Téma: A távolban

1/10
WynNyback 2022 szept. 09. - 06:06:59 1/10
(4/4)
Borzalmas szirupos érzelgős idiotasag. Az űrben játszódó jelenetek az lennének érdekesek de jön vágás és a földön vagyunk mikor valami történne. A hajó személyzete meg teljesen alkalmatlan urhajosnak. A kapitány aki minden részben haza akar menni és kisirja magát az meg pláne. Nagy csalódás ez a film.
6/10
Cukros csirkecomb 2022 júl. 17. - 00:46:19 6/10
(3/4)
Ez a sorozat az űrfilmek Suttogója. :) Vagy az is lehet, hogy eredetileg egy "Űrhajós az anyukám" című tinisorozatnak szánták...? Mindenesetre nem az, amit az ember egy Mars-expedíciós sorozattól várna. A végeláthatatlan lelkizések és flashbackek újra meg újra megtörik a történetet, ami amúgy nem lett volna rossz. Sokat javult a nézhetősége, amikor végre megszűntek a videotelefonálások, amelyek az első epizódok tetemes részét tették rém unalmassá. Ha valaki nagyon Mars-expedíciós filmet akar nézni, akkor ne ezzel kezdje, vannak a témában sokkal jobbak. De ha már mindegyiket látta, és még mindig a Marsra vágyik, akkor végül is ez a csapat is a Marsra tart, ebben is van kilövés meg űrhajós növénytermesztés meg vízellátó rendszer meg űrsétás űrhajó-szerelés, meg Földön maradt rokonok sok-sok nyűgje lassan hömpölygő zenével kísérve.

Az egyre szaporodó Mars-filmek mindenesetre azt jelzik, hogy az emberek már nagyon várnak egy újabb grandiózus űr-küldetést, és valóban szép lenne ilyen nemzetközi összefogással, mint ebben a sorozatban. Az alapötletnek ez a része szimpatikus volt.
2/10
Márton112 2021 febr. 20. - 12:41:31 2/10 Előzmény m3246
(2/4)
Szinte mindenben egyetértek veled, ezért is érdekes hogy 9-re értékelted. Egy logikátlan valószerűtlen giccses vacak az egész. Viszont a Sci-fi-knek kb 95%-a dráma, szóval ez a megjegyzésed tévesebb nem is lehetne. pont ellenkezőleg szinte alig akad olyan Sci-fi ami mondjuk vígjáték vagy egyéb kategóriába esik. Fellehet hozni például az Űrhadosztályt vagy az Avenue 5-ot amik szándékosan blőd egyszerű kis agymenések, nem is akarják hogy komolyan vegyék őket. Ellentétben ezzel a borzalmas "távolban" sorozattal. Ők itt világot akartak váltani a végnélküli "suttogós" drámai dialógusokkal, ami már az első rész után is idegesítő volt.
9/10
m3246 2020 okt. 28. - 14:48:50 9/10
(1/4)
Én alapvetően szeretem a drámát és a sci-fi-t is ha jól meg vannak csinálva. Az elég ritka, hogy a két műfajt kombinálják, pláne nem sorozatban. Amúgy láttunk már olyan sorozatot, ahol a legénység egy űrhajóba van zárva és a sorozatot amúgy az egyes szereplők karaktere visszi: úgy hívják Stargate Universe. Nem véletlen írom ezt, ugyanolyannak tartom mindkét sorozatot. Tekintettel arra, hogy még mindig érzem az ürességet magamban ahogy azt a sorozatot lezárták/elkaszálták, nagyon élvezem nézni az Away-t (most tartok a felénél és kicsit félek, hogy ugyanúgy járok vele, mint a az SGU-val). Nyilván a keményvonalas sci-fi rajongók leszólják a filmet és igazuk is van, szakmaisága-logikája sok esetben szembeötlően hiányos és az első Marsi legénység finoman szólva is inkább való egy valóság show-ba, semmint egy űrhajó fedélzetére. Azt viszont elvitathatalan, hogy drámának nagyon jó! Jól megírt karakterek és történetek, nagyon jó színészi játékok és messzemenően a jelenleg aktuális liberális irányvonal (van itt minden kéremszépen: fekete zsidó, meleg kínai pár, szinte minden fontos pozíció női kezekben van stb... ) amivel nekem mondjuk semmi bajom. Úgy tudom ezt a sorozatot is elkaszálták és a nem túl acélos az értékelése sem, mindezektől függetlenül ha a fenti dolgokkal tudsz azonosulni, akkor rendkívüli módon fogod élvezni ezt a sorozatot és erősen javallott a megtekintése, ellenkező esetben fakultatív. Nekem nagyon bejön, de engem is zavar sok irracionális szakmai dolog, vagy akár a legénység szakmaiatlansága, így 9/10.