Téma: A Szem

5/10
Rahar 2012 okt. 26. - 21:27:33 5/10
(203/223)
Az eleje kicsit lassan indult be, de egy idõ után mégis csak izgalmassá vált, majd a vége ellaposodott. Egyszer jó volt megtekinteni, de többet nem fogom. Teljesen átlagos szintû thrillernek tartom.
AldersbacherFilmYeah 2012 júl. 25. - 19:20:47
(202/223)
Szerintem nem olyan rossz,de vannak hibái!
Egy erõs közepest érdemel! 5/10
A sztori az jó volt, csak valami hiányzott belõle,valami plusz!
cometzjeah 2012 ápr. 25. - 19:11:02
(201/223)
szerintem nézhetõ ... nem rossz!
8/10
convar 2012 febr. 21. - 17:07:33 8/10 Előzmény Elena*
(200/223)
Mostmár hiába hízelegsz :)
Elena* 2012 febr. 20. - 22:02:49
(199/223)
ááá, csak most néztem meg az adatlapodat:DDDD Jóval kezdtem ezek szerint! viszont az ízlésünk egyébként eléggé egyezik, épp most nézem a szárnyas fejvadászt (DVD):))
8/10
convar 2012 febr. 20. - 21:45:47 8/10
(198/223)
"másrészt ha én ülnék ott nem kirakatbabákat alkalmaznék, "

Alba sem kirakatbaba, csak annak alkalmazzák. Ez egyébként sztem egy fontos különbség.


"amikor egy filmet meg lehetne csinálni jól is, sokkal tehetségesebb színészekkel. "

? Miért Albán kívül melyik színésszel volt még bajod? Egyébként meg ez "csak" egy távol-keleti film remakeje, nem egy Christopher Nolan szupermozi 200.000.000 $-os költségvetéssel, ebben nem várhatod el, hogy még a mellékszerepekben is Oscar meg Golden Globe díjasok domborítsanak.


"Egy Alba kaliberû színész kerüljön a szintjének megfelelõ helyre. "

Na igen, mi ugye pont ebben a bizonyos szintben nem értünk egyet :)


"Nem utálom õket, csak nem értem, hogyan lehetnek még mindig a filmgyártás közelében:))"

Attól tartok akkor már nem is fogod. Am már megválaszoltam neked, úgy 8 hsszel lejjebb. Ez van, mi pasik már csak ilyenek vagyunk :)
Elena* 2012 febr. 20. - 21:13:41
(197/223)
Csak az utolsó mondathoz, mert a többit sztem kitárgyaltuk. Szóval sajnos nem én ülök azokban a székekben, sajnos mert egyrészt nem keresek annyit:), másrészt ha én ülnék ott nem kirakatbabákat alkalmaznék, amikor egy filmet meg lehetne csinálni jól is, sokkal tehetségesebb színészekkel. Egy Alba kaliberû színész kerüljön a szintjének megfelelõ helyre. Mint a Dark Angel, vagy egy jó sori, ahol kicsit ripacskodóbbnak kell lenni, mint a mozivásznon. Persze ahhoz is kell a tehetség, és persze sarkítok, egy majomnak is több arca van, mint 3, mindegy is. Ízlésekrõl nem érdemes egyébként sem vitatkozni. JA valamiért irritál, és van még néhány színész, akit egyszerûen nem bírok. Nem utálom õket, csak nem értem, hogyan lehetnek még mindig a filmgyártás közelében:))
8/10
convar 2012 febr. 20. - 20:57:02 8/10 Előzmény Elena*
(196/223)
"Meg nehogymár egy vadidegen fórumozó véleménye adjon vezérfonalat:))"

Márpedig sok embert befolyásolnak már ezek is, hidd el.


"Az eredeti filmet is láttad?"

Nem, de ahogy írtál róla, elismerem, ennél jobb lehet.


"Mindegy, legalább abban egyet értünk, hogy középtájon kell keresgélni, ha a jelzõket keresi az ember, de inkább alatta."

Csak majdnem, mert sztem meg inkább felette :)


"Nem vagyok benne biztos, bár ha Andy Vajnára és Dobó Katára gondolok, akkor igazat adok neked. "

Fõleg ha abba is belegondolsz hogy márpedig Andy Vajna elvileg tényleg egy nagy név (nem úgy, mint Cash Warren, akinek a Fantasztikus négyes az egyedüli dobása, de az sem producerként).


"Mindegy, mostanában szerencsére csak mellékszerepekben tûnik fel,..."

Szerencsére ez azért nem állja meg teljességgel a helyét, csak azt a filmet ezek szerint még nem láttad.


"A túlértékeltet úgy értem, hogy A listás színésznõként tartják számon, kábé úgy is jelenik meg mindenhol,"

Na ez viszont sztem már nincs így, éppen kb. A Szem óta. Tipikus B kategóriás lett sajnos, akit ált.ban csak kirakatbabának hívnak a produkciókba, egy plusz látványelemnek.


"Ugyanaz a 3arcú színész maradt: riadtan/szomorúan néz, dühösen néz, szépen vigyorog. "

Haha, azért ez erõs túlzás. Kár hogy ennyire utálod és így képtelen vagy objektíven megítélni.


"Na, mindegy, sajnos nem én ülök azokon a helyeken, ahol szerepeket kell osztani:)"

Hála a jóistennek :D Különben nem értelek, azt mondtad már csak mellékszerepeket kap (ez végülis majdnem igaz), és azt is mondtad hogy azokban meg elmegy nem? Akkor mi a gond? ;) Jó, tudom, nem látsz a vörös ködtõl. Értem én... nem tehetsz róla.
8/10
convar 2012 febr. 20. - 20:26:43 8/10
(195/223)
SPOILER

Igen. Így "kerek" a történet.

SPOILER VÉGE
Elena* 2012 febr. 20. - 13:53:10
(194/223)
***SPOILER***
Igen, megvakult. Telement a szeme szilánkokkal. A nyugati kultúrában ez kicsit érthetetlen, ez a sors. bár a filmben is elhangzik, hogy azért jelent meg a halott lány, hogy segítsen megmenteni azokat az embereket. Mert õ látta a jövõt, szóval Alba szemén keresztül újra látta a jövõt, és Alba így egyfajta végrehajtóvá vált. Én úgy értelmeztem, hogy a látás képességének megkapása csak nehezebbé tette a lány életét, így azután a vakság visszavitte õt abba a világba, amit jól ismert és amiben biztonsággal mozgott.
***SPOILER VÉGE***
Elena* 2012 febr. 20. - 13:40:23 Előzmény convar
(193/223)
"Oké, konkrétan nem írtad hogy biztos sz.r, de azért maradjunk annyiban, hogy ha vki azon hezitálna hogy megnézze-e a filmet vagy sem, hát attól a hszttól biztos nem az igenhez kapna lökést ;)" Ez a véleményem, a tapasztalatom a többi remake-kel kapcsolatban és így nem tudok másként állni a dologhoz. Ha valaki elolvasta, amit írtam, talán nem kap az igenhez, de a szavaimban ott a lehetõsége annak is, hogy tévedek, tehát, a döntés szabad. Meg nehogymár egy vadidegen fórumozó véleménye adjon vezérfonalat:)) De olyat pl. sosem teszek, hogy valamit úgy húzok le, hogy nem láttam. Ezért néztem meg végül is a filmet. Most már teljes joggal mondhatom, ha valaki megkérdezi, hogy ne nézze meg, illetve, ha mégis, én szóltam:)

"Én sem izgultam agyon rajta. Számomra egyvmi mentette meg a középszertõl, hogy a drámai vonalat viszont elég jól kidomborították benne sztem, fõleg a végére. Oké, ennek horrornak kellene lennie, tudom... :)" Nohát, asszem ezzel mindent elmondtál. A drámai "kidomborodás" nagyon kevés egy jó filmhez. Az eredeti filmet is láttad? Én kábé 10 éve néztem meg, eredeti nyelven és zörejekkel, angol felirattal, és hidd el, beszabehu volt. Csak egy jelenetet említek, ami különösen rosszul sikerült a remake-ben, pedig az egyik olyan volt az eredetiben, ahol majd kiugrottam a fotelbõl:) Az pedig a liftes jelenet. **** SPOILER Az eredetiben csak egy öregember van ott a lány mellett, csukva van a szeme, semmi több, mintha aludna. Itt homályosan látszott, hogy össze van roncsolódva az arca és mégsem keltett semmilyen félelmet azzal, hogy közeledett a lányhoz. Az egész utána következõ jelenet itt egy hisztinek tûnt (JA miatt is), az eredetiben halálfélelem, rettegés. Az is mellélövés volt, hogy itt a tükörben látott lány majdnem ugyanúgy nézett ki, mint Alba, az eredetiben teljesen más karakterû lány volt. Ez pl. az elején nagyon félelmetes volt. SPOILER VÉGE*** Szóval azok az apróságok, kameramozgások, vágások, amik az eredetit jellemezték és amik a félelmet keltették, távolról sincsenek meg ebben a filmben. Mindegy, legalább abban egyet értünk, hogy középtájon kell keresgélni, ha a jelzõket keresi az ember, de inkább alatta.


"Kishal õ ehhez. Arra nem is gondoltál ugye, hogy inkább arról van szó hogy nem mindenki úgy ítéli meg õt mint te? ;) " Nem vagyok benne biztos, bár ha Andy Vajnára és Dobó Katára gondolok, akkor igazat adok neked. Egyébként meg dehogynem, tudom, hogy a legtöbben imádják Albát, mert tényleg csak szeretni lehet, gyönyörû ártatlan arca van, olyan, mint egy latin Hamupipõke vagy mi, és velem együtt sok lány/nõ szeretne így kinézni. Nyilván ettõl nehéz elvonatkoztatni. Mindegy, mostanában szerencsére csak mellékszerepekben tûnik fel, abban meg pont elmegy:)


"Túlértékelt? Amikor egymás után kapja az Arany Málnákat vagy a jelöléseket? Ennél hova értékeljék még alul? ;D" A túlértékeltet úgy értem, hogy A listás színésznõként tartják számon, kábé úgy is jelenik meg mindenhol, és ehhez képest amit a vásznon mûvel, az mindenki számára láthatóan sokkal kevesebb. Én egy arany málnáról tudok egyébként, de megnéztem milyen díjakat kapott még, hát igen. Legszexibb elõadó, teen choice awardon a szemért kapott díjat (jellemzõ) és hasonlók. Érdekes, hogy megkapta 2001-ben a legreménytelibb színésznõ díját a dark Angel után (amiben tényleg jó volt), a baj csak az, hogy megragadt ott. Ugyanaz a 3arcú színész maradt: riadtan/szomorúan néz, dühösen néz, szépen vigyorog. Na, mindegy, sajnos nem én ülök azokon a helyeken, ahol szerepeket kell osztani:)
KávéZacc 2012 febr. 19. - 12:22:28
(192/223)
"Nem láttad az ellenõrzõmet?"
xD
8/10
convar 2012 febr. 19. - 01:34:07 8/10
(191/223)
"Kérlek, értelmezd, amit írtam. köszönöm."

Ez az, hogy értelmeztem :) Oké, konkrétan nem írtad hogy biztos sz.r, de azért maradjunk annyiban, hogy ha vki azon hezitálna hogy megnézze-e a filmet vagy sem, hát attól a hszttól biztos nem az igenhez kapna lökést ;)


"Semmi feszültség, semmi igazán olyan jelenet, amitõl a fotelba feszülnék..."

Ennek lényegében helyt adok. Én sem izgultam agyon rajta. Számomra egyvmi mentette meg a középszertõl, hogy a drámai vonalat viszont elég jól kidomborították benne sztem, fõleg a végére. Oké, ennek horrornak kellene lennie, tudom... :)


"Cash Warrennek, a férjének ellenben van, valszeg ez a szerencséje."

Kishal õ ehhez. Arra nem is gondoltál ugye, hogy inkább arról van szó hogy nem mindenki úgy ítéli meg õt mint te? ;) Jó, azt én is elismerem hogy nem egy rendkívüli tehetség, etéren nem lehet egy lapon említeni pl. egy Natalie Portmannel vagy Kate Winslettel. Ez tény. De Cashnek akkor sincs ehhez vajmi sok köze, akkor inkább inkább a már általad is elismert szépsége van itt inkább a háttérben. Mert igen, kifejezetten dekoratív, dehát ez is szempont Hollywoodban :) Így mûködnek ezek.

Ja, és még az elõzõ hszedben írtad hogy túlértékelt. Túlértékelt? Amikor egymás után kapja az Arany Málnákat vagy a jelöléseket? Ennél hova értékeljék még alul? ;D
Elena* 2012 febr. 19. - 00:02:26
(190/223)
Kérlek, értelmezd, amit írtam. köszönöm.
Egyébként végül megnéztem, és pont azért, hogy hátha a trailer mégis félre vezetett..., de nem ért meglepetés. Ez a film egyszerûen rossz. Ha nem feldolgozás lenne, akkor is az lenne. Semmi feszültség, semmi igazán olyan jelenet, amitõl a fotelba feszülnék... sablonos szart gyártottak az eredetibõl, semmi újat, vagy jobbat nem nyújtott. A trailer nem hazudik, nagyrészt már abból látni lehet, hogy egy film jó-e vagy nem. Jessica Alba pedig bármilyen szép, nem jó színésznõ, és még akkor is ez a véleményem, megelõzendõ az emiatti felhördülést, ha nem vagyok sem rendezõ, sem producer, és nincs beleszólásom a filmiparba. Cash Warrennek, a férjének ellenben van, valszeg ez a szerencséje.
8/10
convar 2012 febr. 18. - 23:21:54 8/10
(189/223)
"Alba nagyot kaszálna egy pornófilmben, de másra nem jó"

Még jó hogy ezt nem te döntöd el.


"a jelenetek többségében persze feszülõs felsõben van, ez nagyon kevés a színészethez"

Csak pont annyira mint ez egy véleményhez, mivel a kettõnek nyilvánvalóan semmi köze sem lehet egymáshoz.
8/10
convar 2012 febr. 18. - 23:14:58 8/10
(188/223)
Az mondjuk k.ra fair ám hogy egy trailer alapján húzod le a filmet...
4/10
Karter 2012 febr. 18. - 21:49:14 4/10
(187/223)
Nem jó film. Nálam max.4/10.

Spoiler:
Fél óráig csak homályosan látunk a filmben, huh de jó...állandóan fel és eltûnõ alakok....gyors vágásokkal...Alba nagyot kaszálna egy pornófilmben, de másra nem jó...a jelenetek többségében persze feszülõs felsõben van, ez nagyon kevés a színészethez...."
Elena* 2012 febr. 18. - 21:00:15
(186/223)
ezt még nem, de az eredeti filmet láttam, igaz elég régen, és nekem nagyon tetszett. A remake-ekkel az a baj, hogy általában kiherélik az eredeti filmet, túlságosan szájbarágósra sikerülnek, mert meg akarják fejelni azt. Hirtelen nem is igen tudok mondani olyan filmet, ahol legalább olyan jó a feldolgozás, mint az eredeti (bár pl. a tetovált lányt még nem láttam, és arról áradoztak jópáran).
Az amerikai feldolgozások legnagyobb hibája sztem egyébként az, hogy mindig gigasztárokkal játszatják a fõszerepeket és valahogy az sosem vezet jóhoz, túlságosan úgy tûnik, hogy az ismert arccal akarják eladni a filmet, mert tudják, h egyébként a kutya se nézné meg. Sajnos, Jessica Alba az egyik legtehetségtelenebb színésznõ manapság, és egyben a leginkább túlértékelt is. A szépségéhez kétség nem férhet, gyönyörû, tényleg, de a trailer alapján nem valószínû, hogy megnézem.
8/10
convar 2011 jan. 03. - 21:50:33 8/10 Előzmény zoli28
(185/223)
Bár nem jobb mint a többi távol-keleti remake, de nem is rosszabb. Ill. jobb, de csak Jess miatt :D
10/10
janoo7 2010 dec. 20. - 14:24:50 10/10
(184/223)
Nekem kifejezetten tetszett ez a film!:) Ahhoz képest, hogy mit vártam ettõl a filmtõl egészen jó volt. Meg is rendeltem eredetiben.XD