2/10
The Last Mohican 2023 márc. 16. - 19:21:30 2/10
(5/5)
Igazi B-kategóriás rettenet. Ha be van csípve egy társaság, akár paródiának is elmegy: vitorlafülű Watson, tenyérbemászó Holmes, műbajszú Barrymore, díjbirkózó külsejű Mrs. Barrymore - mintha direkt gagyinak készült volna. A "kutya"- nevezzük így- szintén közröhej kategória.
Anditos 2009 jan. 07. - 20:21:39 Előzmény BonFire
(4/5)
Igen, azt hiszem télleg szelindek volt. Létezõ kutyafaj, nem lehet gond elõkeríteni egyet, a szõrét bekenni valami foszforeszkálóval, és kész is. Végülis a könyvben is így volt, nem tudom, miért kell ennél "extrábbnak" lenni. Nem ettõl lesz félelmetes, nekem már az is bõven elég, hogy anglia, lápvidék, meg köd és gyilok... :-)
A Cushing féle Holmes-t még nem láttam, de ezek szerint nem vesztettem sokat. :-) Persze kiváncsiságból megnézném, ahogy ez egy Sátán kutyája rajongóhoz illik. :-)

Az nagyon tetszett a filmben, hogy a kedvenc részem párbeszédét szóról szóra betették a filmbe:
"Lábnyomok."
"Férfié vagy nõé?"
"Mr Holmes, ezek a nyomok egy hatalmas kutya lábnyomai voltak!"

Brrrr.....
BonFire 2008 dec. 19. - 14:34:57 Előzmény Anditos
(3/5)
Láttam már ennél rosszabb feldolgozását is a filmnek. Abban azt hiszem Peter Cushing (Star Wars) játszotta Sherlock Holmes szerepét. Ha lehetséges, még kevesebb momentum egyezett a könyvvel, és még több jelenetet költöttek hozzá. És természetesen a technika sem volt ennyire kifinomult, a végén a kutya nemhogy rémisztõ nem volt, de röhögtem rajta.

Ez még viszonylag jó feldolgozás. Elég jól követi a könyvet. Habár néhány "akciójelenettel" muszáj feldobni Dr Watson leveleit. Az a leíró jelleg jó a könyvben, viszont nem mutat a filmen. Ja, és hogy a végére miért kellett számítógéppel modellezni a kutyát, nem tudom. Biztos olcsóbb volt, mint egy idomár. Szegényke tényleg valami pokolbéli fenevadra hasonlít, kutyaszerû vonásai nincsenek. Én a rendezõ helyében igazi kutyával oldottam volna meg. A könyvben le van írva, hogy valami szelindek féle dög. Max azt, hogy foszforeszkál, azt megoldani valami utólagos trükkel.

De mindent összevetve jó a film, és aki megnézi, lehet, hogy kedvet kap a könyv elolvasásához. Onnan pedig már egyenes út vezet a többi Sherlock Holmes sztori elolvasásához. Nekem ez megér egy 8,5-est.
Anditos 2008 aug. 31. - 18:41:31
(2/5)
Sir Henry nagyon jóképû volt, Dr Watson meg tök édi, és érdekes volt a midsomer gyilkosságok Barnaby felügyelõjét új szerepben látni. De a kutya a végén nagyon horroisztikusra sikeredett, ugyanakkor túlságosan "számítógépes" jellege volt. Kár, hogy voltak benne olyan jelenetek, amik a könyvben nincsenek, pl a télapó ünnepség vagy a szánsz. Miss Templeton meg egy ritka gyenge és ostoba nõszemély volt, ahelyett, hogy megmondta volna sir Henry-nek, mi készül ellene, az õrült urának mondta meg, hogy nem csinálja tovább. Õt nem is sajnáltam a végén.
Szerintem a könyv úgy jó, ahogy annak idején Sir Artur megírta. Miért kell hozzátenni? Ugyanakkor kimaradnak érdekes könyvbéli részek.
De Goey 2008 márc. 10. - 14:52:33
(1/5)
Jó kis film az biztos.