offtopic
ringleader 2012 ápr. 08. - 23:44:09 Előzmény kybuck
(19/39)
Addig viszont nem hiteles a komment! ;-)
kybuck 2012 márc. 28. - 07:30:16 Előzmény visnja
(18/39)
Én inkább azt az egyet is kihagyom.
10/10
visnja 2012 márc. 21. - 18:55:12 10/10
(17/39)
Nem volt annyira rossz.Én idõnként teljesen átéreztem a félelmet.Úgy hatásos igazán ez a film,ha nemcsak popcornt rágcsáló nézõként szemléljük. Hanem egy pillanatra tényleg belegondolunk,hogy tegnap még minden jó volt,aztán meg szólnak a szirénák és elviszik a férfiakat és harcolni kell..És ez megtörténhetett..Brrr...
Megértem a szerbek nemtetszését. Lehet,hogy vannak benne unalmasra sikerült részek,amiket akár ki is hagyhatott volna a rendezõ.Érzékeltetni akarta a különös kapcsolatot.
Egyszer meg lehet nézni.
Mr. D 2012 márc. 19. - 19:14:17
(16/39)
Nem igazán értem, hogy Jolie mit akart bizonyítani azzal, hogy egyszemélyben vállalta a rendezést, a forgatókönyvírást és a produceri feladatokat. Jó, hogy a fõszerepet nem vállalta már be (nem lett volna semmi!). Sajnos akármennyi tapasztalatot is szerzett a filmkészítés terén a sok filmmel, amiben szerepelt illetve a segélyezési útjai során a valóságból, ez egy kezdõ rendezõnek akkor is túl sok, így nem csoda, hogy beletörött a bicskája. Ha egy háborús filmben semmiféle történelmi hátteret nem tudunk meg (najó, az elején és a végén azért odabiggyesztenek egy magyarázószöveget...), hanem csak a alá-fölé rendeltek közötti kegyetlenséget, az emberi kapcsolatok erõszakos szétválasztását, és a szerelem lehetetlen beteljesülését láthatjuk, az sajnos arról árulkodik, hogy az alkotóknak, élükön a multifunkcionális Jolie-val nem sok fogalma van arról, mi is zajlott le ebben a háborúban. Ezért demagóg, hatásvadász jelenetekkel próbálja leplezni magát. Csak az itt a baj, hogy mondjuk amíg a Pearl Harbor minden egyes képkockájáról sugárzott, hogy semmi célja nincs a készítõknek ezzel, csak a busás haszon, addig ez a film próbál nagyon fontosnak és mûvészinek látszani, és a végeredmény így sokkal kínosabb. A színészek lehetetlen akcentusáról meg már ne is beszéljünk...
xamax 2012 márc. 16. - 19:10:28
(15/39)
A boszniai háború ahogyan az ügyletes amerikai fõceleb látja...Egyetértek a lentebb szólóval; ez a nõ lehet hogy csupa jószándék, de mint tudjuk a pokolhoz vezetõ út is jószándékkal van kikövezve...Végül is csak az nem derül ki a filmbõl, hogy kik és miért harcolnak, és, hogy a különbözõ csoportoknak mi baja van egymással..Ez még nem is lenne olyan nagy gond, hiszen Európa ezen részén ezt nagyjából tudják az emberek, de hogy a bukásban ez is benne volt a tuti..(egy átlagamerikai ugyanolyan hülyén jött ki a moziból, mint ahogy bemet.) A másik probémám maga a történet, ami azt kell mondjam, egyszerûen hülyeség. (Részletekbne nem mennék bele.)Ha valaki ilyen témájú filmet csinál legalább ara ügyeljen, hogy a story súrolja a valóság határát. Jolie kisasszony ezzel a kihívással sajnos nem tudott megbirkózni. A film élvezeti értékét sok minden rontja, a legidegesítõbb mégis a szereplõk angol szövege, amely michell wild és maya gold angoltudására hajaz valamelyik nagysikerû kovifilmben..Ha pozitívumot kell említeni, talán egyet tudok: a nõi fõszereplõ igazán kellemes látvány..
kybuck 2012 márc. 16. - 14:39:51 Előzmény segredo
(14/39)
Nincs azzal semmi baj, ha valakinek tetszik, de a jelek szerint a világot nem fogja megváltani, pedig nyilván ez lett volna a cél.
segredo 2012 márc. 14. - 16:28:29 Előzmény kybuck
(13/39)
Szerintem meg ahhoz képest hogy Angelina Jolie írta és rendezte, nagyon jó film lett!

Nekem tetszett!

Nem lett Hollywood-i csöpögõs, elég drámai és az egyéni karakterek is nagyon jól kidolgozottak. Nagyon megkapóan ábrázolta, hogy fordulnak ki magukból a férfiak a háború álcája alatt. A helyszanek, a karakterek és élethûek. Nem a felejtõs filmek közé sorolandó, és elgondolkodtat az életrõl!

Érdemes megnézni! Nálam 10/8,5 :)
kybuck 2012 márc. 10. - 22:43:49 Előzmény judy91
(12/39)
Pusziltatom az Angelina Jolie Fan Klubot, de szívfájdalom, nem szégyelltem össze magam. Rosszat nem feltételeztem róla, csak gyakorlatlanságot: valaki, aki sose írt és rendezett még ne ilyen témával próbálkozzon, még akkor se, ha a "szívügye", sõt, pont akkor ne, mert árthat neki - ahogy ez meg is történt. Amúgy Jolika minden jósága ellenére továbbra is úgy néz ki kívülrõl, mint a messzirõl jött gazdag, híres ember, aki a jólét után egyszer csak rácsodálkozik a világra, és divatból vagy saját imidzsét építendõ, nagy látványosan jótékonykodik, örökbe fogad stb. Ha ezzel a másik oldal is nyer valamit, ám tegye, de attól nekem ez még álságos és visszatetszõ viselkedés. Amúgy ezt a véleményt erõsíti eme film kudarca is, hisz nem én mondtam, hogy rossz, hanem akik látták, én csak annyit tettem hozzá, hogy ezen nem vagyok(vagyunk) meglepõdve. Ennyi.
judy91 2012 márc. 10. - 12:16:20 Előzmény kybuck
(11/39)
A hozzászólásod remek iskolapéldája annak, hogy hogyan lehet egy filmrõl látatlanban zöldségeket beszélni.

Ami az IMDb adatlapot illeti - és ez most nem mentegetés lesz, hanem puszta tény -, szerbek néhány csoportja gyakorlatilag lejáratókampányt indított a film ellen, melynek során kifejezetten erre a célra létrehozott Facebook oldalakon keresztül (az egyik például: http://www.facebook.com/pages/Boycott-Angelina-Jolie-In-the-Land-Of-Blood-and-Honey/203078203121365?v=info) arra buzdítják a népet, hogy adjanak rossz értékelést a filmre, és írjanak negatív kritikát. Ezeknek a bírálatoknak a nagy része pedig úgy született, hogy a háborgók nem is látták a filmet!

Milena Kne¾evic
hajde da svi skupa glasamo za ovo sranje sa najmanjom mogucom ocenom! kopirajte ovo na svoje statuse i podrzite svoju zemlju i ocrnite ovo djubre i propalu reziserku i glumicu!
http://www.imdb.com/title/tt1714209/

TRANSLATION:

Milena Kne¾evic
let's all set to vote this s h|t with the lowest possible grade! copy this to your status and support your country and discredit this rubbish and failed film director and actress!

A bevétel sem hiszem, hogy annyira ékes bizonyíték arra, hogy a film nem jó - fõleg mivel maga a mûfaj sem az a tipikus "popcorn-mozi" (és akkor még finoman fogalmaztam), másrészt pedig az USA-ban is felirattal játsszák, amihez azt hiszem, szintén nem igazán fûlik a foga a nézõközönségnek.

A harmadik dolog, amitõl kinyílt a bicska a zsebemben, az a következõ mondatod: "a hollywoodi szexszimbólum-kisasszony idetipog a Pradajában, és meg akarja mondani mi a délszláv háború". Nincs is annál sajnálatra méltóbb, amikor valaki úgy szapul egy másik embert, hogy arra sem veszi a fáradtságot, hogy kicsit utánaolvasson az életpályájának. Kezdhetnénk akár ott, hogy már 10 éve az ENSZ jószolgálati nagyköveteként tevékenykedik, így nem véletlen a témaválasztás (és ez nála nem merül ki abban, hogy a vörös szõnyegrõl osztja az észt meg a pénzt), de azt hiszem, errõl jobban tudna mesélni helyettem például ez a lap (http://www.unhcr.org/pages/49c3646c56.html), fõleg a Field Missions rész.

Az meg szerintem eléggé nyilvánvaló, hogy egy intelligens, felnõtt ember a tõle telhetõ legnagyobb alapossággal utánanéz annak, amirõl filmet szeretne csinálni - bármilyen hihetetlen, Angelina is ezt tette, amit nem egy interjúban elmesélt már. A Pradás "poénodra" meg nem is igazán reagálnék, ez már csak a pontot tette fel arra a bizonyos i-re a tájékozatlanságoddal kapcsolatban.

Szóval összességében azt ajánlanám mindenkinek, aki az IMDb-s pontszám alapján ítélkezik, hogy nézze meg a filmet, és utána írjon ilyeneket. Nekem tetszett, azt hiszem, kevés nõ (fõleg színésznõ) tudna ilyen kemény és õszinte filmet összehozni.
Ati77 2012 márc. 08. - 05:27:11
(10/39)
Ati77 2012 márc. 08. - 05:26:27
(9/39)
Durva bukás.
Marv78 2012 márc. 07. - 19:33:48
(8/39)
Hatalmas bukovári filmet készített mrs pitt! Nem vagyok kárörvendõ,de mint az elõttem szóló már írta "Valami szerényebbel kellett volna inkább próbálkozni."
kybuck 2012 márc. 06. - 10:12:32 Előzmény norika23
(7/39)
Ennyire nem jó a film?! Te jó ég! Igaz, az IMDb-n jelenleg kemény 3,7-en áll, kb. mint a zs-kategóriás sz*rok! A bevétel pedig eddig kb. 293 ezer(!) dollár. Amúgy mikor halottam errõl a tervérõl, hogy õ most filmet akar forgatni, ráadásul mindjárt háborús témáról, valahol sejtettem, hogy ez lesz: a hollywoodi szexszimbólum-kisasszony idetipog a Pradajában, és meg akarja mondani mi a délszláv háború, ráadásul nemcsak rendezi, de egymaga meg is írja a sztorit! Csoda, hogy ezután akkorát zuhan, mint az ólajtó?!? Valami szerényebbel kellett volna inkább próbálkozni.
norika23 2012 márc. 02. - 18:31:15
(6/39)
Eladó 2 db mozijegy erre a filmre!
Március 29-ig használható fel Budapesten az Allee, az Aréna, a Mammut vagy a MOM Park mozijában.
Egy jegy eredeti ára: 1540 Ft (!)
Nálam a 2 jegy összesen 2000 Ft !
Érdeklõdni: nori-15@freemail.hu
4427 2012 márc. 02. - 10:24:02
(5/39)
Nagy várakozással ülte be a filmre. Nagy csalódás volt!
Az persze, hogy Magyarországon az angol nyelvû, és nem a szerb nyelvû változat látható, nem a rendezõ bûne!
vénasszonyok_nyara 2012 márc. 01. - 12:14:04
(4/39)
http://index.hu/kultur/cinematrix/hirblog/2012/03/01/eroszakos_es_gyenged_kozosulesek/#comments

Az Indexen meglehetõsen jó kritikát kapott a film. Nincsenek lehetetlenek: pl. ki gondolta volna Clint Eastwoodról, hogy olyan filmet fog rendezni, mint "A szív hídjai"?

Le lehet már tölteni valahonnan?
lippije 2012 márc. 01. - 07:30:12
(3/39)
Jolie bemutatkozása, mint rendezõ egészen jó lett, bár a vágószobában egy kicsit több idõt kellett volna töltenie, és néhol szájbarágóssá teszi a filmet, de mindezekkel együtt erõs és határozott lett. Nekem tetszett. Rövid írásom a filmrõl : http://www.filmkocka.hu/2012/03/a-ver-es-mez-foldje/
Ford Mustang 2012 jan. 08. - 22:52:21
(1/39)
Angelina Jolie In the Land of Blood and Honey címû rendezõi bemutatkozása, ami immár megkapta hivatalos magyar címét is: A vér és méz földje címen fut majd. Az is kiderült, hogy az eredeti nyelven (bosnyákul, szerbül és horvátul) és angolul is leforgatott filmbõl Magyarországon az angol változatot vetítik majd magyar felirattal.
A film egy bosnyák lányról (Zana Marjanovic) és egy szerb fiúról (Goran Kostic) szól, akik összejönnek, de kitör a balkáni háború és az ellentétes oldalon találják magukat. Amikor szerb katonák egy lakótelepen foglyul ejtenek bosnyák nõket, az egykori szerelmesek újra találkoznak, és a fiú szolgaként maga mellé veszi a lányt, és kapcsolatuk valamilyen formában újraindul. Alább négy eredeti nyelvû, angol feliratos részletet lehet megnézni a filmbõl, amik meglehetõsen erõs drámát sejtetnek.

Trailer 720p HD - http://www.youtube.com/watch?v=V0C1mBEInlM&feature=player_embedded#!

Amerikai bemutató december 23-án volt, hazai premier március 2.