8/10
edimir 2019 dec. 09. - 20:04:38 8/10
(237765/239045)
Off

Leverage
Spoiler

Amerikai sorozat remake-je, de ott a sajátos koreai íz, meg egy kicsit a napi politikai is.... Az elnökségre aspiráló politikus kampánypénz szerzésének forrásait igyekeznek felderíteni..... ott hangzik el egy ilyen megállapítás..
KÉP: - felirat - hát igen, a japán turistákból már nem igazán lehet nagy pénzt szakítani az adott helyzetben, amiről már Illiona oly sokszor beszámolt....
8/10
edimir 2019 dec. 09. - 19:58:29 8/10
(237764/239045)
Off

Leverage
Spoiler
A 15. rész az igazi nagy "sakkparti", briliáns a megoldás, a tét sem akármi. Vajon ki tud jobban a másik fejével gondolkodni, kikövetkeztetni annak lépéseit, megtéveszteni? Vajon a "gyalog" képes meglepetést okozni?

A sorozat végét szándékoltan nyitva hagyták egy lehetséges 2. évad számára. A kis csapatot megkedveltük, én nem bánnám, tőlem jöhet.:)

KÉP: az ötös fogat az új kalandra készen:)
8/10
edimir 2019 dec. 09. - 19:48:12 8/10 Előzmény edimir
(237763/239045)
Off

Leverage
Spoiler

Mielőtt kedvenc csapatunk vállon veregethetné magát azért, mert sikerült néhány bűnös nagykutyát lebuktatnia, elég kiábrándító, ha rá kell jönniük, az ő sikeres akcióik vki más nagyobb tervének részei voltak, s az igazi hasznot az fölözte le.
Amikor játékmesterből kiderül, hogy csak egyszerű gyalog volt a táblán....

KÉP: - felirat - hasznos, de akkor is csak egy gyalog....
Illiona 2019 dec. 07. - 21:15:42 Előzmény edimir
(237762/239045)
Sziasztok!
Az összes bosszúállós sorozatok tekintetében az egyetlen mérce az a bosszú jogossága.
Volt olyan sorozat amit amiatt hagytam abba, mert nem volt benne tartalom, nem volt igazi konfliktus benne. Ha van egy igazi bosszú, ahol tétje is van a bekövetkező eseményeknek, az már eleve jó pont.

Itt a bosszú mindenképp jogos. De azok, akik annak idején a gaztetteket, gyilkosságot elkövették, az érinthetetlenek csoportjába tartoznak. Nincs rendőr, ügyész aki felvállalná, persze bizonyitékok hiányában ezt az ügyet.
Igy viszont a csőbe húzáshoz sok pénz kell, azt elő kell teremteni, és ehhez idő kell, közben pedig felnő egy uj nemzedék. És végre elkészül a terv, az elkövetők gyerekeit kell megcélozni, őket tönkretenni, igy ha másodlagosan, rajtuk keresztül sérülnek a szülők is.
Talán a cim azért "Kegyes Bosszú" mert közben esetleg felismeri a bosszúálló anya, hogy a gyerekek csak sajár elkövetett tetteikért felelősek. A szülő bűnét nem örökli a gyermek, és az ahogy túltolja ezt a nagy bosszút, az rá is visszaüt: szinte biztos az elmagányosodása, hiszen akik most mellette állnak, az egy sem szeretetből, hanem érdekből van mellette.
Az akit ő is imád, az ellopott gyermek amikor meg fogja tudni, hogy kik az igazi szülei, vajon továbbra is mellette marad? Megtapasztalni azt, hogy van egy szerető lánya, utána pedig egy gyülölködő nő nem lehet egyszerű. De ez még előttünk van, talán majd megkapjuk a címre is a magyarázatot.

Most annyi történt, hogy a doktornő anya, és agressziv kisebb lánya megpróbálta megölni, de legalább agykárosodott létre kárhoztatni a lányt, akiről nem tudják, hogy a saját lánya illetve testvére.
Persze ez nem sikerül, hamarabb megtalálják a liftben a lányt.
Na persze, hiszen még a részek egy negyedénél járunk..... :))))

Kép: részlet a sorozatból.
Megfigyeltem, hogy ugyanez a barna irodai szék több sorozatban is megfigyelhető, sőt van ugyanilyen csak fekete változatban is. Ez eppen a KBS2 csatorna sorozata, de már más csatornák soroztataiban is megvan ugyanez a szék. Lehet hogy valaki külsős csinálja ezeket több csatornénak is???
8/10
edimir 2019 dec. 06. - 00:55:56 8/10 Előzmény edimir
(237761/239045)
Off

Leverage
Spoiler

Nagyon tetszik a sorozat. Azt kell mondanom, hogy fantasztikusan jók a színészi alakítások, a csapat tagjainak karakterei, az alakító színészek játéka egyaránt erős, tényleg csapat, nem egyre van kihegyezve kizárólag, nem egy viszi a hátán a sorozatot.

Viszonylag korán (10. rész) megtudjuk, hogy a negatív oldalon ki mozgatja a szálakat, igazi drámai fordulat minden szempontból, akár a személyét tekintve, akár azt, ami módon kiderül, szóval a forgatókönyv nagyon egyben van. Tudom, amerikai sorozat remake-je, de magát a sorozatot sikerült "koreainak" megcsinálni, nem lóg ki a lóláb.

KÉP: az immár lelepleződött vki... természetesen sakkal ábrázolva irányító szerepe:)
8/10
edimir 2019 dec. 06. - 00:40:56 8/10 Előzmény Illiona
(237760/239045)
Gracious Revenge - Kegyes Bosszú

Az ismertetőd alapján jó kis sorozatnak ígérkezik igazolásaként annak, hogy "Vigyázz, mit kívánsz!". Hiszen itt is úgy kuszálták össze a szálakat (kicsi a világ), hogy a negatív érzelmek/célok pont a számukra legdrágább emberre irányulnak a Sors szeszélye folytán.

Hmm, már csak a "kegyes" jelző indokoltságára leszek kíváncsi, az eddigiek alapján minden, csak nem az.
Illiona 2019 dec. 04. - 20:19:36
(237759/239045)
Gracious Revenge
és a főszereplőnő: nagyon jó a szinésznő, nagyon érzéki tud lenni.
3 évvel ezelőtt Koreában megismerkedik egy fiúval, azt sem tudja ki ő, (igaz a fiú sem) egymásba is szeretnek. De váratlanul el kell utaznia, a telefonszámot elvesziti, és különben is rájön, hogy a fiú az ő családjuk ellenségének a fia, akit be kellene keriteni, elcsábitani.
No ezt nem, inkább visszautazik Kanadába.
Amikor ujra eljönnek Koreában ott helyezkedik el, az ellenség cégénél.
A fiúval ujra megszeretik egymást, hiszen a régi szerelem sem mult még el.
De a lánynak meg kell azzal küzdeni, hogy a fiút kell tönkretenni ahhoz hogy az apán bosszút álhassanak. Nem is sejti, hogy ő nem annak a családnak a gyereke, hanem az a nővér, akit a doktornő annyira keres. Hogy a saját testvérétől veszi el a vőlegényét.

Hogy mi lesz ebből?
egy ismertető:
http://asianwiki.com/Gracious_Revenge
Illiona 2019 dec. 04. - 20:09:57
(237758/239045)
Gracious Revenge - Kegyes Bosszú
a doktornő:
arrogáns, magabiztos, célratörő nő. Nem számit neki senki és semmi.
Az orvoslás csak hobbi neki, inkább törődik a vagyonával, mint a betegeivel.
Tökéletes életében egyetlen negativum: egyéves kislányát ellopják egy áruházból.
Hiába telt el 30 év még mindig nem felejtette el, keresteti folyamatosan, és szenved a hiányátol.Meggyőződése, ha találkoznának azonnal felismerné (ha ha ha, találkoztak, és nem ismerte fel, sőt....) Most éppen megtámadja a vállalt alkalmazottját, mert az szemet vetett a kisebbik lánya vőlegényére. A gyilkosságtól sem riadna vissza. Nem is sejti, hogy akit éppen kicsinálni akar, az a saját eltünt lánya...
a doktornő kisebb lánya: a film tulajdonképpen az ő eljegyzésével kezdődik: a másik gazdag család egyszem fia eljegyzi őt. Egy hisztérika. A szülei kizárólag az eltünt testvérrel foglalkoztak, elhanyagolták, emiatt kapaszkodik olyan nagyon a vőlegényébe. mint egy fuldokló. De nehogy megsajnáljuk, abban a pillanatban hogy valami nem ugy van, ahogy szeretné, egy fúria válik belőle, arrogáns, énközpontú.
Nem tudja, hogy aki ellen éppen fordul, az a saját eltünt nővére, a szülei lánya.

És végül a 30 éve megözvegyült nő: az elmult évek alatt eltünt belőle minden emberi, csak egyetlen célja van: a bosszú. Közben Kanadában meggazdagodott (vajon miből) és a sajátjaként nevelte fel a doktornő ellopott gyerekét. Elég kettős érzései vannak vele kapcsolatban: már megszerette a kedves, szófogadó kislányt, de mégis a legszörnyűbbet hajtatja végre vele: bosszújába bevonva a saját vér szerinti szülei ellen dolgoztatja!A másik szörnyűség amit elkövet a lány ellen, hogy a saját volt férjét hazudja apjának, és gyászoltatja vele!
Nem tudja, hogy a saját fia él, és éppen azon küzd, hogy tönkretegye őt is a családjával együtt.
Illiona 2019 dec. 04. - 19:49:51
(237757/239045)
Gracious Revenge - Kegyes bosszú
a szereplőkről:
A főszereplő Kim Heung Soo, őt most látom ebben a sorozatban először.
Jó termetű, szép arcú, mozgékony, tökéletes a szerepre. (ez mindegyik szereplőről elmondható)
Egy gazdag család gyermekeként nő fel, egy szerető anyával, és tanulmányait Amerikában végzi. Nem a szokásos csebol fiú, hanem tisztességes, gondolkodó, vitatkozni is tudó jól felkészült fiatal. A háttere ad neki egy tartást, nem fél senkitől, és semmitől.
Semmit nem is sejt a multjáról, hogy ő egy elcserélt gyerek.
A fiú anyja: egy gazdag nő, aki mindig a gyereke mellett van, bár látszólag akarja erre arra kényszeriteni, de mindig győz az anyai szive. Igazi mély anya-fiu kapcsolatot ápolnak ők ketten. Nem is sejti, hogy a fia egy másik anyához tartozik, neki magának nincs is saját gyereke!
A fiú apja: az a tipikus gazdag férfi, kicsit erőszakos, de ha jó az üzlet, tud nyájas is lenni. A feleségát szereti, a fiát nagyon kemény kézzel fogja és irányitja. Nem riad vissza a gyilkosságtól sem, a másik ember élete számára értéktelen, ha nincs haszna belőle. Találmányokat lop, igy gyarapitja amugy is tekintélyes vagyonát.
Nem is sejti, hogy egyetlen fia, akiben minden reménye van, azt egy másik nő szülte, akinek a férjét ő maga ölte meg...
Képen a főszereplő Kim Heung Soo
Illiona 2019 dec. 04. - 19:36:31
(237756/239045)
Gracious Revenge Kegyes Bosszú

Ez egy 100 részes koreai sorozat, minden hétköznap van egy 35 perces epizód.
Most tartanak a 23. résznél.
Jó történet, és nagyon izgalmas, mindennap várom a 4 órát, hogy letölthessem, és az este 9-10 órát, hogy googlézott magyar felirattal is megnézhessem.
Csak azok szombat vasárnapok ne lennének!
A történetről:
30 évvel ezelőtt két terhes nő szó szerint összeütközik a piacon (maradhattak volna akár otthon is...) és mindkettőnél beindul a szülés, akkoriban a koraszülött gyerekeknek éppen 50 % esély volt a túlélésre. Itt is egyik kisgyerek meghal, a másik életben marad.
Van egy doktornő, egy nagy hatalommal rendelkező gazdag család lánya, aki szegény, de koraszülést is túlélő gyermeket összecseréli megrendelésre a másik gazdagabb család elhalt gyerekével.
A szegény feleség és anya összetörik, akkor hal meg a férje is balesetben, és a gyermeke is.
Nyomoz, és megtudja, a gyermek a doktornő miatt halt meg (ügyeletben ellóg a szeretőjéhez, és ott rengeteg alkoholt is fogyaszt) , a férje sem balesetben halt meg, hanem belesegitették.
Bosszút esküszik, és egy év mulva ellopja a doktornő akkor 1 éves gyerekét, Kanadába távozik vele, és sajátjaként neveli fel.
25 évvel később ez a gyönyörűre felnövő lány titokban Koreába utazik, és összeismerkedik, majd szerelembe is esik egy fiúval, aki nem más mint az elcserélt gyerek.
De hazahivják, és ujabb 3 év elteltével Kanadából Koreába jön a régi megözvegyült feleség, az ellpott lány és 2 segitőjük.
Tulajdonképpen itt kezdődik a történet, ez a 6. epizódban van, és begyorsulnak az események.
Illiona 2019 dec. 04. - 19:16:10
(237755/239045)
Sziasztok!
Igen ez nagy elismerés neki, gratulálok!
Én az az igazság, hogy nem is ismertem ezt a szinésznőt, de majd ezután...
8/10
edimir 2019 dec. 03. - 22:16:51 8/10
(237754/239045)
Gratuláljunk Gera Marinának!:)

A Nemzetközi Emmy-díj gálán hétfőn este Gera Marinának ítélték a legjobb színésznő kategóriában a díjat az Örök tél című film főszerepében nyújtott alakításáért.
Díjátadó: https://www.youtube.com/watch?v=ya-b8yXiBOc
"Ma együtt emlékezünk minden magyar áldozatra akik szenvedtek szenvedtek a Szovjetunióban, és szeretném ezt a díjat az ő emléküknek szentelni."

Az Örök tél egy 2017-ben készült magyar történelmi filmdráma, amely a második világháború végén a Magyarországot megszálló szovjetek által “málenkij robotra” hurcolt több százezer némaságra ítélt áldozatnak állít emléket. A rendszerváltás után huszonnyolc évvel ez az első játékfilm, amely hitelesen mutatja be a kényszermunkára elvitt százezernyi magyar történetét.
8/10
edimir 2019 dec. 03. - 00:01:37 8/10
(237753/239045)
Off

Leverage
Spoiler
KÉP: s egy rejtélyes vki, aki a szálakat mozgatja a háttérből. Hmm, talán a freskó azt a hitet kelti benne, hogy az ő ujjában is ott lakozik a mindenható erő, mint a Teremtőében....
8/10
edimir 2019 dec. 02. - 23:56:53 8/10
(237752/239045)
Off

Leverage
Spoiler

A csapatnak akad elég dolga a 16 részre (most tart a sorozat a 14. résznél). Hogy mi a céljuk? Leleplezni és megbüntetni a társadalom csúcsán álló gazembereket.

KÉP: Nem Róma és nem is a Sixtus-kápolna... Ádám teremtése a mennyezeten a különleges tanácsteremben... s egy másik csoport...
8/10
edimir 2019 dec. 02. - 23:49:49 8/10
(237751/239045)
Off

Leverage
Spoiler

Vajon te mit tennél meg a halálosan beteg gyermeked megmentéséért? Vszínűleg szinte bármit.
Főhősünk is így van ezzel, az emberölésen kívül mindent megtenne.....

KÉP: apa és beteg fia... s titkos jel..."kicsit fáj"...
8/10
edimir 2019 dec. 02. - 23:45:04 8/10
(237750/239045)
Off

Leverage
Spoiler

Alig több mint 1 évvel Song Seung-Heon The Player sorozata után most is kapunk egy kis "svindlis" csapatot. A Leverage egy amerikai sorozat remake-je. Bevallom, az eredetit nem láttam, így összevetni se tudom a kettőt, de tetszik ez a koreai változat.

Nem véletlenül említettem a The Playert, a csapat karakterei kicsit hasonlóak.
KÉP: a csapat

A sorozat ismertetője: http://asianwiki.com/Leverage_(Korean_Drama)
8/10
edimir 2019 dec. 02. - 01:02:46 8/10 Előzmény edimir
(237749/239045)
off
The Lies Within - 16. rész

Spoiler

Véget ért a sorozat, mégpedig nem is akár hogyan. Maradt egy hatalmas csavar a végére és egy rejtély megoldatlanul a múltból. Igen, a forgatókönyvírónak sikerül átvernie bizonyára többeket, így engem is.
Véltem, amit véltem, gondoltam, amit gondoltam... aztán egész más lett a végkifejlet.

KÉP: a két főszereplő... köszönet és

búcsú


Illiona 2019 dec. 01. - 14:57:36 Előzmény edimir
(237748/239045)
Psychopath Diary
megnéztem a 3-4 epizódot, bennem nincs semmi ellenérzés.
Gondolom, hogy kicsit felnagyitva hozza a munkahelyi főnök- beosztott helyzetét, ami tudjuk, hogy Koreában egész másképp van, mint itt nálunk. Az az alázat, amivel egy munkavállalónak rendelkeznie kell, nos, miért is ne válthatna ki gyilkos gondolatokat, amiket azután soha nem követnek tettek.
Legalábbis a való életben nem, de egy sorozatiró fantáziájában miért is ne?!

Nekem nagyon tetszik a sorozat, de sajnos itt is megint van egy bökkenő!
A legszimpatikusabb már megint a bérgyilkos!!! Illetve az egyetlen szereplő, aki szimpatikus!!!
Na persze a Gab Dong- Lee Joon megformálásához nagyon messze van...

Illiona 2019 dec. 01. - 12:31:12 Előzmény edimir
(237747/239045)
Psychopath Diary
nos, erre csak azt tudom mondani, hogy ez "koreai" sorozat.
Néha jó, néha pedig nem, de ezt kell elfogadni.
Más országban biztosan nem igy csinálnák, de ez ilyen...
én mindig ha nézek egy filmet, vagy sorozatot, az az igazán jó sorozat, ahol én magam is benne vagyok, beleélem magam a szereplők helyzetébe. Na ez ilyenkor nem megy, de sebaj...
8/10
edimir 2019 dec. 01. - 01:02:33 8/10 Előzmény Illiona
(237746/239045)
off
Chocolate - 2. rész
Spoiler

Nos, egyik színész játéka sem ragadott magával, de a történetben még lehet vmi. Adok neki esélyt.

KÉP: - felirat - hmm, régen mondhattuk el.... vajon az idén lesz végre fehér karácsonyunk?