Katalin Anna 2014 aug. 08. - 10:51:44 Előzmény lyndab
(52/52)
Szerintem, ez alapján a kép alapján, már ha hitelesnek tekinthetõ, nem volt ronda! Ne felejtsük el, hogy a himlõ sokat rontott a megjelenésén,és állítólag ezért volt a bizarr smink is.
10/10
offtopic
950617 2012 dec. 13. - 14:35:18 10/10 Előzmény cicchopp
(51/52)
Privátban szerintem elküldheted, köszönöm.:)
Csak én azt néztem, hogy van ahol 2 részben van felrakva, ahol egy rész kicsit több, mint másfél óra. Imdb-n meg hivatalosan 237 perc a játékidõ. Az meg akárhogy számolom bonyolult matematikával, durván 4 óra. Most akkor hová tûnt belõle majdnem 1 óra?

Igen, egyet értek. Túl sok neki a jóból.:D
cicchopp 2012 dec. 13. - 10:57:25
(50/52)
Szia! Orosszal? собака :) de úgy sejtem ez nem elég egy filmhez :D Viszont lényeg a lényeg, levadásztam két filmboxos linket, online nézhetetlen, de realplayerrel letöltöttem. Ezek szerint a filmbox két részben vetíti. Nem tudom, itt mennyire illik linkelgetni, így nem teszem, de ha szeretnéd valahogy elküldöm neked.


Azóta eszembe jutott, hogy Anne-Marie Aaron Johnsonnal is játszott már, no az a fiú is megérne egy misét :P McAvoy, Hardy, Johnson...szemtelenség :)
10/10
offtopic
950617 2012 dec. 12. - 18:31:13 10/10 Előzmény cicchopp
(49/52)
Szia!
Hát attól függ, hogy állsz az orosz nyelvtudással.:D
Magyarul én is össze vissza kerestem, de nem találtam. Ami meg a legidegesítõbb, hogy a Filmbox kéthetente minimum leadja...
Amúgy azóta se láttam a maradék 3 részt, de most utána néztem, és oroszul fenn van.:D
Vannak még magyarul is linkek, amiken állítólag le lehet tölteni, de nem tudom azok mennyire mûködnek vagy akármi.

Ha ki van szépen sminkelve, akkor úgy tényleg nem lehet csúnyának mondani, de akkor se egy klasszikus szépség. De tudjuk, a szépség nem minden. McAvoy se hiszem, hogy csak véletlenül van vele.:))
cicchopp 2012 dec. 11. - 21:15:36 Előzmény 950617
(48/52)
Szia, hol sikerült levadásznod? Én sehol sem találom (egyelõre). Az irigykedéssel kapcsolatban; piszok egy mázlista, ráadásul James McAvoy a férje :D Amúgy szerintem nem ronda nõ egyáltalán, nagyon bájos kisugárzása van. És remek színésznõ. A Nowhere Boy c. filmben vagy a Shameless eredeti, brit verziójában is nagyon ütõsen játszik.
10/10
950617 2012 júl. 03. - 23:48:38 10/10
(47/52)
Egyelõre csak az elsõ részt néztem meg de eddig bejön. Majd vadászni fogok a maradék 3-ra. Kicsit problémás.
Elég régi az utolsó bejegyzés, de a színésznõ valóban nem szép, sõt. A vörös szemöldök, világos szempillák miatt is. De viszont remekül játszik. Nem írok komolyabb véleményt, mert van még 3 rész.
Nem tudom a többi nõszemély hogy van vele, de én irigykedem erre a "ronda némberre", hogy egy Hardy mellette a másik fõszereplõ...:))
Elektrofilter 2011 jún. 16. - 20:30:45 Előzmény Monalizi
(46/52)
Igénytelennek nevezted Erzsébetet, mert az akkori szokásoknak megfelelõen ritkán fürdött. Na nálam meg ez verte ki a biztosítékot. Tudod, mindez fél évezreddel ezelõtt történt, amikor még azt gondolták, hogy a bõrön lévõ kosz megvéd a kórokozóktól, legalábbis a betegségektõl (nyilván bacikról még a maguk formájában nem tudtak). Tévedtek, na bumm. Nem igénytelen volt, hanem a saját korának higiénés szokásait követte. Bolondnak nézték volna, ha valamiért mégis eszébe jut minden nap fürödni, az orvosok meg óva intették volna. Pár évtizede a kétheti hajmosást tartották célszerûnek, manapság az már égõ lenne. Most akkor nagyanyád igénytelen volt, vagy csak úgy tett, ahogyan mindenki más? Lehet téged is igénytelennek fognak utólag titulálni a jövõ évezredben, ha mondjuk teszem azt a fogmosáshoz hasonlóan a szemgödör napi többszöri öblítése lesz alap tisztálkodási követelmény. Azzal kapcsolatban, ahogy a festmények alanyainak szépségérõl beszélsz, ajánlom neked az elõzõ hsz.-t elolvasásra.
Elektrofilter 2011 jún. 16. - 20:29:06 Előzmény lyndab
(45/52)
Nem akarom elhinni, hogy ezzel a jó kis filmmel kapcsolatos fórum 3 oldalából kettõ az Erzsébetet PROFI módon alakító színésznõ állítólagos rusnyaságáról szól. Erre a hölgy védelmében még visszatérnék, de csak a hsz. végén, mert sztem nem ez a legfontosabb…

(Lyndab-nak még annyit, hogy Henrik nem „nyíratta ki szinte az összes feleségét”, ahogy hiszed, hanem kettõt a hatból, azaz egyharmadát. „Válás, bakó, halál, válás, bakó, és egy, ki a királyt temette.” Legközelebb olvass utána, mielõtt továbbadod a hülyeséget.)

Elõször is a színésznõ alakítása annyira, de annyira hiteles, hogy sokszor szinte már nem is az eseményekre, hanem csak arra figyeltem, hogy legyen már végre valami „kamu” pillanata, egy pillantás, egy gesztus, egy rezdülés, bármi, ami egy kicsit mûvi, de egyszerûen nincs. Nagyon ritka, hogy egy színész játékánál (nem is tudok most felidézni ilyet) ne legyen érzékelhetõ a játék maga, amibõl tudod, hogy nem dokumentumfilmet nézel. Ezért ez a nõ engem lenyûgözött. A Kate B. féle filmet ezt megelõzõen láttam, õ is nagyon tetszett akkor, igazán „erzsébetesnek” találtam, de ez a „plusz” most már lehet, hogy hiányozna belõle. Kate inkább a királynõi fenséget, a misztikumot tudta kisugározni magából (amivel nem biztos, hogy valóban rendelkeztek is, de mi automatikusan párosítjuk a sosem látott uralkodókhoz). Az Anne-Marie által hozott karakter más, nyersebb, férfiasabb.

A cselekménnyel kapcsolatban: tényleg elnagyoltak 1-2 dolgot, én is hiányoltam a S. Mária-Erzsébet kapcsolat részletesebb bemutatását.

És igen, ahogy egy elõttem szóló is írta, Henrik megkapta az olyannyira áhított fiú trónörököst az „igazán szeretettnek” nevezett feleségétõl, így ebben a tekintetben „nyugodtan” halhatott meg. Értelemszerûen azt már nem érte meg, hogy a vékonydongájú fiúcska pár év trónolás után elhalálozott, így jelentéktelen uralkodónak számít. Ahogyan azt sem érhette meg, hogy éppen az a személy, egy NÕ, akit nem ismert el utódjaként, testesítette meg azt a típusú uralkodót, akit õ a trónja örökösének akart tudni. Tulajdonképpen így mégis elérte azt, amit akart, csak nem attól, akitõl várta volna, hanem attól, akit nem tartott alkalmasnak rá. Ez valahol annyira szép fordulat, nem?:)

A szépség-téma:
Ez a nõ nem csúnya. Maradjunk annyiban, hogy nem szép. Ha nem a vásznon néznéd (ahol szép pofit vársz), hanem a villamoson állna melletted, nem azt gondolnád, hogy „hú de ronda”, hanem leginkább semmit a külsejérõl. Ami még nem elhanyagolható ebbõl a szempontból: vegyétek észre, hogy szándékosan csúfították a sminkesek (fõleg amikor már öregítették is). Egyrészt az akkori sminkdivatnak megfelelõen, másrészt a vörösesszõke hajú, nagy valószínûséggel gyér és halovány szempillás-szemöldökös („angolos”) Erzsébet karakterét kellett rásminkelni. Sápasztás (arcbõr halványítása, szemöldök és szempilla lepúderezése – pl. megfigyelhetõ, hogy milyen szép hosszú szempillája van, amit szándékosan lesminkeltek). Erzsébet amúgy is az a holdvilág-típus lehetett, másrészt tényleg ez volt a – mai szemmel szörnyû – szépségideál, így festették magukat. Ez abból is látszik, hogy az akkori festményeken mindenki „ugyanúgy” nézett ki, hiszen a festõk az ideálhoz közelítõ módon „photoshopolva” ferdítettek a valósághoz képest. Megnézhettek bárkirõl abban a korszakban készült képet, mindegyik ugyanolyan apró hunyorgó szemû, szempillátlan, szemöldöktelen, nagyon picike csücsörítõszerû szájú, ami valahogy „nem emberi”. Kizárt, hogy az emberi faj ténylegesen így nézett volna ki abban a korszakban (és sem elõtte, sem utána). Ebbõl következik, hogy Erzsébet sem volt valószínûleg annyira ronda, mint amennyire a róla készült képek láttatják, de feltehetõen túl szép sem volt. Persze az uralkodónak kijár, hogy dicsérjék szépségét, ezért „szépként” maradt fenn. Egy kis érdekesség: Erzsébet érzékeny volt a külsejére, elvárta a dicséretet, irigy volt másokéra, és bár nem bizonyos, de valószínûleg sosem találkoztak, „versengett” Stuart Máriával szépség tekintetében (ez utóbbit persze szintén szépnek titulálták, aztán a fene tudja), elvárta, hogy õt tartsák a szebbnek.
Lili02 2009 szept. 08. - 00:57:31
(44/52)
fú köszi igy már értem :)
Agnessza 2009 aug. 24. - 00:26:50
(43/52)
Azért van neki ilyen nagy homloka, mert akkoriban úgy gondolták, minél magasabb valaki homloka annál okosabb, bölcsebb. Ezért általában leborotválták a hajat, hogy minél nagyobb felület legyen.
Amúgy tényleg nagyon jó sorozat!
Lili02 2009 júl. 05. - 21:35:29 Előzmény Cicalány
(42/52)
ez egy nagyon jó sorozat!!már többször is láttam...amúgy szerintem jó választás ez a színésznõ...viszot durva hogy milyen magas homlokot csináltak neki
Cicalány 2008 szept. 20. - 13:31:13
(41/52)
Nem tudom hány éves vagy, de valószínûleg még gyerek vagy, ha azt gondolod, hogy egy királynõnek szépnek kell lennie. Csak a mesékben szépek és jóságosak a királynõk, a valóság -általában- teljesen eltér ettõl.

Egy királynõ nem azért volt királynõ, mert szép volt, esetleg jó, hanem -többek között- mert rátermett volt; pl. erélyes, erõskezû, határozott, okos, intelligens, logikus gondolkodású, stb. Ezek a tulajdonságok miatt (is!) lehetett valaki király, vagy királynõ, nem a szépsége miatt.

Ha megnézed a filmet, valójában ezeket a pozitív jellemzõket domborították ki a fõszereplõnõ személyében is, ezeket a tulajdonságokat akarták bemutatni, vagyis, hogyan került a királyi székbe, hogyan harcolta ki ezt a saját maga számára annyi viszontagságon és akadályon keresztül is.

Egy félszeg, bájos, férfiak játszószere kislány nem valószínû, hogy eljutott volna önerejébõl a királyi székbe, és nem valószínû, hogy önállóan tudta volna kormányozni azt a hatalmas országot, Angliát.
A szép nõk általában áldozatul esnek saját szépségüknek.
xixx 2008 máj. 25. - 18:31:31
(40/52)
Üdv! Meg tudná valaki mondani, hogy hol tudnám megrendelni a teljes sorozatot? Nagyon fontos lenne! Kérem, ha valaki esetleg rendelkezik az infóval, ne sajnálja azt a másfél percet, és írjon: dbalazs88@gmail.com
Elõre is köszönöm!
stephanus 2008 ápr. 09. - 20:35:29 Előzmény Ugek
(39/52)
Azért VIII. Henriknek összejött a fiúörökös, hiszen harmadik feleségétõl, Jane Seymour-tól született Edward nevû gyermeke (1537), aki Henriket követte VI. Edward néven az angol trónon (1547-1553). Igaz, beteges volt a szerencsétlen, hiszen 16-ik életévében meghalt.
Freyja 2008 márc. 30. - 15:15:26
(38/52)
Köszi szépen a tippet!
strangearl 2008 márc. 29. - 22:33:50
(37/52)
Aha...a kép nekem sem sikerült. Kár érte.
strangearl 2008 márc. 29. - 22:33:10 Előzmény anna31
(36/52)
Ápr.9. és 10. 20:00 Hallmark csatorna!
Freyja-nak üzenem, hogy a Youtube-on megtalálhatod és letöltheted a zenét -The Virgin Queen Soundtrack címen keresd. Az elõadó a Mediaeval Baebes - szeretem hallgatni.
Amiért én nézem:
anna31 2008 márc. 25. - 15:57:49
(35/52)
olvastam a sorozatról és örültem, hogy végre leadják, sajnos a 2. részrõl lemaradtam, remélem megismétlik!!!a fõszereplõ játéka tényleg jó volt+a zene is magával ragadó

egy -angol film, angol színész, angol sorozat rajongó-:-)))-
Ugek 2008 márc. 23. - 16:41:04 Előzmény Freyja
(34/52)
Sziasztok! Mindenkinek!
Részemrõl az elsõ rész nagy csalódás volt!
Imádom a hiteles történelmi filmeket- no ez nem az -!
A BBC. adta nevét hozzá! Miért, hogyan?
Egyetlen pozitívum számora a fõszereplõt megformáló színésznõ kiválasztása(autentikus a kinézete, aztán kész!).
VIII. Henrik mindíg(kivéve nagy étvágyát a nõi nem irányában) úgy házasodott -többnyire gátlástalanul -, hogy a trón férfi örökösre szálljon! Nem jött össze neki! Egyébiránt nem volt rossz képû, de súlyos köszvénnyel kinlódott viszonylag fiatal kora óta(huszas évei vége).
Mint ismert, a leány útód miatt volt szükség az akkor viszonylag páratlan törvény beiktatására.
A tisztálkodás azon idõkben nem volt sikkes dolog!
Sõt!!! (Vakarák az Õ fejüket a paróka alatt vékony pálcikákkal tetveik zaklatásait enyhítendõen)
A sorozatról.
Nincs kiemelve (egyáltalán) Mária és Erzsébet politikai harca az uralomért, különös tekintettel a szigetország részbeni, valamint teljes uralma érdekében, nem is beszélve a vallás terjesztése-megfolytása(pápista,anglikán).
Dudley - Leicester grófja - egy akarnok senki, feltörekedni próbáló karrierista volt!
Lehet szépíteni a történelmet, ám van egészséges határa a romantikának!
Megérne egy kis eszmefuttatást(no volt rá példa!)
Drake barátunk - az egyszerû, ám agilis és fejlõdõképes köznemes- felemelkedése.
Lészen pedig belõle Sir Francis!
A Nagy Armada legyõzõje, a "Királynõ Kalóza" volt Elsõ Bözse igazi (szexuális értelemben is!)hódolója.
Kényes téma, ritkán veszik elõ!
No, többet vártam a sorozattól, megnézem a második részt is, szórakozásnak jó, ez nem történelem óra, lényeg a leányszívek rabulejtése!
Remélem senkit nem bántottam meg, kiszakadt belólem!
SORRRRYYYYY!!!!!!!!
Freyja 2008 márc. 18. - 19:05:42
(33/52)
Sziasztok!
Én nem láttam még ezt a filmet de az egyik legjobb barátnõm imádja és nagyon szeretné magkapni a zenéit! Légyszíves akinek megvan azt kérem küldje el vagy egy címet mondjon ahonnan meg tudnám szerezni!Elõre is köszi!:)
Szép napot mindenkinek!:)