7/10
Gabó28 nov. 26. 14:16:30 7/10
(31/31)
Jó volt újra egy filmben látni Denzelt és Dakotát! :)
6/10
Istvan010 nov. 24. 09:03:39 6/10
(30/31)
Imádom Denzel Washingtont, de a trilógia előző két része egy fokkal jobb lett. Egyszer nézhető akció film szerintem.
7/10
pihes nov. 21. 14:47:59 7/10
(29/31)
Óvakodjon mindenki egy csendes embertől, jó kis film volt, picit többet vártam valamiért HÉT/TÍZ
6/10
rajdi nov. 18. 19:14:04 6/10
(28/31)
Denzel ismét jelesre vizsgázik jóemberkedésből, a CIA-nak megint megköszönhetjük hogy vigyáznak itt ránk Európában, hogy a szíriai terroristák ne terjeszthessék nekünk a dzsihádos drogot, és megtudhattuk az amerikaiaktól azt is hogy milyen is egy olasz kisváros a maga szépségében. Néha kínos volt amilyen 70-es évekbeli atmoszférát varázsolt a film, az internet korában, az egyedül tehetetlen kisvárosi rendőrrel, meg a korrupt magas beosztású hivatalnokokkal akiket bármikor becsicskít a helyi maffiózó a maga 8 emberével. Szerintem mindenki azt kapja ettől a filmtől, amit vár. Ha valaki egy tuti jó akciófilmet penge történettel, akkor azt, ha valami akárhanyadik leszámolós filmnek az akárhanyadik folytatását, akkor azt.
7/10
Sweet-But-Psycho nov. 15. 13:32:56 7/10
(27/31)
Határozott előnye a filmnek, hogy a készítők nem akarták túllicitálni az első két rész tempóját indokolatlanul túladagolt akciójelenetekkel és buta CGI dömpinggel, inkább a "fattore dell'anima" felé vették az irányt. Az olasz környezet, a mediterrán hangulat kifejezetten jót tett az egyébként meglehetősen sablonos, de mégis korrekt bosszútörténetnek. Az "aranyszívű védelmező aprítógép" alapsztorijáról több bőrt már tényleg nehéz lenne lehúzni, de ez a mozi még bőven vállalható mind az alkotók, mind a néző számára.
10/10
BrierIey nov. 15. 07:19:27 10/10
(26/31)
Tetszett a hangulata, és a miliő is. Denzel Washington pedig a tőle megszokott nemes egyszerűséggel kisujjból kirázta ezt a szerepet is. Nincs lári-fári, nincs kegyelem; a való életben is így kellene a bűnözőkkel.
10/10
Balage06 nov. 14. 14:54:03 10/10
(25/31)
A filmnek vannak hibái, de Denzel miatt adtam a tizest. Hatalmas színész, minden filmjében maximálisan átadja az érzelmeket és lehet azonosulni a karaktereivel. Jelen esetben kapunk egy kis visszatekintést Dakota F miatt a "Tűzben edzett férfi"-ra. Akkoriban meg is könnyeztem, mert megérintett a sztori. Ami plussz vele kapcsolatban, hogy méltósággal öregszik és nem botoxolt fiatalodni vágyó szinész. Respect!
7/10
Ildikó Nóra nov. 13. 18:06:35 7/10
(24/31)
Denzel W. miatt nézt. meg ezt a részt (is), a helyszín, filmzene, szinkron tetszett. Az első két rész sokkal jobban tetszett, mint ez. Dakota F-nek nem állt jól a szerep.
5/10
ForgácsAntal nov. 13. 17:34:07 5/10
(23/31)
Ha ez lett volna az első rész, akkor azt mondom oké, de Így nem tudom többre értékelni. Olvastam egy cikkben, hogy az akció helyett kárpótol a táj szépsége. Nos, nem úti filmet akartam nézni, hanem frankó akciófilmet. Az első kettő jó volt, ez meg valami lagymatagra sikeredett. (És tényleg, ebben a filmben Denzel nem robban, csak pukkan egyet).
6/10
Atis88 nov. 12. 18:38:14 6/10
(22/31)
Egyszer meg lehet nézni, de kezd ez a formula kifáradni. Gyakorlatilag megint ugyan az a sztori, csak más helyszínen. Tudom, hogy az ilyen filmekben nem kell nagy dolgokra meg sztorira számítani, de ez a copy paste üzemmód azért már kevés. Nem tudom meddig tudja még Denzel papa elvinni a hátán.
10/10
Droida174 nov. 10. 15:29:20 10/10
(21/31)
Eszméletlen jó film! A legjobb film amit valaha láttam! Az egész trilógia bármelyik részét bármikor és bármennyiszer megtudom nézni! A végét még meg is könnyeztem! Csak gratulálni tudok a filmhez!
7/10
nefefe nov. 10. 06:55:22 7/10
(20/31)
A durva kezdés után elég lassan indul be. Ha leszámítom azt a néhány akciójelenetet, szinte mintha egy romantikus filmet láttam volna. Idillien szép környezet, egy (látszólag) csendes kisváros, jólelkű, vendégszerető emberek… - akár egy reklámfilm is lehetne – ha nem rondítana bele az olasz maffia… Természetesen nem lenne a sorozat harmadik tagja, ha nem jelenne meg benne a bűn, az erőszak, a kábszer, a pénz és az érdek. És ki lenne a legmegfelelőbb ember mindezek kiiktatására, mint Robert(o) McCall, a nyugdíjas CIA-s, a szamaritánus, aki önzetlenül segít mindenkin. És ezzel értelmet is nyer az az amatőrökre jellemző baki, amit a film elején elkövetett, mert akkor nem lett volna történet. A rosszfiúk elég bénák voltak, amatőr allűrökkel, a rendőrök meg tehetetlenek és nagymértékben korruptak – tisztelet a kivételnek. Denzel-nek én még rossz filmjét nem láttam, de szerintem az első kettő rész jobb volt, de lehet, hogy csak azért érzem így, mert több volt benne az esemény, az akció. Ettől függetlenül nem volt rossz, unalmasnak nem mondanám, egyszer-kétszer meg lehet nézni.
8/10
georgebenson nov. 08. 12:59:47 8/10
(19/31)
Teljesen rendben volt ez a rész is. Ezzel együtt azt gondolom ki lett maxolva a karakter, szerintem ezt már csak elrontani lehet. Remek trilógia volt, nem kellene Marvel figurát faragni Washingtonból.
8/10
TheOldMan nov. 07. 19:50:40 8/10
(18/31)
Denzel Papa charme-ja verhetetlen,a kis kutyaszemű, tacskótestű kisfia a nyomába se ér, hiába van sztárolva.
Akciófilm...és nem fájdul meg a fejed? Jó tudni, hogy még vannak igazi filmesek is, akik megtanulták a kevesebb néha több ! 8/10. Tökéletes szórakozás, old-school akciófilm a cool főszereplővel, nagyszerű hangulatával! Persze nem akar Oppenheimer lenni, csak egy egyszerű történet, de jó !!!!
8/10
Gaddemon okt. 25. 18:28:43 8/10
(17/31)
Lassú folyású, egész nyugodt film, a néhány mészárlásos jelenettől eltekintve. :D Imádtam az olasz hangulatot, Denzel Washingtonnak pedig van egy utánozhatatlan kisugárzása.
10/10
kaloz44 okt. 22. 23:29:43 10/10
(16/31)
Muszaly felpontozzam nincs miért bele kössek. jó történet vezetés jó színészi teljesítmények remek akciójelenetek (sajnos picit kevés lehetett volna tobbis). Összegzésben szerintem idáig idén a legjobb akciófilm volt amit láttam.
Dyrtyho okt. 22. 20:55:59
(15/31)
Szombaton délután megnéztem a moziban, A Védelmező (The Equalizer) 3. részét, és erről írnék egy kisebb véleményt, kritikát

Az előző két felvonást többször is láttam, és természetesen először mind a kettőt moziban néztem meg a hangulat és élmény miatt. A 2. rész is tetszett, de valahogy az távolabb áll valamilyen szinten, az 1. epizodtól, mivel sokkal személyesebb ott a cselekmény szál, mint ahogy 2014 szeptemberében elindult a trilógia. De a 3. rész szerencsére visszatér az 1.-nek a hangulatához, és célkitűzéséhez, hogy a főhős egy számára ismeretlen embereknek/embernek segít megoldani a balhés dolgait

A 3. részben különösen tetszett, hogy végre be van mutatva többek között az is, hogy a főhős, Robert McCall (Denzel Washington) is emberből van, és nem sebezhetetlen ahogy az előző két részben volt tapasztalható, illetve, hogy próbál megváltozni abból a személyiségből, amelyin korábban volt. De sajnos a körülmények nem nagyon engedik a történet előre haladtával.

Külön plusz pont a filmnek, egy olyan feltörekvő színész is kapott is lehetőséget szerepelni ebben az óriási hollywoodi produkcióban, ráadásul elég komoly karakterként, mint a Blocco 181-ből megismert Andrea Dodero, aki a SkyShowTime-os sorozatban Mahdi-t alakitotta. Bár több olasz sorozatból is lehetett volna felkérni színészeket, mondjuk a Gomorrah-ból is, hogy még hitelesebb legyen a camorra képe a mozi nézőknek. Pl. Salvatore Esposito-t sokkal jobban eltudtam volna képzelni főgonosznak, vagy a szintén Blocco 181-ból ismert Alessandro Tedeschi-t, mint Andrea Scarduzio-t, aki totál felejthető, és nem is annyira fajsúlyos boss egy főhős számára.

Meg ahogy észrevettem, 1-2 jelenetnél sokkal véresebbre, erősebbre vették az erőszakos pillanatok, harcok bemutatását, mint az előző két résznél. Azt pedig picit sajnálom, hogy így A Védelmező trilógia lezárásánál nem vették újra elő Zack Hemsey - Vengeance című dallamát, (bár volt egy hasonló amire azt hittem, hogy az, de végül teljesen máshogy folytatodott az a zene) amikor a főgonosszal számol le, jelezvén a nézőnek, hogy ez a végső, utolsó csatája Mr. Robert McCall-nak

A szőke hajú, CIA-s hölgyről, akitől Denzel Washington segitséget kért telefonon, majd személyesen is, pedig meg nem mondtam volna, hogy ő Dakota Fanning, akivel annak idején a Tűzben Edzett Férfi is forgott ugye ahol Pita-t alakitotta. Csak ő most már egy teljesen csinos, és kiforott nő. Az pedig, ahogy a történet végén kiderült, hogy kinek is a lánya a sztoriban, úgyhogy totálisan is összeállt a puzzle, és ez a film trilógia így kerek, ahogy a rendező lezárta.

Összeségében ez egy teljesen korrekt akció mozi azok számára, akik szeretik a műfajt, és próbálják életben tartani azzal, hogy a moziban sokkal szívesebben járnak el ilyen stílusú alkotásokra, mint sem fantasy, szuperhősős, scifi, horror, és animációs filmekre. Remélem még fognak a jövőben is készülni hasonlók Hollywoodban, és nem hagyják végleg kimúlni ezt a fajta alkotási témát.

Zárszóként még annyit, hogy bízom benne, hogy lesz A Védelmezőből díszdobozos dvd-s kiadás a gyűjtöknek, meg akik rajonganak ezért a trilógiáért.

+1 külön köszönet a film alkotóinak, hogy régebbi Alfa Romeo-kat is elővettek a forgatás kedvéért, még ha néhányat is fel is robbantottak a sztori vége felé, és én mint az olasz autók szerelmese, ez még inkább feldobta számomra a mozi hangulatát.
9/10
King Diamond okt. 12. 22:26:16 9/10
(14/31)
A második részhez írtam anno, hogy mindenképp kíváncsi vagyok a harmadikra, annak ellenére, hogy nekem az nem tetszett annyira, mint az első. Ez a harmadik viszont volt olyan jó, mint az első és nagyon örülök, hogy moziban néztük meg. A film hangulata zseniális, az olasz kisváros, a szűk utcák, sikátorok, minden - csatlakozom az előttem szólókhoz, hogy nagyon jó lenne elmenni oda is lassan. Denzel Washington nagyon éli ezt a szerepet, most is tökéletes volt benne - lehet azt mondani, hogy olyan a karaktere, mint John Wick vagy Bryan Mills, de azért mégsem. Az akciók, leszámolós, aprítós, kellően véres jelentekben sincs hiány, Denzel kiválóan hozza a hidegvérű, profi, semmilyen érzelmet nem mutató "mészárost/bérgyilkost". Vártam, hogy lesz-e bármi összekötés az előző két résszel vagy bármilyen visszautalás, ami a végén egy rövid jelenet erejéig meg is történik, de ennyi. Ettől függetlenül ez a rész van legalább olyan jó, mint az első és hiába mondták, hogy trilógiának tervezik, hátha fog még készülni további rész is.
9/10
8/10
Gunton okt. 01. 22:57:13 8/10
(13/31)
Az előző részek hangulata megvolt, plusz Itália. Jó volt ez is. Denzel W. jön, és hullik a férgese. Csak úgy lazán.
9/10
itsme1 szept. 28. 07:55:36 9/10
(12/31)
Pont azt kaptam, amit vártam. Kiderült az öregről, hogy stopperóra nélkül is képes hatástalanítani egy komplett bűnszervezetet. Ezúttal a talján banditák kötöttek bele, nem kellett volna.
Atrani "Altamonte" pedig továbbra is varázslatos.