malvinkicska 2015 jún. 25. - 11:38:51
(125/325)
Örülünk, hogy megírtam a véleményed ami szinte egyezik a miénkkel, én is gondolkodtam már miért így öltöztették õket még akkor is ha ez a sorozat régi, mert Luana haja is, valami.
szevacica 2015 jún. 25. - 11:27:12
(124/325)
Pirilampo = vékonydonga (gondolom)
10/10
édesmaya 2015 jún. 25. - 10:20:21 10/10
(123/325)
Üdv a fórumozóknak!
Nap mint nap olvasom a hozzászólásokat itt, már tervezgettem, hogy belekotyogok én is.

Én szintén nagyom várom minden nap a sorozatot. Bár régen is láttam, de már elfelejtettem a történetet. Nagyon kedvelem Brunó urat,rendes, jó ember. A gyerekeinek is csak jót akar, mégha keménykedik is velük.

- Lia és Marcos semmit sem csinálnak, nem járnak fõsulira, egyetemre, eléggé átlinkeskedik a napot. Bár az is lehet, hogy már végeztek valami iskolát. Marcosnak nem ártana valami komolyabb dologba kezdeni, õ aztán tényleg linkóci alak. Az apja gazdasága, az õ öröksége cseppet sem érdekli. Mihez ért egyáltalán? Mert azért már nem 16 éves suhanc. Lia is csak a zenészeket pesztrálja, ez se nagy munka. Mégha milliomos gyerekei is, azért elég léha életmódot folytatnak.

- Luanát nem tudom megérteni a viselkedése miatt. Sokkal jobb tenné, ha tisztázná a dolgokat - hogy õ lenne Marieta Berdinazzi- meg hogy terhes Brunótól. Szerintem egyáltalán nem biztos, hogy Brunó úr elhajtaná, amiért mégis gyereket vár tõle! Valószínûbb, hogy nagyon örülne a kis jövevénynek! Hisz attól fog születni, akit õ annyira szeret! Aztán még az nem tetszik nekem, ahogy öltözik. Jó, persze, itt nagyon szegény emberek között él, de az a szörnyû ruházat! A tanítónõ, és Jacira is szegényes, de sokkal normálisabb ruhákban vannak. Farmer, blúz, elég csinosak ebben is, de Luana! Borzalmas azokban a nyári ruhákban, mackónadrágban, csíkos térdzoknikban! Komolyan, mintha elvesztette volna minden igényességét azt a picit is, ami Brúnóéknál ráragadt! Nem igaz, hogy muszáj így kinéznie. Meg az a lökött kendõ állandóan a fején. Mintha direkt randa akarna lenni!

- "Marietáról" meg folyton azt mondja az öreg Berdinazzi, hogy milyen szép. Szerintem nincs benne semmi szépség, 12 egy tucat se belõle. És micsoda merész! Beengedi Marcost az ablakon akkor, amikor a bácsikája és az öreg ügyvéd fia odakinn beszélgetnek a szalonban! Komolyan, nem normális ez a "Marieta" ! De Marcos még annyira sem normális! Dehát addig jár a korsó a kútra, míg el nem törik! Judite már úgyis tudja, hogy besurran éjjelente "Marieta" szobájába, érezte reggel ágyazáskor a "férfiszagot"! Ebbõl elõbb-utóbb nem kívánt terhességre tesz szert a csaj!

- Tudjátok mit nem értek még? Hogy Lia szerelmét, Vékonydongát miért írják Pirilampónak itt a porton is- meg a tv programkapcsolásnál is,- ha megnézem a napi tartalom leírását. Hisz Aparisziónak mondják mindig, ami kicsit sem hasonlít a Pirilampóra.

- Leia asszonyt se hagyjuk ki a sorból, õ meg egy eszement liba! Már rájött, hogy Ralf úrfi mit mûvelt a jachttal, és nem mondja meg neki, hogy tud mindenrõl?! Esze egy deka sincs a nacsasszonynak, az biztos! És üzletel vele a nagy semmire, az ingatlanközvetítésre! Hogy hihet még mindig neki, ennyire bárgyúan?!

- Liliana meg mi az, hogy mégis terhes Marcostól? Nem kicsit bugyuta ez a lány! De azért jó adag szerencséje van, hogy így elvonulhatott az anyja és ki tudja még ki-mi elõl, egy szuper összkomfortos lakásba, szolgálóval megspékelve!

- Azt sem értem, hogy pl. Lia kisasszony folyton bocskorokban, csizmákban van, olyan nevetséges! Nem ismeri a nõiesebb lábbeliket? A haja is csak egyszer volt szép, és rendes, amikor Liliana esküvõje lett volna. Pedig aztán ideje van, pénze van, hogy cipõt vegyen, fodrászhoz menjen. Marcos, meg azokban a hülye bekecsekben, kész röhej!
- Pedig ahol laknak, ott csupa jó idõ van, minden a bundás bekecs akkor?! Ti értitek ezt az öltözködést?

Kicsit hosszúra sikerült a véleményem, remélem nem untattalak vele benneteket! Szép napot mindenkinek!
Csalarozsika 2015 jún. 24. - 17:04:57 Előzmény malvinkicska
(122/325)
Szia! Örülök, hogy sikerült pótolnod az elmaradt részeket! :)
Tényleg eseménydúsak voltak a legutóbbi epizódok, s ezután sem fogunk unatkozni!

SPOILER!!! Gondolok itt például Bruno balesetére és eltûnésére. SPOILER VÉGE!
malvinkicska 2015 jún. 23. - 16:21:38 Előzmény Csalarozsika
(121/325)
El voltam maradva mivel nem voltam pótoltam, terhes Luana de Bruno nem tudja. Az a szemét nõ megint Ralfal van az egy mocsok.Aztán megjött a fiú és az apja halott. Itt aztán pörögnek az események.
Csalarozsika 2015 jún. 18. - 00:05:48
(120/325)
Nagyon köszönöm a beszámolót! :) :)
Emlékszem erre a részre, Geremiast fõleg a Luana név említése ejti gondolkodóba, hisz errõl Olegarión és rajta kívül senki nem tudott.
Ugyanakkor nem bízik Brunoban, hisz õ csak egy "átkozott Mezenga".

SPOILER!!! Zé útja eredménnyel jár, megtalálja Luanát, de nem sikerül rávennie a visszatérésre. Ráadásul a lány hamarosan rájön, hogy gyermeket vár. SPOILER VÉGE!

Rafaela és Luana között ég és föld a különbség - minden tekintetben.
Luanát tényleg nem érdekli a pénz, ez még Marcosnak és Liának is feltûnt.

Rafaela is állandóan azt hangoztatja, hogy "õt nem a pénz érdekli", de azok csak üres szavak.
Mikor tettekre kerül a sor, már egészen másképp cselekszik.
Eddig mindig ügyesen kimagyarázta magát, de most bizony ég a talpa alatt a talaj.
A házvezetõnõ is gyanakszik, a "bácsikája" sem bízik már meg benne feltétlenül.
Ugyanakkor még sokáig folytatja kisded játékait, sok bonyodalmat kavar! :(

Mondtam én, hogy nem kell hozzá sok idõ, s Léia ismét visszafogadja a "selyemfiút", s lõn!
SPOILER!!! Bruno eltûnése után pláne ott nyomul, hogy részesüljön a vagyonból. Szerencsére koppannak a perszónával együtt. SPOILER VÉGE!

Tényleg jó ez a sorozat, pedig én nem nagyon szoktam nézni efféléket! :)
Csalarozsika 2015 jún. 17. - 23:47:51
(119/325)
Szia! Én is nagyon köszönöm!
Most különösen kapóra jön ez a lehetõség, mivel nem mindig tudom "élõben" nézni az egyes epizódokat. :)
malvinkicska 2015 jún. 17. - 18:10:47
(118/325)
Isteni volt a mai rész elment Bruno fiastól Geremiashoz és elmondta van még egy Marieta a nõnek leesett az álla , de hazudni nagyon tud, szemét láda. Abban maradtak elviszi a másik M-t, most Zevel készül megkeresni Bruno M-t. A lány elmondott mindent az anyjának a Luanas dologgal kapcsolatban, megint hívta a lator. A házvezetõnõ is megkérdezte a csaló nõt, hogy mia rendes neve, mert õ Rafaellat hallott, most már kezdõdik az igazi bonyodalom, érdek feszítõ jó.
malvinkicska 2015 jún. 17. - 07:30:22
(117/325)
Nagyon örülök, hogy tudtam valamennyit segíteni, biztosan nagyon sok minden fog történni mivel a negyedénél tartunk.
Csalarozsika 2015 jún. 17. - 01:11:00 Előzmény malvinkicska
(116/325)
Szia! Most én köszönöm, hogy megírtad a történéseket! :)
Ennek alapján vissza is tudtam idézni a részleteket.

Bruno nagyon rosszul tette, hogy visszaengedte Léiát, fõleg a késõbbi események tükrében. A perszóna átmenetileg meghúzza magát, de
SPOILER!!! Bruno eltûnésekor minõsíthetetlenül viselkedik majd.
Azonnal elkezd parancsolgatni, s alig várja, hogy férjét hivatalosan is holttá nyilvánítsák, s rátehesse a kezét az örökségre. Olyannyira elveti a sulykot, hogy a gyerekei is ellene fordulnak, s visszahívják Luanát. SPOILER VÉGE!

Jó, hogy Bruno helyretette a "selyemfiút", ennyi minimum járt neki!
SPOILER!!! Ha jól emlékszem, késõbb Suzana férje is tesz róla, hogy megleckéztessék õkelmét. Marcos pedig...Na, ennyire ne szaladjunk elõre. :) SPOILER VÉGE!

Geremias nem most jött le a falvédõrõl, ugyanakkor Marieta/Rafaela mindig kimagyarázza magát, ahhoz nagyon ért.

Alakul a történet, de lesz még bõven bonyodalom! :)
malvinkicska 2015 jún. 16. - 18:39:42
(115/325)
Nagyon jó kezd bomlania történet elég érdekesen, Bruno vissza engedte a szex mániás feleségét, ahapsit jól helyben hagyta, megérdemelte a mocsok strici, az a másik nõ is veszve van utána. Geremias nem buta nyomoztat Marieta után, az is egy csúszó, mászó féreg hazudozik állandóan.
Csalarozsika 2015 jún. 16. - 01:50:18
(114/325)
Nekem sem tetszik, hogy Marcos ennyire belehabarodott Marieta/Rafaelába.

SPOILER!!! Vele kapcsolatban nagyon jók a megérzéseid! Elõbb-utóbb megmutatkozik a valódi énje: Egy kapzsi, törtetõ valaki, aki mindenre hajlandó, hogy megszerezze az örökséget.
Ennek érdekében még Olegario fiához is hozzámegy, holott nem szereti.
Elég sok fejfájást és bonyodalmat okoz még a késõbbiekben.
A kétszínû viselkedése nyomán Marcos teljesen kiábrándul belõle.
A célját részben azért eléri, nem távozik üres kézzel, egy birtokkal "vigasztalódhat".
Az egyébként igaz, hogy õszintén hiszi, a háborúban elesett Bruno Berdinazzi a nagyapja.
Ezért emlegeti többször is "Bruno nagypapaként".
A végén azonban kiderül, hogy mégsem vérrokon, mert bár valóban Bruno olaszországi szerelmének unokája, de a nagymamának késõbb született egy másik gyermeke, Rafaela édesapja, így az õ ereiben nem csörgedezik Berdinazzi - vér. SPOILER VÉGE!!!

Azon viszont nem gyõzök csodálkozni, mennyire az ujja köré tudta csavarni az egyébként gyanakvó természetû Geremiast.
SPOILER!!! Az öreg õszintén megszerette, sokáig ragaszkodik is hozzá, s csak késõbb döbben rá, hogy kígyót melengetett a keblén.
Luanával szemben bezzeg gyanakvó! Az is igaz, hogy Luana sem igyekszik, hogy behízelegje magát. Emlékszik rá, hogy apja mindig gyûlölettel beszélt a bátyjáról, s eleinte a lány is ellenségesen viselkedik nagybátyjával szemben. SPOILER VÉGE!!!

Liliana...Õ tényleg sokkal aranyosabb, mint az a perszóna!
Amit viszont most mûvel...
Nagyon el lehetett keseredve Marcos viselkedése miatt, csakis ez indíthatta erre a lépésre.
SPOILER!!! Pedig valóban gyermeket vár. :) SPOILER VÉGE!

Sajnálom szegény Brunot, mert nagyon el van keseredve. :(
Azt sem nagyon hiszi, hogy Luana lenne az igazi Marieta.
Most egy idõre elválnak útjaik, de SPOILER!!! visszatalálnak egymáshoz! (Egy kis idõ azért eltelik addig, mert bár Ze Luana nyomára bukkan s szeretné visszavinni, a lány nem hajlandó vele menni.)
Bruno balesete után Lia és Marcos! hívására tér vissza, s együttes erõvel keresik és találják meg Brunot. SPOILER VÉGE!
Csalarozsika 2015 jún. 16. - 01:16:37 Előzmény malvinkicska
(113/325)
Sajnos reggel nem érek rá tévézni, így egyelõre marad a Net, pedig ilyen módon nem szeretek filmet nézni. :(
Örülök, hogy bepótoltad az elmaradt részeket, s ezek szerint megjavult a csatornád is! :)
malvinkicska 2015 jún. 15. - 21:20:03 Előzmény Csalarozsika
(112/325)
Betudtam pótolni az elmaradt részeket ami nem tetszik az Marcos és a csaj nem illenek össze Liliana sokkal aranyosabb volt és az nem egy fúria. Az is érdekes tagadja a terhességét, mekkora felháborodást keltett a babát mindenki várta a maga módján. Aztán halad a nyomozás remélem lebukik az a csaló nõ az ilyen piócákat utálom. Azt viszont sajnálom, hogy szét ment Luana és Brunó, a férfi el sem tudja gondolni miért, a mai részt reggel fogom nézni én sem tudtam most délután, megnézni.
malvinkicska 2015 jún. 14. - 15:46:52
(111/325)
Reggel általában 7-órakor szokta ismételni,a net aza baj, még a múlt heti most sincs fent sehol. A többi sorozat ahogy leadják rögtön fent van online ez miért kivétel nem értem, igaz azok általában kereskedelmi csatornán mennek.
Csalarozsika 2015 jún. 14. - 15:39:09
(110/325)
Örülök, hogy valamit segítettem! :)
Ha ennyire "link" a szolgáltató, tényleg jobb megszabadulni tõle, ha van rá lehetõség.

Én most amiatt vagyok kissé bosszús, hogy korábbra tették a kezdési idõpontot. (Holnaptól 17.15-tõl lesz a sorozat.)
Sajnos nekem ez az idõpont túl korai, úgyhogy nem lesz ezentúl más választásom, mint, hogy a Neten nézzem meg.
Nem örülök, de ez van! :(

Én is nehezen viselem a kánikulát. :(
További szép vasárnapot kívánok! :)
malvinkicska 2015 jún. 14. - 14:27:05
(109/325)
Nagyon hálás vagyok ezért a szép ismertetõért, nem oldódott mek 3 részt nem láttam és olyan pekkes vagyok ezt csak, hetente rakják fel kivárom és pótolom. Ami a szolgáltatót illeti lesz késõ õszre megoldás, és rögtön felmondom, ezta semmit, csak sajnos eddig még nem volt riválisa. A hõség nagy engem zavar, de ez van szép napot neked.
Csalarozsika 2015 jún. 14. - 13:02:11 Előzmény malvinkicska
(108/325)
Szia! :( Szomorú, hogy a szolgáltatód ennyire megbízhatatlan!
Egyébként csak ez a csatorna nem jön be, vagy más adókkal is gondok vannak?
Remélem, hamarosan megoldódik, talán azóta már meg is oldódott a probléma!

Azért ismét leírok 1-2 dolgot az elmúlt részek történéseirõl, ide ismét felesleges a SPOILER, ahová szükséges, oda úgyis odaírom. :)

Geremias birtokán a felügyelõ tovább folytatja a nyomozást Olegario halálának ügyében.
Megtalálja azt a magánnyomozói jelentést, amirõl Olegario beszélt halála elõtt az ügyvédnek. (Amit nem adott át munkaadójának, s amelyben szerepelt a Luana név.)
Az új információk kétségeket ébresztenek Geremiasban Marietát illetõen.
Aki egyébként egyre jobban belebonyolódik a Marcossal való kapcsolatba. A házvezetõnõ is segítséget nyújt, azaz "falaz" neki.
(Marcos közben többször is látogatást tesz Geremias birtokán.)

Liliana ismét újabb mesével áll elõ - bonyolítva a terhesség - históriát.
Hazaköltözik, s hamarosan "elvetél".
Közben Luana elmondja Brunonak, amit Liliana korábban neki "bevallott", miszerint soha nem várt gyereket.
Ez eljut a szülei fülébe is, s vallatóra fogják. Kiderül, soha nem volt annál az orvosnál, akihez állítólag járt.
Ezután a szülei is hajlanak arra, hogy elhiggyék, csak színlelte a terhességet.

SPOILER!!! Nehezen hihetõ, de Lilana valóban gyermeket vár, aki rendben megszületik - mindenki, - beleértve az apját - örömmel fogadja érkezését! SPOILER VÉGE!!!

Leia szakít Ralffal, s Liának panaszkodik, szánja-bánja, hogy elhagyta Brunot.
Felveti annak lehetõségét, hogy ha férje visszafogadja, visszatérne hozzá.
Bruno természetesen felháborodottan utasítja vissza ezt a lehetõséget.
Lia és Marcos viszont nagyon szeretné, ha anyjuk visszatérne.
Megfogadják, mindent megtesznek az ügy érdekében.

SPOILER!! A szakítás nem tart sokáig, Leia hamarosan visszafogadja a "selyemfiút", aki kb. ugyanúgy folytatja, ahol abbahagyta. (verés, stb.) SPOILER VÉGE!!!

A "selyemfiú" jelenleg Suzanát bolondítja, aki leszögezi: Nem akarja miatta elveszíteni a férjét, s azt is elvárja a szeretõjétõl, hogy õ legyen az egyetlen.

Bruno egyre többször beszél arról, mennyire gyûlöli a Berdinazzi családot, felkavarva ezzel Luanát.
Luana emlékezete visszatér, visszaemlékszik a balesetre, s arra, hogy az igazi neve Marieta.
Ezután közli Brunoval, el akar menni. Bruno döbbenten fogadja ezt, de semmilyen magyarázatot nem tud kihúzni belõle.
Az a szándéka, hogy ismét csatlakozik a földfoglalókhoz. Bruno dühösen bocsátja útjára, majd alaposan felönt a garatra.
A lány hagy egy cédulát, melyben megírja, a valódi neve Marieta Berdinazzi.
Zsizella 2015 jún. 14. - 07:10:22
(107/325)
Régen láttam a sorozatot és megörültem,hogy ismét láthato.Izgatott,mert igazán nem emlékeztem részletekre és a végére, igy rákerestem.Amennyiben valaki már szeretné megnézni a befejezö részt,az a youtubin keresse meg.Keresöbe beirni a cimet és nézheted.Sajnos csak pár magyarul beszélö van fent,de eredetiben megnézheted,-reidogado- beirással,viszont csak kb.20perces bontásban.Én sok sorozatot igy megnézek-belenézek,érdekes,hogy milyen az eredeti hangjuk.
Minden megnézhetö,amennyiben beirod az eredeti cimet.Sajnos magyarul igen hiányos számtalan sorozat.Ez csak egy-egy rajongonak köszönhetõ.Jo szorakozást!!!!!!!!!!!
malvinkicska 2015 jún. 11. - 15:15:07 Előzmény Csalarozsika
(106/325)
Képzeled újra nincs jel megint várnom kell míg felrakják amit elég gyatrán szokták, sajnos.