8/10
offtopic
fourdogs szept. 10. 01:28:33 8/10
(28/28)
Ez nem én vagyok, hanem egy mezei látogató, de ha arra járok, készíttetek egy pár felvételt.
5/10
offtopic
sexykex jún. 08. 13:59:52 5/10 Előzmény fourdogs
(27/28)
Elég jól ismerem a kutyák tulajdonságait, de farkast szinte kizárólag állatkertben láttam. Mégsem értek most veled egyet. Mivel nem engedhetnek egy farkast ember közelébe, mindenképpen manipulálniuk kell a jelenetet. Ezért szerintem a képen látható állat nem valódi. De, ha mégis az, akkor sincs semmi baj. :)
8/10
fourdogs jún. 08. 13:16:13 8/10 Előzmény sexykex
(26/28)
Kedves sexykex! Talán nem tévedek nagyot, ha azt gondolom, nem élsz (éltél) túl sokat ebek társaságában (az udvarra száműzött házőrző itt nem játszik). Úgyszintén feltételezem, az orrodat sem dugtad össze farkassal, mintegy ismerkedési rítusként. Ennyi előnyöm van veled szemben, és mit sem számít, hogy az illető négylábú fiatalon került társállati pozícióba, azaz úgy nőtt fel, mint egy kutya. Eképp joggal tételezhető fel, hogy felismerem a különbséget farkas (épp úgy nevelhető és betanítható, ha emberrel él együtt, mint egy nehezebben kezelhető eb) és "farkaskutya" között.
Ami a számítógépes animálást illeti (ez a nagyobb baki), annyira kezdetleges (ma még), hogy lehetetlen észre nem venni.
5/10
sexykex jún. 06. 16:07:12 5/10 Előzmény fourdogs
(25/28)
„A szent és a farkas egy modern mese, amely a varázslatot arra használja, hogy a való világról fogalmazzon meg provokatív kérdéseket.” Sajnos kőkemény realista vagyok, nem sokra értékelem a meséket. Ráadásul hosszabb távon képtelen vagyok elviselni a buta embereket – a szellemi fogyatékosokat, az iskolakerülő retardáltakat, a viccek szőke nőit, a középkorból itt felejtett őskövületeket. Ezért ez nem az én filmem.
A forgatókönyvet is jegyző Alice Rohrwacher a nyolcvanas évek első felében olvasott egy cikket az egyik újságban, ami egy olasz dohányfarm lényegében éhbérért dolgoztatott, feudális körülmények között tartott lakóiról szólt. Ennyi volt a 35-40 évvel ezelőtti megtörtént esemény.
A farkas, akár valódi farkas is lehetett, amíg a pusztaságban rohangált. Az az állat, amelyik a halott – ekkora esést elég nehéz sérülés nélkül túlélni – Lazarrot szaglássza vagy kutya, vagy CGI farkas. Ez utóbbi a legvalószínűbb. (Az én farkasom viszont roppant dühös.)
8/10
fourdogs jún. 05. 16:33:04 8/10 Előzmény sexykex
(24/28)
Te, sexykex, ez a"kutya" szürke farkas (Canis lupus lupus) és nem familiaris. Nem mondanám, ha nem néztem volna néhányszor farkasszemet centiméterekről egyik hazai példányával.
A filmmel egyébként nem volt semmi bajom, megtörtént esetet dolgozott fel.
Valaki (vargama) hiányolta a kiutat. Az a szerencse, hogy ezzel nem próbálkozott, elvesztette volna a valóságérzetet. Ez kérem egy eutópai film, nem tengerentúli.
6/10
vargama jún. 01. 15:42:53 6/10
(23/28)
Nem régen láttam A gyűlölet című filmet. Ott is a társadalom perifériáján élőkről van szó, a helyzetük megváltoztatása reménytelennek tűnik. Az ilyen a filmeket látva felmerül a társadalmi felelősség kérdése. Pozitív változás csak akkor lesz, ha egy film segít felébreszteni az egyéni felelősségérzetet. Az a gond, hogy ez itt hiányzik. Úgyhogy maradok a 6 pontnál.
10/10
FilmExpert jún. 01. 13:34:51 10/10 Előzmény vargama
(22/28)
Valóban nem mutat kiutat a nyomorból (bár nem kell minden filmnek feltétlenül kiutat mutatnia), de nem is igazán ez a központi probléma. Sokkal inkább az, amiért ezek az emberek úgy élnek, ahogy, és úgy bánnak velük (főleg Lazzaro-val), ahogy. Kegyetlen világban élünk, ne szépítgessük. A film is ezt szerette volna bemutatni szvsz.
6/10
vargama jún. 01. 10:00:59 6/10
(21/28)
Köszönöm a hozzászólásodat.
De én szeretnék abban hinni, hogy egy ember sorsa nem ott dől el, hogy milyen körülmények közé születik (bár kétségtelen, hogy ez fontos, a legfontosabb). Itt azt látjuk, hogy a közömbösség, a sorsukba való beletörődés, amikor a városba kerülnek, lelki sivárságuk miatt a rosszat hozza ki belőlük. A protogonista nyíltsága, jóra való törekvése is hiábavaló, bukásra van ítélve.
Ha ezzel a rendező a társadalomnak akart üzenni, akkor ez egy szomorú üzenet, és kiutat nem mutat.
Én ezt hiányoltam a filmből.
10/10
FilmExpert máj. 31. 21:59:17 10/10 Előzmény vargama
(20/28)
Távol álljon tőlem, hogy kioktassalak, de ez egy nagyon jó film, és értelmezni sem olyan nehéz.
Láttunk egy alapvetően jószándékú, alázatos, kötelességtudó, kissé naív fiatalembert.
Láttuk a világot körülötte, amely folyamatosan ki/felhasználja őt, és amely teljesen más attribútumokkal bír, mint a protagonista.
Láttuk azt is, hogy Lazzaro végül hogyan végezte.
Nem volt olyan bonyolult.
6/10
vargama máj. 31. 21:42:59 6/10
(19/28)
Végignéztem a filmet, néha el-elgyönyörködtem a tájban, és most gondolkodok, hogy mit is láttam tulajdonképpen. Az lejött hogy a film a rabszolgává alacsonyított emberek drámája, akik nem tanulták meg a nagybetűs életet. Mert a film első részében nem is tanulhatták meg.
De azon csodálkozom, hogy nincs meg bennük az a természetes emberi tulajdonság, hogy a körülmények változásával kicsikarnának maguknak egy jobb életet. Ismétlem, ez ellentétes az emberi természettel. Plusz van a főszereplő, a megtestesült jóság, a fiú sorsa megtűzve egy mesébe illő csodával...
Sok a kérdőjel. Mit akar üzenni ez a film?
5/10
sexykex máj. 26. 19:46:40 5/10 Előzmény -Vídia-
(18/28)
Na, végre! Már annyira hiányzott ez a kedves, bátorító hang. Tartalma ugyan szíven ütött kissé, de értem én, hogy egy ilyen kemény férfi nem fedheti fel lelkének agonizáló rezdüléseit. (Rittyentettem egy képet drágám. A te Öregapód!)
tirszin máj. 26. 14:32:30 Előzmény -Vídia-
(17/28)
Több alázatot, kérlek, kedves -Vídia-!
-Vídia- máj. 24. 20:21:05
(16/28)
nem ám, elég ha megnézem,h mit írnak róla..ha a filmet nem tudják értelmezni a primitívek, akkor az az én mozim..csak,h tanuljál :)
Vidal máj. 24. 19:31:12 Előzmény -Vídia-
(15/28)
Sexykex a legszellemesebb, legintelligensebb kommentelő, aki miatt érdemes a kommenteket is elolvasni. A tény, hogy okos és intelligens, szellemes, olykor csípős, nehezen elviselhető az önmagát magasabbrendűnek tartó hímnemű egyedeknek.
-Vídia- máj. 24. 17:12:59 Előzmény sexykex
(14/28)
már megint itt arcoskodik ez a beteg szexikex..nincs egy oldal ahol ne lehetne vele találkozni..mikor tiltanak már le végre? fogd már fel,h nem rád vagyunk kíváncsiak!!!
Azt gondolod,h azért mert te a foteledben élsz nyomorék, jogod van mindenhova írogatni?
Ez nem a pszichiátriai intézet fóruma, öregapó!
DUNAWÖLD máj. 24. 13:14:41
(13/28)
Most, hogy így összevesznek egy filmen, ezt làtnom kell 😁
5/10
sexykex ápr. 08. 21:53:06 5/10 Előzmény Romhányi Miklós
(12/28)
Nézze Miklós! Szeretném azt mondani, hogy legyünk barátok, de ebben megakadályoz az Ön viselkedése. Még most sem tűnt fel magának, hogy Kend kezdte az acsarkodást? Felvette a nagy mellényt és egyszerűen lehülyézett. Viszont gratulálok különleges műveltségéhez: rendkívüli örömmel tölt el, hogy Ön tisztában van a helyesírással. Sajnálatos módon azonban a számítógépét összekeveri egy kutyával. Azt hiszi, mivel Ausztriában vette csak németül ért. (És egy keveset angolul, mert a művelt osztrák komputerek ismerik az angolt, csak a magyart nem.) Kedves Miklós, Ön halmozza a butaságokat. Saját érdekében figyelmeztetném, hogy soha többé ne beszéljen számítógépekről. A sajátjáról se.

Ugyanakkor kedves nevének nívótlan emlegetése nem tekinthető szójátéknak. Tulajdonképpen, még az sem lett volna igazi szójáték, ha tegyük fel azt mondom: esze ugyan picsányi, büszke rá, mert romhányi. Na, de én ilyet nem mondok. Viszont, ha elsütöttem volna a következő versikét, akkor annak az első két sora már valódi szójáték lett volna:
Ruina hány, fáj a bele
Romhányi tette ezt vele.
Tele van a gyomra fele
Sovány tokány sem fér bele.

Azonban nem sütöttem el. Eddig! Mivel még most sem lehet tudni, hogy okoskodok, vagy hülyéskedek megírtam A szomszédos falvak dalát, ami szerintem vitathatatlanul nívósra sikeredett, nem tekinthető szimpla bökversnek. Íme:
Kétbodonyi Kisecset
Szente Szátok Becske
Romhányi nem szeretett
Le lettem így Csesztve.

Most, hogy ilyen szellemesen és szívélyesen elbeszélgettünk, de Ön ennek ellenére sem hajlandó elnézést kérni, komolyan figyelmeztetnem kell. Mivel: nincsen kedvem ma hányni, távozz innen Romhányi. Ez utóbbi durvaságot természetesen azonnal visszaszívom, ha a bocsánatkérés megérkezik. Addig is, ha megengedi kedves Miklós békejobbot, békepipát és békegalambot küldök Önnek. (Kitörheti a galamb nyakát és füstölgés közben megégetheti a kezemet, hogy máskor ne irkáljon zöldségeket.)
10/10
Romhányi Miklós ápr. 08. 11:02:19 10/10 Előzmény sexykex
(11/28)
Kedves Zsenikém, egy gond van, hogy én Ausztriában élek és itt vettem a komputerem, ahol nincs lehetöségem hosszú ü-t és ö-t írni. Nem a gépemet hoztam szóba, hanem azt akartam jelezni, hogy tisztában vagyok a helyesírással. Mondjuk az is igaz, hogy nem foglalkozom sokat a komputerrel.
Ahogy olvasom a más kritikáját, nem csak nekem vagy egyszerü ( tudatosan nem használom a latin szót, nehogy nagyon megsértödj ).
Nagy nívót képviselsz amikor a nevemböl szójátékot csinálsz. Remélem nem elvetendö, hogy én a nevemmel jelenek meg. Szóval valami mással próbálkozzál mint ahogy itt teszed.
Nem mindegy, hogy a hülye okoskodik vagy az okos hülyéskedik.
5/10
offtopic
sexykex ápr. 06. 09:44:06 5/10 Előzmény sexykex
(10/28)
Nemrég szóltak sexykém, hogy zöldségeket irkálsz és ebben sajnos van is valami. Például Alice Rohrwachert, ezt a német apától született olasz nőt férfinek tituláltad. Tudom, tudom! Valóban 100 férfi rendezőre jut 1-2 nő, de akkor is. Alice, az Alice, te barom.
Persze, persze! Meg akartad mondani a nagyérdeműnek, hogy ez nem közönségfilm. Akkor miért nem mondtad meg egyértelműen? Emberek, ez egy tipikus fesztivál-művészfilm. Azért barkácsolták, hogy legyen miről nyáladzani, szakérteni, áradozni. Mondhassanak róla ilyeneket: „Olyan ez, mint a hullámzás: a történetek mindig a valóságból indulnak a képzelet felé, de néha, amikor már elveszünk a fantáziában, vissza kell térni a valóságba, aztán ha a valóságban veszünk el, megint a képzelőerőnkre van szükség.” (Hú kislány, de még mekkorára!) Vagy: „Tudatlanságban tartják az embereket, és a tudatlanság ketrec.” Igen, a megállapítás helyes, de ki tartja tudatlanságban az embereket? Egy márkinő? És a valóságban? (Az emberek maguk választják a tudatlanságot kislány.)
Kop-kop! Te is tudod, hogy ezeket az író-rendező mondta. „A szent és a farkas, akárcsak egy Gilliam-film, végig homályban hagyja, hogy mi a valóság, és ha valami nem valós, arra mi a magyarázat.” – nos, ez már tiszta beszéd egy kritikustól. (Pont így éreztem én is.)
Így éreztem, így éreztem! Ha ekkora benned a homály öregem, akkor miért nem kérdezel? Itt lihegnek a nyakadba a szakértők, majd ők elmagyarázzák. Kérdezz bátran tesó: Ezekből a végtelenül tudatlan, szegény, ámde derűs parasztokból – felszabadításuk után – miért lesz bűnöző a nagyvárosban? Miért nem maradnak kiokosított derűs parasztok, akik egy másik vidéken immár pénzért dolgoznak?
Valami komolyabbat tesó. Ne legyél már ennyire primitív! Csak nehogy azt kérdezd, hogy a szentéletű bolond miért nem halhat meg és miért nem öregszik. Csak, bammeg! A katolikus egyház szentjei is örökké élnek, örökké köztünk vannak, örökké példát mutatnak és a jó még egy MARVEL filmben sem döglik meg, hiszen a Jó Mindig Győz. Ökölszabály te barom! Ej, menj a píbe!
5/10
sexykex ápr. 06. 09:42:33 5/10 Előzmény Romhányi Miklós
(9/28)
Imádlak öcsém! Imádlak Miklóskám Romhányból! Írsz egy bődületes baromságot, amihez jogod van. Kiválasztod a „művészlélek, filmesztéta és sznob” készletből magadnak a sznobot, amihez szintén jogod van. Ha egyszer így érzed, biztosan így is van és elmeséled, hogy megpróbálsz „kicsit felnőni a filmművészethez”. Nem nagyon, csak egy kicsit – ehhez is jogod van. Utána viszont engem minősítgetsz, szintezel, együgyűnek és ostobának nevezel, amihez már nincs jogod. Én nem játszom a filmben Öcsi! Nekem is jogom van a véleményemhez és ahhoz is, hogy elvárjak egy bocsánatkérést.
(Tudomásom szerint a mai Linux, Mac OS X és Windows operációs rendszerek alapértelmezett Unicode támogatással rendelkeznek. Bal Alt + 139=ő; 138=Ő; 251=ű; 235=Ű. Egyébként a Google Playen is van Magyar Ékezetes Billentyűzet Androidra is – ha már a gépedet is szóba hoztad.)