekszik bizonyítani, õ Geremias elveszett unokahúga.
Ha jól emlékszem, az üggyel foglalkozó ügyvéd, dr. Fausto keze van a dologban, õ nyújt neki ebben segítséget - megszimatolván a kínálkozó lehetõséget.
Az ügyvéd segítségével "természetesen" igazolja is a származását, Geremias egy ideig el is hiszi, hogy a lány valóban az unokahúga, s ott is marad a birtokon.
De: Olegário - Geremias intézõje - megtudja az igazságot, az ügyvéd pedig "elhallgattatja".
"Csavar" a történetben, hogy Bruno fia, Marcos inkognitóban ellátogat Geremiashoz. Egy újságcikk révén értesül arról, mennyire meggazdagodott az apja történeteirõl ismert "átkozott" nagybácsi. Megismerkedik az ál-Marietával, vonzalom alakul ki kettejük között, de házasság végül nem lesz belõle.
Közben Luanának is visszatér az emlékezete, visszaemlékszik a családjára, az igazi nevére.
Bruno viszi majd el Geremiashoz bemutatni, aki eleinte nem akar hitelt adni a lány szavainak. (Pláne, hogy nem bízik Brunoban.)
Visszatérve az ál-Marietára: Természetesen kiderül, hogy a lány az ügyvéd cinkosa és nem õ az igazi Marieta, de, s itt az újabb csavar: Ezután újabb történettel áll elõ, miszerint õ mégis rokon, mégpedig a háborúban meghalt Bruno Berdinazzi unokája és Rafaelának hívják.
Emlékezteti Geremiast a nagyanyja által annak idején küldött levélre.
A korábbi félrevezetést azzal magyarázza, arra az ügyvéd vette rá, mondván, Geremias úgysem hinné el a valódi történetet.
Ezután újabb nyomozás következik, s végül kiderítik, a lány tényleg Bruno szerelmének unokája, de a Brunoval közös gyermek után született egy másik gyermeke is, Rafaela az õ lánya, ezáltal nem Berdinazzi leszármazott.
Geremias mindazonáltal - a nagymamájára való tekintettel - egy birtokkal "kárpótolja".
Végül rálelnek az "igazi" unokára is, aki történetesen fiú. Geremias Olaszországból Brazíliába hozatja és Luana mellett õt is örökösévé teszi.
Sajnos "kicsit" bonyolultan írtam le, de remélem, azért sikerül belõle kihámoznotok valamit. :)
Azt hiszem, "rövid" irományomból kiderül, lesz itt még bõven bonyodalom! :)
SPOILER VÉGE!
malvinkicska 2015 ápr. 30. - 19:14:08
(26/325)
Valóban énis így olvastam meg is akartam kérdezni, hogy aki látta már írja meg, azzal nem sértünk senkit. A mai részben sajnáltam Brunot, mikor haza jött senki nem, volt otthon a családjából a felesége tivornyászik, a lánya az még hagyján ahogy viselkedik vele, de a fia az egy semmire kellõ, kapca betyár. Azzal lett vége az asszony válni akar, mert õ egy szerelmes nõ.