offtopic
lilahagyma 2011 júl. 04. - 23:02:07
(29/109)
"A házasság sajnos nem sikerült: sokan jöttek oda hozzám: „jaj, Kabos úr, ott voltam az esküvõjén a Dohány-templomban”, hát – mondom – „sajnos én is”…"
http://www.szombat.org/archivum/h0303n.htm
offtopic
lilahagyma 2011 júl. 04. - 23:01:22
(28/109)
Ezt én írtam, de nem csak nekem jutott eszembe. Szerintem ezt õ maga is szerette hallani. Itt egy interjúrészlet vele:
"– A maga helyén és idején, színpadon és filmen Laci bácsi afféle hazai Woody Allenként vitte a zsidó kisember figuráját. Mennyire volt tudatosan felépített ez a minden szituációban állandó szerep?
– Én ilyen vagyok. Belõlem nem jöhetett ki más, mint amilyen eredendõen vagyok."
http://www.szombat.org/archivum/h0303n.htm
offtopic
marslakólajos 2011 júl. 04. - 22:33:40
(27/109)
Meg aztán az is kérdéses, hogy milyen nõk? lehet, hogy tökéletesek a méreteik, de könyörgöm, mirõl lehetne egy Dundikával beszélgetni? A mûkörmösérõl, vagy az új implantátumáról?
marslakólajos 2011 júl. 04. - 22:30:55
(26/109)
Miért csodálkoztok Kabos sikerein a nõknél? Ismeritek a mondást: "Van az a pénz" meg az ismertség.
Itt van ez a gyors beszédû, rossz külsejû, mûveletlen suttyó majka. állandóan a hódításairól szól a fáma. Neki aztán milyen kisugárzása lehet? Legfeljebb fokhagymaszagot sugároz.
offtopic
gabriella_ 2011 júl. 04. - 22:21:41
(25/109)
"dehát azért.... a Trabant is német autó meg a BMW is."

:D :D :D


"És ne gyere nekem azzal, hogy "belsõ kisugárzás", mert az ilyenektõl kiütést kapok. Jó, van ilyen." - igenis volt olyan férfi az életemben, akinél ez számított, a jó Isten bocsássa ezt meg nekem, de beleszerettem a személyiségébe, úgyhogy végy be kalciumot a kiütések ellen kedves Greg! ;)

"állítólag Scarlett Johansson sem véletlenül kap annyi szerepet tõle... " Na ne már. Elhiszem,de... :S

Most néztem fiatalkori képeket Diane Keatonrõl: helyes nõ volt, de nem a legszebb - de ahogy a fenti példa is mutatja, nem feltétlen a kinézettõl függ a meghódított partnerek száma...
9/10
greghouse 2011 júl. 04. - 22:11:29 9/10
(24/109)
kis Kabos, kis Kabos.... ha már valaki sokkal alább "magyar Woody Allennek" nevezte...(ami szerintem egyáltalán nem igaz, W.A. sokkal sokoldalúbb, író, rendezõ, színész, jazz-zenész, és nem itta el az eszét), a közös csak annyi bennük hogy (férfiszemmel) igen csúnya kis zsidó emberek (le szabad írni, mert mindkettõ viccelõdik a saját zsidóságával), dehát azért.... a Trabant is német autó meg a BMW is.
És ne gyere nekem azzal, hogy "belsõ kisugárzás", mert az ilyenektõl kiütést kapok. Jó, van ilyen.
Szóval: Woody Allen a legszebb nõkkel élt, Diane Keaton, Mia Farrow, és állítólag Scarlett Johansson sem véletlenül kap annyi szerepet tõle... no õ sem egy Mel Gibson.
Azért van ennek egy másik oldala is, Diane Keatonra gondolok. Állítólag minden színészt elcsábított, akivel játszott. Oké, nagyon szép, és vonzó, és tehetséges. Woody után jött Al Pacino(!), aztán Warren Beatty, és hasonlók.
Szóval nemcsak a pasik rosszak.
De mit is ettek Woodyn meg Kállain....
Nem értem.
offtopic
gabriella_ 2011 júl. 04. - 22:03:10
(23/109)
"Ha valaki így megszólal Brooklynban, azt Clevelandben is meghallják....:-)))"

O.K. ;D
9/10
greghouse 2011 júl. 04. - 22:00:19 9/10
(22/109)
Úgy beszélt angolul, mint az a magyar aki azt imitálja hogy amerikai angolt beszél magyar akcentussal...:-))
Tök érthetõ volt. De annyira magyar az akcentusa, mint Teller Edéé volt haláláig.
Ha valaki így megszólal Brooklynban, azt Clevelandben is meghallják....:-)))
offtopic
gabriella_ 2011 júl. 04. - 21:57:40
(21/109)
Közben látom írtál már te is újabb hozzászólást.

Akkor reagálnék, elmondanám az én véleményemet, ami a pasis témát illeti: Kállaira éppen még tudnék magyarázatot, hogy miért szerették a nõk, de kis Kabosra nem. Sajnálom, de épp azt néztem a filmben, hogy nem értem a "jelenséget", ha úgy akarom vizsgálni, mint férfit - és ezt a legnagyobb tisztelettel mondom, de ami tény, az tény...

Kállairól: nekem is volt már olyan barátom, akit megláttak a barátaim és nem hitték el, hogy vele vagyok, de nem érdekelt, mert olyan sziporkázó személyisége volt, olyan dumája, olyan életstílusa, hogy egy bizonyos szinten túl nem érdekelt, hogy hogy néz ki! Ez lehet a magyarázat Kállaira. Persze az ismeretség részét se felejtsük el... De Kabosra nem tudok mit mondani...
gabriella_ 2011 júl. 04. - 21:47:15 Előzmény greghouse
(20/109)
NA, megnéztem sok év után újra. Nagyon tetszett! Az meg plusz jó érzés volt, hogy korabeli felvételeket láthattunk Budapestrõl és a Balatonról.
A film témája viszont tényleg rettentõ átlátszó. Csak benne volt az elítélõ kontraszt az amerikai magyar és a magyar magyar között... Úgy, ahogy írod: miért is tiltották volna be?! Ez az egyik eszközük volt, pláne az a monológ, amit a rendõr a végén elszaval... Majdnem el is hittem, hogy micsoda lehetõség kánaán volt itthon - na ja... ;D

Azért az az akcentus, amivel kis Kabos beszélt, amikor tesztelték az angolját - egészen konkrétan nem értettem, hogy mit beszél! :D

A legjobb: "Nyugodj meg Helén! Itt egy Antineuralgica!" XD
9/10
greghouse 2011 júl. 04. - 21:46:06 9/10
(19/109)
Tiberio: mi a francért lett volna betiltva? 68-ban ez kirakatja volt az "Új Gazdasági Mechanizmusnak", a celluloidra alkotott hurrá-optimizmus. Nemhogy betiltva nem volt, megrendelésre készült. Hintsch meg elkészítette, mert élvezte, és mert így visszamehetett kedvenc témájához, a Németh László feldolgozásokhoz. De ezt alább már írtam.
9/10
greghouse 2011 júl. 04. - 21:41:45 9/10
(18/109)
Minden szinész modorossá válik egy idõ után, ezt nem én mondtam, egy szinész. Mindegyiknek lesznek gesztusai, hanghordozása, amit végig visz minden szerepen.
Nemrég épp szegény Peter Falkot láttam egy teljesen más, nem-columbo szerepben, ugyanazok a kézmozdulatai, a széles lendítései, és ha igaz, hogy jó a magyar szinkron, a hanghordozása is.
De ez a NAGY színészekre igaz.
Nem véletlen, hogy parodizálni csak nagy egyéniségeket lehet igazán.
Egyébként Kállait én sem szerettem, elismerve mûvészi zsenialitását.
És:
CSAJOK, aki olvassa:
az Isten szerelmére, mondja már meg valaki, hogy miért lehetett Kállai szívtipró? Mert mindenki úgy nyilatkozott róla még életében is, utána pláne, hogy egyrészt falta a nõket, na jó, én is szeretem a csajokat, de Kállait is imádták a nõk.
Tényleg olyan jó pasi volt fiatalkorában?
vagy akkor mi? Hogy okos volt, meg nagy mûvész, rendben van.
(Bár ha belegondolok, a kis Kabost meg Kibédy Ervint is szerették a nõk...)
far vik 2011 júl. 04. - 20:23:18
(17/109)
A drága Kállai azért néhol rettenetesen modoros volt. Ugyanaz a fejrázós dadogós alakítás itt, a gratuláló fõnök az elején, a Döglött aknákban, a cserépkályhás szösszenetben, meg még pár vígjátékban. Persze ettõl még zseniális, csak azért Õ is sokszor ismételte magát.Persze, mint az Õze, a Szirtes, a Darvas, pláne a Latinovits. Mind zseni, de néha mind modoros és klisékbõl játszott. Bocs, hogy nem csak jót mondtam, de néha azért ezt is le lehet írni talán.
9/10
greghouse 2011 júl. 04. - 14:02:38 9/10
(16/109)
Bocsánat. Természetesen Irgalmatlanul volt a Mansfeld Péterrõl készült filmje címe.
9/10
greghouse 2011 júl. 04. - 13:45:05 9/10
(15/109)
Még csak annyit, hogy Hintsch Györgynél valószínûleg az volt az ára annak, hogy visszaengedjék forgatni 56 után, hogy csináljon könnyed filmeket is. Szerintem az egyik legkiválóbb magyar rendezõ volt, de az õ mûfaja igazán a Németh László feldolgozások voltak, õ volt az aki mert foglalkoztatni olyan "tûrt" színészeket, mint Latinovits, Páger, õ csinálta a Talpalatnyi Földet, az Iszonyt, és élete végén a Mansfeld Péterrõl készült Iszonyatot is. Hát istenem, kellett a propaganda vígjáték is, valamit valamiért.
Ettõl még jó rendezõ (s ezt a filmet is jól csinálta).
A Kádár korszakban sok olyan mûvész volt, akit válaszút elé állítottak: vagy semmit nem csinálhat (mehet külföldre), vagy csinál néhány gyermek és vidám dolgot, mégiscsak a "legvidámabb barakk" voltunk. Legjobb példa Weöres Sándor akinek csak gyerekverseket engedélyeztek. És milyen zseniálisan csinálta azt is.
offtopic
gabriella_ 2011 júl. 04. - 13:42:11
(14/109)
Igen, olvastam, amit írtál, hogy propaganda film, de érdekel, hogy ezt hogy valósították meg - szeretek elképedni, na! :)) Ezért nézem meg, ha van lehetõségem a régi filmhíradókat is: szó szerint félelmetes számomra, hogy mit mondtak -pláne milyen hangsúllyal és vehemenciával-, és valójában mit tettek: óriási kontraszt...

Kabost szeretem, de az egy "icipici" túlzás, hogy a magyar Woody Allen (?????) !

Medveczky... No, igen. Hadd ne taglaljam, de egyetértünk.
9/10
greghouse 2011 júl. 04. - 13:30:24 9/10
(13/109)
Mondanivalója? 1) "Mi is tudunk filmvígjátékot csinálni", 2) milyen jó itthon, 3) éljen az Új Gazdasági Mechanizmus (akkor indult, kellett neki a propaganda).
Medveczky tényleg szép volt. Nem is csoda, hogy valami osztrák gróf vagy herceg vagy ilyesmi vette feleségül.
Most persze az Sas hegyi villájának úszómedencéje és a Mercedese közt panaszkodik, hogy nincs elég nyugdíja...azért a bankszámlájára kíváncsi lennék.
Ki Kabos meg tényleg jó volt, kár, hogy öreg korára elitta az eszét, ha ma élne, "stand up"-ot csinálna, és jól.
De azért nem egy Woody Allen.
gabriella_ 2011 júl. 04. - 12:41:41
(12/109)
Sok-sok évvel ezelõtt, gyerekként láttam, de akkor még nem értettem a mondanivalóját, csak arra figyeltem fel, hogy Medveczky Mennyire szép benne. :)
Érdekes lesz ma megnézni ennyi év után, tényleg kíváncsi vagyok.
9/10
greghouse 2011 júl. 04. - 10:37:06 9/10 Előzmény idlosza
(11/109)
Miért ne engedték volna? Ez majdnem propagandafilm. Az itthon maradt jobban tud angolul, nem megy ki mikor mehetne, ráadásul olyan szinész játsza, Kabos, aki tényleg volt kint Amerikában és kinn is maradhatott volna, plusz a végén elmondja az akkoriban kötelezõ "vörös farkot", hogy milyen jó neki itthon, és hogy "tessék figyelembe venni, hogy a veréb is madár", aminek a lényege az akkor divatos "bürokrácia elleni harc", ugyebár ahol a "jó király rossz földesúr" a hibák minden forrása, de "dolgozunk rajta és majd kijavítjuk"....

Támogatva azt, hogy ez egy jó film, nagyon szórakoztató, élvezetes, humoros (bár az erõs, hogy Kabos lenne a magyar Woody Allen, mert hát W.A. írt is, könyveket is, filmeket is, rendezett is, stb.), ez egy nagyon jól megcsinált, humoros, profi magyar - propagandafilm.
10/10
idlosza 2011 jún. 13. - 20:02:01 10/10
(10/109)
Szenzációs film! Vajon hogy lehetséges, hogy 1968-ban engedték vetíteni a mozikban ?(A szüleim is akkor nézték meg, hatalmas közönségsiker volt.)Micsoda kritikák vannak benne és nem vert mégsem nagyobb hullámokat!?
Kabos László alakítása egyszerre zseniális és bájos.
A leadott 10-es szavazatom mellé szívesen adnék még 10-et.