offtopic
Midnight67 2020 ápr. 05. - 19:28:51 Előzmény Xxy92
(14/14)
Lazarescu úr halála c. filmet láttad? Igazi "gyöngyszem", már ha témáját tekintve lehet ilyet mondani.. Dunán adták, de sajnos akkor lemaradtam róla.
2/10
Xxy92 2020 ápr. 05. - 19:01:58 2/10
(13/14)
Mindig vadászok a román filmekre az MTVA adóin (mert máshol úgysem várhatóak), és úgy vélem, egy átlag magyar emberhez képest igen sokat is láttam már belőlük, de ez az alkotás még jóindulattal sem tűnik érdekesnek számomra. Szerencse, hogy lesz egy másik román film a héten az M2-n, mellyel gyarapíthatom a képzeletbeli román filmtáramat :)
drProktor 2011 jún. 27. - 01:52:27
(12/14)
Véleményem szerint remek volt!
Leginkább bizonyos Menzel-filmekre emlékeztetett.
Pompás figurák pompás szerepek, pompás szinészek!

Bár így lenne ötösöm a LOTTÓn ahogy elõre láttam.
Ford Mustang 2011 jún. 27. - 00:35:15
(11/14)
Elnézését kérem, hogy mertem egy kis humort csempészni ebbe a savanyú topicba!
pyroska 2011 jún. 27. - 00:08:29
(10/14)
Drága Ford Mustang, a román filmmûvészet nagyon fejlett, Európai szinten elismert, és ne féljen megnézni, hátha ragad magára is valami a cinizmuson kívûl.
pyroska 2011 jún. 27. - 00:02:52
(9/14)
Akkor inkább egy rendes fordítás.

Nem könnyû híres ember fia lenni.. A fiatal Grig (Gergely röviditése) a Nemzeti Szinház egyik hírességének fia, több mint száz éve. Sajnos saját egyénisége, eléggé kiábrándító. A színpadi játékhoz eléggé alacsony , nõkkel rendkívül félénk, életvitelében kirobbanó, útban, hogy az apja szemében a legnagyobb megbocsáthatatlan bûnt elkövesse:- mozifilmet rendezzen ! Úgy képzeli, hogy megrendezi ,az addigi leghosszabb és a legmagasztosabb filmet amit valaha létrehoztak. A 35 évvel ezelõtti , Románia, a törökökkel szembeni függetlenségi háborújának hû rekonstrukcióját..

A mû színrevitelének teljes körû finanszírozását, LEÓN nevû kissé messianisztikus, és önmagát a Kultúra mecénásának kinevezõ földesúr vállalja magára . GRIG számára, LEÓN, elõször védelmezõ, tanító, szülõ helyettesítõ, erkölcstelen partner, majd életre szóló ellenségé válik.
Kérdés , hogy a francia cég a GAUMONDE, aki Európa piaci filmvilágát ellenõrzi , elfogadja - e versenyt egy független film produkcióval ...
offtopic
aggodalmas 2011 jún. 26. - 22:48:37
(8/14)
Nos legyen: „Könnyen, hogy egy híres apja. Young a fia egy csillag tücsök Nemzeti Színház, majdnem 100 éves. De a saját egyensúly kissé kiábrándító. Stage túl rövid, túl félénk a nõk is túlzott életmód, a fiú hamarosan elkövetni tõke hiba, a megbocsáthatatlan bûn a szemében apja: közvetlen moziban! Álmodom leginkább grandiózus és leghosszabb film valaha készült. Reconstitutirea hû lesz háború a törökökkel, amely meghódította a függetlenségüket Romániában 35 évvel ezelõtt ...

LEON, a helyi földesúr és a messiási téveszmék elérte a önjelölt mecénás, a finanszírozó a teljes üzleti. Õ viszont, tücsök pártfogója, tanár vagy szülõ helyettesíti ellensége élettársa és becstelen. De GAUMONDE francia cég, hogy az ellenõrzések szinte minden film piacra Európában, hogy elfogadja a verseny független termelés ilyen mértékû? És ha igen, lesz tücsök ez a gyõzelem, a vonatkozó apja?”

(Google Translator)

Ez így tényleg számos kérdésre ad választ, és vet fel újabbakat... XD

Például, hogy három szóból álló tõmondatoknál bonyolultabb
textusokkal miért csõdöl be ily' látványosan...
drProktor 2011 jún. 26. - 19:15:27
(7/14)
Azt gonolom az elsõ hsz kicsit nyakatekerten egy 1910-es,
esetleg csak elképzelt román filmre vonatkozhat, és nem
arra a filmre, amely errõl az 1910-es román, egyébként
értelemszerûen néma, film készítésérõl szól.
Szinte biztos vagyok benne, hogy a ma este vetített
filmre értelmezhetetlen lesz a „határozott karakterrajzok”
és az „elnagyolt ecsetvonások” kitétel.

Egyébként látatlanban úgy érzem, hogy érdekes és tanulságos lesz,
akár mondhatnám töviden, hogy jó.
Remélem, így is lesz.
drProktor 2011 jún. 26. - 19:04:29 Előzmény efes
(6/14)
Én kötekednék feleslegesen?
Ezt mire alapozod?
Amit ideírtál angolul, az azt jelenti, hogy a film nem a
román függetlenségi háborúról szól, hanem az arról szóló filmrõl.

Akkor mi a gondod?
Ford Mustang 2011 jún. 26. - 18:52:14
(5/14)
Érdekes. Már román filmek is mennek a Dunán. Lehet, hogy a Dunán küldték? :D
eye 2011 jún. 26. - 18:45:51
(4/14)
Megkerestem a film román leírását:
Nu-i usor sa ai un tata celebru. Tanarul GRIG este fiul unei vedete a Teatrului National, acum aproape 100 de ani. Dar propriul sau bilant este oarecum dezamagitor. Prea scund pentru scena, prea timid cu femeile, prea excesiv in stilul de viata, fiul e pe cale sa comita greseala capitala, pacatul de neiertat in ochii tatalui: sa regizeze un film de cinema! Il viseaza ca pe cel mai grandios si mai lung film realizat vreodata. Va fi reconstitutirea fidela a razboiului cu turcii, prin care Romania isi cucerise independenta cu 35 de ani in urma...

LEON, un mosier local atins de deliruri mesianice si auto-proclamat Patron al Artelor, devine finantatorul intregii afaceri. Tot el devine, pe rind, protectorul lui Grig, dascalul sau, parinte substituit, partener necinstit si dusman pe viata. Dar va putea GAUMONDE, compania franceza ce controleaza piata cinematografica aproape peste tot in Europa, sa accepte competitia cu o productie independenta de o asemenea amploare? Si daca da, va obtine Grig, prin aceasta victorie, respectul tatalui sau?

O poveste (in mare parte) adevarata.

A lényege, - az alábbi vitát érintõen, - hogy a film leegyszerûsítve: - a történelmi témájú film KÉSZÍTÉSÉRÕL szól.
Aki nem hiszi, - járjon utána! (Fordít(tas)sa le a szöveget.) :D
offtopic
efes 2011 jún. 26. - 14:29:48
(3/14)
Azt mondja az imdb: "In 1911-12, the Romanian movie director Grigore Brezianu and the financial tycoon Leon Popescu made together the 2 hours long movie "Romania's Independence" - an as faithful as possible screen adaptation of the real Independence War that had been fought in 1877. Now, "Restul e tacere" tells us, in a loose and half-fictionalized way, the story of this movie making. Written by Mihnea Columbeanu"

Ezek szerint te kötekedsz feleslegesen.
drProktor 2011 jún. 26. - 10:28:41 Előzmény adamnagysweetmovie
(2/14)
Érdekes értékelés!

Azt gondolom, eddig még nem láttad a filmet.
Ami érdekesebb, mint ha nem is külnösebben fektettél
volna súlyt arra, hogy tájékozódj.
Mindenesetre van esélyed hogy a PORT fölvezetés-írója légy.
A film nem a román függetlenségi háborúról szól!
A film a függetlenségi háborúról szóló filmrõl szól.

http://www.filmtett.ro/film/615/a-tobbi-nema-csend-restul-e-tacere
6/10
adamnagysweetmovie 2011 márc. 01. - 00:17:51 6/10
(1/14)
Azt gondolom, a nagyléptékû filmek és a határozott karakterrajzok kedvelõi (meg a filmtörténeti érdeklõdésûek) szerethetik a filmet, mely azért erõsen elnagyolt ecsetvonásokkal lett megrajzolva...