10/10
atis840 2014 márc. 19. - 19:10:52 10/10
(146/166)
Meg nem bántottál, de meglepõ volt, hogy ennyire nem tetszett neked ez a film...
10/10
atis840 2014 márc. 18. - 23:40:45 10/10
(145/166)
Én meg azt mondom, ha nem láttál semmit, akkor ne is írtál volna semmit! Mert ez hülyeség amit írsz! A b kategória rendben van, de mit vártál 2 kivénült öregembertõl? Kiváló színészek õk még most is, csak már kevesebb akciójelenetet képesek véghez vinni. De ettõl minden mondatuknak nyomatéka van. Az én szememben teljesen rendben volt az alakításuk, arról nem tehetnek, hogy a filmrendezõ nem csavarta jobban a szálakat. Nem miattuk nem lett izgalmasabb a film!
3/10
Goodfella 2014 márc. 13. - 21:25:40 3/10
(144/166)
SPOILER!!!
Tibag05 2013 dec. 26. - 14:06:33 Előzmény Elektrosokk
(143/166)
" talán elkaphatják a bennfentes sorozatgyilkost, akinek áldozatai egytõl-egyig felmentett bûnösök."

úgy írnám meg, hogy egytõl egyig kinyírják a rohadékokat!!
sdt 2013 dec. 26. - 09:38:06
(142/166)
Sok év után megnéztem ujra a tv-ben. Egykor sem tetszett, de most megállapítottam, ritka, hogy két igen jó színész ilyen primitív történet gagyi szerepét elvállalja, végigjátssza, és van rá nézõ, magamat is ideértve, sajnos. Borzalmas. Ha lehet nullát adni a tízbõl, még az is sok.
5/10
Elektrosokk 2013 nov. 10. - 16:55:35 5/10
(141/166)
A filmnek az "épphogy végignézhetõ" kategóriában a helye, és ha kibírod, rájössz hogy kár volt.
9/10
-greghouse- 2013 nov. 10. - 11:44:22 9/10
(140/166)
Oké, bocs, félreértettem. Tudtommal tényleg nem játszanak több filmben együtt (a Keresztapa Saga nem számít, mert ott Coppola a három Keresztapa filmbõl vágott össze egy történeti idõrendit).
...Van egy film, amirõl nagyon keveset hallunk (kábeltévé filmnek készült), a Glengarry Glen Ross.
NAGYON ajánlom a figyelmedbe, az egyik legjobb Pacino film.
Eredetileg színdarab, utána forgattak belõle filmet, legnagyobb része egy ingatlan ügynökségben játszódik, valós idõben, x óra alatt teljesíteniük kell valamennyi eladást, és megpróbálnak mindenkire mindent kétségbeesetten rásózni, közben betörnek a fájlokhoz... nem komédia, egyáltalán, sõt. Nagyon kemény dráma a könyörtelen üzleti világról. Al Pacino mellett olyanok a fõszereplõk, mint Jack Lemmon, Alec Baldwin, Ed Harris, Alan Arkin, Kevin Spacey. Iszonyúan feszült film. Mindenki szenzációs benne. Spoiler nélkül, csak egy példa. Alec Baldwin jön "le" a központból behajtani, ki mit teljesített, és a fiatal (akkor) felsõ fõnök (Baldwin) az öreg motorosokkal mint Lemmon, olyan keményen beszél, hogy kinyílik a bicska a zsebedben. Üvöltözik velük, és mikor ezt számon kérik rajta, valami olyasmit mond, hogy megteheti, mert nézzenek ki az ablakon, õ Porscheval jött a többiek meg Subaruval, azért üvöltözhet. Félelmetes, nagyon jó filmdráma.
...Sajnos nem tudom sehol elérni.
Megvolt VHS szalagon letöltve, egyszer kölcsönkérte az unokaöcsém egy hét végére, annak kb. öt éve. Én már nem merem többször nyaggatni. (Egy jó poén, amit egy író írt ki a nagy könyvespolcára, "könyvet nem adok kölcsön, mert senki nem hozza vissza. Ezek is mind olyan könyvek, amiket én kértem kölcsön.")
...Ha eléred, és le tudod tölteni, nekem is szólj légy szíves, hogy hol lehet. Nem egy nagy kasszasiker, hiszen moziba nem is került, pedig az amerikai filmmûvészet egyik nagy eredménye.
Csak adalék volt, hátha valaki nem ismeri alapon.
olahmiki1959 2013 nov. 09. - 23:55:51 Előzmény -greghouse-
(139/166)
Egyetlen szóval sem mondtam, hogy a két színész mindig ugyanazt játssza...(Ezt kivételesen nem nagyon értem, honnan vetted, de mindegy. Azért vagyunk itt, hogy a félreértéseket tisztázzuk.)
Niro EBBEN A FILMBEN játssza végig az egészet egyetlen, lefelé görbülõ szájú, direkt flegma arckifejezéssel. (Azt hiszem, a "Nem vagyunk mi angyalok"-ban is ez volt vele a legfõbb bajom, többek között ezért sem tetszett az a film...)
A többi filmjeit általában nagyon szeretem, - "Dühöngõ bika", "Taxisofõr", "New York, New York", "Angyalszív", "A Rettegés Foka", "Keresztapa II", "Éjszakai rohanás", - hasonló, de mégis, minden filmjében kissé más karaktereket játszik, nagyon jól, természetesen, hihetõen.
Al Pacino nekem talán a legjobban a "Sebhelyes arcú"-ban tetszett, elképesztõen hitelesen "hozta" a kubai bevándorló nagydumás, pitiáner figuráját, aki aztán a legkülönbözõbb viszontagságok után az éjszakai élet királyává növi ki magát, mígnem egyszer szitává lövik.
És a többi filmjei között is vannak óriási filmek, pl. "A Keresztapa", "Serpico", "Madárijesztõ", (a szintén óriási Gene Hackman-nel), "Egy asszony illata", "A velencei kalmár" (nagyon tetszett), és mások.

Egy egészen kicsivel több odafigyeléssel, egy feszesre megírt forgatókönyvvel, életszerûbb párbeszédekkel sokkal jobb filmet lehetett volna csinálni ebbõl az alapötletbõl.
Már csak azért is, mert ez a két színészóriás kb. 15-20 évenként egyszer áll össze egy filmre, és nem tudom, lesz-e még egyáltalán alkalom arra, hogy legközelebb is együtt lássuk õket...
10/10
tramonto 2013 nov. 09. - 21:40:51 10/10 Előzmény olahmiki1959
(138/166)
Az este kb. harmadszor néztem meg a filmet -igaz elõzõleg régebben - de most is nagyon jó filmnek tartom. Én is úgy vagyok, hogy ezzel a két remek színésszel, hogy valóban mindent el lehet velük adni. De ha csak a film témájáról beszélünk, megkérdezem ki nem foglalkozott már gondolatban az "önbíráskodással", még csoportos elkövetés formájában is??!! Amikor azt halljuk és tapasztaljuk, hogy vérforraló bûncselekmények elkövetõi jó ügyvéddel, vagy a gyenge bírói gyakorlat miatt, elkerülik a büntetést vagy nem a cselekedetük arányában büntetik. Gondoljunk csak az egyre elszaporodó védtelen (gyermek, nõ, idõskorú) embereken elkövetett erõszakos bûncselekményekre. Tudjuk, hogy az önbíráskodás bármely formája sehova sõt rossz útra vezet, mégis.....(SPOILER?)A film végén kiderül, ami szerintem jól felépített volt, ki a titokzatos sorozat gyilkos. Hogy mennyire gyûlöletet váltott ki!!!!
9/10
-greghouse- 2013 nov. 09. - 11:57:38 9/10
(137/166)
Mint film, igazad lehet, de én annyira elfogult vagyok (bevallom) a két fõszereplõ iránt, hogy bármiben megnézném õket. (A nõi oldalon Meryl Streep ilyen, akinek a kedvéért még a Prada filmet, meg a Jól áll neki a halált is megnéztem, pedig egyik sem nagy durranás de Meryl.)
..Az nem igaz, hogy ez a két színész csak ugyanazt tudja mindig játszani. Az lehet, hogy ugyanazzal a tipusú arckifejezéssel játszanak, de teljesen mást is tudnak. Különösen Al Pacino, aki - gondolom, láttad - III. Richardot is játszott, és Corleonét, és Serpicot, stb., a "nagy bölények" közül (itt ez ironikus, ezeket a kis termetû olaszokat "nagy bölénynek" hívni, de ez ma már egyre elterjedtebb a tehetségekre), õ az egyetlen, aki profi színész, tehát a Julliard-ban végzett, akármilyen furcsa is, akármennyire nem is hiszik sokan, egyáltalán nem az utcán nevelkedett valaki. Robert DeNiro valóban inkább be van skatulyázva, az egyetlen komikus kitörési kisérlete, a Nem vagyunk mi angyalok szánalmasan rossz volt Sean Pennel együtt is, de legalább megpróbálta.
..Szerintem ez a film egyáltalán nem rosszabb, mint egy átlagos amerikai krimi, sõt, még mindig azt mondom, hogy ha másért nem, a színészi játékért most is érdemes nézni, különösen Pacino-ért.
...Õszintén szólva tegnap este pont nem ezt néztem (csak a végét, de már sokszor láttam), hanem Michael Douglas legjobb, de legalábbis egyik legjobb filmjét, az Összeomlást. Az a film tényleg maga alá temeti az embert, és ez a szóvicc csak magyarul jön be. Annyira jó, ahogy fokozatosan leírja azt, ahogy mindenki kiborulhatna, de nem mer, és valaki megteszi helyette... de most nem arról a filmrõl beszélünk, azt ott leírtam ma, mi a véleményem.
...De ebben a filmben is hasonló dologról van szó. A zsaru kiborul, elege lesz, nem messze a nyugdíj, és minden mindegy alapon... eléri azt, amit (a másik csatornán ugyanekkor Douglas) a "point of no return"-t, azt a pontot, ahonnét már nincs visszaút (ez a másik filmben, az Összeomlásban fordul elõ, Douglas idézi az Apolló 13 szerencsétlen és szerencsés útját), itt is a zsaru eléri a point of no return-t. Valahogy itt is megérti az ember.
..A másik filmben én szinte teljesen azonosulok a Douglas figurával. Ettõl jó az a film, hogy nem volna szabad azonosulni vele, mégis közel áll az átlagos nézõhöz.
..Itt valóban nincs azonosulás, legalábbis én nem érzem, de megértem.
Tetszik a filmben, ahogy egyenrangú a két "nagy bölény". Tetszik, hogy nem igazán lépnek ki a megszokott szerepükbõl, rutint játszanak. Egyrészt pont ezért nem lesz kiemelkedõ a film, mert õk kirázzák a kisujjukból.
Másrészt én élvezem nézni, hogy két ekkora óriás, akkor is, ha oda sem figyel, milyen jó.
...Tehát nekem élmény volt. Egyikõjük sem fogja az életük legjobbjaként jegyezni, de bár ilyen lenne a legrosszabb film Amerikában, akkor örvendeznénk. Ez egy rutinfilm, óriási színészek által rutinból megoldva, ahogy Streep is megoldja egyik másik filmjét rutinból, aztán meg nyeri a jogos díjakat is.
....Tudod, elgondolkodok néha, mikor van ilyen szerencsém, hogy egy filmben látok ekkora színészeket.
Pacino és DeNiro itt volt együtt, és a Szemtõl Szemben -ben (az rosszabb). DeNiro és Hoffman a Farok Csóválja-ban, valamint a Vejedre ütök.. stb. filmekben. Hoffman és Pacino csak a Dick Tracy-ben. És akkor még nem számoltam a (számomra) nagy bölényeket, mint Nicholson, vagy Hackman. (Hogy csak az amerikaiakat említsem).
...Ellentmondásos film, de én szerettem nézni.
olahmiki1959 2013 nov. 09. - 02:04:21 Előzmény -greghouse-
(136/166)
Greg barátom, kivételesen nagyon nem értünk egyet.
Nagyon rossz film.
Kusza, túlbonyolított a történet, rengeteg a felesleges szócséplés, mesterkéltek a párbeszédek, nem világos, hogy a rengeteg szereplõ között mi az összefüggés, Robert De Niro - aki egyébként az egyik kedvenc színészem, - az egész filmet ugyanazzal az egyetlen, magára erõltetett, flegma arckifejezéssel játssza végig, mintha az összes színészi eszköze ebbõl az egy grimaszból állna, borzasztó...

Az egyetlen értékelhetõ mozzanat az egész filmben a végsõ, "nagy fordulat", amikor

SPOILER
kiderül, hogy nem az a sorozatgyilkos, akire végig gondoltunk, hanem a másik.
SPOILER VÉGE.

Ezen kívül jószerivel nem is nagyon tudok érdekes, izgalmas mozzanatot, epizódot említeni, dacára annak, hogy gyilkosságból volt a filmben bõven.
A film teljesen egyértelmûen azzal a felkiáltással készülhetett, hogy "Gyerekek, csináljunk már egy filmet ezzel a két kiöregedõ hollywood-i nagyágyúval, üssetek össze valami krimiszerû forgatókönyvet, aztán vágjunk bele, a többi majd kialakul! A két színészóriás neve biztosan elviszi a filmet!".

Hát, elvitte. Jó messzire.
Temptress 2013 júl. 08. - 00:10:21
(135/166)
kb. 3 hete nem ültem le filmet nézni, de véletlen megláttam, hogy ma este a két nagy öreg ujra alkotott valamit. Muszàly volt megnéznem, és már az elsõ kèpkockákból tudtam, a régi, nekem nosztalgikus fílinget fogom kapni. Nem is csalódtam! Hozták amit kellett, kirázták a kisújjukból. Mind az alakítás, mind a sztori jó volt és lekötött.
9/10
-greghouse- 2013 júl. 07. - 23:20:12 9/10
(134/166)
Végignéztem.
És nem értem a fanyalgókat. Engem végig lekötött, érdekes volt, izgalmas.
Lehet, hogy a két "óriás" vitte a hátán a filmet nagyrészt, de jó volt a forgatókönyv is.
Nem tudom, miért kell hibát keresni, csak mert két zseniális színész együtt játszik.
Mindkettõnek voltak rossz filmjei (DeNironak a Nem vagyunk mi angyalok Sean Pennel, vagy Pacino az Álmatlanság, és biztos van még), de ez szerintem a jobbak közé tartozik. Lehet, hogy õk már vannak annyira profik, hogy a telefonkönyvet is izgalmasan olvasnák fel, de szerintem itt nem csak ez volt, az egész film jó. Lehet, hogy az is segített, hogy nem volt reklám. Nagyon megtörte volna a fokozódó feszültséget.
Én nagyon örülök, hogy nem dõltem be a fanyalgóknak. Jó film.
9/10
-greghouse- 2013 júl. 07. - 21:45:44 9/10
(133/166)
Csatlakozom.
10/10
tramonto 2013 júl. 07. - 21:06:23 10/10 Előzmény DrAgy
(132/166)
Ez a két zseniális színész a leggagyibb ponyvaregénybõl is filmet tud csinálni. A "nagyok' úgymond uniformálódnak, egy figurába beköltöznek és életük végéig csak hasonlót figurát alakítanak. All Pacinó és Robert de Niró nem ez a kategória. Igenis csak a nevük miatt is megnézem, és biztos hogy nem fogok unatkozni bármilyen a film témája.
1/10
csibi04 2013 júl. 07. - 19:41:28 1/10
(131/166)
De Niro a legnagyobb..... Még a gagyi " Csak egy kis pánik"-ban is óriási, ahogy a mosolya fenyegetõvé válik, kikockázva szinte nem látni a változást, a szeme játszik, óriási a pali. Imádom... A " Casino"...stb....
perikleion 2013 júl. 07. - 19:26:55
(130/166)
ennek ellenére ez a film valóban alsó kategóra. a példám erre is szól. nevek.
perikleion 2013 júl. 07. - 19:26:02
(129/166)
:) vicces emnber vagy. szerintem a legjobb színészek közé tartoznak, de gondolom te az apádra õtök címû vigjátékra gondoltál vagy azokra a tömegfilmekre ,melyeket az õ nevükkel tudtak csak eladni. Lényegesen jobb filmek szereplõi õk, de ondolom, hozzád ezek nem jutottak el:)(Keresztapa, Egy asszony illata,csak két példa)
Magnolia1 2013 júl. 07. - 09:21:00
(128/166)
Ha õk szerinted nem rendelkeznek azokkal a képességekkel, amikkel felruházzák õket, akkor esetleg említenél egy-két nevet, akik viszont igen? Kíváncsi lennék, nálad kik azok, akik szemben Niroval és Pacinoval "valóban" tehetségesek.
Talavera 2013 júl. 07. - 09:13:53 Előzmény lkaroliny
(127/166)
Ja, hajlamos az ember, hogy az elõítéletei alapján döntsön, nekem is vannak ilyenek bizonyos színészekrõl már lehet következtetni a színvonalra. 50 centet amúgy is bûnözõnek tartom a rap miatt:), viszont egy másik filmben megjegyeztem, hogy a jelenléte nem rontott mert nem akart színész lenni, saját magát adta:)