Csalarozsika 2015 máj. 29. - 02:37:54
(85/325)
Sajnálattal hallom, hogy nem tudod nézni a sorozatot.
Melyik szolgáltatónál van elõfizetésed?
Esetleg próbálták érdeklõdni, mi lehet a gond? Csak ez az egy csatorna nem jön be?

Addig is: Míg újra tudod nézni, leírok egy-két dolgot, amik az elmúlt két részben történtek.

(Ezekhez fölösleges a "spoiler" figyelmeztetés, mert már levetítették.)

Luana nem érzi jól magát Bruno házában, Lia és Marcos is állandóan megjegyzéseket tesznek rá.
Bruno elküldi egy szépségszalonba, ahová nem szívesen megy, s kényelmetlenül érzi magát az elegáns ruhákban is.
Szépítkezés és ruhák helyett inkább tanulni szeretne, hogy Brunonak ne kelljen szégyenkeznie miatta.
Legszívesebben visszamenne a földfoglalókhoz vagy Donanáékhoz, akinek egyébként is nagyon hiányzik Luana, s gyakran emlegeti.
Bruno ugyanakkor biztosítja a szerelmérõl, s közli, ott a helye mellette.

A "Pirospozsga-Vékonydonga" duó egyre sikeresebb, Lia pedig egyre szerelmesebb.
Még arra is hajlandó lenne, hogy beszéljen az apjával errõl, de "Vékonydonga" nem lelkesedik az ötletért. (Attól tart, Bruno nem örülne a kapcsolatuknak.)

Eközben zajlanak az esküvõi elõkészületek.
Marcos legszívesebben visszalépne az egésztõl.
Apja figyelmezteti, erre ne is gondoljon!
Ráadásul illusztris vendégek is várhatók, többek között a köztársasági elnök is bejelenti részvételi szándékát.
Bruno és a szenátor egyeztetik a részleteket, a költségeket Bruno állja majd.
Marcos mindenképp szeretné, ha az anyja is részt venne a szertartáson.
Meglátogatja, hogy beszéljen vele errõl.
Felfedezi, hogy anyja szeme alatt monokli éktelenkedik.
Leia ezt azzal magyarázza, kisebb autóbaleset érte.
Valójában a "selyemfiú" rendszeresen bántalmazza.
(Kérdés, miért tûri ezt, hisz Bruno soha nem tett ilyet, ezt a nõ is többször hangsúlyozza!)
"Szerelme" viszont idõnként nagyon agresszív, ráadásul többször felönt a garatra.
Jobb híján arra igyekszik rávenni Leiát, adják el a jachtot. Áron alul szándékozik elkótyavetyélni, arra hivatkozva, hogy állás közben meghibásodott és sokat kellene költeni rá.
Marcos egyébként Luana jelenlétérõl is beszámol anyjának, aki ezen nagyon felháborodik.
Elhatározza, elmegy az esküvõre, s botrányt csap.
Bruno egyébként - bár nem túl lelkesen, de - beleegyezik abba, hogy volt felesége mellette álljon a templomban, ugyanakkor Luanát is el akarja vinni magával az esküvõre.
Mint "asszonyát", mutatja be õt a szenátornak.
Ugyanakkor a "selyemfiú" is el akar menni az esküvõre, igencsak durván követeli ki ezt "szerelmétõl".
Bruno ezt a lehetõséget már visszautasítja, s óva inti ettõl Leiát.

Geremias birtokán folyik a nyomozás.
"Marieta-Rafaela" bevádolja Faustót Geremiasnál, s elmondja az igazság egy részét vele kapcsolatban. (Olegario megölése, Geremias meggyilkolásának szándéka, stb.)
Azt persze elhallgatja, mivel is tartja õt sakkban az ügyvéd.
Geremias végül hitelt ad "unokahúga" szavainak, s az ügyvéd felé fordul a haragja.
Ugyanakkor azt is közli "Marietával", nem fogja tûrni, hogy egy Mezenga udvaroljon a lánynak. (Gondolván itt a közte és Marcos közötti rokonszenvre.)
"Marieta-Rafaela" elszólja magát "nagybátyja" elõtt, arról kezd beszélni, gyerekkorában Olaszországban éltek, s Geremias fivérét, Brunot "Bruno nagypapának" nevezi. Ugyan kimagyarázza, de figyelmezteti saját magát, hogy a jövõben jobban kell vigyázni a nyelvére.
Geremias közben elhatározza, végezni kell Faustoval. (Kobrához hasonlítja, akit a saját mérgével kell elpusztítani.)
A 29. rész az ügyvéd halálával végzõdik. Miközben a kávéföldön halad autójával, valaki több lövést ad le, s megöli.
Csalarozsika 2015 máj. 29. - 02:00:17 Előzmény malvinkicska
(84/325)
Hidd el, nagyon megértem, min mentek most keresztül!
Ráadásul én is itt lakom egészen közel!
Élénken emlékszem, amikor mi voltunk hasonló helyzetben.
Ki fogsz nevetni, a virágainkat is nagyon sajnáltuk!

Tényleg csak reménykedhetünk, hogy ennél már csak jobb jöhet!

Az sajnos nagyon valószínû, hogy azok ára, amit a jég elvert, az egekbe szökik majd! :(
Hiába, ez már csak így van! Ami az egyiknek veszteség, a másiknak nyereség!
Valakik majd szépen hasznot húznak ebbõl is. :(
Gipsz__Jakab 2015 máj. 28. - 19:14:42 Előzmény Csalarozsika
(83/325)
Annó, még régebben, jó pár évtizeddel ezelött, volt olyan, hogy elõrejelezték a lehetséges jégessõket a meteorologusok. Akkor kimentek a pusztába és fellötek egy kis meteorologiai rakétát, ami a jégfelzõt szétzúzta és akknem esett jég, csak essõ, vagy legalább is nem ilyen dionyi jegek hanem csak kicsi jegek estek, ami a termésben nem akoztak kárt. Amióta a vadkapitalizmus jelen van ebben az országban, azóta ezze nem foglalkoznak, de a régi TSZ idõben nem volt minegy az ötéves terv esetében, hogy a termést elveri a jég, mert hát mit mondtak volna a TSZ elnökök a Tanács elnöknek?!.
malvinkicska 2015 máj. 28. - 17:50:22 Előzmény Csalarozsika
(82/325)
Képzeld nagy bánatom van nincs jel két napja az M3-on így nem tudom nézni a sorozatot meg kell várnom amíg felrakják a 28-ast nem láttam de a mait sem fogon de csak 26-ig van fent, online sajnos, remélem hamar tudom nézni.
offtopic
malvinkicska 2015 máj. 27. - 15:32:27
(81/325)
Köszönöm szépen akinek volt része ilyenbe az tudja, mi lesz ennek a vonzata ne agy Isten még a termény árát is megemelheti, mert a tengeri táblákat is elverte. A remény hal meg utoljára. reménykedjünk az még ingyen van.
offtopic
Csalarozsika 2015 máj. 27. - 15:09:57 Előzmény malvinkicska
(80/325)
Maximálisan együtt érzek Veled!
Az ember ilyenkor nem is tehet mást, mint, hogy bizakodik!
offtopic
Csalarozsika 2015 máj. 27. - 15:08:18 Előzmény Gipsz__Jakab
(79/325)
Sajnos ez a májusi esõ nem ért aranyat. :(
A jég nagy pusztítást végzett a szatmári falvakban, mindent elvert, amit csak tudott, a kár hatalmas. :(
Mi nem messze, a "szomszédban", Beregben élünk, s ezt a kört most megúsztuk, kérdés, ránk mikor kerül sor.
Aki nem tapasztalta, el sem tudja képzelni, mit jelent, amikor néhány perc alatt vész kárba az addig befektetett sok munka.

Az utóbbi években nekünk is nemegyszer volt már részünk ebben. Elvert (a teljesség igénye nélkül) almát, meggyet, napraforgót, szõlõt, konyhakertet...
A termelõknek azzal is számolniuk kell, hogy ki vannak téve az idõjárás szeszélyeinek.
Ez ellen ráadásul nem lehet semmit tenni. :( :(
malvinkicska 2015 máj. 27. - 08:41:14
(78/325)
Amit leírtál tisztába vagyok vele, mert sajnos szenvedõ alanyi vagyunk, tudom tönkre tették a környezettet, kivágták a rengeteg erdõt, nagy viharok tombolnak, mosta jéggel mi voltunk soron, majd lesz valahogy, helyre fog jönni én bízom benne.
Gipsz__Jakab 2015 máj. 27. - 02:00:58 Előzmény malvinkicska
(77/325)
Ez sak úgy eszembe jutott, de nem is jégessõrõl szól, csak a sima mezei essõrõl.

Amúgy ez olyan 22-esek csapdája: Minnél több vegyszert használnak a permetezéshez, annál több kéros anyag kerül a levegõbe. Az meg ugye károsítja az ózon-réteget, ami hatással van a széndioxid felhalmozódással. A szébdioxid miatt az üvegház hatás egyere nagyobb méreteket ölt, és ez kihatással van a idõjárásra, az egész földön....

Az én gyerekkoromban nem voltak ilyen árvízek, jégessõk, tornádók, hurrikánok. Nagyon ritkán persze elvétve elõfordult, de nem igazán volt olyan drasztikus, mint manapság. Az üvegház hatás igen is hatással van a földre, és ez az utóbbi idõben látványosan felgyorsult, egyre nagyobb viharokat keltve.
inka.zsöszvi 2015 máj. 26. - 23:28:33
(76/325)
Nagyon örülök, hogy ismétlik ezt a filmet, anno ez volt a kedvencem.
Kedvelem ezt a retro csatornát, nagyon jó sorozatokat válogatnak össze, (kivéve: A kisváros) c sorit.
malvinkicska 2015 máj. 26. - 07:36:35
(75/325)
Bizakodó vagyok bele törõdök dolgokba, de akiknek az uborkáját verte el, és megélhetés számára, az akkor nem is annyira arany, siralmas dolgok ezek ellene nem tudunk tenni, akinek, nem volt még ilyenbe része nem tudja, hogy 10-15 perc alatt oda van mennyi befektetése.
Gipsz__Jakab 2015 máj. 26. - 00:35:26
(74/325)
Pedig a közmondás azt mondja: Májusi esõ, aranyat ér!
offtopic
Csalarozsika 2015 máj. 26. - 00:33:41
(73/325)
:( :( :( Szomorúan hallom, hogy jégesõ esett Nálatok.
Annyira bíztam benne, hogy ezúttal elkerüli ezt a térségünket, de Orbán mégis lecsapott. :(
Együtt érzek Veled, sajnos sok tapasztalatom van ezen a téren, át tudom érezni, milyen siralmas látványt nyújt ilyenkor a kert. :(
Jó, hogy ilyen bizakodó vagy!
Remélem, a természet tényleg jóváteszi az okozott kárt!
Csalarozsika 2015 máj. 26. - 00:23:49
(72/325)
Sajnos Lia és Marcos nagyon csúnyán viselkednek, s ez még csak a kezdet! A személyzet is követi a "gyerekek" példáját.
SPOILER!!! Ez nagyban hozzájárul ahhoz, hogy Luana végül elhagyja a házat. SPOILER VÉGE!

A szüleik végképp elhidegültek egymástól, s errõl aligha Luana tehet, lehetnének megértõbbek is.
Liával kapcsolatban tökéletesen igazad van! Õ pláne segíthetne Luanának a beilleszkedésben!

Marcosnak nemigen fûlik a foga a házassághoz, meg kellene már komolyodnia végre, de ahhoz kell még némi idõ... Az apja és a szenátor ugyan sarokba szorították, s kínjában beleegyezett, de
SPOILER!!! A házasság végül kútba esik. Hamarosan Marieta-Rafaelának kezdi csapni a szelet, s többször meg is látogatja Geremias birtokán. SPOILER VÉGE!

Valóban érdekes részek várhatók! :)
Csalarozsika 2015 máj. 26. - 00:08:27 Előzmény malvinkicska
(71/325)
A nyomozó nagyon alapos munkát végzett, a "leleplezési jelenet" nekem is tetszett. :)
Leia a mai részben kapott egy kis ízelítõt a "selyemfiú" "háremébõl". :) SPOILER!!! Lesz ez még cifrább is, de õ kereste magának a bajt! SPOILER VÉGE!

Ráadásul a szívszerelme hirtelen õszinteségi rohamot kapott, s a szemébe vágta az igazat.
Az agresszivitásáról szintén meggyõzõdhetett, amikor megütötte. SPOILER!!! Elõször, de nem utoljára! SPOILER VÉGE!

A nõ jól játszik, az tagadhatatlan! :)
Kellõképpen ellenszenves, ráadásul süket és vak is, még most sem fogta fel igazán, mire megy ki a játék.

Az ügyvéd: SPOILER!!! Sajnos azt kell mondanom, szerencsére - hamarosan megkapja, amit érdemel. Szomorú, de másképpen nem lehet megállítani. Ki tudja, milyen aljasságra vetemedett volna még? SPOILER VÉGE!
malvinkicska 2015 máj. 25. - 20:14:35 Előzmény Csalarozsika
(70/325)
Nagyon érdekesen folytatódott, sok minden történt, a gyerekek rondán bánnak, Luanaval, pedig az nem tehet semmirõl nem tolakodó típus, Lia is a zenészt szereti az sem gazdag, az nagy szám volt mikor a szeretõ közölte, hogy a marhákra fájt a foga nem a csajra, megérdemelte. Marcelo, most el akarja venni Lilit feleségül azt mondja nem tudja mi a szerelem annak is lóg egy deszkája az biztos. A másik birtokon is megy a nyomozás az ügyvéd után, az ,már ha halott lenne is késõ olyan szemét láda. Biztosan érdekes részek lesznek a héten. Képzeld erre nagy jég volt nálunk is elvert mindent a kertben, nem baj majd jóvá teszi aki elrontotta.
malvinkicska 2015 máj. 25. - 16:53:05
(69/325)
A sorozat a 25-ös résznél tart de 19 rész van fent, Telenovella videok -online sorozatok, ott van egy olyan keresés bele írod a címet, és lehozza fent levõ részeket , én megpróbáltam és hozta. Máshol nem találom a sorozat baráton próbáld még, de nem hiszem, hogy ott fent van. Ennyit tudtam segíteni, ha sikerül ha nem légyszíves jelezd.
szurka 2015 máj. 25. - 16:00:41
(68/325)
Szép napot Mindenkinek!
Tudna valaki segíteni abban, hogy ho lehetne megnézni "ingyen" z összes részt? Találtam ugyan olyan oldalt ahol állítólag lehet de nem is értem hogyan kell meg azt hiszem fizetõsek.
Köszönöm a segítséget,
Vera n.
malvinkicska 2015 máj. 22. - 11:10:34 Előzmény Csalarozsika
(67/325)
Okos volt nyomozó de higgadtan derítette ki Bruno is, hogy fel van szarvazva, és leleplezés nagyon jó jelenet volt. A nõ még mindig nem veszi a lapot, csak a mindenéért van vele a szeretõ, nem szép az a nõ olyan fogas de ringyót jól játsza. Az ügyvéd milyen aljas Marietaval öletné meg a nagy bácsit, azt lábbal akasztanám fel pénz sóvár vacak.
malvinkicska 2015 máj. 21. - 07:25:04
(66/325)
Nagyon köszönöm a sok infót, valóban figyelni kell nagyon, de azért szeretjük. Ami a lényeg két dinasztia körül forog, akik sosem szerették egymást.