Téma: A rejtély

Beregovo márc. 01. 21:55:21 Előzmény lo foltos
(728/728)
Én letöltöttem és épp most néztem meg ezt a részt, ahol Csárli ismét felbukkan. Először azt hittem, hogy rosszul látok. Aztán én is arra jutottam, hogy valószínűleg első évados részt nézek, de hivatalosan második évad 11. része volt. Elég zavaró volt, végig Csárlin kattogott az agyam. Remélem több ilyen rész nem lesz.
8/10
sawyerx febr. 26. 20:50:54 8/10 Előzmény Csaba61
(727/728)
Hol? Tévében az ilyet el kell felejteni... Ki tudja, milyen sorrendben adják, vagy miket vágnak ki.
8/10
Csaba61 febr. 25. 20:09:39 8/10 Előzmény lo foltos
(726/728)
Ennél sokkal érdekesebb, hogy nem adnak le minden részt, most pl. kihagyták a második évad 19. részét...
8/10
sawyerx febr. 16. 16:24:20 8/10 Előzmény lo foltos
(725/728)
Szívesen :D
Illetve egy földönkívüli mégis van, ha jól emlékszem: az első évadban egy ruszki űrhajós visszajön és magával hoz valami idegen árnyformát a testében, és a testvére próbálja megmenteni, mert ha bekattan, akkor elhamvaszt embereket. Egyébként ez X-akták koppintás, mint sok más rész is.
lo foltos febr. 16. 14:27:41 Előzmény sawyerx
(724/728)
Kösz szépen a segítséget. Közben már rájöttem, hogy nem földönkívüliek vannak benne, hanem párhuzamos világ/valóság.
8/10
sawyerx febr. 15. 21:59:17 8/10 Előzmény lo foltos
(723/728)
Ebben a sorozatban nincsenek földönkívüliek, úgyhogy szerintem jobban figyelj oda, mert így keverni fogod a szezont a fazonnal (alakváltó nyírta ki).
Az a rész nekem is feltűnt, de utánaolvasva rá lehet jönni, hogy a csatorna az előző, azaz első évadból kivágott egy teljes leforgatott epizódot, így ezt a második szezonba rakták be, ezért tűnik fel ilyen logikátlanul Charlie.
lo foltos febr. 15. 20:00:08
(722/728)
Nézem a sorozatot az első résztől kezdve. Egyik múlt heti részben egy földönkívüli alakváltó katona megölte Olivia társát , egy fiatal férfi ügynököt (sajnos a neve nem jut eszembe). Később ezt az alakváltót megölte Olivia ügynök. A következő részekben értelemszerűen nem láttuk. A mai részben viszont megint ott volt, és dolgozott, mintha semmi nem is történt volna vele. Ha valaki érti ezt, elmagyarázná?
Mir87 2020 febr. 10. - 17:17:52
(721/728)
Semmi gond sincs szerintem a 4. És 5. évfolyamokkal. A 4. szerintem jól felépített volt. Az ötödik meg jövőben játszódik na bumm és akkor mi van? Nem szakadt meg a cselekmény fonala a korábbi évfolyamokhoz képest. Szóval ném értem itt mások problematikáját.
Riccs89 2017 febr. 06. - 21:11:35
(720/728)
Jó a sorozat. Csak kissé vontatott. Nem folyamatos a cselekmény. Néhány rész tök értelmetlenül került bele. Mert egyáltalán nem kapcsolódik a történésekhez. Ahol nem mondják hogy \"az elõzõ részek tartalmából\" akár nyugottan ki is hagyható. Állítom hogy csináltak egy 10 részes forgatókönyvet. A többi 10 részt meg csak úgy közérakták. Sajnos eléggé rontja a sorozat minõségét. Pedig a fõ szál érdekes. 2. Végén járok
10/10
fanaf1@vipmail.hu 2016 márc. 31. - 19:44:09 10/10
(719/728)
Jó kis sorozat, jó karakterekkel, akcióval, izgalommal, humorral. Szerintem a 4. évadnál be kellett volna fejezni, az utolsó rész jó kis lezárás lett volna. Az 5. évad nagyon olyan szagú volt, hogy csináljunk még valamit, mert van rá vevõ, de elvesztette az eredeti karakterét a sorozat, azt, amirõl eredetileg szólt.
8/10
sawyerx 2016 febr. 13. - 18:24:27 8/10
(718/728)
5. évad, SPOILERESEN:

Nagyon, de nagyon nem tett jót ennek a sorozatnak a kasza. Jó, az elõzõ évadban van egy felvezetõ rész (?) ebbe a világba, de akkor is hirtelen, mindenféle felvezetés nélkül csak a nézõ képébe tolják az új helyzetet, ahol már a megfigyelõk az atyaúristenek. Ugyan a 4. évad is már elég ramaty volt szerintem, de ott még ha nem is teljesen, volt valami abból a régi Rejtélybõl, amit bírtam. No de itt? Gagyi CGI orgiába burkolt, erõltetett bohóckodás. Walt beszólásai már-már kínosak, Olivia 20 év borostyán után is ugyanaz a rinyáló pina, aki volt, Astrid a sablonos megmondókapitány, akia nézõ helyett felteszi a szájbarágós kérdéseket... Igazából az egész évad egy semmi, egy súlytalan semmi, egy percet nem izgultam, mert úgyis tudtam, hogy nem írnak ki senkit, Etta egy nóném, így nem is hatott meg a halála, ahogy a Peter-Olivia nyávogás sem részeken keresztül. Semminek nem volt lényeges következménye, mert részenként jött valami, de aztán Walt zsenialitásával nyilvánvalóan megoldották, fûszerezték egy kis kamudrámával meg kamuakcióval, lesüllyedtek a tucatsorozatok szintjére. A megfigyelõk is simán legyõzhetõvé váltak sajnos. Ami valamire méltó volt az évadban, az az elsõ évados megfigyelõ-kissrác, bár abból is elég erõltetett dolgot hoztak ki, illetve a régi ügyekben felbukkanó fegyverek/tárgyak. A dinamika irtó fos, cliffhangerek nem ütöttek, és mégis hogyan képzelték azt, hogy egy 5 évados sorozatot az utolsó 10 percben zárnak le??? A vége elõtt 10 perccel kezdték el azt a bizonyos végsõ összecsapást, az epilógus pedig 2 (!!!!!!) perc. Szégyen. Szerintem a sorozat korábban sem találta sokszor önmagát, nem tudta, milyen irányba haladjon, de befejezésül így elrontani. Sajnálom, azért kellemes sorozat volt, annak ellenére, hogy felét az X-aktákból lopták össze.

4/10
abisztriczky 2015 aug. 20. - 14:11:42
(717/728)
Tegnap elkezdte leadni az RTL+ és a COOL Tv az 5. évadot leadni!
ignorama72 2015 jún. 22. - 10:56:04
(716/728)
Már készül az 5. évad szinkronja, úgyhogy feltehetõleg 2-3 hónapon belül leadják.
8/10
sawyerx 2015 ápr. 19. - 18:23:31 8/10
(715/728)
4. évad, SPOILERESEN:

Ez az évad már nem az a "jó" öreg Rejtély, ami az elején volt, 180 fokos fordulatot vett, és nagyon elsz*ródott. Teljesen rebootolták a sorozatot, az elején bedobták Peter kitörlését, ami nyilvánvaló volt, hogy csak átmeneti, és számtalan ilyen kamu-izgalommal próbáltak beetetni. Nem lehet komolyan venni semmit, mert valamilyen módon úgyis visszatér ez meg az. Olivia a legrosszabb nõi fõszereplõ, egy ripacs drámagép, Petert még viszonylag kedvelem, de ha Walter nem lenne, talán kaszáltam volna. Az írók kifogytak az ötletekbõl, és ami már az elsõ évadban is feltûnt és elég nagy baki: egy-egy jelenet kezdetén többször bennhagyták, hogy a statiszták egy helyben állnak és egyszerre indulnak el, úgyhogy a vágók nincsenek megdicsérve. Broyles szintén már idegesít: Olivia megszegi a szabályokat, szabadkozik, hogy nyugodtan kirúghatják, stb, mire az ezredes közbevág és megnyugtatja, hogy kiáll mellette a felettesei elõtt... klisé klisé hátán, egyszerûen nem hiszem el, hogy ez lett abból a jó kis sorozatból. Bell is röhejesen lett megírva, "öreg barátom, öreg barátom, öreg barátom", 5 perc alatt ötször mondja el. Izgalom semmi, dráma semmi, érdekes ügyekbõl is fogytán. Nem is szaporítom a szót, pedig még lenne mit írni bõven.

6/10
8/10
sawyerx 2015 márc. 30. - 17:21:44 8/10
(714/728)
3. évad, SPOILERESEN:

Egészen más dinamika, egészen más rendezés az elõzõ két évadhoz képest, talán a kulcsszó az átívelõs történetvezetés. Nincsenek vagy nagyon ritkák a különálló ügyek. Személy szerint nekem az évad elsõ fele jött be nagyon, amikor a két Oliviát kicserélték, utána képbe jött az Elsõk könyve, az univerzumpusztító gép, amik már elve gagyin voltak levezetve, de a lélek megmagyarázása már tényleg überhülyeség volt. Ha az írók az elsõ évadtól kezdve erre akarták kitérni, hát... Szóval ha az eddigi sorozat B, akkor az évad második fele egy bõven C kategória, és ugyan Olivia tesója és Ella kimaradt a szezonból, helyettük behozták ezt az erõltetett szappanoperáskodást Peterrel, amik során a helyében jól pofán vágtam volna Oliviát. Ha nem láttam volna már egyszer a sorozatot és nem tudnám, hogy õ a fõ-fõszereplõ, reménykednék, hogy írják már ki valahogy. Legalább Broyles ezredes kicsit elõtérbe került, az õ karaktere még mindig nagyon jó. A Massive Dynamic sajnos szintén az elfuserált lehetõségek közé tartozik -pedig a kezdeti sejtelmessége volt az egyik érdekeltség-, ahogyan John Scott holttestének vizsgálata, vagy Peter törlesztése Nina Sharp felé. Sok mindent kitaláltak az írok eleinte, de aztán úgy látszik, menet közben megfeledkeztek róluk. A finálé eddig a leggyengébb volt, a világvége-hangulatot nem tudtam átérezni, a jövõbe tekintés pedig annyira felesleges volt, mint Oliviára bízni ennyi szerepet.

7/10
8/10
sawyerx 2015 márc. 24. - 17:35:01 8/10
(713/728)
2. évad SPOILERESEN:

Hopp, hirtelen másvilág, ami örökre a sorozat címe marad, mivel késõbb sem tudjuk meg, miféle módon sikerült átvinni Oliviát. Próbál a sorozat úgy építkezni, mint a Lost, de itt a sorozatos kérdések valahogy nem érdekelnek. Akadt bõven izgalmas és érdekes ügy, az alakváltók is hoztak egy kis izgalmat, de valaki mondja már meg nekem, mi a franc az a sok fagyasztott fej, ahonnan Newtonét elõszedik? Legalább egy kis magyarázatot adhattak volna erre. Amúgy jól megszívta a stáb, egy sci-fi író beperelte õket, mert kilopták a könyvébõl az alakváltókat. Az évad elején behoztak egy kotnyeleskedõ FBI-os csajt, Amyt, aztán semmit nem kezdtek vele. Ahogy egyelõre azzal sem, hogy az elsõ évadban Nina Sharp tett egy szívességet Peternek, amit majd sejtelmesen mondva, egyszer viszonoznia kell. A fináléban jól összehozták a korábban feltûnt szereplõket, egész jó zárás volt. Olivia továbbra is idegesít. Az évad felépítése hasonló az elsõhöz, talán egy fokkal jobb, de ami a magyar változatban nagyon zavar: a lövések és effektek halkak, de a szereplõk nyögései hangosak. Ez a legjobban akkor zavart, amikor a két Olivia verekedett és nyögésekbõl állt az egész, holott eredetiben olyan ütések vannak, hogy csak na.

8/10
8/10
sawyerx 2015 márc. 09. - 16:59:34 8/10
(712/728)
Pár hete elkezdtem újranézni az elejétõl szinkronnal.
1. évad SPOILERESEN:

Hangulatos amerikai nagyváros, enyhe X-akták koppintás (sõt nagyon), de kell is egy ilyen a mai népnek, Mulderék sztorija ugyanis elég zagyva, de ennél nyomasztóbb és félelmetesebb volt. Epizodikus az elõre menetel, Olivia a duplarészes nyitásban belecsöppen a természetfeletti-tudomány világába, hogy aztán minden részben más-más ügyön dolgozzon, illetve minden epizód végén egy újabb kis dolgot tudunk meg az egész kirakósból - titokzatos kopasz megfigyelõk járnak köztünk, egy szintén titokzatos háború pedig közeleg. Nõi fõszereplõt választani egy ilyen jellegû sorozatba szerintem elég nagy baklövés volt, nyekeg folyamatosan, a magánéleti szála pedig jelentõsen lehúzza a sorozat színvonalát, gondolok itt fõleg a tesójára és annak lányára. Ha valami, akkor Walter és Peter párosa mindenki emlékezetében meg fog maradni: az elején kissé ellenszenves volt Peter állandó hõbörgése, de miután megbékél apja természetével, vicces az a sok marakodás. A sorozatot nyilvánvalóan Walter szenilitása viszi a hátán. Broyles karaktere szintén zseniális, a fõbb mellékek - Charlie, Astrid, Nina, John - is, viszont az együgyes mellékszereplõk teljesen sablonosak. És ez a baj az elsõ évaddal: stílusából fakadóan megvan benn a potenciál, de nem tud elszakadni a tipikus tévés sablonoktól (unalmas üldözések, verekedések, hihetetlen szökések). Összességében egy erõs 7-est adok rá, elõkészítésnek viszonylag jóra sikeredett, de lehetett volna sokkal jobb is.
Kaliff 2015 jan. 04. - 14:54:04
(711/728)
Csak elõre szólok, hogy az elsõ 2 évad oké, de a 3-tól eddig mindenki elvesztette a fonalat akivel beszéltem errõl a sorozatról, én is. Kissé össze is vagyok zavarodva, mert frankón nem vágtam már a 3. évadot, hogy mi a tökömrõl szól, a negyedik meg (most nézem) még jobban összekavar.
Sajnálom, mert az elsõ 2 évad alapján a kedvencem volt, de most már csak rengeteg kínos kérdés maradt amikre nem kapok választ, hiába nézem a részeket.
Mintha lecserélték volna az írókat a második évad után, már semmi nem úgy van, senki nem olyan mint amilyennek megismertük.
Szubjektív véleményem, én nem bírom a Petert játszó Joshua Jacksont. Olyan a feje mint egy jóllakott hörcsögé és ezen a kis borosta sem javít. Elképzelni nem tudom milyen nõ találhatja ezt az óvodásképût vonzónak. Na persze majd pont Olivia, pont egy John Scott után. (a színészek mellesleg még házasok is voltak) Szóval számomra nagyon hiteltelen lett az egész story.
Kosina Lajos 2014 nov. 26. - 23:30:22 Előzmény mudibarát
(710/728)
Nekem az is megfordult még a fejemben, hogy ha a figyelõk nem ismerik az érzéseket, nincs családjuk, akkor mi a f...ért melóznak azon, hogy elpusztítsák a földet? MINEK? Ha semmire sincs szükségük akkor minek? És ki irányítja õket? Hogyhogy mindegyiknek van fõnöke? Ahol már van hierarchia ott a lét kérdése is elõkerül. De náluk nincs ilyen, hiszõk tudják a jövõt, meg a multat, meg a mittomén hány dimenziót. Ha mondjuk nyernének, akkor mi lenne? Mindenki fehér, kopasz bamba fejjel, és üres tekintettel mászkálna az utcán ugyanolyan öltönyben, aktatáskával? Akkor mit jegyzetelnének?
boom48 2014 okt. 08. - 00:18:53 Előzmény Bruce2000
(709/728)
Nem vették meg, így nincs leszinkronizálva sem. Nem is lesz. Aztán csodálkoznak hogy letöltjük a netrõl a dolgokat ahelyett hogy tv-znénk.